Inception

Την είδα και εγώ την Τρίτη. Αν και 2:30 ώρες η ταινία βλέπετε άνετα.
Στην αρχή είναι λίγο αργή αλλά με το που ξεκινάει σε καρφώνει στην καρέκλα.
Αρκετή δόση εφέ Matrix και ίσως μια παραλαγή της ιδέας του αλλά σε καμμιά περίπτωση αντιγραφή.
Σίγουρα όπως είπε ο φίλος Στέλιος, εάν κάποια στιγμή δεν προσέξεις θα χάσεις τον μπούσουλα.
Είναι αρκετά έξυπνη αλλά και πολύπλοκη ταινία. Με 2 λόγια δεν είναι για ένα ξεκούραστο βράδυ.
Φωτογραφία, αίσθηση, εικόνα πολύ καλή. Από ηθοποιούς μια χαρά και ο Ντι Κάπριο αρκετά καλός.
Η σκηνή στο ξενοδοχείο και το ασανσέρ όλα τα λεφτά.
Μην περιμένετε το DVD ή το BR.

Την είδα χθες στα village (αιθ.12) , την extended cut έκδοση με κομμένες σκηνές (περιλάμβανε μια 15λέπτη διακοπή(?) ρεύματος) .

Συμφωνώ με τον pontios για την αρχή , αλλά εκεί είναι ως επί των πλείστων και το «ζουμί» που ο θεατής είναι και «ξεκούραστος»..
Ο σκηνοθέτης λοιπόν προσπαθεί (όσο είναι δυνατόν) να μας εξηγήσει την θεωρία του για τα όνειρα ,
το υποσυνείδητο , τα επίπεδα , την σύλληψη , την κλοπή , την απαρχή (inception) , την αίσθηση του χρόνου ,
τον θάνατο και την λήθη , τους αρχιτέκτονες , πλαστογράφους , τα τοτέμ κλπ ,
και όποιος τα κατάλαβε κατάλαβε ,
γιατί στο 2ο μέρος της ταινίας μας βάζει σε έναν κόσμο …
έναν κόσμο ονειρικό …

Άποψη μου
Η ταινία έχει τις σωστές δόσεις δράσης (εκτός ίσως από 1-2 σκήνες)
Υπέροχα (και σοφιστικέ) εφφέ
Τρομερό μοντάζ και φωτογραφία , η ταινία σε καθηλώνει
Μουσική υπόκρουση .. σε μερικές σεκάνς υποβλητική , χάνεσαι
Από ερμηνείες ,
ο Joseph Gordon Levitt κάνει την διαφορά ,
ο DiCaprio έρχεται φουριόζος από το Shutter Island ,
η Cotilard σε ρόλο κλειδί το χάνει κάπως ,
ο Berrenger αγνώριστος

Αν είναι blockbuster με την απόλυτη ερμήνεια του blockbuster ; δεν θα το έλεγα ,
εδώ η εικόνα υπηρετεί το σενάριο και όχι το αντίθετο που το έχουμε φάει με το κουτάλι τα τελευταία χρόνια …

Το Αvatar (σεναριακά πχ) μοιάζει όντως με παιδικό παραμυθάκι μπροστά του ….
Τεχνικά όμως τη σκηνή στο ξενοδοχείο θα ήθελα πολύ να τη δω 3D ..

Σίγουρη 2η επίσκεψη (inception revisited..) , σίγουρη αγορά σε μπλέ δισκάκι

TIP: Δείτε την οπωσδήποτε σε κινηματογράφο (και όχι σε θερινό)
η ταινία θέλει το πανί της και τσίτα την ένταση για να αναδείξει κάποιες από τις αρετές της

Την είδα την Τρίτη στο village στου Ρέντη, αιθ 12.
Σε κρατάει κολλημένο καθ' όλη τη διάρκεια. Την βρήκα πολύ καλή, έξυπνη, δυνατή, προσεγμένη. Τα έχει όλα. Λίγο με τον Κινέζο στο τέλος μου το χάλασε, μου άφησε κάποια ερωτήματα με τον κινέζο στο τέλος (που τον βρήκε, πως τον βρήκε κλπ) αλλά δε μου χαλάει τη συνολική εικόνα και την εντύπωση που μου άφησε η ταινία.

την ειδα και εγω χθες το βραδυ και μου αρεσε αρκετα.πολυ εξυπνο και ευρηματικο σεναριο με πολυ καλα εφε.αν και μεγαλη σε διαρκεια δεν μπορω να πω οτι με κουρασε,μονο που επρεπε να εισαι προσηλωμενος για να μην χαθεις μεσα στα επιπεδα.

Απάντηση: Re: Inception

Από Θεσσαλονίκη, εκτός από τα Odeon στο κέντρο, υπάρχει άλλο σινεμά με digital αίθουσα?
Από ότι βλέπω δεν έχουν φέρει στη χωρα μας ψηφιακή κοπιά της ταινίας…
Συνεπώς οπου και να το δεις θα είναι από καρουλι…

η ταινία σίγουρα είναι overrated. Το σενάριο άρχισε να τρώει το σενάριο κάπου στη μέση.

Για εμένα είναι σημαντικό για μία ταινία, βγαίνοντας από το σινεμά να μου έχει αφήσει κάποια συναισθήματα. Η συγκεκριμένη δεν άφησε τίποτα, παρά μερικούς ανόητους προβληματισμούς που τους ξεχάσαμε μέχρι να πατήσουμε το πόδι μας έξω! Έτσι έγινε και αυτή άλλη μια περιπετειούλα με πολύ μπαμ μπούμ.

δεν λέω ότι είναι κακή, αλλά όταν διαβάζεις τέτοιες κριτικές περιμένεις κάτι διαφορετικό!

μονο εμενα δε μαρεσε?

πολυ κακο για το τιποτα, πολυ ψευτια και καθολου ρεαλισμος για τις συνθηκες που συμβαινουν οταν ονειρευομαστε...

Ξεκιναει promising και καταληγει οπως προειπε και ο αγαπητος απο πανω μου μονο μπαμ μπουμ και κουραφεξαλα.

Μπα.

Την είδα χθες στο odeon kosmopolis.
Πολυ ωραια ταινια και απο μενα.
Το soundrack πραγματικα γεμιζε τις σκηνες. Υπογραφη Hans Zimmer βλέπεται.
Η ταινια δεν σε αφηνει σε κανενα σημειο.
Ακομα και οι σκηνες δρασεις που ηταν αχρειαστες σε καποια σημεια, δεν με κουρασαν.

Μια ερωτηση για το τελος της ταινιας μπορει να μου πει καποιος τι παιχτηκε με την σβουρα(τοτεμ) ?

Ελα ντε;
Το τελος που φοβόμουν και που τελικα ηρθε αφήνοντας ένα ερωτηματικό…
Τελικα τι εγινε;;
Οι απαντήσεις καλο είναι να μπουν καμουφλαρισμένες για αυτους που δεν το ειδαν ακομη ( spoiler)

Σπουδαία ταινία, πραγματικά.
Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει σημείο αναφοράς.
Μεγάλη μαγκιά του σκηνοθέτη που στο τέλος καδράρει το τοτέμ, και μας αφήνει όλους να κρεμόμαστε από την περιστροφή του...
Κατά την γνώμη μου...

...ότι βλέπουμε είναι όνειρο. Μου φαίνεται πολύ μεγάλη ευκολία η σκηνή που βλέπει ο Ντι Κάπριο τα παιδιά του να είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που έβλεπε στα όνειρά του, τα δε παιδιά του φορούν τα ίδια ακριβώς ρούχα. Αυτό σημαίνει ότι ότι βλέπουμε από το αεροπλάνο και μετά είναι όνειρο του Ντι Κάπριο. Πιθανότατα εκείνος και ο Σαιτο δεν ξυπνούν ποτέ, αλλά βρίσκονται σε limbo.

Από την άλλη ο Ντι Κάπριο στις τελευταίες σκηνές δεν φορά την βέρα του - που τον συνόδευε σε κάθε όνειρο, ενώ και το τοτεμ δείχνει προς το τέλος να τρεμοπαίζει.

Απάντηση: Re: Inception

Σπουδαία ταινία, πραγματικά.
Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει σημείο αναφοράς.
Μεγάλη μαγκιά του σκηνοθέτη που στο τέλος καδράρει το τοτέμ, και μας αφήνει όλους να κρεμόμαστε από την περιστροφή του...
Κατά την γνώμη μου...

...ότι βλέπουμε είναι όνειρο. Μου φαίνεται πολύ μεγάλη ευκολία η σκηνή που βλέπει ο Ντι Κάπριο τα παιδιά του να είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που έβλεπε στα όνειρά του, τα δε παιδιά του φορούν τα ίδια ακριβώς ρούχα. Αυτό σημαίνει ότι ότι βλέπουμε από το αεροπλάνο και μετά είναι όνειρο του Ντι Κάπριο. Πιθανότατα εκείνος και ο Σαιτο δεν ξυπνούν ποτέ, αλλά βρίσκονται σε limbo.

Από την άλλη ο Ντι Κάπριο στις τελευταίες σκηνές δεν φορά την βέρα του - που τον συνόδευε σε κάθε όνειρο, ενώ και το τοτεμ δείχνει προς το τέλος να τρεμοπαίζει.
Αμ εδώ είναι που σε αφήνει με την αμφιβολία…

Το τρεμόπαιγμα της σβουρας σου δινει την εντύπωση πως είναι ετοιμη να πέσει και αυτό θα σήμαινε πως βρισκόμαστε εκτος ονειρου…

Επισης τα παιδια ΔΕΝ φορουν ακριβως τα ιδια ρουχα

κάνεις λάθος..

τα παιδιά φορούν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ρούχα και κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κίνηση, μόνο που τώρα βλέπει τα πρόσωπά τους..
http://img837.imageshack.us/img837/5259/picture5o.png
http://a.imageshack.us/img338/4923/picture4dh.png
επίσης, μπορούμε απλά να υποθέσουμε ότι από την εικόνα που έχει στο όνειρο του, τα παιδιά του πλέον είναι μεγαλύτερα από τις ηλικίες που τα φαντάζεται.
μην ξεχνάμε και το ότι το τοτεμ που βλέπουμε να παίζει στο τέλος, δεν είναι καν το δικό του τοτεμ, αλλά της γυναίκας του...

και τι ευκολία ο πεθερός του που ζει στην Ευρώπη, να τον υποδέχεται στην Αμερική... Don't know.. πολλές ευκολίες...

εμμένω στην άποψη ότι είναι όνειρο...

Last edited:
Η πρωτη φωτο δεν ειναι καθαρη για να δω καλα. Αυτο που διαβασα ειναι:

8. Are the children in the ending scene just a dream replaying the memories of Cobb as they were wearing the same clothes?

Phillipa wasn't exactly wearing the same clothes. She was wearing only a pink one piece dress in the memory scenes while at the ending she was wearing a similar(not the same) dress over a white t-shirt. She was also wearing black shoes at the flashbacks while at the end she was wearing pink sneakers. James's clothes were similar but not the same.

την ειδα χθες το βραδυ....

καλουτσικη αν και πηγε να παρει ο υπνος προς το τελος... οχι οτι εφταιγε το εργο ήμουν κ γω κουρασμενος επεφτε και πολυς υπνος για να μπορεσεις να κατεβεις επιπεδα κ εδεσε το γλυκο.

τωρα για το τι παιζεται στο τελος..... μαλλον για ονειρο παω.