Indiana Jones 4 .......το τελευταιο μεγαλο sequel

Re: Απάντηση: Re: Indiana Jones 4 .......το τελευταιο μεγαλο sequel

και ομως φιλε το QUIZ δεν ειναι για πλακα

.

Τον Χαρισον Φορντ ως κομπαρσο στον φιλμ του Αντονιονι.

φυσικά και δεν είναι για πλάκα

και ούτε είχα την πρόθεση να απαντήσω στο κουϊζ,
μια σύντομη περιγραφή του σεναρίου του Indy IV έκανα. με αφορμή φυσικά το ερώτημα σου, αλλά δίχως να απαντήσω έμμεσα ή άμεσα.
:afro:

Re: Απάντηση: Indiana Jones 4 .......το τελευταιο μεγαλο sequel

Η ταινία για μένα έχει 2 σοβαρά μειονεκτήματα. Συνοπτικά, αυτά είναι τα εξής:
Α)Ο Φορντ μεγάλωσε αλλά το πρόβλημα νομίζω ότι είναι ότι αυτοί που γεράσανε σε έμπνευση και ιδέες είναι οι Σπήλμπεργκ, Λούκας και Τζον Γουίλιαμς .
Β) Η θεωρία των κρυστάλλινων κρανίων είναι μια σχετικά πρόσφατη (και ψιλοηλίθια) θεωρία συνομωσίας και όχι ένας θρύλος αιώνων, όπως η Κιβωτός της Διαθήκης, το Άγιο Δισκοπότηρο, ή η χαμένη Ατλαντίδα (την οποία θα προτιμούσα σαν ιδέα). Αυτό αφαιρεί πολύ από τη μαγεία των προηγουμένων ταινιών.
Στο τέλος, το συναίσθημα που ένοιωσα ήταν το ίδιο με αυτό που ένοιωσα όταν είδα το Επ. ΙΙ του STAR WARS: Νόμιζα ότι ο Λούκας μου κάνει πλάκα.
Κρίμα, γιατι ο Φορντ είναι όπως τον περίμενα και όπως τον ήθελα.

Τι είναι αυτό ρε παιδιά ?

Αντιγραφω απο αρθρο του Παρασκευα Τσουρινακη στο pcmaster.

"...Απο το 1950 μεχρι και τις αρχες του 2000,ειχε διαδοθει ευρεως το λεγομενο μυστηριο των κρυσταλλινων κρανιων.
Τα κρυσταλλινα κρανια ειναι απο καθαρο quartz κρυσταλλο και μεχρι προσφατα θεωρουνταν πως ηταν τεχνουργηματατων λεγομενων προκολομβιανων πολιτισμων.
Οι επικρατουντες μεχρι το τελος του 1900 μυθοι ηταν πως προερχονταν κυριως απο τον πολιτσμο των Maya του Μεξικο και ειχαν εξαιρετικες ικανοτητες.
Η πιο σημαντικηαπο αυτες τις θεωριες,που για μαι εικοσαετια περιπου ειχε γινει κυριαρχη σε οσους ελκονται απο διαφορα παραφυσικα μυστηρια,ειναι πως περικλειιουν την ενεργεια και την γνωση ενος μεγαλου πολιτισμου που ειχε επισκεφθει τον πλανητη μας στα αρχαια χρονια και το αφησε ως ενα ειδος βιβλιοθηκης σε εμας,για τις μερες που η ανθρωποτητα θα βρεθει μπροστα σε μια πολυ μεγαλη καταστροφη.
Για να λειτουργησει αυτη η ενεργεια και να αποκαλυφθει η γνωση που αυτα περιεχουν,πρεπει να βρεθουν ολα μαζι,ωστε να απελευθερωθει η κοινη ενεργειακη δυναμη τους.
Τα κρανια αυτα αρχισαν να εντοπιζονται προς τα τελη του 1800 και ο πρωτος που εχει καταγραφει να εχει στην κατοχη του τετοια κρανια ειναι ο αντικερ Eugene Boban,που πουλησε τρια κρανια που ειχε στον Alphonse Pinart,ο οποιος με την σειρα του τα δωρισε στο Trocadero museum(σημερα ονομαζεται Musee de l'Homme)
Στην κατοχη του Βρετανικου μουσειου βρισκονται επισης μερικα απο αυτα,ενα μαλιστα απο αυτα εθεωρειτο μεχρι προσφατα ως ξεχωριστο δειγμα.
Το πιο ονομαστο και μοναδικης ομορφιας ειναι αυτο που ειχε στην κατοχη της η Anna Le guillon Mitchell-Hedges(πεθανε περυσι σε ηλικια 88 ετων)η οποια μεχρι προσφατα αρνειτο να το παραχωρησει για να το εξετασουν.
Τελικα πολυ προφατες ερευνες(απο το 2000 και μετα)εδειξαν πως ,αντιθετα με οτι πιστευαν μεχρι προσφατα,ολα αυτα τα κρυσταλλινα κρανια αποτελουν δημιουργηματα Ευρωπαιων τεχνιτων και ετσι οι θεωρεις που ειχαν αναπτυχθει γυρω απο αυτα τα τελευται 100 χρονια,αποδυκνειονται μυθολογια.
Το προβλημα με τον quartz κρυσταλλο ειναι πως δεν μπορει να χρονολογηθει με την μεθοδο του ανθρακα και ετσι οι επιστημονες με την χρηση των τελευτων τεχνολογιων,κατορθωσαν να βρουν πως το σκαλισμα τους εχει γινει τελικα με εργαλεια Ευρωπαιων τεχνουργων και δεν αποτελουν τεχνουργηματα των αρχαιψν πολιτισμων της Κεντρικης Αμερικης,οπως πιστευαν οι περισσοτεροι μεχρι σημερα."

Pcmaster Ιουνιου 2008 Παρασκευας Τσουρινακης

Αυτα για τον φιλο Γιωργο Χατζηδακη.

Ενδιαφέρων,
δεν γνωρίζω ποιά ήταν η πηγή του άρθρου του Ανδρέα Τσουρινάκη,
επιβεβαιώνεται όμως από την Wikipedia

Ιδού και μια εικόνα ενός αυθεντικού κρυστάλλινου Κρανίου που υπάρχει στο Βρετανικό μουσείο. Καμία σχέση με αυτά της ταινίας βέβαια...
180px-MitchellHedgesCrystalSkull.jpg

Απο τα links αυτά φαίνεται πως έχουν ανακατευτεί στην ιστορία πολλοί απατεώνες.
Πάντως, όσον αφορά το πρώτο κρανίο, λέει οτι αυτό βρέθηκε τυχαία απο την κόρη του Μίτσελ-Χέτζες όταν ο τελευταίος έκανε ανασκαφές στην Κεντρική Αμερική. Όταν το βρήκαν, δεν ήξεραν περι τινος επρόκειτο, αλλά αργότερα ένας ηλικιωμένος τους είπε πως ήταν πολύ πολύ αρχαίο:"... Oι ιερείς των Μάγια λένε ότι είναι περισσότερο από 100.000 ετών. Οι Μάγια μας είπαν ότι κατασκευάστηκε με πρότυπο το κεφάλι ενός σπουδαίου αρχιερέα πριν από πολλές πολλές χιλιάδες χρόνια επειδή ο ιερέας αυτός ήταν πολύ αγαπητός και ήθελαν να διατηρήσουν τις αλήθειες και τη σοφία για πάντα." Ο ηλικιωμένος άνδρας είπε ότι το κρανίο μπορούσε να μιλάει, αλλά δεν μπορούσε να πει με ποιό τρόπο γινόταν αυτό.

Δηλαδή, μέχρι τότε, δεν ήταν γνωστός κάποιος θρύλος περί κρυστάλλινων κρανίων.
Απο αυτό το σημείο η ιστορία άρχισε να εμπλουτίζεται με το πέρασμα του χρόνου.Σε κάποιες εκατοντάδες χρόνια μπορεί να είναι κι αυτή η ιστορία άλλος ένας θρύλος. Όχι, όμως, στις μέρες μας.

Τέλος πάντων, θα δώσω άλλη μια ευκαιρία στην ταινία και θα την ξαναδώ,γιατί ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΙΝΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ κ.ΛΟΥΚΑΣ, ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΩΡΟΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ.

Δεν ξερω τι λετε περι κρανιων, αλλα η ταινια ηταν ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ για τους φιλους του Ιντυ! Εξαιρετικα ευχαριστα περασε η ωρα, με χιουμορ και ωραιες σκηνες δρασης, χωρις να προσπαθει η ταινια να μας πεισει οτι δεν ειναι παραμυθακι..
Αψογοι ολοι οι πρωταγωνιστες, ο Φορντ γερασμενος μεν,Ιντιανα δε! Η Kate Blanchet εντυπωσιακα Hot σε σημειο που δεν ειμουν σιγουρος αν ειναι οντως αυτη!
Χθες θυμήθηκα τα νιατα μου...:smile:

Την ειδα κι εγω την ταινια χθες το απογευμα...

Ωραιο εργακι για να περασει ευχαριστα η ωρα, και ομολογω ότι σε ΚΑΝΕΝΑ σημειο του δεν με κουρασε... Ευχαριστο το σεναριο και καλογυρισμενο, αλλα με καποια κενα αναμεσα που φαινονταν ακομα και απο καποιον που δεν εχει δει τα προηγουμενα Indiana Jones.... Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση παντως δεν ειχε την μαγεια και την ομορφιά των προηγούμενων ταινιών....

Μου αρεσε αρκετά σε γενικες γραμμες η ταινια, και θα τις εβαζα ενα 8.5/10, αλλα ΔΕΝ θα ηθελα να την ξαναδω τωρα κοντά.... Αργότερα παλι, όταν βγει σε Blu-Ray το ξανασυζητάμε.... -bye-

Τωρα πρεπει να δω και το Rambo 4 σε Blu-ray, μιας και δεν το ειχα δει στο cinema και το περιμενα πως και πως.... Το ιδιο σκεφτομουν να κανω και για το Indiana Jones, αλλά ΔΕΝ άντεξα...:p

Ρε παιδιά, δεν νομίζω ότι η ταινία πλασάρει κάποια θεωρία και ''καλά'' αληθινή για τα κρανία!!
Δεν νομίζω ότι έχει καν νόημα να το συζητάμε αυτο...
Εγώ πάντως μιλώντας ως πωρωμένος φαν του ΙΝΤΥ, (είχα κλείσει εισιτήριο για την πρεμιέρα μόλις έγιναν διαθέσιμα) έχω να πω ότι η ταινία δεν ήταν (προφανώς) αυτό που θα ευχόμουν να είναι ,αλλά ευτυχώς δεν ήταν και ότι φοβόμουνα ότι θα είναι!!!
Δεν την είδα και με το μάτι του 16χρονου που είδα το The Last Crusade εξάλλου!!
Αυτό που με χάλασε ήταν ότι δεν είχα αγωνία παρόλο που στις σκηνές δράσης γίνεται χαμός.
Μου φάνηκε ότι σε πολές φάσεις γινόταν πανικός απλά για να γίνει κάτι.......

Και εγώ την βρήκα αρκετά καλή και ο πρωταγωνιστής μια χαρά. Μακάρι οι 60άρες να ήταν τόσο "γερμασμένοι"...
Τώρα για τις υπερβολές ή αν πιάνει το feeling των παλιών ταινιών, θα έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό διότι μέσα στα 20 αυτά χρόνια έχουμε μπουχτίσει κυριολεκτικά από ταινίες δράσης, καταστροφές, τρελά ακροβατικά, υπερβολές, εξωγήινους, ξανα εξωγήινους και ματα ξανά... Οτι και να δούμε πλέον δεν μας κάνει καμία αίσθηση.
Πιστεύω ότι ακόμα και τα παλιά indy αν τα βλέπαμε σήμερα θα γελούσαμε και σε καμιά περίπτωση δεν θα μας γοήτευαν όπως τότε....

Απάντηση: Re: Indiana Jones 4 .......το τελευταιο μεγαλο sequel

ειναι τελειο για ραμπο.HEROES DO NOT DIE THEY RELOAD:flipout:
Την ειδα κι εγω την ταινια χθες το απογευμα...

Ωραιο εργακι για να περασει ευχαριστα η ωρα, και ομολογω ότι σε ΚΑΝΕΝΑ σημειο του δεν με κουρασε... Ευχαριστο το σεναριο και καλογυρισμενο, αλλα με καποια κενα αναμεσα που φαινονταν ακομα και απο καποιον που δεν εχει δει τα προηγουμενα Indiana Jones.... Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση παντως δεν ειχε την μαγεια και την ομορφιά των προηγούμενων ταινιών....

Μου αρεσε αρκετά σε γενικες γραμμες η ταινια, και θα τις εβαζα ενα 8.5/10, αλλα ΔΕΝ θα ηθελα να την ξαναδω τωρα κοντά.... Αργότερα παλι, όταν βγει σε Blu-Ray το ξανασυζητάμε.... -bye-

Τωρα πρεπει να δω και το Rambo 4 σε Blu-ray, μιας και δεν το ειχα δει στο cinema και το περιμενα πως και πως.... Το ιδιο σκεφτομουν να κανω και για το Indiana Jones, αλλά ΔΕΝ άντεξα...:p

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για μέτρια ταινία, και με πολύ δόση μεταφυσικού...απο ΕΤ...μέχρι στενές επαφές τρίτου τύπου. Δεν με ενθουσίασε πάρα πολύ...περίμενα πιο δραστήριο τον Indy..είχε σκηνές με λιγότερο μαστίγιο, λιγότερη δράση σε σχέση με τα προηγούμενα. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες..και νομίζω ότι δεν έπεισε απόλυτα. Πολλές κλεμμένες σκηνές και ατάκες απο διάφορες ταινίες...(ΕΤ, the untouchables..+ σκηνή Marlon Brando!)

Μου άρεσαν πάρα πολύ τα εξωτερικά γυρίσματα (Μεξικό, Περού..κλπ), σίγουρα η σκηνική παρουσία του Φόρντ και την Μπλάνσετ.
Βλέπεται ευχάριστα πάντως.

Πιστεύω ότι ακόμα και τα παλιά indy αν τα βλέπαμε σήμερα θα γελούσαμε και σε καμιά περίπτωση δεν θα μας γοήτευαν όπως τότε....
Επειδή τα είδα πρόσφατα και συζήτησα ακριβώς αυτό το θέμα με φίλους, θα πω το εξής:

Όταν μία ταινία έχει μία Α ποιότητα σε όλα τα επίπεδα (σκηνοθέτης, σενάριο πρωταγωνιστές, σκηνικά, κοστούμια, γενικά παραγωγή κλπ), όπως είχαν όλα τα Indy (αλλά και τα Star Wars), ακόμα και πολλά χρόνια μετά να την δεις (και ακόμα και εάν μιλάμε για ταινίες δράσης που είναι ‛επιρρεπής στην φθορά το χρόνου’), μπορεί κάποια πράγματα να σου φανούν αφελή αλλά στο σύνολο της η ταινία διατηρεί την ποιότητά και την γοητεία της.

Και εγώ την βρήκα αρκετά καλή και ο πρωταγωνιστής μια χαρά. Μακάρι οι 60άρες να ήταν τόσο "γερμασμένοι"...
Τώρα για τις υπερβολές ή αν πιάνει το feeling των παλιών ταινιών, θα έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό διότι μέσα στα 20 αυτά χρόνια έχουμε μπουχτίσει κυριολεκτικά από ταινίες δράσης, καταστροφές, τρελά ακροβατικά, υπερβολές, εξωγήινους, ξανα εξωγήινους και ματα ξανά... Οτι και να δούμε πλέον δεν μας κάνει καμία αίσθηση.

O Tασος εχει δικιο περα για περα....

Την ειδα χτες την ταινια....και ενω αρχισε υπεροχα με ενα τροπο απο τα παλια(αν και σεναριακα θυμιζε βιντεογκειμ η εναρξη, σε βγαζουν απο ενα πορτμπαγκαζ και τρεχεις....) απο την πυρηνικη βομβα και μετα ηταν προσπαθειες να εναρμονιστει με την εποχη της αλλα με τελειως λαθος τροπο...

για το κυριως θεμα της ταινιας δεν εχω καμμια ενσταση....

Θυμηθειτε λιγο τις παλαιοτερες.... μια κιβωτος που βγαζει φωτιες και καιει τους απιστους, ενας Ινδος ημιθεος που τρωει καρδιες (η χειροτερη στιγμη του Ιντυ για μενα) .....

Φαινεται πως το σεναριο ειχε τρυπαρες......γι'ατο και τα μπαλωματα ειναι εμφανη....αλλωστε ο ρολος του Σον Κονερυ ηταν μεχρι την τελευταια στιγμη ανοιχτος.....αλλα αποφασισε τελικα να τιμησει την συνταξη του...

Οταν τελειωσε η ταινια ενα πραγμα μουρθε στο μυαλο...."σαλτα πηδηξου ρε Λουκας"....

Ομως σκεφτομενος λιγο τι ειδα και εχοντας δει λιγες μερες πριν τον ιντυ 3 στην τηλεοραση που μου φανηκε αρκετα αφελες πια.... ειμαι σιγουρος οτι δεν φταιει ο Λουκας η ο Σπιλμπεργκ η ο γερασμενος Φορντ(πολυ καλος για μια ακομα φορα) ....

Ειμαι σιγουρος οτι εμεις μεγαλωσαμε και αλλαξαμε βομβαρδιστηκαμε με μιλιουνια ταινιων δρασης....

Ναναι καλα παντως.... μας χαρισαν το Raiders of the lost Arc και την τριτη συνεχεια (που σωθηκε με την προσθηκη του Κονερυ για μενα...μιας και η δευτερη ταινια ηταν πατατα ολκης...)

Το είδα δεύτερη φορά. Τα πράγματα ήταν καλύτερα. Η θέαση ήταν σχετικά ανώδυνη. Οι αγώνες αυτοκινήτου στη λεωφόρο του Αμαζονίου δε με ενόχλησαν τόσο πολύ, ενώ ήμουν και προετοιμασμένος για την τελική σκηνή στο Άκατορ. Πάντως, όπως σχολίασε κι ένας φίλος μου, οι αυτοκινητόδρομοι στη ζούγκλα του Αμαζονίου το 1957 είναι πολύ καλύτεροι απο τους ελληνικούς του 2008.