Intel ή AMD για HTPC ?

Οοοps.. πάω για AMD.. αν και πιστεύω πως το πρόβλημα του φίλου πρέπει να είναι παροδικό και να παρακάμπτεται..

Re: Απάντηση: Intel ή AMD για HTPC ?

Σε mkv ή σε bluray προσπάθησες να δώσεις hardware acceleration?

Σε mkv, bluray και HDTV DVB-S2 transmitions με DVBViewer. Όλα τα παραπάνω δουλεύουν με μία ATI 2600XT στα windows xp. Με το G45 δεν έπαιξαν.

Μετά από πολύ διάβασμα στο avsforum.com (πολύ καλή ανάλυση στο http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1055454 ) και πολλές δοκιμές, μπορώ να συνοψίσω για να διευκολύνω και τους υπόλοιπους στα εξής:

Λύσεις onboard:
- AMD 780G - Βασισμένο στην ATI3xxx γενιά, δεν υποστηρίζει 7.1 LPCM over HDMI, μέτρια υποστήριξη 24p, δεν υποστηρίζει PAP/PAVP (protected audio path - protected audio video path)
- Nvidia 8200/8300 (AMD processors) - Υποστηρίζει τέλεια 24p, υποστηρίζει 7.1 LPCM over HDMI, δεν υποστηρίζει PAP/PAVP. Αναμένεται και το Nvidia 9300/9400 για core2 intel cpus.
- Intel G45. Προβληματική υποστήριξη 24p, υποστηρίζει στα χαρτιά PAP/PAVP αλλά ακόμα δε δουλεύει με κάποιο πρόγραμμα, υποστηρίζει 7.1 LPCM. Προβληματική λειτουργία του hardware acceleration σε windows xp.

Κάρτες γραφικών + audio
- AMD 2400,2600,3XXX. Δεν υποστηρίζει 7.1 LPCM, μέτρια ή μηδενική υποστήριξη 24p, δεν υποστηρίζει PAP/PAVP
- AMD 4xxx. Μικρά σπασιματάκια σε 24p κάθε λίγα λεπτά, υποστηρίζει 7.1 LPCM over HDMI, δεν υποστηρίζει PAP/PAVP.

Εκτός του G45, οι άλλες λύσεις έχουν HA σε Windows XP κανονικά, ενώ στο 7.1 LPCM under XP περιορίζονται σε 8 κανάλια 24bit/96khz.

Οπότε η καλύτερη επιλογή σήμερα για HTPC είναι cpu AMD και chipset nforce 8200/8300. Το G45 στα χαρτιά τα έχει όλα, αλλά από software και drivers ακόμα πάσχει. Καλή λογικά επιλογή για τους οπαδούς intel θα είναι και το nforce 9300/9400 μόλις κυκλοφορήσει.

Πάω τώρα να βάλω vista στο HTPC για να έχω επιτέλους στο G45 Hardware Acceleration.

edit: Να συμπληρώσω πως η απουσία του PAP/PAVP δε θα ήταν πρόβλημα, αν τα codecs για decoding των Dolby TrueHD/DTS-HD δεν έκαναν μετατροπή σε 48Khz/16bit, ακόμα κι όταν το stream δεν είναι AACS protected (πχ με τη χρήση του AnyDVD HD ή σε rips σε mkv). Αν βγει τέτοιο codec, τότε η έλλειψη PAP/PAVP θα είναι αδιάφορη.

Last edited:
Πάντως τα περισσότερα reviews που έχω διαβάσει όσων αφορά 24p, δείχνουν πως το 780G παίζει απροβλημάτιστα.. (και μέσα απο εμπειρίες χρηστών αυτού του forum..) Μήπως, (λέω μήπως) το avsforum έχει γίνει λίγο εμπορικό??? (ερώτηση κάνω..)

Πάντως τα περισσότερα reviews που έχω διαβάσει όσων αφορά 24p, δείχνουν πως το 780G παίζει απροβλημάτιστα.. (και μέσα απο εμπειρίες χρηστών αυτού του forum..) Μήπως, (λέω μήπως) το avsforum έχει γίνει λίγο εμπορικό??? (ερώτηση κάνω..)

Όταν λέμε 24p, εννοούμε τόσο το source material, όσο και το σύστημα κάρτας γραφικών - προβολής, να δουλεύει σε 24p. Πολλοί από τους χρήστες που λένε πως δεν έχουν πρόβλημα, απλώς δε μπορούν να καταλάβουν τα μικροσπασίματα που γίνονται στην εικόνα. Η γενιά 3ΧΧΧ της ATI σίγουρα δεν υποστηρίζει απροβλημάτιστα 24p αναπαραγωγή. Το άλλο πρόβλημα βέβαια είναι η απουσία LPCM 7.1 over HDMI.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας στη λύση nvidia 8300 + amd cpu ή να περιμένεις λίγο για τη λύση nvidia 9400 + intel cpu. Το G45 δε το συνιστώ (κι ας το έχω πάρει), τουλάχιστον σήμερα. Αν βγουν νέοι drivers μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

Παιδιά λέω να πάω τελικά στο AMD setup.. Πρός τα εκεί με πάνε τα reviews κτλ.

Πωπω... έχω πολύ δουλειά μπροστά..

Μάλλον θα συνφωνήσω, αν και αυτά όλα είναι υποκειμενικά.
Προχώρα σε ότι αποφασίσεις και δώσε μας κάποια tips, ή ότι άλλο μπορείς φωτό κτλ, ώστε να δούμε και οι υπόλοιποι -bye-

Για αυτό να είστε σίγουροι! Μόλις βάλω μπροστά το "project" θα το δείτε στην αντίστοιχη κατηγορία με φωτό κτλ.!!

Όταν λέμε 24p, εννοούμε τόσο το source material, όσο και το σύστημα κάρτας γραφικών - προβολής, να δουλεύει σε 24p. Πολλοί από τους χρήστες που λένε πως δεν έχουν πρόβλημα, απλώς δε μπορούν να καταλάβουν τα μικροσπασίματα που γίνονται στην εικόνα. Η γενιά 3ΧΧΧ της ATI σίγουρα δεν υποστηρίζει απροβλημάτιστα 24p αναπαραγωγή. Το άλλο πρόβλημα βέβαια είναι η απουσία LPCM 7.1 over HDMI.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας στη λύση nvidia 8300 + amd cpu ή να περιμένεις λίγο για τη λύση nvidia 9400 + intel cpu. Το G45 δε το συνιστώ (κι ας το έχω πάρει), τουλάχιστον σήμερα. Αν βγουν νέοι drivers μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

Eννοείς motherboards που έχουν την 8300 onboard ή ξεχωριστή VGA ?

Mπορείς να μου πείς μερικά boards στην περίπτωση που μιλάς για onboard VGA ?

Τhanks!

Eννοείς motherboards που έχουν την 8300 onboard ή ξεχωριστή VGA ?

Mπορείς να μου πείς μερικά boards στην περίπτωση που μιλάς για onboard VGA ?

Τhanks!

Μιλάω για onboard. Η ξεχωριστή VGA δεν έχει HDMI audio support.
Ένα τέτοιο board είναι αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522654

Thank you !

Άντε πάλι στα ψαξίματα.. (αν και πιστεύω προσωπικά, πως οι ΑΤΙ κάρτες ειδικά για video βγάζουν πολύ πιό όμορφα/ζεστά χρώματα.. τί λέτε?)

Thank you !

Άντε πάλι στα ψαξίματα.. (αν και πιστεύω προσωπικά, πως οι ΑΤΙ κάρτες ειδικά για video βγάζουν πολύ πιό όμορφα/ζεστά χρώματα.. τί λέτε?)

Υπάρχει πάντα η λύση να πάρεις ένα board xωρίς onboard vga και να του βάλεις μία ATI/AMD 4550/4650. Δε θα έχεις υποστήριξη για PAP/PAVP και ελάχιστα προβληματικό 24p (κάνει ένα μικρό σπασιματάκι κάθε 6-7 λεπτά - φαντάζομαι θα διορθωθεί σε επόμενους drivers)

Όσο για τα χρώματα, αν ρυθμιστούν όλα σωστά, μέσα από HDMI θα πρέπει να μην έχουν διαφορές. Αυτό που αναφέρεις ισχύει περισσότερο σε αναλογικές συνδέσεις (component, s-video, rgb κτλ).

Κανείς που να έχει βάλει board με 780G και να ΜΗΝ έχει σπασιματάκια όπως λέτε ? υπάρχει ?

ultraxmode: Γιατί επιμένεις με το 780G; Άσχετα από τα σπασιματάκια σε 24p, δε σε ενδιαφέρει το LPCM 7.1 HDMI audio; Γιατί το 780G/790GX/ATI3XXX έχει μόνο HDMI LPCM stereo.

ultraxmode η ατι δεν εχει πιο ζεστα χρωματα.αυτο ειχε γινει πολυ παλια με τις σειρα 9800xt και το αντιπαλο στρατοπεδο ειχε την αποτυχια 5950 ultra.εκει ειχε μια χρωματικη διαφορα.εκτοτε h nvidia αφου εβγαλε την σειρα 6 ολες μετα ηταν ιδιες.αυτη την καραμελα ομως την μασανε ακομα μερικοι ati fan που δεν ξερουν που τους πανε τα 4.

αυτο που εχει καλυτερο η ati νομιζω ειναι το composite video out.αν και το ειχα δει σε μια παλια ατι.τωρα δεν εχω δει τι σημα βγαζουν και η nvidia και η ati.αλλα ποιος ασχολειται ετσι και αλλιως με composite?

εγω νομιζω οποιο και να παρεις αν δεν σε ενδιαφερει το 7.1 pcm οτι και να διαλεξεις θα παιξεις τα hd σου απροβληματιστα.και εγω σκεφταμαι για το 780g η το 8300.

Last edited:
Χαζή ερώτηση,

Το PCM τί είναι ? Απ'ό,τι βλέπω, τα motherboards με 780G έχουν 8 channel κάρτα ήχου. Πιό μετά, αν αγοράσω ένα σύστημα ηχείων 7.1, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ? ή μιλάμε για audio over HDMI ?

Χαζή ερώτηση,

Το PCM τί είναι ? Απ'ό,τι βλέπω, τα motherboards με 780G έχουν 8 channel κάρτα ήχου. Πιό μετά, αν αγοράσω ένα σύστημα ηχείων 7.1, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ? ή μιλάμε για audio over HDMI ?

HDMI LPCM 7.1 audio = 8κάναλος high resolution ήχος μέσω HDMI. Από τις αναλογικές εξόδους προφανώς και μπορείς να έχεις ήχο. Αυτό είναι για HDMI ήχο. To 780G έχει μόνο δικάναλο LPCM ήχο over HDMI. Αφού φτιάχνεις κάτι καινούριο, καλό είναι να έχεις όλες τις δυνατότητες που μπορείς να βρεις σήμερα.

Με πάς για 8300.. διαβάζω ατελείωτα reviews και απο ό,τι βλέπω, όλοι πάνε προς τα εκεί.. (*8300)

Ερώτηση:

Ο PureHD Video Decoder αγοράζεται ξεχωριστά? ή είναι μέσα στο προϊόν? (απο ό,τι έχω καταλάβει, είναι ένα είδος driver/software..σωστά ?)

Με πάς για 8300.. διαβάζω ατελείωτα reviews και απο ό,τι βλέπω, όλοι πάνε προς τα εκεί.. (*8300)

Ερώτηση:

Ο PureHD Video Decoder αγοράζεται ξεχωριστά? ή είναι μέσα στο προϊόν? (απο ό,τι έχω καταλάβει, είναι ένα είδος driver/software..σωστά ?)

Χρειάζεσαι ένα codec που να υποστηρίζει τις DXVA δυνατότητες του chipset. Τέτοια είναι το PowerDVD 8, Arcsoft Totalmedia Theater, Corel WinDVD 9 κτλ κτλ. Δεν ξέρω αν εξακολουθεί να βγάζει και η nvidia τον δικό της codec όπως έκανε παλαιότερα.

O PureVideo HD παλιά πωλούταν ξεχωριστά, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει ενσωματωθεί στους drivers.