InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

Απάντηση: Re: Απάντηση: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

Το μαυρο του Χ10 ειναι σαφως υποδιαιστερο του ΒΕΝQ.Παιζουν ρολο παντα οι ρυθμισεις:grandpa:.Εσυ που τους ειδες στημενους σε καταστημα?

Δεν ξέρω αν το μαύρο παίζει ρόλο σε αυτό που λέω. Οι ρυθμίσεις σαφώς και παίζουν. Τον BenQ τον είδα στο Γιώργο και τον X10 σε κατάστημα.

Re: Απάντηση: Re: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

.

Δεν έχεις και άδικο.-bye-

Ο Χ10 έχει πολύ καλύτερη "out of the box" συμπεριφορά. Τα μοναδικά του "θέματα" είναι η τοποθετηση στον χώρο λόγω μεγάλου offset η έλλειψη δυναμικής ίριδας αλλα και κακή του κίνηση.

Κάτι παραπάνω ξέρεις εσύ για να τα λές αυτά...

Φιλικά
Γιώργος.

Re: Απάντηση: Re: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

.

Ο Χ10 έχει πολύ καλύτερη "out of the box" συμπεριφορά. Τα μοναδικά του "θέματα" είναι η τοποθετηση στον χώρο λόγω μεγάλου offset η έλλειψη δυναμικής ίριδας αλλα και κακή του κίνηση.

Ελειψη δυναμικής ίριδας και κακή κίνηση?????μικρομπράγματα δηλαδη....:flipout:
Ελπίζω να μην είναι λόγια εξ'δόλου.......
πλάκα κάνω...:grinning-smiley-043

Καλησπέρα σας.
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα λίγο βοήθεια. Ήμουν πεποισμένος να αγοράσω τον infocus X10 προβολέα και αυτό γιατί τον είδα να παίζει και μου άρεσε παρά πολύ!
Τα μέτρα σύγκρισης που είχα ήταν κάποιοι lcd προβολείς epson, panasonic και ένας dlp benq-δε θυμάμαι μοντέλο. Και δε θυμάμαι γιατί όταν είδα τον Χ10 ενθουσιάστηκα.
Δεν είχα την τύχη να δω καταπληκτικές εικόνες όπως πολλοί από εσάς, αλλά στα δικά μου μάτια, αυτή η εικόνα, για τα λεφτά του...μου ήρθε στο μυαλό : θα τον πάρετε τώρα ή να σας τον τυλίξουμε για το σπίτι?
Πριν πάρω το δρόμο για το μαγαζί λοιπόν και προβληματισμένος γενικά για το πιθανό κόλλημα της δίχρονης κόρης μου με τη μεγάλη εικόνα (άσχετο) λέω κάτσε να ρίξω μια ματιά και στο forum...
Η αλήθεια ήταν η αναμενόμενη...
Και επειδή παίζει και το μικρόβιο της καλύτερης value for money αγοράς, λέω να ρωτήσω μήπως πρέπει να δω και τον benq5000 οπωσδήποτε...
Να πω όμως ότι δεν ξέρω τον κ. Μανώλη, ούτε προτείθομαι να "παντρευτώ" έναν ειδικό για να παίζει ο προβολέας μου καλά...Ούτε αυτός να με τρώει στη μάπα κάθε τρεις και λίγο φαντάζομαι...
Δε λέω, η γνώμη κάποιου ειδικού ευπρόσδεκτη και άλλωστε γι αυτό μπήκα εδώ, για να δω τι λένε και οι γνωρίζοντες 5 πράγματα παραπάνω από εμένα.Να έρθει μια φορά ένας άνθρωπος να σε διαφωτίσει δε λέω...
Να ρωτήσω επίσης και αν πρέπει να δω και τον sony vw40.Η τεχνολογία sxrd προς lcd κλείνει?
Η απόσταση θέασης ευελπιστώ να είναι τα 5 μέτρα.
Το να τοποθετηθεί ο προτζέκτορας ''πάνω από τα κεφάλια μας'' ακριβώς πίσω από την πλάτη του καναπέ και στον τοίχο θα ηταν προβληματικό?
(θόρυβος, ζέστη) βλέπετε μεταξύ οθόνης και καναπέ (στη μισή απόσταση σχεδόν) υπάρχει δοκάρι που κατεβαίνει 70 πόντους. Ύψος ταβανιού 3 μ.
Αυτά, ελπίζω να μην είπα παάρα :argue:πολλά για ''νέος'' και να μη σκυλοβαρεθήκατε να τα διαβάσετε ώστε να μην απαντήσει κανείς!:guitarist:

Last edited:
(Να ρωτήσω επίσης και αν πρέπει να δω και τον sony vw40).
Toν vw10 εννοούσα.

Απάντηση: Re: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

.

Μανώλη, o X10 είναι χειρότερος στην κίνηση από τον 80άρη της Sony με το motion flow στο off??

Η απόσταση θέασης ευελπιστώ να είναι τα 5 μέτρα.
Το να τοποθετηθεί ο προτζέκτορας ''πάνω από τα κεφάλια μας'' ακριβώς πίσω από την πλάτη του καναπέ και στον τοίχο θα ηταν προβληματικό?
(θόρυβος, ζέστη) βλέπετε μεταξύ οθόνης και καναπέ (στη μισή απόσταση σχεδόν) υπάρχει δοκάρι που κατεβαίνει 70 πόντους. Ύψος ταβανιού 3 μ.

Φίλε μου, καλωσήρθες στο avclub.

Σχετικά με την τοποθέτηση, χρειάζεται λίγη γεωμετρία. Αν η απόσταση προβολέα - οθόνης είναι 5 μέτρα, τότε σε αυτό το site βλέπεις ότι με το zoom του Χ10 η οθόνη σου μπορεί να είναι από 102 μέχρι 122 ίντσες. Έστω ότι επιλέγεις 110", η οποία έχει ύψος 1.37, και έστω ότι η απόστασή της από το πάτωμα είναι 75 εκ. Έτσι, το άνω άκρο της έρχεται στα 2.12 μ. Ο Χ10 έχει offset 36%, δηλαδή πρέπει να τοποθετηθεί 0.36 x 1.37 = 49 εκατοστά πάνω από το 2.12, δηλαδή στο 2.61. Έτσι, αν το δοκάρι είναι στη μέση της απόστασης, πιθανότατα θα σε ενοχλεί.

Επειδή οι παραπάνω υπολογισμοί έχουν αρκετά "αν", δες τι ισχύει από αυτά και κάνε τις αντίστοιχες πράξεις. Γενικά, όμως, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ο BenQ και οι LCD έχουν lens shift, δηλαδή τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε ένα εύρος ύψους, όχι μόνο σε ένα σημείο όπως ο X10. Αυτό θα σε διευκολύνει αν τα βρεις σκούρα με τον Χ10.

Ελπίζω να βοήθησα!

Πολύ χρήσιμα τα σχόλιά σου, φίλε lepton και σε ευχαριστώ!
Κάποιος με συμβούλεψε, ότι αν δεν περάσει (το δοκάρι) τοποθετημένος χαμηλά σε ύψος 1,20-1.50μ., θα το περάσει σίγουρα τοποθετημένος ψηλά (και γυρισμένος ανάποδα) όπου μάλλον είναι και η περίπτωση που αναφέρεις για τις δυνατότητες offset.
Μετρώντας...και αν υποθέσω ότι ο προτζέκτορας τοποθετήθηκε στο 2.61 δεν περνάει, γιατί το δοκάρι κατεβαίνει στο 2.30 (εάν η πάνω πλευρά της γωνίας προβολής "φεύγει στην ευθεία" ). Εάν τα λέω σωστά ή θα πρέπει να περιοριστώ στις 100 ίντσες-δεν είναι κρίμα για 5μ.? ή να κατεβαίνει η οθόνη μέχρι τα παπούτσια...

Εγώ θα σου έλεγα να δεις και τον benq w5000. Αν σου αρέσει εξίσου, θα σε βοηθήσει πολύ το ότι έχει lens shift, οπότε τον βάζεις ουσιαστικά σε όποιο ύψος θέλεις (αρκεί φυσικά το φως να μη "βρίσκει" στο δοκάρι).

Πολύ χρήσιμα τα σχόλιά σου, φίλε lepton και σε ευχαριστώ!
Κάποιος με συμβούλεψε, ότι αν δεν περάσει (το δοκάρι) τοποθετημένος χαμηλά σε ύψος 1,20-1.50μ., θα το περάσει σίγουρα τοποθετημένος ψηλά (και γυρισμένος ανάποδα) όπου μάλλον είναι και η περίπτωση που αναφέρεις για τις δυνατότητες offset.
Μετρώντας...και αν υποθέσω ότι ο προτζέκτορας τοποθετήθηκε στο 2.61 δεν περνάει, γιατί το δοκάρι κατεβαίνει στο 2.30 (εάν η πάνω πλευρά της γωνίας προβολής "φεύγει στην ευθεία" ). Εάν τα λέω σωστά ή θα πρέπει να περιοριστώ στις 100 ίντσες-δεν είναι κρίμα για 5μ.? ή να κατεβαίνει η οθόνη μέχρι τα παπούτσια...

Είναι σχεδόν επιτακτικό ο προβολέας να μπαίνει ανεστραμμένος στο ταβάνι, διότι το zoom των περισσότερων μηχανημάτων είναι τέτοιο που, για να βλέπεις πραγματικά μεγάλη εικόνα, θα πρέπει να κάθεσαι πιο κοντά στην οθόνη από τον προβολέα.

Όντως το δοκάρι πιθανότατα θα σε κόβει, αλλά και οι 100" δεν είναι λύση, διότι ο Infocus θέλει να έρθει πιο κοντά, τουλάχιστον στο 4.90 για να τις δείξει. Και ναι, είναι κρίμα 100" στα 5μ.

Φίλε dragonlord,
ευχαριστώ και μάλλον ναι, πρέπει να δω και τον benq5000. Ούτως ή άλλως, διάβασα τόσα καλά σχόλια για τον αναβαθμισμένο συγκεκριμένο, που θα ήταν..."ασέβεια" να κάνω αγορά προβολέα αυτής της κατηγορίας, χωρίς τουλάχιστον να δω πως παίζει... Εκτιμώ και ότι η δυνατότητα lens shift θα είναι εναλλακτική λύση στο θέμα μου. Πιθανότατα και η πιο αθόρυβη λειτουργία του, σύμφωνα με τα περιοδικά, να με βολέψει στο γεγονός της κοντινής απόστασης προβολέα-καθημένων (ελπίζω αυτό το σκεπτικό τοποθέτησης να μην είναι λάθος).
Βέβαια ειναι και πιο ογκώδης. Για το πως θα κρύψω ένα 'αγγούρι" μες στη μέση του τοίχου...είναι κάτι που θα πρέπει να ασχοληθώ αργότερα...και ίσως να ανοίγαμε ένα τέτοιο thread, ίσως να ενδιαφέρει κι άλλο κόσμο (αν ήδη δεν έχει υπάρξει).
Με αγχώνει το γεγονός ότι πρέπει να είναι firmware 2,1 ή 01, να προβώ σε διάφορες ρυθμίσεις και σε καλιμπράρισμα που όλα αυτά για μένα είναι ... :chinese: κινέζικα...
Φίλε lepton ευχαριστώ. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 5 μ. , οπότε έχεις δίκιο: και να θέλω...100 ίντσες δε θα βλέπω. Ο τοίχος που ευελπιστώ να μπει ο προβολέας είναι ακριβώς πίσω από τον καναπέ, που ονειρεύομαι να βουλιάζω. Στα 3,30-3,60 μ. από τον τοίχο, κατεβαίνει το δοκαράκι. Από κει και μετά υπάρχουν αλλά 2,5 μ. μέχρι την οθόνη.
Η δυνατότητα τοποθέτησης ενός καλού lcd στο δοκάρι ήταν η αρχική μου σκέψη. Όντας παλιός fan των dlp όμως και βλέποντας τις εικόνες των τωρινών, διέγραψα την ιδέα του lcd...

Last edited:
Πως έπεσε βρε παιδιά εκείνη η πολυκατοικία?
ΑΣΤΑ ΦΊΛΕ ΜΟΥ, ένας μ......ς στον τελευταίο, τρύπησε το δοκάρι για να βάλει προβολέα...:ADFAD2:μη σου τύχει...
Εντάξει, λέγοντας "στο δοκάρι" εννοούσα στο ύψος του δοκαριού (και στο ταβάνι λοιπόν για να είμαι πιο ακριβολόγος) όπου και το πεδίο μπροστά θα ήταν ελεύθερο

Λοιπον το βρασιμο υπαρχει στον benq και με το 2.01 και μαλιστα δεν εχει αλλαξει καθολου. Αυτο που αλλαζει ειναι οι default ρυθμισεις του 2.01 που ειναι τετοιες ωστε να παρουσιαζουν μικροτερο βρασιμο.
Υπαρχουν Transfer που αυτο δεν ενοχλει τοσο ,στα περισσοτερα παντως καταντα ανυποφορο. Εγω προσωπικα βλεπω με το B.C off , ρυθμισμενο βεβαια το μηχανακι εξ'αρχης ετσι απο τον Μανωλη. Οντως λειπει φως αλλα με ενοχλει πολυ λιγοτερο απο την "ψηφιακιλα" του B.C. Εχω μια δευτερη ρυθμιση με το B.C on για να βλεπω το Cars:flipout:
Τον τελευταιο καιρο βλεπω συχνα το 10αρι της sony.
Υπερ και κατα.
Benq: Ευκρινεια ( O sony φανταζει μουντος μπροστα του, ειδικα στο desktop)
Ansi contrast.
Μαυρο οριακα καλυτερο, αλλα σιγουρα γραφει καλυτερα στα σκοτεινα.
Sony: Πιο smooth-μη ψηφιακη εικονα.
Δε αναφερω την κινηση γιατι ο benq μου εχει ισως και καλυτερη απο του sony. Αυτο αντιτειθεται σε καποιους νομους φυσικης και μου προεκυψε μετα την τοποθετηση της 4850, πραγμα που η επιστημη δεν επιβεβαιωνει.:BDGBGDB55:

Λοιπον το βρασιμο υπαρχει στον benq και με το 2.01 και μαλιστα δεν εχει αλλαξει καθολου. Αυτο που αλλαζει ειναι οι default ρυθμισεις του 2.01 που ειναι τετοιες ωστε να παρουσιαζουν μικροτερο βρασιμο.
Υπαρχουν Transfer που αυτο δεν ενοχλει τοσο ,στα περισσοτερα παντως καταντα ανυποφορο. Εγω προσωπικα βλεπω με το B.C off , ρυθμισμενο βεβαια το μηχανακι εξ'αρχης ετσι απο τον Μανωλη. Οντως λειπει φως αλλα με ενοχλει πολυ λιγοτερο απο την "ψηφιακιλα" του B.C. Εχω μια δευτερη ρυθμιση με το B.C on για να βλεπω το Cars:flipout:
Τον τελευταιο καιρο βλεπω συχνα το 10αρι της sony.
Υπερ και κατα.
Benq: Ευκρινεια ( O sony φανταζει μουντος μπροστα του, ειδικα στο desktop)
Ansi contrast.
Μαυρο οριακα καλυτερο, αλλα σιγουρα γραφει καλυτερα στα σκοτεινα.
Sony: Πιο smooth-μη ψηφιακη εικονα.
Δε αναφερω την κινηση γιατι ο benq μου εχει ισως και καλυτερη απο του sony. Αυτο αντιτειθεται σε καποιους νομους φυσικης και μου προεκυψε μετα την τοποθετηση της 4850, πραγμα που η επιστημη δεν επιβεβαιωνει.:BDGBGDB55:
Ε λοιπον το λεγομενο "βρασιμο" δεν το καταλαβα ποτε στον δικο μου 5000.Ρυθμισμενος παντα απο τον Μανωλο με το τελευταιο firmware και ενεργοποιημενο το ΒC φανταζει στα ματια μου ιδανικοτατος.ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ απο τον 10αρη και οχι μονο σε ολους τους τομεις!!!!!!!!

επιτελους παρελαβα τον 5000 και τον εχω σε λειτουργια,συνηθισμενος απο ενα παλιο που ειχα και παροτι τον εχω συνδεσει με rgb ειναι αρκετα καλος και ακομα εχω δουλεια μαζι του στησιμο στον τοιχο καλωδια πηγη hd

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους χτες επιτελους εστησα τον5000 me samsung blyeray 1500 καλωδιο απο φνακ και ολα καλα εικονα απιθανη και ας ειναι αρυθμιστο ακομα και με απλο dvd ειναι αρκετα καλο απλα φαινεται με ενα απαλο πεπλο ευχαριστω τον geordendr που επεμενε να τον δω πριν κλεισω οπως ελεγα τον panasonic 3000 καλημερα και καλα χριστουγεννα σε ολους

Re: Απάντηση: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

:116:
καλημερα και χρονια πολλα σε ολους χτες επιτελους εστησα τον5000 me samsung blyeray 1500 καλωδιο απο φνακ και ολα καλα εικονα απιθανη και ας ειναι αρυθμιστο ακομα και με απλο dvd ειναι αρκετα καλο απλα φαινεται με ενα απαλο πεπλο ευχαριστω τον geordendr που επεμενε να τον δω πριν κλεισω οπως ελεγα τον panasonic 3000 καλημερα και καλα χριστουγεννα σε ολους
Απο οτι καταλαβα θα περασεις τις καλυτερες γιορτες με τον 5000.Σοφη επιλογη.Να τον καλιμπραρεις για να παρεις τα μεγιστα που μπορει να δωσει.

ναι το ελπιζω αν και δεν βρισκω πολλα blyeray στο βιντεοκλαμπ και δεν σκοπευω να δινω 30αρια για αγορα,εχω μολις 13 ωρες θεασης κανω υπομονη μεχρι το καλιμπραρισμα, αυτο που με φοβιζει ειναι η βαση τοιχου της vogels που το μπρατσο της εχει λυγισει εκει που κουμπωνει με τη βαση ευτυχως απο κατω ειναι ο καναπες και θα πεσει στα μαλακα