Intel SS-4200E (NAS)

Ακόμα, ο dkazaz μας έχει προσφέρει αρκετά… για δες το link στην WDC για παράδειγμα…

Πάντως το πρόβλημα που αναφέρεται από την wd είναι για κάποιους δίσκους green, όχι για όλους.

πχ. στο link που έδωσε ο dkazaz παραπάνω, το πρόβλημα δεν αφορά τον δίσκο τον δικό μου, μοντέλο WD10EAVS.

Το εχω και εγω καμια βδομαδα τωρα. Εβαλα μεσα 4 δισκους 750gb (wd) σε raid 5. Προς το παρον κανω μεταφορα στα αρχεια μου.

Η Qnap πάντως δεν προτείνει green λόγω της μεταβλητής ταχύτητας μπορεί να μπερδευτεί o raid controller. Εχει βγάλει firmware πάντως, αλλά εγώ δεν το ρισκάρω και θα περιμένω να έρθουν οι Black Caviar.

Η Qnap πάντως δεν προτείνει green λόγω της μεταβλητής ταχύτητας μπορεί να μπερδευτεί o raid controller. Εχει βγάλει firmware πάντως, αλλά εγώ δεν το ρισκάρω και θα περιμένω να έρθουν οι Black Caviar.

Το πηρες και εσυ Τασο?

Το πενταπλό Γιάννη. Οταν και όποτε με το καλό έρθουν στην ελλάδα οι σκληροί, θα σας πω. Κι εγώ δεν σου κρύβω, έχω απορία μετά από τόσα δθυραμβικα reviews που έχω διαβάσει.

Το εχω και εγω καμια βδομαδα τωρα. Εβαλα μεσα 4 δισκους 750gb (wd) σε raid 5. Προς το παρον κανω μεταφορα στα αρχεια μου.

Βασίλη τι ταχύτητες πιάνεις στο copy από PC σε NAS ενός αρχείου π.χ. 5-6GB ; ΕΝΟΣ αρχείου όμως όχι πακέτου πολλών μαζί.

Αν και εγώ ενδιαφέρομαι για το Qnap, μήπως θα έπρεπε να ανοίξουμε άλλο θέμα για να μην τα μπλέξουμε και για τους φίλους που ενδιαφέρονται για το Ιντέλ?

Λοιπόν, έκανα δοκιμή με ένα αρχείο 10,06gb κ έχουμε τα εξής :

1. Από εξωτερικό σκληρό δίσκο με σύνδεση firewire400 προς τον υπολογιστή σε 11 λεπτά,
  2. Από τον υπολογιστή προς το nas μέσω δικτύου σε 17 λεπτά και,
  3. Από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο προς το nas, αλλά μέσω του υπολογιστή (σκληρός σε υπολογιστή με firewire400 & υπολογιστής σε nas μέσω δικτύου) σε 18 λεπτά.

Πως σας φαίνεται ;

Βασίλη τι ταχύτητες πιάνεις στο copy από PC σε NAS ενός αρχείου π.χ. 5-6GB ; ΕΝΟΣ αρχείου όμως όχι πακέτου πολλών μαζί.

Τάσο αυτό είχα ποστάρει λίγο παραπάνω.

Πως σου φαίνεται ;

Mια ερωτηση για το Μιχαλη...
Τι ανεμιστηρες παιρνει ?
Καπου διαβασα για 7" και δε μπορω να βρω τετοιους αθορυβους.
Επειδη σκοπευω να το βαλω κι εγω στο σαλονι, θα ηθελα να ειναι οσο γινεται πιο αθορυβος...

Τωρα ειδα και τις ταχυτητες... δεν ειναι και πολυ γρηγορος (οσο λενε τουλαχιστον).
Απο firewire εχει σχεδον μιση ταχυτητα ... μαλλον δεν κανει για το Final cut pro...

Τασο δεν το εχω τσεκαρει. Με την πρωτη ευκαιρια το τσεκαρω και σου λεω (να δουμε αν υπαρχουν και διαφορες στους χρονους με του Μιχαλη).

Πρωτα, για να εχουμε ενα κοινο μετρο , κατεβαστε το xbench απο εδω http://www.xbench.com/

Και μετα μετρηστε τη ταχυτητα του σκληρου σας και του nas.

Καλο θα ηταν να εχουμε μετρησεις απο αρκετα συστηματα για συγκριση.

Κανω μονταζ και graphics επαγγελματικα και δυστυχως εχω αρκετες απαιτησεις για ταχυτητα και οχι μονο.

High definition αρχεια με μικρη συμπιεση θελουν τουλαχιστον 30-50 Μbytes/sec (οχι Megabits).
To fw400 ftanei me to zori kai kalytera einai to fw800 .
Για usb ουτε λογος.
Δικτυακα , δεν εχω βρει καποιο nas που να φτανει αυτα τα νουμερα.
To μικρο WD white 1 TB NAS Που εχω βγαζει 10-15 write και 20-25 read, αρκετα κατω για τη δουλεια που το θελω.
Για video streaming φυσικα και hd ειναι μια χαρα.

Έχουμε ένα SAN που σε κάθε σταθμό (έχουμε 5) φτάνει, "φιμωμένο" τα 80 Megabytes/sec. Το μέγιστο σε έναν σταθμό δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για άλλα κόστη όμως και δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Μιλαμε παντα για λογικα κοστη...

Το λογικό είναι σχετικό! ;)
Μιλάμε για κόστος που μπορεί να αντέξει ένα post production, πολύ δύσκολα ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Ίσως να υπάρχουν και πιο φτηνές λύσεις. Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να ρωτήσω. :)