Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Πριν 1 χρονο και ειχα παρει το zotac nano ad12
κοντα στα 400 (με 500αρι δισκο και 8GB )
Δε λεω .. εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω ... 24χ7χ365 απο τοτε .. βραχος

Τωρα με τα ιδια λεφτα με το nuc (το ι5 το μοντελο box με το 2.5 cage) παιρνεις πυραυλο

σιγουρα θα το τιμήσω

Last edited:
http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2820-Notebook-Processor.109523.0.html
http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-847-Notebook-Processor.56835.0.html
και επίσης http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-N2820-vs-Intel-Celeron-847
και σε επίπεδο cpu καθαρά
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+847+@+1.10GHz
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+N2820+@+2.13GHz

Πέρα απ τις βελτιώσεις που έχει το atom σε επίπεδο κουτιού (πχ ir κτλ) τα παραπάνω απαντάνε και στις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα 2 cpu και κυρίως τα ενσωματωμένα gpu (εκεί είναι η μεγάλη διαφορά) ... based on HD Graphics 2000 vs based on HD Graphics 4000 τα λέει όλα φαντάζομαι. Αν τώρα ισχύει το ότι έχει διορθωθεί και το θέμα για τα 24p στον atom είναι ένα ακόμα +

Ευχαριστώ πολύ.
Τα είχα δει τα συγκριτικά και τα benchmarks αλλά κάτι στον atom δέν μου άρεσε.
Αγόρασα όμως και το celeron και με win 7 πάνω 4gb ram, έναν crucial m500 msata ssd και μια centrino 2230 ήτοι κόστος κάτω από 240 ευρώ φτιάχτηκε ένα αξιοπρεπέστατο μηχανάκι που παίζει τα πάντα από τη συλλογή μου. Από ένα atom ion που είχα παλιότερα κλάσεις καλύτερο.....

Είναι ειλικρινά απίστευτο που σε τόσα αμέτρητα reviews και τόσα αμέτρητα posts είτε στο xbmc forum είτε στο avs forum και αλλού, ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντάει στην απλή ερώτηση αν δοκίμασε 3d blu ray iso με το n2820 (frame packed) και τι έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω.. είναι τόσο δύσκολο κάποιος να βάλει ένα powerdvd να παίξει ένα 3d blu ray iso? ... Η τιμή του πλέον είναι στα 124 ευρώ και είναι πραγματικά κρίμα να δώσει κανείς τα υπερδιπλάσια για καθαρά χρήση htpc ΑΝ μια στις 100 την παλεύει με 3d frame packing και γενικά με βαριά blu ray iso.
Ως τώρα απ ότι έχω καταλάβει για το atom μετά από πολύ ψάξιμο ότι: σε openelec παίζει μια χαρά με τα τελευταία builds ακόμα και βαριά mkv με HD ήχο (διάβασα ότι δυσκολεύεται σε hi10p)... σε openelec παίζει κανονικά το IR αλλά όχι το bluetooth. Στα windows 8.1 δεν παίζει ο HD ήχος γιατί δεν έχουν βγει ακόμα κατάλληλοι drivers. Επίσης δεν υπάρχουν ακόμα drivers γενικά για Windows 7. Τέλος ΦΑΙΝΕΤΑΙ σύμφωνα με όσες μαρτυρίες έχω δει, να είναι λυμένο το πρόβλημα με τα 23.976hz..
Τελικά εδώ μέσα υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει το συγκεκριμένο nuc?

Ναι το είχα δει αυτό.. έλεγα μήπως καθώς βγάζει hdmi 1.4 αλλά απ ότι καταλαβαίνω χωρίς αυτό το inTru δεν... αν ισχύει λοιπόν ότι δεν έχει άλλα σοβαρά θέματα, σαν htpc (καθαρά) το 3d είναι η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τα i3 και i5... εδώ τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα καθώς απ την μια είναι ωραίο να έχεις κάτι σχετικά future proof (όπως το i5) και ειδικά αν βλέπεις (έστω και όχι τόσο συχνά) 3d όπως εγώ.. απ την άλλη το 1/3 της τιμής σε σχέση με τον i5 θυσιάζοντας το 3d (μένοντας σε sbs τουλάχιστον) είναι αρκετά δελεαστικό...

Δεν έχω καταλάβει ποιος κ γιατί κόβει posts χωρίς να ειδοποιεί....
Σε κάθε περίπτωση ας επαναλάβω ότι είχα γράψει σε συνέχεια της απορίας του craven αν έχει αγοράσει κανείς το νέο celeron για να το δοκιμάσει.
Σε αντίθεση με i3 και i5 στο νέο celeron δεν υπήρχε διαθέσιμοτητα. Μόνο σήμερα που ξανακοιταξα εμφανίστηκε και αλλού εκτός από you αλλά και πάλι κατόπιν παραγγελίας.

Ίσα ίσα απ τα 3 επιπλέον που έχει εμφανιστεί, τα 2 το έχουν σε 1 ως 3 μέρες όπως γράφουν και το 3ο "σε απόθεμα"

Ίσα ίσα απ τα 3 επιπλέον που έχει εμφανιστεί, τα 2 το έχουν σε 1 ως 3 μέρες όπως γράφουν και το 3ο "σε απόθεμα"
Μην παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς όσα γράφουν ειδικά τα μικρά καταστήματα στο skroutz
Τηλεφώνησα και στα 3 το πρωί και όλα τα παραγγέλνουν από προμηθευτή. Κανείς δεν είχε απόθεμα να πάρω επιτόπου όπως στο i3 ... σίγουρα πάντως θα ομαλοποιηθει η κατάσταση ειδικά αν φέρει απόθεμα η infoquest ....

Με τρώει να δοκιμάσω και το νέο celeron μιας και τα άλλα 2 με ικανοποίησαν πολύ και έφαγα και το ξενέρωμα με το περσινό celeron που είναι revision 101 και δεν έχει το εσωτερικό usb header.....

Last edited:
Ναι το είχα δει αυτό.. έλεγα μήπως καθώς βγάζει hdmi 1.4 αλλά απ ότι καταλαβαίνω χωρίς αυτό το inTru δεν... αν ισχύει λοιπόν ότι δεν έχει άλλα σοβαρά θέματα, σαν htpc (καθαρά) το 3d είναι η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τα i3 και i5... εδώ τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα καθώς απ την μια είναι ωραίο να έχεις κάτι σχετικά future proof (όπως το i5) και ειδικά αν βλέπεις (έστω και όχι τόσο συχνά) 3d όπως εγώ.. απ την άλλη το 1/3 της τιμής σε σχέση με τον i5 θυσιάζοντας το 3d (μένοντας σε sbs τουλάχιστον) είναι αρκετά δελεαστικό...

Παιδια εγω το ειχα γραψει αυτο στην intel αλλα δεν καταλαβα την απαντηση τους.
Εν τω μεταξυ απο το datasheet φιλτραρετε με mvc και δειτε φαινεται οτι υποστηριζει

http://www.intel.com/content/dam/ww...0-n2820-n2815-n2806-j1850-j1750-datasheet.pdf

Επίτηδες το κάνουν με αυτο το celeron... δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.. τόσο που έχει πάει λέω να χτυπήσω εγώ ένα και ας μην παίζει 3D για δεύτερο (ευκαιρία να αλλάξω και μια παλιατζούρα που χω για το home studio... τώρα αν αποδειχθεί και αξιοπρεπές για media player, ακόμα καλύτερα.

Last edited:
Οντως ειναι πολυ δελεαστικη η τιμη. Αν παιζει απροβληματιστα τις ταινειες απο τα addons του XBMC σε streaming μεχρι 1080p, και κανενα παιχνιδακι απο Facebook, skype και web browsing μια χαρα ειναι να αντικαταστησει τα προπερσινα media player μας.
Αυτα με την λογικη οτι δεν μας ενδιαφερει προς το παρον 4Κ και 3D.
Αναμενω εντυπωσεις ...

Η τιμη ειναι πραγματικα σουπερ. Αν βαλεις και μια μνημη 2G με 22 ευρω και με στικακι 5 ευρω, τοτε με 145 ευρω εχεις XBMC OPENELEC που πεταει, οσον αφορα τα skins τουλαχιστον. Ενα μου μενει μονο για να το χτυπησω, γιατι δεν το εχω καταλαβει καλα: 23,976 παιζει τελεια?

Last edited:
Εγω παρηγγειλα σήμερα το nuc με τον 2820 μαζί με 2gb low voltage ram και ένα 2.5" 1tb και ελπίζω να τα εχω μέχρι την Παρασκευή. Αν τα εχω θα επανέλθω μετά το Σ/Κ με εντυπώσεις. Το πηρα για αποκλειστική χρήση openelec-xbmc.

vadergr που το διαβασες οτι δεν υποστηριζει 23.976? Σε μια πρωτη ερευνα στο google βρηκα αυτο. Λεει καθαρα " It also does 23.976Hz video properly and can handle high bitrate 1080p streams without any problems. DTS-HD and True HD passthrough works." ή λεει παπατζες?

Η τιμη ειναι πραγματικα σουπερ. Αν βαλεις και μια μνημη 2G με 22 ευρω και με στικακι 5 ευρω, τοτε με 145 ευρω εχεις XBMC OPENELEC που πεταει, οσον αφορα τα skins τουλαχιστον. Ενα μου μενει μονο για να το χτυπησω, γιατι δεν το εχω καταλαβει καλα: 23,976 παιζει τελεια?
Απλά βεβαιώσου ότι το στικάκι είναι low voltage...

Απλά βεβαιώσου ότι το στικάκι είναι low voltage...

Εννοεις το στικακι της μνημης ή το usb στικακι? Γιατι για την μνημη το ξερω αλλα για το usb στικακι δεν ξερω κατι. Υπαρχει low voltage usb3 στικ?