Intel GMA X4500HD

Οι κάρτες της ATI 4ΧΧΧ παίζουν σχεδόν απροβλημάτιστα 24p (ένα frame σπάσιμο κάθε 3,5 ή 7 λεπτά περίπου - έχει να κάνει με την διαφορά του 23.976 με το 24) ενώ έχουν και πολυκάναλο LPCM ήχο over HDMI. Από την άλλη έχουν προβλήματα πχ στη σύνδεση με Yamaha 663 ενισχυτές (και κάποιους άλλους).[/quote]

Eχω μια ati 4670 σε ενα htpc και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το 24ρ playback , οσο για τα προβληματα με ενισχυτες εχει να κανει οτι πρεπει να συνδεθουν σε συγκεκριμενη εισοδο hdmi p.x σε ενα onkyo 606 που εχω δουλευει ο ηχος μονο στο hdmi input 1 (dvd) και σε κανενα αλλο,το ισιο ισχυει και σε αλλες μαρκες - δοκιμαζεις ενα ενα τα hdmi και οπου κατσει.

spcav said:
Την 8200/8300 που είχα δοκιμάσει προ καιρού την είχα βρει γενικά ΟΚ. Μου έκανε όμως συγκεκριμένα προβλήματα (χοντρά σπασίματα) σε συγκεκριμένα σημεία ταινιών (που δεν οφείλονταν φυσικά στην ταινία) κάτι το οποίο με έβαλε σε υποψίες. Δεν την ʽπαρακολούθησαʼ μετά με επόμενους drivers οπότε υποθέτω ότι μπορεί πλέον να είναι ΟΚ (καθώς το πρόβλημα – ʽʼσυγκεκριμένα σημείαʼʼ – ήταν πολύ ʽύποπτοʼ).

Με τι cpu το είχες; Με παλιότερους X2 έχει κάποια προβλήματα σαν αυτό που λες, ειδικά με interlaced content (HDTV 1080i). Με phenom X3 ή X4 δεν έχει πρόβλημα.

spcav said:
Οι ΑΤΙ 2ΧΧΧ/3ΧΧΧ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα 24. Έχουν περάσει ουκ ολίγες από το HTPC μου τους τελευταίους μήνες και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Εγώ πάλι και με μία 2600XT και με μία 3650, στα 24p είχα πρόβλημα με σπασίματα και με audio drift, μετά από ώρα ο ήχος με την εικόνα ήταν ασυγχρόνιστα. Και το ίδιο αναφέρουν πολλοί στο avsforum.

spcav said:
Στις ΑΤΙ 4ΧΧΧ έχω παρατηρήσει αυτό το μικροθεματάκι με το ένα σπασιματάκι (κάποιες φορές αμελητέο βέβαια) ανά κάποια ώρα το οποίο όντως επιβεβαίωσα ότι λύνεται αν κλειδώσεις στα 23,976 (κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις με το Powestrip).
Τα πρόβλημα με τον ήχο σε συγκεκριμένους ενισχυτές νομίζω ότι έχει λυθεί (πχ στους Denon αρκεί να την συνδέσεις στην HDMI in No.4).
Συμφωνώ με την 4ΧΧΧ, το μικρό σπάσιμο είναι όντως αμελητέο. Δεν δοκίμασα να κλειδώσω στα 23,976, θα το δοκιμάσω (έχω μία 4650).

spcav said:
Οι Intel έχουν γενικώς τα (αρκετά) προβλήματα που αναφέρεις.

Δίνοντας και 7.1 LPCM λοιπόν οι ΑΤΙ 4ΧΧΧ αποτελούν σίγουρα την πιο πλήρη λύση.

ΥΓ Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από προσωπικές μου εμπειρίες με τις κάρτες (και όχι πχ διαβάζοντας στο δίκτυο).

Σε αυτά γενικά συμφωνώ, αν και περιμένω και το 9300 της nvidia για να αποφασίσω. Επίσης όσα γράφω είναι από προσωπική έρευνα, μιας και κάνω R&D για ένα HTPC που θα βγει στην αγορά όταν θα μπορεί να δουλεύει 100% σαν consumer συσκευή. Το G45 ήταν promising στα spec ... αλλά δεν.

Με τι cpu το είχες; Με παλιότερους X2 έχει κάποια προβλήματα σαν αυτό που λες, ειδικά με interlaced content (HDTV 1080i). Με phenom X3 ή X4 δεν έχει πρόβλημα.
Δεν νομίζω ότι είχε σχέση με CPU.

Με έναν Q6600 το είχα δοκιμάσει τότε.

Εγώ πάλι και με μία 2600XT και με μία 3650, στα 24p είχα πρόβλημα με σπασίματα και με audio drift, μετά από ώρα ο ήχος με την εικόνα ήταν ασυγχρόνιστα. Και το ίδιο αναφέρουν πολλοί στο avsforum.
Σίγουρα είναι θεμα ρυθμισης ή κατι τετοιο καθως προσωπικά ποτε δεν μου εβγαλε ‛κιχ’ καμία από αυτές (το ίδιο νομίζω μπορεί να σου επιβεβαιώσει πχ και ο Δημητρακούδης).
κάνω R&D για ένα HTPC που θα βγει στην αγορά όταν θα μπορεί να δουλεύει 100% σαν consumer συσκευή.
Δλδ μάλλον ποτέ….:p

Σίγουρα είναι θεμα ρυθμισης ή κατι τετοιο καθως προσωπικά ποτε δεν μου εβγαλε ‛κιχ’ καμία από αυτές (το ίδιο νομίζω μπορεί να σου επιβεβαιώσει πχ και ο Δημητρακούδης).

Εγώ με την 2600ΧΤ και τον w5000 με το τελευταίο firmware είμαι ευτυχισμένος. Ούτε κιχ, ούτε χικ, ούτε τίποτα.. :p

Τσκ τσκ τσκ... :p

Συμφωνώ με την 4ΧΧΧ, το μικρό σπάσιμο είναι όντως αμελητέο. Δεν δοκίμασα να κλειδώσω στα 23,976, θα το δοκιμάσω (έχω μία 4650).

Σε αυτά γενικά συμφωνώ, αν και περιμένω και το 9300 της nvidia για να αποφασίσω. Επίσης όσα γράφω είναι από προσωπική έρευνα, μιας και κάνω R&D για ένα HTPC που θα βγει στην αγορά όταν θα μπορεί να δουλεύει 100% σαν consumer συσκευή. Το G45 ήταν promising στα spec ... αλλά δεν.

Κύριοι συγχαρητήρια το "φροντιστήριο" που μας κάνετε είναι εξαιρετικό! :grinning-smiley-043 .
Κρίνοντας λοιπόν από τα γραφόμενά σας, μάλλον θα πάρω μια 4650-70 (κι αν βρώ και silent ακόμα καλύτερα), χωρίς να πολυ-βιάζομαι, γιατί αυτόν τον καιρό κυριολεκτικά "πνίγομαι" απ' την δουλειά μου!
Να σημειώσω ότι και εγώ περίμενα περισσότερα απ' το G45 και φυσικά απογοητεύτηκα. Κρίμα...
Φίλε Δημήτρη Δημητρακούδη το πρόβλημα συνεργασίας του HTPC με το (Κινέζικο) 4x2 Switcher μου λύθηκε εντελώς αστεία: οι συσκευές πρέπει απλά να ανοίξουν με συγκεκριμένη σειρά!!! :violent-smiley-030:.
Έλεος πιά μ´αυτά τα ηλεκτρονικά, αμάν πιά :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
Σήμερα στη δουλειά μου δύο Μ/Β με G31 αρνήθηκαν πεισματικά να συνεργαστούν με PS/2 ποντίκια και μάλιστα διαφορετικών εταιριών και ολοκαίνουρια! Με USB ...τρωκτικά τα πήγαν χάρμα :furious3::furious3::furious3:. Λίγο ακόμη και θα τα πέταγα απ´το παράθυρο....

Φιλικά
Γιώργος.

Δεν νομίζω ότι είχε σχέση με CPU.

Με έναν Q6600 το είχα δοκιμάσει τότε.

Ποτέ μη λες ποτέ. :-) Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο, αλλά δε νομίζω πως είναι αδύνατο. Βασικό πρόγραμμα στις δοκιμές μου είναι πάντα το Mediaportal, ενώ το σύστημα θα πρέπει να έχει υποστήριξη DVD, Blue-ray, mkv, divx/xvid, mp3, photos, upnp client, DVB-S/S2 tuners, ενώ να είναι το ίδιο upnp server. Δε με απασχολεί να παίζει τα πάντα από αρχεία, αλλά κυρίως να δουλεύει όπως μία consumer συσκευή. Το στήσιμο γίνεται σε trimmed down έκδοση των vista ενώ το mediaportal είναι system shell.

Κάτι λάθος έχεις καταλάβει για το 8200/8300, γιατί εγώ αναφέρομαι στο IGP της nvidia για AMD cpus. Όχι για τις pci-e 8ΧΧΧGT. Ο Q6600 παραπέμπει σε Intel, οπότε μάλλον αναφέρεσαι σε κάποια nvidia pci-e. Αυτές έχουν άψογο 24p αναπαραγωγή, αλλά δεν έχουν hdmi audio.

Τώρα, για το 24p στις 2XXX και 3XXX τι να πω, εγώ (όπως και πολλοί άλλοι στο avsforum) είχα πρόβλημα. Την 2600 την έχω στο παλιό HTPC, θα το βάλω και πάλι στη πρίζα να το ξαναδοκιμάσω.

Κάτι λάθος έχεις καταλάβει για το 8200/8300, γιατί εγώ αναφέρομαι στο IGP της nvidia για AMD cpus. Όχι για τις pci-e 8ΧΧΧGT. Ο Q6600 παραπέμπει σε Intel, οπότε μάλλον αναφέρεσαι σε κάποια nvidia pci-e. Αυτές έχουν άψογο 24p αναπαραγωγή, αλλά δεν έχουν hdmi audio.

Ωπα, λάθος μου (όσον αφορά την CPU που είχα).

Για τις 8200/8300 μιλάω. Απλώς τότε είχα (προφανώς) AMD CPU (Χ2 4200).

Απλως το έμπλεξα γιατί ήταν 2ο htpc αυτό (παράλληλα δλδ είχα και άλλο με ATI / Intel).

Ωπα, λάθος μου (όσον αφορά την CPU που είχα).

Για τις 8200/8300 μιλάω. Απλώς τότε είχα (προφανώς) AMD CPU (Χ2 4200).

Απλως το έμπλεξα γιατί ήταν 2ο htpc αυτό (παράλληλα δλδ είχα και άλλο με ATI / Intel).

Αυτό έφταιγε, ο X2. Έχει hypertransport χαμηλότερης ταχύτητας και δεν μπορεί το IGP να πιάσει όλη την ισχύ που πρέπει. Με phenom X3 ή X4 που έχει το νέο hypertransport (3.0) είναι όλα ΟΚ.

Πάντως και το 8200 έχει "θεματάκια". Πχ δε μπορεί να στείλει 5.1 LPCM. Στέλνει πάντα 7.1 με 2 κανάλια mute. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα η τέλεια λύση.

Παιδιά καλησπέρα. Χθες βράδυ τελικά έγινε το απροσδόκητο: η ρημάδα η Intel έδωσε 24ρ!!! Πώς??? : δεν ξέρω ακόμη...:AFADF0:. Το σκηνικό έγινε ως εξής: με κλειστές όλες τις συσκευές, βγάζω τελείως πάνω απ´το κινέζικο π@π@ρο-switcer όλα τα HDMI καλώδια (πηγών-τηλεόρασης-προβολέα), και το κλείνω κι αυτό. Έτσι κλειστό όπως ήταν ξανασυνδέω πάνω του όλα τα καλώδια. Το ανοίγω. Μετά ανοίγω τον προβολέα. Μετά το HTPC. Πρός το παρόν ο προβολέας δεν κλειδώνει και δεν δείχνει τίποτε στο πανί. Εκνευρισμένος, πατάω τα κουμπιά του π@π@ρο-switcer για να γυρίσει στις ενεργές συσκευές, και ξαφνικά παίρνω εικόνα σε μιά "κουφή" - ενδιάμεση ανάλυση τύπου 1600xκάτι (δεν θυμάμαι ακριβώς), (όταν το είχα κλείσει τελευταία φορά η ανάλυση ήταν 1920x1080/60). Δεξί κλίκ-ιδιότητες κ.λ.π., γυρνάω σε 1920x1080, κάνει ένα τσάφ ο προβολέας και σβύνει το σήμα του στην οθόνη, ξαναανοίγει και βλέπω 1080/24ρ στο πανί. Δεν μπορεί λέω μάλλον κάνουν πουλάκια τα μάτια μου! Το τσεκάρω ανοίγοντας τον driver της intel και ώ του θαύματος μου έδινε όλα τα καλούδια: και 24 και 50 και 60 και ότι ποθούσε η καρδιά μου...
Τι χακιές και powerstrip και ιστορίες με δράκους ψάχναμε τόσοι άνθρωποι εδώ μέσα, το κολοκυθο-switcer (μάλλον) μας την έκανε, ενώ η ρημαδο-intel, όποτε δεν της ...ξυνίζει κάτι, δουλεύει :flipout:.
Τέλος πάντων σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες γνώσεις σας και για την προσπάθεια σας να με βοηθήσετε, και ελπίζω με κάποιον τρόπο να ανταποδώσω!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Υ.Γ. Πολύ μυστήριος αυτός ο θεός των ηλεκτρονικών ρε παιδί μου, και άγνωστες οι βουλές του!

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω - το πρόβλημα είναι όμως ότι πιθανότατα δε θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς ταινία... στα 1080p/24 θα σου κάνει πάρα πολλά σπασίματα... τουλάχιστον μέχρι (και αν) να φτιάξουν νέους drivers...

Θάνο καλημέρα. Πρόλαβα και είδα 2-3 ματρόσκες με πολύ καλή συμπεριφορά. Δηλ. τα σπασίματα εμφανίζονταν στο ρυθμό που έχει ήδη αναφερθεί εδώ μέσα και μπορώ να σου πω ότι δεν είναι και τόσο χοντρά. Μάλλον υποφερτά έως αδιόρατα θα έλεγα. Τελικό αποτέλεσμα? : αρκετά ικανοποιητικό, κι αν βελτιωθεί κι άλλο με νέους -καλυτερους drivers ακόμα καλύτερα! :a0210:

Φιλικά
Γιώργος.

Εννοειται ότι και με 2600 κανει την δουλεια του.

Απλως η 4670 δεν ειναι πολυ ακριβότερη, εχει 7.1 LPCM, UVD 2 (δεν ξερεις ποτε - μπορει καποια στιγμη να ''του κάτσει'') και φυσικά ειναι πολυ πιο γρήγορη σε 3D.

Και - σύμφωνα με το avforum- κλάσεις ανώτερη σε προβολή HD από SD (dvd), που κατ´εμέ είναι και το σημαντικότερο, μιας και οι τίτλοι HD περιορίζονται- τουλάχιστον στο βίντεο κλάμπ της γειτονιάς μου- στα λίγα τετριμμένα.

Last edited:
Θάνο καλημέρα. Πρόλαβα και είδα 2-3 ματρόσκες με πολύ καλή συμπεριφορά. Δηλ. τα σπασίματα εμφανίζονταν στο ρυθμό που έχει ήδη αναφερθεί εδώ μέσα και μπορώ να σου πω ότι δεν είναι και τόσο χοντρά. Μάλλον υποφερτά έως αδιόρατα θα έλεγα. Τελικό αποτέλεσμα? : αρκετά ικανοποιητικό, κι αν βελτιωθεί κι άλλο με νέους -καλυτερους drivers ακόμα καλύτερα! :a0210:

Φιλικά
Γιώργος.

Blu-Ray εννούσα - στα mkv η εμπλοκή των κυκλωμάτων γραφικών είναι πολύ περιορισμένη

Εχουν βγει νεοι οδηγοι για το G45 που βελτιωνουν την εικονα και εχουν καλυτερη συμπεριφοφα στο video...
Το μονο που χρειαζεται ειναι να ανεβει το contrast 1-2% και η εικονα ειναι τελεια!
Εγω ειδα καλυτερη εικονα σε divx και mkv, πιο ζωντανα χρωμματα και πιο "crispy" γενικη εντυπωση...

Εχουν βγει νεοι οδηγοι για το G45 που βελτιωνουν την εικονα και εχουν καλυτερη συμπεριφοφα στο video...
Το μονο που χρειαζεται ειναι να ανεβει το contrast 1-2% και η εικονα ειναι τελεια!
Εγω ειδα καλυτερη εικονα σε divx και mkv, πιο ζωντανα χρωμματα και πιο "crispy" γενικη εντυπωση...

Δοκίμασα φίλε eNeRGy το τι κάνουν και το τελευταίο bιοs και οι τελευταίοι drivers για το chipset G45 και την 4500, αλλά γιατριά δεν είδα.
Τελικά μπήκε στο μηχάνημα μια Ati 4670 της Asus, και όλα ξαφνικά άλλαξαν προς το καλύτερο: Τα χρώματα έγιναν πιο βαθιά, στιλπνά και λαμπερά, το μαύρο έγινε βελούδινο, πήρα 1080/24ρ χωρίς κόλπα και τερτίπια, και το κυριότερο πήρα "άλλη" κίνηση, δηλ. οριστικό τέλος σε σκαλωματάκια, κομπιάσματα, βηξίματα και λοιπές σαχλαμάρες!(όταν βεβαίως το transfer είναι σωστό!). Υπ' όψιν ότι για player χρησιμοποιώ τον MPC που υπάρχει μέσα στον Klcodec431f. Κατά την εγκατάσταση ζήτησα να εγκατασταθεί η Home Cinema έκδοση του MPC (και όχι η classic). Ούτε ρυθμίσεις, ούτε εξωτερικά φίλτρα, ούτε μυστήρια κόλπα που ανακαλύπτεις μετά από πολλές ώρες (που δεν τις έχω) ψαξίματος. Απλά διπλό κλικ στο όνομα του mkv και ...play. (Φυσικά αν υπάρχουν ρυθμίσεις που έχετε ανακαλύψει εσείς, που, και γνώσεις, και κέφια, και χρόνο διαθέτετε, πείτε τις: ευπρόσδεκτες :grinning-smiley-043). Το ζητούμενο είναι ένα για όλους μας:
Επί τέλους να μπορούμε να δούμε ταινία χωρίς να αποσπά την προσοχή μας κάτι, ή να μας ενοχλεί κάτι άλλο!!!.
Προσωπικά όπου νάναι περιμένω και τον Μανώλη να ρυθμίσει τον BenQ μου, και τέλος. Θα απολαύσω τις ταινίες μου και θα χαρώ όσο μπορώ αυτό που αγαπάω, χωρίς περιττά αισθήματα τεχνολογικής στέρησης, και πλήρως δικαιωμένος ότι τα χρήματα μου έπιασαν τόπο!!!
Λυπάμαι μόνο που δεν έκανα την αγορά της Ati 4670 νωρίτερα. Θα είχα γλυτώσει από άσκοπα νεύρα, από αρκετές ώρες ψαξίματος (που τις αφαίρεσα από την ξεκούραση μου), και θα είχα απολαύσει το χόμπι μου πολύ περισσότερο χρησιμοποιώντας την λάμπα μου όχι για ατέρμονες και ανούσιες ρυθμίσεις, αλλά για παραγωγή τέρψης.
Οσονούπω, εντός των προσεχών ημερών, θα προβώ και στην αγορά του Yamaha RX-V663, σε μια προσπάθεια να διορθώσω τα κακώς κείμενα του ήχου μου. Τι λέτε θα συνεργαστούν σωστά οι συσκευές (Ati 4670 - HDMI - Yamaha RX-V663), η θα έχω πάλι προβλήματα? (Μήπως συστήνετε κάποιον άλλον πολυκάναλο???)

Φιλικά
Γιώργος.