Ιnternet-videoclub 1-O

ποιο κοστος

σε ρευμα :flipout:

εδω λεμε για τριαντα ευρω την ταινια οσοι δεν κατεβαζουν...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς υπάρχουν τόσα sites μεταγλωτιστών που εργάζονται χωρίς κέρδος και έχουν μεταφράσει ότι μεταφράζεται και δεν βρέθηκε μια μεγάλη εταιρία μέχρι τώρα να μεταγλωτίσει τις ξενόγλωσσες BlueRay ταινίες...

Γιατι ολοι αυτοι που καθονται να μεταφρασουν σειρες ταινιες το κανουν για την πλακα τους, ειναι το χομπυ τους και ετσι δεν τους πειραζει καθολου,αντιθετα η οποιαδηποτε εταιρεια πρεπει να ριξει λεφτα και δυστυχως το καβουρακι στην τσεπη δεν αφηνει.
Καλλιστα θα μπορουσαν να προσλαβουν καποιες απο αυτες τις σελιδες (ετοιμα τμηματα ειναι πρακτικα) και με πολυ λιγοτερα χρηματα απο οτι να καθισουν να τις φτιαξουν απο την αρχη μεσα στην εταιρεια,(λεω μια χαζομαρα εγω τωρα....).

Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς υπάρχουν τόσα sites μεταγλωτιστών που εργάζονται χωρίς κέρδος και έχουν μεταφράσει ότι μεταφράζεται και δεν βρέθηκε μια μεγάλη εταιρία μέχρι τώρα να μεταγλωτίσει τις ξενόγλωσσες BlueRay ταινίες...

:2thumb22sup:

+ To internet καλως η κακως ειναι το μελλον.
+ Το Netflix παει σφαιρα στο Αμερικα
+ Σφαιρα παει και το itunes και τα μεγαλα τηλεοπτικα δικτυα που βαλανε σειρες για κατεβασμα με μικρο κοστος

Εδω στο Ελαντα βεβαια επειδη ειμαστε σε ολα λαμογια δεν θα γινοτανε να μην ειμαστε και σε αυτο, ειδικα που και η κουτση Μαρια στα Αστικα κεντρα εχει broadband συνδεση. Και εδω δεν μιλαμε για κατι ψεφτο 384κβ που ειχαμε στο ξεκινημα. Εδω μιλαμε οτι πολυς κοσμακης με τα 2play, oν τελκομς, κτλ εχουνε συνδεσεις ανω των 10mbit οπου ολα κατεβαινουνε για πλακα..

Ελλας, τσαμπιονια στο κατεβασμα:award:

Ξεχάσανε πάντως στο άρθρο να πουν για τους "αδηλους πόρους" των βιντεοκλάμπ, δηλαδή για τα πειρατικά αντίγραφα ταινιών και παιχνιδιών, όπου ειδικά τα δεύτερα ξεσκίζουν στις πωλήσεις (απο 5 μεχρι 10 ευρώ το ντιβιντί που στοιχίζει 25 λεπτά). Επίσης πολλά επαρχιακά βιντεοκλάμπ δουλεύουν με αντιγραμμένες ταινίες και μόνο τα μεγαλα τυπου Seven είναι πλήρως νόμιμα.
Ξερω επιχειρηματία βιντεοκλάμπ-δισκοπώλη στην πόλη μου που το 2001 υπερηφανευόταν (όχι ...προς την εφορία υποθέτω!) ότι έβγαζε 100χιλιάδες δρχ την ημέρα απο τα πάσης φύσεως αντίγραφα (τότε κυρίως σιντι), αν έπεσαν τώρα λίγο οι δουλειές του δεν θα κλάψουμε κιόλας!

Πάντως οι γονείς μου πλέον προμηθεύονται τις ταινίες τις εβδομάδας τους κάθε Κυριακκή από τα περίπτερα με τις εφημερίδες!!!

Τι videoclub... ότι θές βρίσκεις εκεί και τις κρατάς κιόλας!

Αυτό το 2.30 που έγινε πάντως κι εμένα δεν μου άρεσε.
Ίσως θα πρέπει να ακολουθήσουν και κάποιες σύγχρονες τακτικές μάρκετινγκ για να επιβιώσουν, όπως πχ κάρτα πόντων με μπόνους ενοικιάσεις, καθώς και συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες εισαγωγής προκειμένου να μην αναγκάζουν αυτές τα κλαμπ να παίρνουν "πακέτα" ταινιών αλλά μόνο όποιες κρίνουν ότι θα κάνουν απόσβεση.

Δεν νομίζω πως το πρόβλημα των βίντεο κλάμπ οφείλεται στο παράνομο κατέβασμα ταινιών αλλά περισσότερο σε άλλους παράγοντες. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το παράνομο κατέβασμα δεν έχει παίξει τον ρόλο του. Αν εξετάσουμε πόσα Ελληνικά σπίτια είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και πόσοι εξ' αυτών έχουν την τεχνογνωσία, την όρεξη αλλά και την σύνδεση (ADSL) να δουλέψουν τα P2P μάλλον θα καταλάβουμε πως δεν είναι αυτός ο λόγος για την κρίση των εν λόγω.

Αρχικά να δούμε πόσα βίντεο κλάμπ υπάρχουν σε κάθε πόλη που για μένα αποτελεί τον κύριο λόγο της κρίσης, πόσα σε κάθε γειτονιά και πόσα σε κάθε τετράγωνο. Μετά να εξετάσουμε πόσα από αυτά δουλέυουν όπως πρέπει, εξυπηρετώντας τον πελάτη. Και μετά να μην ξεχνάμε και τους λεβέντες που πουλάνε τα παράνομα στον δρόμο και παντού. Μπορώ να βρώ μια σειρά ακόμη από λόγους που ευθύνονται για τα προβλήματα τους.

Αλλά είναι η μόδα της εποχής για ότι μας φταίει για την στραβομάρα μας να κατηγορούμε το διαδίκτυο. Λές και όλοι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν απ' το να κατεβάζουν ταινίες με τις ώρες και να περνάνε υπότιτλους.

+1000

είναι ελάχιστη η ζημιά από τα p2p... απλά κάπου φεύγει το hype, όπως είχε γίνει και με τα tapes πριν τα dvd...

πάμε για bluray τώρα...

Δηλαδή θέλουν να μας πουν πως όλοι οι Έλληνες έχουν Internet στο σπίτι και ξέρουν να κατεβάζουν ταινίες παράνομα και για αυτό δεν έχουν δουλειά τα video club ?

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Αυτό ξέρω εγώ.
Έβλεπαν το πρόβλημα και δεν έκαναν τίποτα γιατί πολύ απλά σου λέει αφού ακόμα βγάζω χρήματα γιατί να μιλήσω???? Τώρα που ήρθε το πρόβλημα στην πόρτα τους τρέχουν όλοι.

Είναι το αντίστοιχο πρόβλημα με τα Internet Cafe. Εκεί όμως έχει περιορισμένη πελατεία την οποία αν την χάσεις, χάθηκες.

Τα βασικότερα προβλήματα είναι τα παρακάτω για τα video club.

1) Άνοιξαν πάρα πολλά καταστήματα video club μέσα σε λίγα χρόνια.
2) Τα δικαιώματα που πρέπει να πληρώσουν για να φέρουν αρκετά αντίτυπα μιας ταινίας ώστε να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα πολλούς πελάτες είναι ακριβά με αποτέλεσμα να φέρνουν από λίγα αντίτυπα και ο κόσμος να βαριέται στις λίστες αναμονής που μερικές φορές χρειάζεται και "βύσμα" για να δεις μια ταινία εντός του μήνα αναμονής.
3) Δεν αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, εκτός λίγων περιπτώσεων.
4) Οι τιμές έχουν φθάσει στα ύψη για να δεις μια ταινία.
5) Ο κόσμος δεν έχει χρόνο να βλέπει ταινίες συνέχεια, όπως παλιά που θυμάμαι πέρναμε στο σπίτι 14-20 ταινίες για σαββατοκύριακο !!!
6) Η τηλεόραση (βλέπε STAR) βάζει καθημερινά καλές ταινίες που σε άλλη περίπτωση για να τις δεις θα τις είχες ενοικιάσει.
7) Όσοι έχουν NOVA συνήθως δεν πάνε στο video club γιατί πληρώνουν ήδη το NOVA, αν είναι και το video club χαιρετίσματα ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
8) Το Internet με το παράνομο κατέβασμα ταινιών.

Όλα τα παραπάνω τα έχω συμπεράνει βλέπωντας κόσμο διαφόρων ηλικιών και κάνοντας ερωτήσεις σε όλους για τα γούστα τους στο θέμα ταινιών.

Παράδειγμα ζωντανό οικογενειακό μου πρόσωπο που έχει δουλειά (ΙΔ. Υπάλληλος) βλέπωντας πέρυσι ότι υπάρχει επιδότηση στους νέους για νέες επιχειρήσεις μου λέει "Δεν ανοίγουμε ένα video club και εμείς ?)
Τώρα τι να πει κανείς ???????????????????????????????????????

Αυτά από εμένα.

Υ.Γ. Όπως και τα ψιλικατζίδικα, γέμισε ο τόπος όλος και τώρα κλαίνε όλοι μαζί γιατί δεν τους δίνουν οι εταιρείες τιμές όπως στα super-market και ο κόσμος δεν έχει λεφτά και ψωνίζει 90% από το super market και τα άλλα 10% που θέλουν από το ψιλικατζίδικο.

Για να φτιάξει κάποιος ένα home cinema πρέπει να διαθέσει
αρκετά χρήματα.
Και θέλετε να μου πείτε ότι αυτά τα άτομα θα κατεβάζουν
και θα βλέπουν ταινίες σε Divx ????
εμένα κάτι δεν μου κολλάει

τα σοβαρά home cinema είναι ελάχιστα συγκριτικά...

Σε 30-40inch μια χαρά βλέπεις divx, αλλα ειναι μεγάλη βαβούρα...κατέβασε ταινία, βρες υπότιτλο, αν δεν κάνει sync κάντον εσύ με subtitle τοολ κτλ.

να προσθέσω και τα dvd's ταινίες, που πουλάνε αλλοδαποί αλλά και έλληνες σε καφετέριες, παζάρια και όλα τα συναφή.

2,30 και 1,80 η καθυστέρηση!
Σόρρυ από όλους τους ιδιοκτήτες όπως ο Κώστας, αλλά για μένα κομμένο το βιντεοκλαμπ εκτός εξαιρέσεων όπου πρέπει οπωσδήποτε να δω μία ταινία που ψάχνω, πχ παλιά.

Απάντηση: Re: Ιnternet-videoclub 1-O

2,30 και 1,80 η καθυστέρηση!
Σόρρυ από όλους τους ιδιοκτήτες όπως ο Κώστας, αλλά για μένα κομμένο το βιντεοκλαμπ εκτός εξαιρέσεων όπου πρέπει οπωσδήποτε να δω μία ταινία που ψάχνω, πχ παλιά.

Κι απο μενα το αυτον.

Του τα πας τους τα φερνεις και η τιμη απαραδεκτη. Εκτος πραγματικοτητας. Πραγματικοτητας καταναλωτη εννοω, οχι καταστηματος. Αυτο δεν το κοιταω καθολου δεν με αφορα.
Οταν κονομαγαν τοσα χρονια τους αρεσε. Δεν καναν ουτε βημα εμπρος. Πισω ισως. Καποιοι το κανουν ακομα.
Ας κανουν οτι θελουν κι ας μας αφησουν να κανουμε κι εμεις οτι θελουμε !!