Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Φίλε μου, κατηργημένο δεν θα πει ότι δεν υπάρχει διάθεση. Θα πει ότι δεν συνεχίζεται η παραγωγή του. Μόλις τελειώσουν τα διαθέσιμα κομμάτια στην αγορά...πάπαλα.

Κοίτα να δεις εμένα μου τον έδειξε λίγο μετά το 2009 φλεβάρη αν θυμάμαι καλά και μου είπε ότι είναι κάτι σαν αντικαταστάτης του χ10. Για την διάθεση δεν φοβάμαι για μένα αλλά για το κολητάρι μου μήπως δεν τον βρεί άσε που ανέβηκε η τιμή του, εγώ τον πήρα παρά κάτι ευρώ 1700 και ο σαραβέλος μου είπε σήμερα 2000.

Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Φίλε μου, κατηργημένο δεν θα πει ότι δεν υπάρχει διάθεση. Θα πει ότι δεν συνεχίζεται η παραγωγή του. Μόλις τελειώσουν τα διαθέσιμα κομμάτια στην αγορά...πάπαλα.

Κοίτα να δεις εμένα μου τον έδειξε λίγο μετά το 2009 φλεβάρη αν θυμάμαι καλά και μου είπε ότι είναι κάτι σαν αντικαταστάτης του χ10. Για την διάθεση δεν φοβάμαι για μένα αλλά για το κολητάρι μου μήπως δεν τον βρεί άσε που ανέβηκε η τιμή του, εγώ τον πήρα παρά κάτι ευρώ 1700 και ο σαραβέλος μου είπε σήμερα 2000. Οσο για κομάτι της αντίθεσης που λες είδα τον in83 σε αντιπαράθεση με τον 80 και σου ξαναλέω η διαφορά που βλέπεις είναι μόνο σε κάτι σκοτεινά πλάνα και πάλι τόσο μικρές που θέλει μάτι να τις πιάσεις και μόνο σε απευθείας αντιπαράθεση, που όμως δεν δικαιολογεί κατά την ταπεινή μου άποψη την διαφορά τιμής.

Οπως και να χει είμαι καλόβολος, φαντάσου ότι μέχρι πριν 6 μήνες έβλεπα στον benq 7800 και το μόνο που έλεγα να ταν ένα κλικ πιο φωτεινός. Τώρα με τον in80 που είναι δέκα κλικ πιο φωτεινός και 1080, όπως καταλαβαίνεις κάνω κυριολεκτικά τούμπες..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Οσο για κομάτι της αντίθεσης που λες είδα τον in83 σε αντιπαράθεση με τον 80 και σου ξαναλέω η διαφορά που βλέπεις είναι μόνο σε κάτι σκοτεινά πλάνα και πάλι τόσο μικρές που θέλει μάτι να τις πιάσεις και μόνο σε απευθείας αντιπαράθεση, που όμως δεν δικαιολογεί κατά την ταπεινή μου άποψη την διαφορά τιμής.

Σε τι συνθήκες τους είδες??

Όσο γι' αυτό που λες, για τη μικρή διαφορά, εδώ μέσα είναι πολλοί απαιτητικοί μαζεμένοι που διυλίζουν τον κώνωπα στα συγκριτικά τους. Για κάποιους, αυτή η διαφορά που είδες, μπορεί να είναι τεράστια, διότι η ορθότερη απόδοση των σκοτεινών πλάνων αποτελεί τη Λυδία λίθο της βιντεοπροβολής...-bye-

Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Οπως και να χει είμαι καλόβολος, φαντάσου ότι μέχρι πριν 6 μήνες έβλεπα στον benq 7800 και το μόνο που έλεγα να ταν ένα κλικ πιο φωτεινός. Τώρα με τον in80 που είναι δέκα κλικ πιο φωτεινός και 1080, όπως καταλαβαίνεις κάνω κυριολεκτικά τούμπες..

Σε πιστεύω!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Σε τι συνθήκες τους είδες??

Όσο γι' αυτό που λες, για τη μικρή διαφορά, εδώ μέσα είναι πολλοί απαιτητικοί μαζεμένοι που διυλίζουν τον κώνωπα στα συγκριτικά τους. Για κάποιους, αυτή η διαφορά που είδες, μπορεί να είναι τεράστια, διότι η ορθότερη απόδοση των σκοτεινών πλάνων αποτελεί τη Λυδία λίθο της βιντεοπροβολής...-bye-

Προσκυνώ ταπεινότατε, μετά από αυτό μπορώ να πάω για ύπνο......:grinning-smiley-043:flipout::flipout:-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Κοίτα να δεις, οι συνθήκες που τους είδα ήταν σε απόλυτη συσκότιση. Αυτό που εγώ έχω καταλάβει στους προτζέκτορες είναι το εξής: Οσο πιο φωτεινός, τόσο χειρότερο μαύρο αλλά σε πλάνο που είναι μόνο μαύρο χωρίς τίποτα άλλο στην εικόνα. Οταν όμως σ αυτό το μαύρο πλάνο προστεθεί π.χ. ένα αστέρι ως δια μαγείας το μαύρο που πριν ήταν προς το γκρι, τώρα ξαφνικά μαυρίζει. Στον benq που είχα, είχα καλύτερο μαύρο απ τον in80 τώρα, αλλά μόνο όταν προβάλω το μαύρο χρώμα που έχει για να διαλέξεις φόντο, όπως το ίδιο συμβαίνει με τον sony hw10, αλλά τι να το κάνεις ποτέ δεν υπάρχουν τέτοιες σκηνές σε ταινίες και ο sony ήταν 10 κλικ πιο σκοτεινός σε φωτεινές σκηνές από τον infocus. Καταλήγοντας, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι σε σκηνές όπως μια πόλη τη νύχτα, το καλύτερο μαύρο θα το πάρεις από μηχάνημα που είναι πιο φωτεινό λόγω αντίθεσης, δηλάδή από την απόσταση μεταξύ λευκού και μαύρου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Κοίτα να δεις, οι συνθήκες που τους είδα ήταν σε απόλυτη συσκότιση. Αυτό που εγώ έχω καταλάβει στους προτζέκτορες είναι το εξής: Οσο πιο φωτεινός, τόσο χειρότερο μαύρο αλλά σε πλάνο που είναι μόνο μαύρο χωρίς τίποτα άλλο στην εικόνα. Οταν όμως σ αυτό το μαύρο πλάνο προστεθεί π.χ. ένα αστέρι ως δια μαγείας το μαύρο που πριν ήταν προς το γκρι, τώρα ξαφνικά μαυρίζει. Στον benq που είχα, είχα καλύτερο μαύρο απ τον in80 τώρα, αλλά μόνο όταν προβάλω το μαύρο χρώμα που έχει για να διαλέξεις φόντο, όπως το ίδιο συμβαίνει με τον sony hw10, αλλά τι να το κάνεις ποτέ δεν υπάρχουν τέτοιες σκηνές σε ταινίες και ο sony ήταν 10 κλικ πιο σκοτεινός σε φωτεινές σκηνές από τον infocus. Καταλήγοντας, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι σε σκηνές όπως μια πόλη τη νύχτα, το καλύτερο μαύρο θα το πάρεις από μηχάνημα που είναι πιο φωτεινό λόγω αντίθεσης, δηλάδή από την απόσταση μεταξύ λευκού και μαύρου.

Αυτό που περιγράφεις, είναι το on/off και η διαφορά του με το ansi contrast...άλλοι προτιμούν περισσότερο το πρώτο σαν βασικό παράγοντα στην εικόνα, άλλοι το δεύτερο.

Εχω τον infocus in80 από το Πάσχα, κι ούτε μία αναφορά απ´ό,τι είδα ή δεν είδα εδώ στο site. Θα ήθελα τις απόψεις σας ή τις συμβουλές σας, υπόψιν είναι ο 2ος προτζέκτορας ο πρώτος ήταν ο benq 7800, τον έχω ακόμα στην αρχική συσκευασία και με 1000 ώρες η πρώτη λάμπα, απλά χρειαζόμουν ένα προβολικό πιο φωτεινό κι ο infocus πιστεύω με αποζημίωσε. Εχω βρει ήδη 2,3 προβληματάκια αλλά δεν έχουν να κάνουν με την εικόνα, περιμένω απαντήσεις, ευχαριστώ.

Υ.Γ Πως μπορεί κανείς να περάσει φωτό, όπως είδα την παρουσίαση του benq ή του asbox elite;

Δεν είπες ποια είναι τα δυο τρία προβληματάκια που εντόπισες.

Λοιπόν τα δύο προβληματάκια που εντόπισα είναι τα εξής: α: Σε απόλυτο σκοτεινό πλάνο π.χ. όταν ψάχνει για σύνδεση, υπάρχει διαρροή φωτός από τον φακό και φαίνεται ένα αμυδρό στεφάνι γύρω από το κάδρο. β; Οι 3 μνήμες, presets, είναι για όλες τις πηγές και όχι για κάθε μία ξεχωριστά, δηλάδή αν νομίζεις ότι στην hdmi έκανες 3 διαφορετικές ρυθμίσεις γελάστηκες, όταν γυρίσεις component, ισχύουν οι ρυθμίσεις που έκανες στην hdmi, και αν τις αλλάξεις θα πρέπει να ξαναρυθμίσεις την hdmi. γ: αυτό θα λεγα είναι έλλειψη κι όχι πρόβλημα αλλά εξαρτάται πως θα το πάρει κανείς. Δεν έχει κουμπιά πάνω στον προτζέκτορα, αυτό σημαίνει ότι χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο από το τηλεχειριστήριο, δεν με πειράζει φαίνεται έτσι σαν ένα ενιαίο σώμα και είναι καλαίσθητο.

Καλησπέρα σας.
Φίλε KROMPOTIS
είχα ποστάρει πιο παλιά :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38023
όταν ψάχνοντας για προβολέα ενδιαφέρθηκα για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ελάχιστες έως καθόλου πληροφορίες (και από κατόχους) δεν ξέρω για πιο λόγο...
για τους τελευταίους, ίσως βρήκαν ότι ζητούσαν και σταμάτησαν να ψάχνουν !

Καλησπέρα σας.
Φίλε KROMPOTIS
είχα ποστάρει πιο παλιά :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38023
όταν ψάχνοντας για προβολέα ενδιαφέρθηκα για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ελάχιστες έως καθόλου πληροφορίες (και από κατόχους) δεν ξέρω για πιο λόγο...
για τους τελευταίους, ίσως βρήκαν ότι ζητούσαν και σταμάτησαν να ψάχνουν !
Οπως και να χει εγώ τον πήρα, μια χαρά είναι προς το παρόν.

Οπως και να χει εγώ τον πήρα, μια χαρά είναι προς το παρόν.
Αυτά τα λεφτά μπορούσα να διαθέσω και μάλιστα όχι μετρητά, με δόσεις κι έχω ακόμα 2 1/2 χρόνια να ξεχρεώσω. Πάντως με βοήθησε το κατάστημα της ηχοέκφρασης πολύ, οι ίδιοι με βοήθησαν και όταν πήρα τον benq 7800, αλλά ακόμα δεν τους έχω τιμήσει ν αγοράσω από κει όχι για τίποτα άλλο απλά δεν μπορώ μέχρι 24 δόσεις που κάνουν ανώτερο διακανονισμό, αλλά πάντως είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Λοιπόν, τον αγόρασα αν θυμάμαι καλά, τον Μάρτη, ή ίσως και Φλεβάρη, από τον Κοσμά. Η τιμή που τον πήρα ήταν 1700 ευρώ αλλά σε 36 δόσεις γιατί πήρα μαζί και το ps3, συν ένα καλώδιο της supra hdmi 8 μέτρων, έτσι μου βγήκε 73 ευρώ το μήνα. Αργότερα ακολούθησε κι ένα hdmi splitter 1 σε 4 για να παίζω παιχνίδια στο ps3 xωρίς να χαλάω την λάμπα του infocus, αξίας 150 ευρώ.-bye-

Ο 80άρης είναι βελτιωμένη έκδοση του x10 ο οποίος είχε ένα μικρό θέμα με την κίνηση στα 24fps.
Πουλήθηκε ή μάλλον κινήθηκε στην Αγγλική αγορά. Είναι ποιο φωτεινός με νέο firmware και επεξεργαστή της pixelworks.

Eγώ πάντως και τώρα βλέπω πρόβλημα όχι μόνο στα 24fps, αλλά και στα 50 και στα 60. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι θέμα του προτζέκτορα, αλλά το δοκίμασα και στην τηλεόραση και τελικά είναι θέμα του ps3. Δεν αποδίδει τόσο καλά την κίνηση, όσο ένα blue player που είναι βέβαια και η δουλιά του. Πάντως το πρόβλημα το εντοπίζω πολύ έντονα μόνο στα μπλε δισκάκια. Το blue ray θέλει δουλιά ακόμη, υπάρχει μια συγκεκριμένη σκηνή στο spiderman III, που έχει τόσο κόκο που νομίζεις ότι βλέπεις τηλεόραση με χαλασμένη κεραία, όπως επίσης μία σκηνή, η πρώτη, που κάνει πανάρισμα η κάμερα σε γκισέ με εφημερίδες και πηγαίνουν τόσο σκαλωτά, που νόμιζα ότι μου κόλησε το ps3. Eλπίζω να ναι πρόβλημα που λύνεται μέσω update και να γίνει σύντομα, γιατί έρχεται χειμώνας και αρχίζουν οι παραστάσεις.