Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Με μια ματια που εριξα μεταχειρισμενο msata βρισκεις κατι 30gb οποτε δεν.... παμε για το δευτερο βαζουμε ενα 250αρη μηχανικο που εχουμε απο laptop και περιμενουμε καμια προσφορα απο καταστημα για 2.5 ssd

Εσεις που το εχετε σε 3D iso πως τα παει;

Αφου είπαμε πως το 2820 παιζει 3d iso αψογα, λες να έχει προβλημα το i3?

Στο skroutz εχουν κυκλοφορησει και εκδοσεις bulk αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν γιατι δεν εχουν και καμια σπουδαια διαφορα τιμης.

Ευχαριστώ

Αρα κάτι σαν αυτό
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008440

που είναι και φτηνούλη μάλλον κάνει, ε;;;
Ψάξε λίγο πριν το πάρεις για να δεις αν κάποιος το πήρε και δουλεύει για dd και dts passthrough, όλα δεν κάνουν εξαρτάται από το τσιπάκι και τα drivers. Aν έχει όντως cmedia 108 πρέπει να κάνει γιατί το cmedia 106 έχει drivers Φεβρουαρίου 2014 αν και παμπάλαιο. Έχει κάτι μπλε κουτάκια στο ebay μεγαλύτερα με περισσότερες εξόδους με 9 ευρώ από Κίνα, αλλά ένα που παράγγειλα πριν.. δύο μήνες ακόμα να έρθει και ζήτησα refund και σήμερα παράγγειλα ένα ίδιο από Αγγλία με 17 ευρώ δεν γράφουν ότι έχουν τον 106 αλλά σε άλλα σαιτ το γράφουν είναι ολόιδια και έχουν παρόμοια τιμή.

Σκέφτομαι να αγοράσω το 2820 για συγκεκριμένες εργασιες...
Επειδη 37 σελίδες είναι πολλές , παμε αλλη μια με ερωτήσεις...

1)Ειμαστε 100% σίγουροι οτι παιζει 23.976 και hd audio?
2)Επειδη δεν θελω windows shell, υπάρχει οδηγος για πανίβλακες για εγκατασταση xbmc ή οποιουδήποτε άλλου παρεμφερούς προγράμματος με ωραίο περιβαλλον?Η υποστηριξη artwork μου ειναι αδιαφορη.Χειρισμος απο usb ασυρματο logitech k400.
3)Η ισχύς του επαρκει για αυθεντικα high bitrate blu rays + hd audio ?3D αδιάφορο.
4)Τα xbmc και λοιπά μη windows shells υποστηριζουν τα πάντα απο αναπαραγωγή ?Πχ Η265 υποστηριζονται?Πολυκάναλα flac ?

Thanks προκαταβολικά.

HD audio μονο με openelec - xbmc δεν ξερω αν αλλαξε κατι με τους τελευταιους drivers των win.Προσωπικα το εκανα εγκατασταση χθες σε ενα στικακι για δοκιμη σε 5 λεπτα πανευκολα.Σε win8 επαιξε τα blueray που δοκιμασα ,σε openelec δεν ξερω αν θα εχει διαφορα.Ουσιαστικα πρεπει να δεις τι λενε στο φορουμ του openelec για flac και h265 και χρηση σε nuc.Επισης για τον ηχο εχω την εντυπωση οτι με καποιους ενισχυτες νομιζω pionner δεν τα παει καλα....δεν θα ειναι ,πιστευω ,εντελως απροβληματιστο.

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Χρηστο γιατι δεν περιμενεις το 2830 που ειναι ποιο καινουριο;

http://ark.intel.com/compare/79052,81071

Γιατι και στα δυο γραφει 3D No????

Εντελώς ίδια είναι. Στον 2830 είναι ενεργοποιημενο το quick sync.
Άσε που δεν ξέρουμε πότε θα βγει στην αγορά.

Σκέφτομαι να αγοράσω το 2820 για συγκεκριμένες εργασιες...
Επειδη 37 σελίδες είναι πολλές , παμε αλλη μια με ερωτήσεις...

1)Ειμαστε 100% σίγουροι οτι παιζει 23.976 και hd audio?
2)Επειδη δεν θελω windows shell, υπάρχει οδηγος για πανίβλακες για εγκατασταση xbmc ή οποιουδήποτε άλλου παρεμφερούς προγράμματος με ωραίο περιβαλλον?Η υποστηριξη artwork μου ειναι αδιαφορη.Χειρισμος απο usb ασυρματο logitech k400.
3)Η ισχύς του επαρκει για αυθεντικα high bitrate blu rays + hd audio ?3D αδιάφορο.
4)Τα xbmc και λοιπά μη windows shells υποστηριζουν τα πάντα απο αναπαραγωγή ?Πχ Η265 υποστηριζονται?Πολυκάναλα flac ?

Thanks προκαταβολικά.

1) Για 23.976 έτσι δείχνει.. δεν είμαι "ειδικός" αλλά το μάτι μου δεν βλέπει κάτι περίεργο σχετικά σε 24p αρχεία όπως είχα δει πχ στο laptop μου (i5 3317u).
Για HD ήχο υποστηρίζει μια χαρά ΑΛΛΑ για την ώρα μόνο σε openelec οπότε το θέμα είναι καθαρά στους drivers (υπάρχει σχετικό θέμα στα forum της intel).
Βέβαια έχω καιρό να κοιτάξω για drivers οπότε δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά τι ισχύει πλέον.
2) Νομίζω σε κάποιο προηγούμενο μου post είχα γράψει (δεν θυμάμαι πολλά πλέον) πως είχα βάλει openelec σε dual boot μάλιστα με τα windows 8.1
Προσωπικά λόγω χαζής beta έκδοσης του openelec που είχα βάλει τότε (είχα 2-3 crashaρίσματα όπου με είχε ρίξει στην αρχική οθόνη του xbmc) είχα καταλήξει να ανοίγω το xbmc από τα windows.. τελικά αφού τα ρύθμισα όλα εκεί έμεινα με αυτό παρόλα τα προβλήματα (του xbmc gotham στα win.. όχι του Nuc) που έλυσα με κόπο...
3) Αν ψάξεις τα προηγούμενα post μου έχω αναλυτικό "review" με τεστ σε blue-ray rip, 3d, high bitrate αρχεία κτλ (με λίγα λόγια άψογο σε όλα)
4) ΕΙΔΙΚΑ το openelec αν εξαιρέσουμε τα crash που με είχαν κάνει προσωρινά να πάω σε windows (και ξέμεινα λόγο στησίματος και βαρεμάρας να τα ξαναστήνω και λόγο γυναίκας που τώρα το έμαθε και πάει), έχει καλύτερη υποστήριξη, ρυθμίσεις και λυμένα προβλήματα που δεν έχει το xbmc στα windows. Τώρα ειδικά για flac δεν μπορώ να σου πω... αν έχεις κάποιο sample αρχείο κάπου Online Μπορώ να το δοκιμάσω ευχαρίστως σε xbmc και σε windows και σε openelec.

Επί την ευκαιρία μιας και τα θυμήθηκα, μερικά tips για τους κατόχους (και τους μελλοντικούς για να μην παιδευτούν όπως εγώ)

Tip1: Στο συγκεκριμένο Nuc στο openelec περνάει HD ήχος κανονικότατα, δεν υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα με τον συγχρονισμό του ήχου που δυστυχώς υπάρχει ακόμα στο gotham στα windows κτλ κτλ ενώ δεν έχει και αλλα θέματα όπως το χάσιμο του focus (σπάνια βέβαια σε περίπτωση που κάτι άλλο προσπαθήσει στα windows να πάρει focus μια φορά στις τόσες μέρες.. πχ το avira) που λύνεται μαιμουδίστικα για όποιον θέλει xbmc στα windows με το XBMCLauncher v4.1 (ή νεότερο) στο οποίο ρύθμισα το "XBMC Focus Settings" στο 1 sec (Change Focus Delay 1 sec). Φανερό τι κάνει αυτό... αν κάτι πάει να πάρει το focus σε 1 sec ξαναγυρνάει το focus στο XBMC (οπότε στην σπάνια περίπτωση που συμβεί εσείς θα δείτε στιγμιαία να βγαίνετε στο desktop και να ξαναγυρνάτε αμέσως στο xbmc εκεί που ήσασταν.

Tip2: Με παίδεψε στα windows το γεγονός ότι έστελνα το Nuc σε sleep και αυτό ξαναξεκίναγε μετά απο 2-3 sec... αυτό λύθηκε ελέγχοντας όλους τους timers που ξυπνούσαν το nuc.. αν θυμάμαι στο device manager στα Human interface devices (και όπου αλλού πιθανόν χρειάζεται) όπου βρήκα σε properties το "allow this device to wake the computer", το απενεργοποίησα (δεν θυμάμαι στο infrared πχ αν πρέπει να το αφήσετε)
Επίσης σε power options -> Edit Plan Settings -> Change advanced power settings (πατώντας το "change settings that are currently unavailable") , στο "sleep" βάλτε το "allow wake timers" se "disable" (πιθανόν αν το κάνετε πρώτα αυτό να μην χρειάζεται να πάτε σε device manager αφού θα τα απενεργοποιήσει όλα ενώ το τηλεκοντρόλ θα παίζει ακόμα για το sleep). Επίσης στο "USB Settings" και το "USB Selective suspend setting" βάλτε το disabled.
Τα υπόλοιπα φτιάξτε τα όπως σας βολεύει.. πχ εγώ έχω το power button να κάνει sleep, τον processor να κατεβαίνει μέχρι και 5% (σε idle), φυσικά max performance σε γραφικά, να ΜΗΝ σβήνει το Monitor μετά από κάποια ώρα (tv) και το βασικότερο στο "Balanced" (πρώτη επιλογή) έβαλα "NO" στο "Require a password on wake up" ... εκτός αν θέλετε να σας σπάσει τα νεύρα και να ζητάει password όταν γυρνάτε από sleep με το τηλεκοντρόλ όταν για username έχετε δώσει το live id σας της Microsoft.

Tip3. Στο xbmc gotham στα Windows, το θέμα του audio sync που είχα σε αρκετά αρχεία το έλυσα πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Βίντεο -> Επιτάχυνση και εκεί σαν μέθοδο αποκωδικοποίησης βάζετε "Λογισμικό". Δεν είδα καμιά διαφορά μιας και όλα παίζουν το ίδιο smooth με πριν ενώ το θέμα του audio sync μου λύθηκε εντελώς (αν εξακολουθήσει τότε επικουρικά στο "Αναπαραγωγή" ενεργοποιήστε το "Συγχρονισμός αναπαραγωγής ήχου με οθόνη" και σαν μέθοδο συγχρονισμού A/V βάλτε το "Χρονισμός Βίντεο (εις βάρος του ήχου)")

Με όλα αυτά που ελπίζω να σας γλυτώσουν κόπο και βρίσιμο, το xbmc πλέον παίζει άψογα στα windows όπως και το sleep κτλ

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Χρηστο γιατι δεν περιμενεις το 2830 που ειναι ποιο καινουριο;

http://ark.intel.com/compare/79052,81071

Γιατι και στα δυο γραφει 3D No????

Μην κοιτάς που κράζουμε την intel (και εγώ μαζί στα forum τους), δεν έχει καμιά διαφορά εκτός του quick sync που δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους παίζουμε με xbmc...
Για να καταλάβεις μπορεί να έκραξα την intel απλά γιατί μου την σπάει η τακτική τους αλλά απ την άλλη ετοιμάζομαι να πάρω δεύτερο 2820 ;)

To 3d no δεν πρέπει να σε νοιάζει που το γράφει εφόσον επιβεβαιώνουμε ότι παίζει κανονικά 3d.. (και εννοώ κανονικά... το powerdvd πχ όπως έγραψα στο "review" λίγες σελίδες πριν, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στέλνει κανονικά στερεοσκοπική εικόνα στην hdmi)
Τώρα εφόσον μιλάτε για xbmc αυτό έτσι κιαλλιώς δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει... το xbmc γυρνάει υπότιτλους κτλ σε sbs κτλ αλλά μέχρι εκεί (δεν θα παίξει 3d τα 3d blue ray πχ και στα sbs και πάλι θα πρέπει να πατήσετε το 3d στην tv σας...)

Last edited:
Ασε σαν βλακας εχθες πηγα στο Μετρο Ανθουπολη αφησα το αμαξι πηρα το Μετρο κια πηγα Νεο Κοσμο στο M systems να παρω οποιο ειχε ακομα και το i5 θα το επερνα.

Λογω Τεταρτης ηταν κλειστο το απογευμα.

Την καντεμια μου μεσα.

Ήρθε τελικά από την Κίνα σε.... 59 μέρες το μπλε κουτάκι, usb κάρτα ήχου των 9 ευρώ και κάνει κανονικά dd, dts passthrough αφού ανάβουν τα αντίστοιχα λαμπάκια στον ενισχυτή.

μισο γιατι μπερδευτηκα και οτι μπηκα σημερα για να βαλω αγγελια το mede8er...για να παρω ηχο true πρεπει να βαλω usb στικακι? ή αλλοιως μονο openelec δινει true? αυτο ειναι η μια ερωτηση και η δευτερη απο καποιον που το εχει να μας πει ξεκαθαρα αν εχει δει τιποτα στην κινηση...μην παμε για καλυτερα και την παθουμε δλδ...
i5 ενα μοντελο θελω , και θα παιζει απο δικτυο 1000αρι. Τα λεω ολα ,γιατι ο λογος που θελω να αφησω το med ειναι μονο το GUI.Δεν μου εχει κανει ουτε υποψια σπασιματος στην κινηση (παρα μονο αν εχει προβλημα το mkv), και απο ηχο τα παιζει ολα.Τωρα αν και εχω 3D τηλεοραση δεν πολυψηνομαι το κατα ποσο καλα τα καταφερνει στο 3D , αλλα αν ξερει καποιος καλο θα ειναι να μας πει. Βασικα οταν λεμε να τα καταφερνει εννοουμε να γυρνα την τηλεοραση αυτοματα....αφου οτιδηποτε sbs το παιζει το XBMC απροβληματιστα και το λεω σιγουροτατα γιατι το εχω δοκιμασει.Επισης με την GT440 που το ειχα πριν 1 χρονο το XMC επαιζε τα παντα απο ηχο....αλλα στην κινηση με εκνευριζε...
Αυτα
Ευχαριστω

Το USB στικακι είναι για όσους θέλουν οπτική έξοδο, που λείπει από το Nuc. Για HD ήχο που έτσι και αλλιώς θέλει hdmi σύνδεση αυτό γίνονταν μόνο με openelec και όχι windows δεν ξέρω αν αλλαξε κάτι με τους τελευταίους drivers ΣΤΟ NUC 2820, σε i3-i5 μπορεί να ισχύουν άλλα. Επίσης σε i5 δεν υπήρχαν προβλήματα κίνησης, μόνο σε bay trail τσιπάκια, αν και στο 2820 δεν κατάλαβα πρόβλημα αλλά ίσως είμαι εύκολος χρήστης.

μισο γιατι μπερδευτηκα και οτι μπηκα σημερα για να βαλω αγγελια το mede8er...για να παρω ηχο true πρεπει να βαλω usb στικακι? ή αλλοιως μονο openelec δινει true? αυτο ειναι η μια ερωτηση και η δευτερη απο καποιον που το εχει να μας πει ξεκαθαρα αν εχει δει τιποτα στην κινηση...μην παμε για καλυτερα και την παθουμε δλδ...
i5 ενα μοντελο θελω , και θα παιζει απο δικτυο 1000αρι. Τα λεω ολα ,γιατι ο λογος που θελω να αφησω το med ειναι μονο το GUI.Δεν μου εχει κανει ουτε υποψια σπασιματος στην κινηση (παρα μονο αν εχει προβλημα το mkv), και απο ηχο τα παιζει ολα.Τωρα αν και εχω 3D τηλεοραση δεν πολυψηνομαι το κατα ποσο καλα τα καταφερνει στο 3D , αλλα αν ξερει καποιος καλο θα ειναι να μας πει. Βασικα οταν λεμε να τα καταφερνει εννοουμε να γυρνα την τηλεοραση αυτοματα....αφου οτιδηποτε sbs το παιζει το XBMC απροβληματιστα και το λεω σιγουροτατα γιατι το εχω δοκιμασει.Επισης με την GT440 που το ειχα πριν 1 χρονο το XMC επαιζε τα παντα απο ηχο....αλλα στην κινηση με εκνευριζε...
Αυτα
Ευχαριστω

Όλα αυτά που ρωτάς έχουν απαντηθεί πολλές φορές και μάλιστα η τελευταία φορά είναι μόλις 3-4 ποστ πριν το δικό σου..

Όλα αυτά που ρωτάς έχουν απαντηθεί πολλές φορές και μάλιστα η τελευταία φορά είναι μόλις 3-4 ποστ πριν το δικό σου..
οντως...καλως ευχαριστω πολυ

Πάντως οφείλω να πω ότι αφού αποφάσισα μετά απο 2 μήνες να αναβαθμίσω το openelec (gotham 1/5/2014 build) πλέον δεν ξαναείδα το παραμικρό crash ενώ το έχω λιώσει σήμερα... οπότε βλέπω να βάζω default boot σε openelec τελικά ;)

να ρωτησω κατι εδω για να μην ανοιγω καινουργιο νημα-εχω λοιπον ενα κουτακι μου δεχεται μικρο itx- θελω να παρω μια μητρικη και χαζευω στο πλαισιο τους επεξεργαστες intel- δεν λεει καποιο χαρακτηριστικο αν ειναι 4ης γενιας κτλ κτλ..πως θα τους ξεχωρισω? επισης αν βαλω μια Low profile καρτα , χανω κατι ή κερδιζω αν αποφυγω την καρτα γραφικων της intel? και ξανα ευχαριστω προκαταβολικα

να ρωτησω κατι εδω για να μην ανοιγω καινουργιο νημα-εχω λοιπον ενα κουτακι μου δεχεται μικρο itx- θελω να παρω μια μητρικη και χαζευω στο πλαισιο τους επεξεργαστες intel- δεν λεει καποιο χαρακτηριστικο αν ειναι 4ης γενιας κτλ κτλ..πως θα τους ξεχωρισω? επισης αν βαλω μια Low profile καρτα , χανω κατι ή κερδιζω αν αποφυγω την καρτα γραφικων της intel? και ξανα ευχαριστω προκαταβολικα

4th gen socket 1150 και ξεκινούν με 4χχχ πχ i3-4130 http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...es/Intel-CPU-Core-i3-4130-1150-3-4GHz-3Mb.htm

leo ευχαριστω-αν ξερεις και το δευτερο να μου απαντησεις εισαι θεος