Εχουν βγει νεοι οδηγοι για το G45 που βελτιωνουν την εικονα και εχουν καλυτερη συμπεριφοφα στο video...
Το μονο που χρειαζεται ειναι να ανεβει το contrast 1-2% και η εικονα ειναι τελεια!
Εγω ειδα καλυτερη εικονα σε divx και mkv, πιο ζωντανα χρωμματα και πιο "crispy" γενικη εντυπωση...
Δοκίμασα φίλε
eNeRGy το τι κάνουν και το τελευταίο bιοs και οι τελευταίοι drivers για το chipset G45 και την 4500, αλλά γιατριά δεν είδα.
Τελικά μπήκε στο μηχάνημα μια Ati 4670 της Asus, και όλα ξαφνικά άλλαξαν προς το καλύτερο: Τα χρώματα έγιναν πιο βαθιά, στιλπνά και λαμπερά, το μαύρο έγινε βελούδινο, πήρα 1080/24ρ χωρίς κόλπα και τερτίπια, και το κυριότερο πήρα "άλλη" κίνηση, δηλ. οριστικό τέλος σε σκαλωματάκια, κομπιάσματα, βηξίματα και λοιπές σαχλαμάρες!(όταν βεβαίως το transfer είναι σωστό!). Υπ' όψιν ότι για player χρησιμοποιώ τον MPC που υπάρχει μέσα στον Klcodec431f. Κατά την εγκατάσταση ζήτησα να εγκατασταθεί η Home Cinema έκδοση του MPC (και όχι η classic). Ούτε ρυθμίσεις, ούτε εξωτερικά φίλτρα, ούτε μυστήρια κόλπα που ανακαλύπτεις μετά από πολλές ώρες (που δεν τις έχω) ψαξίματος. Απλά διπλό κλικ στο όνομα του mkv και ...play. (Φυσικά αν υπάρχουν ρυθμίσεις που έχετε ανακαλύψει εσείς, που, και γνώσεις, και κέφια, και χρόνο διαθέτετε, πείτε τις: ευπρόσδεκτες

). Το ζητούμενο είναι ένα για όλους μας:
Επί τέλους να μπορούμε να δούμε ταινία χωρίς να αποσπά την προσοχή μας κάτι, ή να μας ενοχλεί κάτι άλλο!!!.
Προσωπικά όπου νάναι περιμένω και τον Μανώλη να ρυθμίσει τον BenQ μου, και τέλος. Θα απολαύσω τις ταινίες μου και θα χαρώ όσο μπορώ αυτό που αγαπάω, χωρίς περιττά αισθήματα τεχνολογικής στέρησης, και πλήρως δικαιωμένος ότι τα χρήματα μου έπιασαν τόπο!!!
Λυπάμαι μόνο που δεν έκανα την αγορά της Ati 4670 νωρίτερα. Θα είχα γλυτώσει από άσκοπα νεύρα, από αρκετές ώρες ψαξίματος (που τις αφαίρεσα από την ξεκούραση μου), και θα είχα απολαύσει το χόμπι μου πολύ περισσότερο χρησιμοποιώντας την λάμπα μου όχι για ατέρμονες και ανούσιες ρυθμίσεις, αλλά για παραγωγή τέρψης.
Οσονούπω, εντός των προσεχών ημερών, θα προβώ και στην αγορά του Yamaha RX-V663, σε μια προσπάθεια να διορθώσω τα κακώς κείμενα του ήχου μου. Τι λέτε θα συνεργαστούν σωστά οι συσκευές (Ati 4670 - HDMI - Yamaha RX-V663), η θα έχω πάλι προβλήματα? (Μήπως συστήνετε κάποιον άλλον πολυκάναλο???)
Φιλικά
Γιώργος.