Interstellar

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    179
Απάντηση: Interstellar (2014)

Η ταινία στα πρώτα λεπτά έστησε άψογα μια μετά - αποκαλυπτική ατμόσφαιρα πολύ διαφορετική από τις άλλες που εξιταρε την περιέργεια για πιθανό διαμαντάκι.
Οταν άρχισε όμως να το πλησιάζει επικίνδυνα τη διαστημική σαπουνόπερα (υπεραναλυση των διαπροσωπικων σχέσεων) και να απομακρυνεται από την επιστημονικοτητα για χάρη του μεταφυσικού, νομίζω έφτασε στο τέλος να μην είναι καν ΕΦ. Τα εντυπωσιακά πλάνα από άλλους κόσμους δεν καλύπτουν τα κενά της ταινίας, που όταν με ρώτησαν αν την είδα προσπαθουσα να θυμηθώ ποια ταινία ήταν...

Re: Απάντηση: Interstellar (2014)

Η ταινία στα πρώτα λεπτά έστησε άψογα μια μετά - αποκαλυπτική ατμόσφαιρα πολύ διαφορετική από τις άλλες που εξιταρε την περιέργεια για πιθανό διαμαντάκι.
Οταν άρχισε όμως να το πλησιάζει επικίνδυνα τη διαστημική σαπουνόπερα (υπεραναλυση των διαπροσωπικων σχέσεων) και να απομακρυνεται από την επιστημονικοτητα για χάρη του μεταφυσικού, νομίζω έφτασε στο τέλος να μην είναι καν ΕΦ. Τα εντυπωσιακά πλάνα από άλλους κόσμους δεν καλύπτουν τα κενά της ταινίας, που όταν με ρώτησαν αν την είδα προσπαθουσα να θυμηθώ ποια ταινία ήταν...

Υπερβολές...
Συμφωνώ με την ανάλυση στο συναίσθημα, κούρασε λίγο. Τι μας νοιάζει για την άλλη που πάει να βρει τον γκόμενο μέσα στη σκουληκότρυπα, ας μη ρίχνουμε το επίπεδο...

Αλλά όχι να μη θυμίζει και sci fi και να μην θυμάσαι και ποια ήταν.

Re: Απάντηση: Interstellar (2014)

"Ολίγον" υπερβαλεις.
Επί δεκαετίες έχουμε δει άπειρες ταινίες στις χαμηλής ποιότητας ελληνικές αίθουσες με ποιότητα απεικόνισης επιπέδου ant1.
Σε αυτές τις αίθουσες αγαπήσαμε και γνωρίσαμε αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.
Δεν περιμέναμε το home cinema ούτε την ψηφιακή προβολή για να καταλάβουμε τι μας δόθηκε και σίγουρα όταν μετά από χρόνια αποκτήσαμε πιο σύγχρονα μέσα αναπαραγωγής τα ίδια αριστουργήματα δεν απέκτησαν μεγαλύτερη αξία.
Πιο απλά θα μπορούσα να πω πως μια μπούρδα παραμένει μπούρδα μέσα και από ένα γυαλιστερό σελοφάν.

Σωστα ομως..
Ενα εξαιρετικο κρασι εχει πολυ διαφορετικη γευση πως θα σερβιριστει(θερμοκρασια-ποτηρι)για να αναδειξει πληρως ολα τα αρωματα και τις επιγευσεις(δε θα παψει φυσικα να εχει γευση κρασιου και οχι ξυδιου) αντιθετως ποσως θα φανει καποια διαφορα σε ενα απλο βαρελισιο ποσο δε μαλλον σε ξυδι..

Re: Interstellar (2014)

Ο Noλαν δημιουργησε μεγαλες προσδοκιες, ηδη ενα χρονο πριν. Το ονομα του η ο ιδιος ... δεν εχει σημασια.
Θυμαμαι οταν ειδα το Οblivion. Ημουν απροετοιμαστος. Ο εντυπωσιασμος στο maximum. Και δεν συγκρινεται
με το Interstellar, oυτε για αστειο. Αν το Interstellar εσκαγε μυτη (ως ειδηση) ενα μηνα ΠΡΙΝ την προβολη του
... ε ... κανεις δεν θα προλαβαινε να το συγκρινει με Οδυσσεια και Contact. Οποτε και κανεις δεν θα ανεβαζε
τις προσδοκιες του στα συννεφα.

Πολυ hype ... αδικαιολογητα πολυμηνο hype ... τοσο που αρκετοι εξοργιστηκαν. Και τους καταλαβαινω.
Οχι κυριε να ακουμε δεξια-αριστερα για την επομενη Οδυσσεια 2001 και εσυ να μας βγαζεις ενα ελαφρως
καλυτερο Contact ... γιατι τοτε θα μας "λουστεις" ! Kαι θα μας λουστεις επειδη ακριβως φιγουραρεις και
με ενα IMDB στο 8.7 (oταν η Οδυσσεια εχει 8.3 !!!!)

Last edited:

Καλη η προσεγγιση με την θεωρια της σχετικοτητας, αλλα οπτικα κουρασε με τα
καλαμποκια και τις αμμοθυελες, -κυριως ως προς τη χρονικη διαρκεια- αποσπωντας
αρκετα τον θεατη απο το διαστημα και την μαθηματικη του διασταση.
Ενα αλλο βαρος που εφερε ο θεατης ηταν η προσπαθεια να γεφυρωσει
τα σεναρικα χασματα. (προιστορια του πιλοτου, τοποθεσια της βασης κλπ)

Ο Μακοναχυ παντως ειναι μεγαλο κινηματογραφικο κεφαλαιο και
μεγαλο μερος της επιτυχιας του ιντερστελαρ οφειλεται σε αυτον.

ΥΓ
Kαι θα μας λουστεις επειδη ακριβως φιγουραρεις και
με ενα IMDB στο 8.7 (oταν η Οδυσσεια εχει 8.3 !!!!)

Προτιμω τα ratings των males aged 45 + γιατι αυτοι εχουν την εμπειρια:
Interstellar 8
2001 8,4

Last edited:

Είδα την ταινία πριν ένα μήνα περίπου και την βρήκα ανώτερη από αυτό που περίμενα. Έτσι την ψήφησα σαν εξαιρετική.

Για μία ακόμα φορά η ταινία μου επιβεβαίωσε αυτό που πάντα πίστευα. Ότι και να κάνει ο άνθρωπος, όσο τέλειες μηχανές κι αν φτιάξει, ο αδύναμος κρίκος θα είναι πάντα ο ίδιος ο άνθρωπος. Είναι αυτό που έχουμε δει να συμβαίνει κατά κόρο στην καταγραμμένη ιστορία του ανθρώπου. Ότι είναι ικανός για το καλύτερο και ταυτόχρονα για το χειρότερο.

Έκανα τρις εβδομάδες για να ξαναδώ άλλη ταινία (σαν ένα είδος αποτοξίνωσης) και αν και μαζευτήκαν πολλές καινούργιες ταινίες, στην πρώτη που είδα, μετά το μισάωρο άρχισα να σκέπτομαι αν αξίζει να την δω μέχρι το τέλος. Μάλλον πρέπει να ξαναπροσαρμόσω τα στάνταρ μου στις ταινίες, γιατί το Interstellar μου ανέβασε πολύ τον πήχη. Πάντως προσωπικά πιστεύω πως αν βγαίνει κάθε χρόνο μία μόνο τέτοιου επιπέδου ταινία, θα είμαι υπέρ-ευχαριστημένος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Interstellar (2014)

Σωστα ομως..
Ενα εξαιρετικο κρασι εχει πολυ διαφορετικη γευση πως θα σερβιριστει(θερμοκρασια-ποτηρι)για να αναδειξει πληρως ολα τα αρωματα και τις επιγευσεις(δε θα παψει φυσικα να εχει γευση κρασιου και οχι ξυδιου) αντιθετως ποσως θα φανει καποια διαφορα σε ενα απλο βαρελισιο ποσο δε μαλλον σε ξυδι..
Ατυχής παρομοίωση

Την ειδα.
Συγκλονιστική ταινία, σε όλα τα επίπεδα επιστημονικό-φανταστικό, μεταφυσικό, ψυχολογικό, εικαστικό, ερμηνευτικό... ενα + επιπλέον για την καταπληκτική και τόσο πνευματική μουσική του Hans Zimmer.
Δεν βλέπω καμμιά αιτια να θέλουμε να το συγκρίνουμε με άλλα φιλμς, και ιδιαίτερα αυτο που αναφερεται παλινδρομικά, την Οδύσσεια 2001.
Δεν ειναι τα ιδια φιλμς, δεν παιζουν στο ιδιο ταμπλώ, δεν θέτουν τα ιδια ζητήματα, αν και το οχημα τους ειναι το ιδιο, το διαστημα και η ανθρώπινη υπαρξη.
Εξ άλλου με αυτη τη λογική του "υπέρτερου" φιλμ, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν άλλα φιλμς, η δεν θα χρειαζονταν γιατι υπάρχει "το ανώτερο".
Πολυ ευχάριστη έκπληξη, και πολυ περισσότερο απο "ευχάριστο" το ιδιο το φιλμ. Οπως ειπα στην αρχη συγκλονιστικό και μπαίνει μεσα στο κλάμπ των καλυτερων του ειδους.

Η σουπια ο JL_? ... ακομα να ψηφισει ! :smash:
Εξι μηνες μετα !!!! ....

Περιμενει να κυκλοφορησει το βιβλιο, πρωτα. :p
Μετα, θα τοποθετηθει ! .... :laugh::laugh::laugh:

Απάντηση: Re: Interstellar (2014)

ευχαριστω για την τεκμηριωμενη απαντηση.
Η ειρωνεία είναι περιττή.
Δεν βλέπω για ποιο λογο χρειάζεσαι επιπλέον απάντηση.
Διαβάζοντας πιο προσεκτικά τα μυνήματα 515 517 518 θα καταλάβεις γιατί η παρομοίωση σου είναι άσχετη
Αν ψάχνεις κάτι παραπάνω από τα τρία μυνήματα που σου γράφω τότε λυπάμαι δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Αν πάλι επιμένεις να συγκρίνεις την γεύση ενός κρασιού με την ουσια των παραπάνω μυνηματων δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Last edited:

Ειρηνη ημιν, brothers -bye-

Aπο SciFi ... αλλο τιποτα ο κινηματογραφος. Και οσο παει η κατασταση, εκτροχιαζεται (υπερ του SciFi).
Εχουμε επιλογες που πριν απο 30 χρονια .... ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα ! Τοτε που οι εξωγηινοι
χορευαν boogie και οι εξωγηινες βασιλισσες ξεχειλιζαν απο αβυσαλεα ντεκολτε. Tοτε που καθε καλος
εξωγηινος ηταν νεκρος εξωγηινος και καθε σωστος γηινος συστηνονταν με δεκα πιστολια πανω του.
Τοτε που ολα περικλειονταν αναμεσα στην φιγουρα ενος σεβασμιου ασπρομαλλη γεροντα και ενος
κοκκινομαυρου δαιμονα κερατα, επειδη ..... αυτα ηταν τα αρχετυπα μας. Τα ορια μας !!!

Αν λιγο ..... ΕΛΑΧΙΣΤΑ .... θυμηθουμε εκεινες τις (οχι τοσο μακρινες εποχες) μαλλον πρεπει να
χαιρομαστε που ο μεσος ορος αντιληπτικης "ασαφιας" σε μορφες, εννοιες και αρχετυπα εχει ανεβει λιγακι.
Δεν ειναι δυνατον να μην το βλεπετε αυτο. Ηταν τοσο ΕΠΩΔΥΝΑ ανθρωπινο το συμπαν, τοτε. Θυμαστε ?
DarkStar, Starcrash, Buck Rogers, Flash Gordon, Galactica, Logan's Run, Moonraker και ναι ... Star Wars !
Οκ, υπηρχαν 2-3 εργα μνημεια (2001, Solaris και οποιο αλλο νομιζετε οτι πρεπει να μπει τριτο) ... ΟΜΩΣ
ΠΝΙΓΟΝΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ !!!!

Θυμαστε, φιλοι μου ? .... Δεν μπορει να μην θυμαστε ! :p

Aς μην ειναι το Interstellar η ταινια καμπη (που δεν ειναι, σας το λεω εγω που ψηφισα εξαιρετικη).
Σιγουρα ομως εχει ανεβασει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ τον μεσο ορο SciFi.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Interstellar (2014)

Η ειρωνεία είναι περιττή.
Δεν βλέπω για ποιο λογο χρειάζεσαι επιπλέον απάντηση.
Διαβάζοντας πιο προσεκτικά τα μυνήματα 515 517 518 θα καταλάβεις γιατί η παρομοίωση σου είναι άσχετη
Αν ψάχνεις κάτι παραπάνω από τα τρία μυνήματα που σου γράφω τότε λυπάμαι δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Αν πάλι επιμένεις να συγκρίνεις την γεύση ενός κρασιού με την ουσια των παραπάνω μυνηματων δεν μπορώ να κάνω κάτι.

το οτι δεν κατανοησες πληρως οτι αυτα που γραφω δεν αμφισβητουν στην ουσια των οσων λες , ομως πως θα γινει δε μπορεις να δεις τετοιου ειδους ταινιες σε ταμπλετ!! δεν αλλαζει το βασικο αλλα δεν το απογειωνει αν αξιζει, ομως ,αυτο εννοουσα και οταν δεχεσε αντιλογο να μην τα λαμβανεις ως ειρωνια γιατι και εγω δεν μπορω να κανω κατι .
Παρακληση ανοιξε το σποιλερ αφου απαντησεις , αν κρατηθεις...
ειμαι περιεργος για το τελευταιο αν θα το λαβεις ως ειρωνια η ως χιουμορ :BDGBDGB53:

Χωρις λογια:

Κριτική: Άγγελος Νομικός, Movie Heat

"Και φτάνουμε στο μελανό σημείο της ταινίας, που δεν είναι άλλο από το σενάριο. Αφενός αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία είναι έως ένα πολύ μεγάλο βαθμό επιστημονικά ακριβής. Ο θεωρητικός φυσικός Kip Thorne ήταν γενικός consultant της ταινίας, από το design και το pre-production έως τα γυρίσματα και τα visual effects, ενώ ο αδερφός του σκηνοθέτη και σεναριογράφος της ταινίας, Jonathan Nolan, σπούδασε αρκετά από τα κεφάλαια της Σχετικότητας στο California Institute of Technology, γράφοντας παράλληλα το σενάριο της ταινίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Thorne: « Ό,τι δείτε στην οθόνη σας είναι βασισμένο στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein ».

Αφετέρου όμως, το σενάριο του “Interstellar” αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα: Αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του στις ανθρώπινες σχέσεις, κάτι που, αν και είναι είμαι σίγουρος πως γράφτηκε με τις καλύτερες προθέσεις στο μυαλό, μπολιάζεται δυστυχώς με άπειρα μελοδραματικά κλισέ, προσπαθώντας να κρυφτεί κάτω από την πραγματικά εξαιρετική σκηνοθεσία του Nolan. Κάποιες φορές το καταφέρνει, κάποιες άλλες όχι. Αλλά αυτά τα 169 λεπτά (τα οποία δεν είναι τόσο κουραστικά όσο ακούγονται) δε θα έπρεπε για κανένα λόγο να φτιάχνουν εν τέλει ένα τόσο απλό μήνυμα όσο το: «Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη του Σύμπαντος». Όταν λοιπόν βγαίνουν οι κριτικοί και δηλώνουν: «Καλό το “Interstellar”, αλλά ο Nolan δεν είναι Kubrick», έχουν αναμφισβήτητα δίκιο"

facebook.com/movieheat
http://www.thessalonikiartsandcultu...tainion/film-review-interstellar#.VTnxsvAlngw

Απάντηση: Re: Interstellar (2014)

Αφετέρου όμως, το σενάριο του “Interstellar” αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα: Αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του στις ανθρώπινες σχέσεις, κάτι που, αν και είναι είμαι σίγουρος πως γράφτηκε με τις καλύτερες προθέσεις στο μυαλό, μπολιάζεται δυστυχώς με άπειρα μελοδραματικά κλισέ, προσπαθώντας να κρυφτεί κάτω από την πραγματικά εξαιρετική σκηνοθεσία του Nolan. Κάποιες φορές το καταφέρνει, κάποιες άλλες όχι. Αλλά αυτά τα 169 λεπτά (τα οποία δεν είναι τόσο κουραστικά όσο ακούγονται) δε θα έπρεπε για κανένα λόγο να φτιάχνουν εν τέλει ένα τόσο απλό μήνυμα όσο το: «Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη του Σύμπαντος». Όταν λοιπόν βγαίνουν οι κριτικοί και δηλώνουν: «Καλό το “Interstellar”, αλλά ο Nolan δεν είναι Kubrick», έχουν αναμφισβήτητα δίκιο"

facebook.com/movieheat
http://www.thessalonikiartsandcultu...tainion/film-review-interstellar#.VTnxsvAlngw

Το συγκεκριμένο σημειο μου εχει καταστρέψει την ταινία
Με εκανε να αναρωτιέμαι για το τι εβλεπα τοση ωρα ,που πηγε το υπόλοιπο του εργου και γιατι το πεταξε από το παραθυρο.
Εχουν περάσει τόσος καιρος από την κινηματογραφική προβολη και δεν μπορω να καθίσω να την ξαναδώ .
Κριμα.

Μεσα στο σαββατοκυριακο ! -bye-

Θα συμφωνήσω ότι είναι καταπληκτικό … κρίμα να μην το έχεις δει ακόμα