Inner Fidelity: Big Sound 2015

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ο Tyll ξεκίνησε μια προσπάθεια για αξιολόγηση κάποιων απο των πλέον ονομαστών Hi-End ακουστικών με μια σειρά δοκιμών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και γνωστούς/αγνώστους καλεσμένους.
Το ονόμασε Big Sound 2015.

150612_Blog_EdNoteUpcominginJuly.jpg

BigSound_01SoItBegins_Photo_Main.jpg

Η εισαγωγή του στο εγχείρημα:

With the advent of at least three new top-of-the-line headphones about to appear (HiFiMAN HE-1000 ($2999); Mr. Speakers Ether ($1499);Enigmacoustics Dharma ($1195)), I felt the only way to properly audition these cans was against existing ultra high-end headphones (Sennheiser HD-800 ($1599); Audeze LCD-3 ($1945); Abyss AB-1266 ($5495); Stax SR-009 ($4450)) using state of the art amps (Woo Audio WA234 Mono-Block ($15999); Apex HiFi Audio Teton ($5000); Simaudio Moon Neo 430HA ($4300); Burson Conductor Virtuoso ($1850); KGSS Special Reviewers Edition electrostatic amp ($unobtanium)). There will probably be more amps and headphones as well, they're just not nailed down at this time. I'll also be including cables from Nordost, WyWires, Carda, and The Cable Pro; and I'll even be auditioning some Synergistic Research gear in the mix.

Περισσότερα στο http://www.innerfidelity.com/content/quick-note-readers#6LwlWQT7wCQjCu1Q.99

Όλα τα άρθρα για το Big Sound, για όποιον ενδιαφέρεται, εδώ.

Τα συνοδά είναι state of the art και δεν έχω ξαναδεί σε αντίστοιχο εγχείρημα να έχει μαζευτεί τέτοιο πλήθος αξιόλογων συσκευών.
Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις, αλλά wtf, είναι σίγουρα καλό το σκηνικό που έχει στήσει...

BigSound2015_08UpAndRunning_Photo_Main.jpg

BigSound2015_11Contest_Photo_Main.jpg

BigSound2015_12Entries_Photo_Main_0.jpg

BigSound_02LightThisBird_Photo_Main.jpg

BigSound2015_07SettingLevel_Photo_Main.jpg

BigSound2015_10EarsOn_Photo_Main.jpg

Εγώ θα παραθέσω τα video των καλεσμένων, στα οποία βρίσκω ένα ενδιαφέρον... αλλά πολύ περισσότερο για το video του Bob Katz (3ο στη σειρά).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα περί EQlising είναι πολύ ενδιαφέροντα. Του Bob δεν του άρεσε κανένα ζευγάρι out of the box... :ADFADF1:

...ούτε το Hifiman ΗΕ-6. Αλλά δεν το παραθέτει (o Tyll) μαζί με τα άλλα... "κορυφαία".

Η σωστή οδήγηση (π.χ. με τα μονομπλόκ της Woo Audio) απορία θα του μείνει... :)

Last edited:
Καλεσμένων συνέχεια...

Το πώς αντιλαμβάνονται μελη απο forum ή επαγγελματίες το "σωστό" ή πως περιγράφουν τις εντυπώσεις τους μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον...
Κατ' εμέ ωραία προσπάθεια συνολικά, αλλά εξαιρετική η ιδέα των καλεσμένων.

2 "πειρατές" του Changstar (Mike & Anax) στο δώμα...

BigSound2015_WrapFinale_Photo_Main.jpg

Bottom line: Every headphone below has a great deal of merit and, I believe, an audience. But every headphone listed below also falls short of ideal performance. Your individual purchase will, at present, always be a compromise. As you read about the cans below, I suggest that you always leave the compromised position of simply getting a pair of Sennheiser HD 600s on the table allowing you to wait it out for five years to see what happens. I'm not saying they sound as good as these top-of-the-line cans, but they're way closer than the dollar difference would indicate, and it'll free up a thousand dollars or more for music and the like.

Συμπεράσματα περί ακουστικών

Συμπεράσματα περί ενισχυτικών

Μετρήσεις ακουστικών, που βρίσκω ενδιαφέρον να υπάρχουν και εδώ.

Audeze LCD-3

Audeze LCD-X

Audio Zenith PMx2

Enigmacoustics Dharma

HiFiMAN HE-1000

JPS Labs Abyss AB1266

Mr. Speakers Ether

Sennheiser HD 800

Stax SR-007

Stax SR-009

τουλάχιστον υπάρχει ένας επαγγελματίας μέσα να σώσει τα πράγματα.
Και όπως είναι αναμενόμενο, μια σταθερή αξία (600) είναι πάντα πιό σταθερή από τα φάνσυ σταφ...

αμα λέω γω πως τα 600αρια είναι ακόμα μια σταθερή αξία....

αυτό είναι ο πρώτο και σημαντικότερο, για τον τρόπο που βλέπω εγώ τα πράγματα, συμπέρασμα που έβγαλα από την έκθεση..

Και πολύ σημαντικό επίσης είναι πως αποδίδει ακόμα καλύτερα όσο βελτιώνονται τα συνοδά (όπως και τα 650) ... scales up το λέμε στο χωριό μου :) :)!!

Καποιες στιγμες μου μπηκε η ιδεα μηπως πουλουσα τα hd600 με τον musical fidelity xcan v8. Και αυτο επειδη δε πολυακουω πλεον με αυτα. Ολο το καλοκαιρι τα ειχα στη ντουλαπα λογω ζεστης και ελλειψης aircondition στο δωματιο μου.

Ομως πριν λιγες μερες τα ξαναεστησα,και η ιδεα να τα βαλω προς πωληση εφυγε αμεσως (για ακομη μια φορα). Παιζουν πολυ ομορφα ακομη και με τα απλα μηχανηματα και καλωδια που εχω.Τα βοηθαει και ο Xcan.

Θελουν καταλληλα συνοδα μηχανηματα,ωστε να μην ακουγονται αρκετα laidback ή με ελλειψη επαρκους ζωηροτητας.Αν τα ταιριαξει καποιος καλα,εχουν ελκυστικο και μουσικο ηχο,και δε θες να τα βγαλεις οσο ακους μουσικη.Μπορει να μην εχουν το τελειο Imaging και αρκετα αλλα τεχνικα πλεονεκτηματα των συγχρονων ακριβων μοντελων,αλλα παιζουν ωραια και σωστα και με υψηλη ποιοτητα.

Που λέει για τα 600άρια;
Εγώ μόνο τα 800 βλέπω.
Λέει τίποτα παραπίσω;

Αναφερει σαν safe αγορα τα 600ρια. Ειναι ικανοτατα οποτε ειναι ακουστικο που θα σε βγαλει μια 3ετια-4ετια, μεχρι να ερθουν πραγματικα καλα ακουστικα... οπως ο ιδιος πιστευει.

Γιατι οτι εχει ακουσει μεχρι τωρα, εχει συμβιβασμους.

Απάντηση: Re: Inner Fidelity: Big Sound 2015

Αναφερει σαν safe αγορα τα 600ρια. Ειναι ικανοτατα οποτε ειναι ακουστικο που θα σε βγαλει μια 3ετια-4ετια, μεχρι να ερθουν πραγματικα καλα ακουστικα... οπως ο ιδιος πιστευει.

Γιατι οτι εχει ακουσει μεχρι τωρα, εχει συμβιβασμους.

:a0210:

Γενικα νομιζω ηταν μια πολυ καλη περιπτωση συγκριτικου/review... δεν ξερω αν καποιοι τα τσεπωνουν απο καπου, αλλα ειδα γενικα "μετρημενες" δηλωσεις.

Και το γενικο συμπερασμα του Tyll οτι τα ακουστικα θελουν δουλεια ακομα θα ελεγα πως μαλλον μου φαινεται αντικειμενικο.

Anyway, το παρακολουθησα ολο το εγχειρημα και μου αρεσε. Ηταν διαφορετικο.

Πιστεύω ότι όλο το εγχείρημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο!

Και ότι όλα τα ακουστικά έχουν τα + και τα - τους.

Εμείς βέβαια δεν έχουμε τη δυνατότητα να το διαπιστώσουμε αυτό εύκολα, αλλά με βάση τη λογική και αυτά που ειπώθηκαν, ίσως αυτό που τελικά ισχύει είναι το τι αρέσει τελικά στον καθένα.

Και βέβαια το γεγονός ότι για ένα "καλοφτιαγμένο - καλοοδηγημένο" HD800 όλοι έχουν κάτι καλό να πουν!

Δεν αποκλείω σε καμία περίπτωση κάπου έξω να υπάρχει κάποιο ζευγάρι ακουστικών, που για κάποιο λόγο, δεν έχει αποκτήσει ακόμη τη δόξα που του αξίζει...

εγώ νομίζω ότι είναι τοποθέτηση σχετικά με το ότι κακώς έχει ξεκινήσει το γαϊτανάκι των ακουστικών "τεράτων" ως αυτοσκοπός. Ότι δηλαδή μπήκαμε σε μια άγρια κούρσα που εξυπηρετεί το Hiend marketing και μόνο.
Προϊόντα όπως το 600 ή 800 ήταν δικαιωματικά ναυαρχίδες στον καιρό τους (όπως και άλλων μαρκών) ως αποτέλεσμα μακράς πορείας σχεδιασμού και εξέλιξης και όχι "θα φτιάξουμε το απόλυτο ακουστικό: θα έχει ξύλο από κοκορόκο του ορινόκο"
Για όποιους το κατάλαβαν....

Ναι κανένα ακουστικό δεν είναι τέλειο, αλλά συμφωνώ με τα αποτελέσματα.

Το HD800 (Anaxilus II) είναι ένα ακουστικό που ότι και να ακούσω επιστρέφω πάντα σε αυτό, σίγουρα έχει κάποια μειονεκτήματα, αλλά ποιο δεν έχει στην τελική.

Τα Stax SR-009 θα τα αγόραζα επιτόπου αν είχα τα λεφτά, απίστευτο ακουστικό και το πιο μπασάτο από όλα τα ηλεκτροστατικά (που όπως γνωρίζουμε έχουν υστέρηση στα μπάσα έναντι των ηλεκτροδυναμικών/μαγνητοστατικών)

Τα Audeze LCD3/Χ είναι σταθερές αξίες και έχουν καταταγεί στην σωστή θέση κατά την άποψη μου.

Τα Dharnma χαμηλότερα αλλά πράγματι ενώ μου αρέσουν έχουν κάτι τις στις ψηλές, ελπίζω να λύσουν τα προβλήματα στα production models.

Για τα υπόλοιπα ακουστικά δεν έχω άποψη διότι δεν τα έχω ακούσει.

Ως αναφορά τα Sennheiser HD600 δεν ξέρω γιατί ο ενθουσιασμός... καλό είναι αλλά δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση τα παραπάνω μοντέλα. Καλή πρόταση για αγορά? προσωπικά θα τα συνιστούσα μόνο σε περίπτωση που τα βρείτε σε καλή τιμή είτε μεταχειρισμένα, λιανική εγώ δεν θα πλήρωνα, ειδικά τώρα με τόσα νεότερα μοντέλα άλλων εταιριών.

Τα HD650 τα είχα για πολλά χρόνια, και δεν μου λείπουν καθόλου μπορώ να σας πω.