Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Δεν σηκώνει 4k ανάλυση αυτό είναι δεδομένο. Απλά πριν κάνω την κίνηση για τηλεόραση έκανα ένα search για να βρω τι γίνεται με το συγκεκριμένο nuc. Δεν έβρισκα τπτ παρά ένα thread ενός τύπου που έλεγε ότι το συγκεκριμένο nuc δεν έδινε καθόλου σήμα σε 4k tv αλλά έπαιζε κανονικά σε hd tv. Αυτό ήθελα να ξέρω γι' αυτό έκανα και την ερώτηση για να δω αν έχει συνδέσει κανένας το nuc σε 4k τηλεόραση για να μας πεί αν βλέπει κάτι ή δεν δουλεύει καθόλου. Η έλλειψη άλλων post για το θέμα δυο πράγματα μπορεί να σημαίνουν. Είτε παίζει κανονικά και δίνει σήμα 1080p και βλέπεις σαν HDTV οπότε δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε αυτό είτε δεν έχει βάλει κανένας παλιό nuc σε 4KTV...

Αγόρασα και εγώ το δικό μου NUC-άκι (NUC5PPYH) πριν από μερικές ημέρες, για να αντικαταστήσω το παλαίο μου zacate (που είχα από το 2011 σε ρόλο HTPC).

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αναβαθμίσω το bios στην τελευταία έκδοση και στη συνέχεια προχώρησα σε εγκατάσταση linux (Fedora 23 x64 KDE spin).

Σε αναπαραγωγή video, αρχικώς παρατήρησα μπόλικο tearing με διάφορους multimedia players (kodi, smplayer, vlc, xine) και με διάφορα backends (vdpau, vaapi, xv, opengl) που δοκίμασα.

Κατόπιν αναβάθμισα τον πυρήνα στην τρέχουσα έκδοση της fedora (4.3.3) και πλέον εκτός από το tearing είχα και σποραδικά hangs/lock-ups στο σύστημα (π.χ. Black Screen Of Death).

Μετά από αρκετά @$%!^$#& και πριν καταλήξω στην έσχατη για μένα λύση (εγκατάσταση windows :aetsch:), είπα να googlάρω λίγο μπας και βρω κάποια λύση.

Πράγματι, είδα ότι βάζοντας κάποιες παραμέτρους (i915.semaphores=1 intel_idle.max_cstate=1 i915.enable_execlists=0) στην εκκίνηση στον grub, διορθώθηκε το πρόβλημα.

Το tearing εξαφανίστηκε τελείως και δεν έχω πλέον κρεμάσματα/κολλήματα στο σύστημα! :2thumb22sup:

Γιατί Linux στο NUCακι; Τι κερδίζεις;
Εγώ του είχα βάλει δανεικά 8.1 και μετά η Microsoft επέμενε να μου χαρίσει τα 10αρια και δεν της χάλασα χατήρι. Το μηχανάκι πετάει ακόμη και να κάνει πολλαπλά copies, downloads και αναπαραγωγή.

Αγόρασα και εγώ το δικό μου NUC-άκι (NUC5PPYH) πριν από μερικές ημέρες, για να αντικαταστήσω το παλαίο μου zacate (που είχα από το 2011 σε ρόλο HTPC).

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αναβαθμίσω το bios στην τελευταία έκδοση και στη συνέχεια προχώρησα σε εγκατάσταση linux (Fedora 23 x64 KDE spin).

Σε αναπαραγωγή video, αρχικώς παρατήρησα μπόλικο tearing με διάφορους multimedia players (kodi, smplayer, vlc, xine) και με διάφορα backends (vdpau, vaapi, xv, opengl) που δοκίμασα.

Κατόπιν αναβάθμισα τον πυρήνα στην τρέχουσα έκδοση της fedora (4.3.3) και πλέον εκτός από το tearing είχα και σποραδικά hangs/lock-ups στο σύστημα (π.χ. Black Screen Of Death).

Μετά από αρκετά @$%!^$#& και πριν καταλήξω στην έσχατη για μένα λύση (εγκατάσταση windows :aetsch:), είπα να googlάρω λίγο μπας και βρω κάποια λύση.

Πράγματι, είδα ότι βάζοντας κάποιες παραμέτρους (i915.semaphores=1 intel_idle.max_cstate=1 i915.enable_execlists=0) στην εκκίνηση στον grub, διορθώθηκε το πρόβλημα.

Το tearing εξαφανίστηκε τελείως και δεν έχω πλέον κρεμάσματα/κολλήματα στο σύστημα! :2thumb22sup:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=231955 σου προτείνω openelec με hardware acceleration σε hevc

Γιατί Linux στο NUCακι; Τι κερδίζεις;

Τα λεφτά που κάνουν τα windows! :nounder:

Άλλωστε, για τα χρέη HTPC που θα εκτελεί το μηχανάκι, δεν έβλεπα κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να βάλω windows (εκτός εάν υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, που πράγματι υπήρχε αρχικά).

κανείς με BOXNUC5CPYH ή BOXNUC5PPYH να πει αν υποστηρίζει 3D; ή να έχει windows πάνω με kodi Krypton v17 nightly build που υποστηρίζει 3D frame packing;

*Δεν έχει ανέβει ακόμα στις master nightlies αυτή η δυνατότητα, υπάρχει μόνο στις test builds από εδώ (και θέλει Windows 8.1 ή 10).

κανείς με BOXNUC5CPYH ή BOXNUC5PPYH να πει αν υποστηρίζει 3D; ή να έχει windows πάνω με kodi Krypton v17 nightly build που υποστηρίζει 3D frame packing;

Οι celeron/pentium δεν υποστήριζαν 3D frame packing μέχρι πρόσφατα.
Δεν έχω διαβάσει να αλλάζει κάτι με τους καινούργιους.

Tσέκαρε λίγο και αυτό:
Windows - FULL 3D MVC SUPPORTED HARDWARE

Έχει κάνα-δυο nuc με celeron DΝ2820 που λέει οτί το έχουν καταφέρει με πατέντα
αλλά δεν ξέρω πόσο σταθερό είναι.

Last edited:
Παιδιά μεταξύ αυτού και αυτού ποιο προτείνετε?
Χρήση xbmc κυρίως.

Κοίτα να δεις: το D54250WYK είναι παλαιότερο μοντέλο, το NUC6i3SYK σαφώς τελευταίας γενιάς NUC.

Θα σε καλύψει κανονικά το D54250WYK αφού το θες μόνο για Kodi ΟΜΩΣ αφού βλέπω πως το NUC6i3SYK βγαίνει φθηνότερα τότε με κλειστά μάτια αυτό.

Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και RAM και δίσκο (αν τρέχεις Kodi από Windows ή Linux)

Ναι τα έχω υπολογίσει και αυτά. Μια 4αρα μνήμη και ένας 60αρης msata είναι στο πλάνο για τον i3. Μάλλον με openelec θα το στήσω. Άρα πάω για το NUC6i3SYK.
Σ'ευχαριστω.

Ναι τα έχω υπολογίσει και αυτά. Μια 4αρα μνήμη και ένας 60αρης msata είναι στο πλάνο για τον i3. Μάλλον με openelec θα το στήσω. Άρα πάω για το NUC6i3SYK.
Σ'ευχαριστω.

προτείνω να περιμένεις την νέα γενιά με h265 10bit hardware acceleration γιατί η τωρινή γενιά υποστηρίζει μόνο 8bit h/a

δεν ξέρω ακριβώς αλλά η skylake παρουσιάστηκε τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά

Εε πάει πολύ μέχρι τότε.. Άσε που θα είναι και εκτός budget λογικά.
Δηλαδή ο NUC6i3SYK δεν παίζει τα Η265??