Interstellar

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    179
Re: Interstellar (2014)

Ήρθε η ώρα να γράψω και γω τις εντυπώσεις μου από την προβολή της ταινίας μετά από πολύ υπομονή λόγω εκτός έδρας ταξιδιού.Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι οσο γίνεται αντικειμενικός.Πήγα να την δω με πολύ ανυπομονησία και ως ένα βαθμό με δικαίωσε.Η μουσική θεωρώ ότι ήταν σχεδόν η μιση ομορφιά της ταινίας..Το δέσιμο του εκκλησιαστικού οργάνου ηταν εξαιρετικό ακομα και σε σκηνές που πιστεύεις οτι δεν πάει.Το σενάριο σε γενικές γραμμές ηταν καλο αν για τα γούστα μου επειδή μ αρέσει η αστροφυσική πάρα πολύ θα ήθελα να είχε λιγότερο μελο, όμως από την άλλη κάπως θα πρέπει ο Νόλαν να βρει ένα τρόπο για να περάσει την ιστορία.Προσωπικά άρχισα να γουστάρω το έργο από την 1,5 ώρα και μετά.Δυστυχώς όμως όσοι έχουν δει Fringe δεν τους έιναι κάτι καινούργιο.Γενικά ήταν μια πάρα πολύ καλή ταινία η οποία σε έβαζε μέσα της για τρεις ώρες αλλά εμένα προσωπικά δεν μου έβγαλε αυτό το wowww που μου είχε βγάλει η Επαφή όταν την είχα δεί.Αυτό που μου άρεσε όμως ήταν προς το τέλος που είχε βάλει την θεωρία των "πολλών μικρών τώρα" που είχα διαβάσει στο βιβλίο "Το τέλος του Χρόνου" του Julian Barbour.Αυτά ..Ακόμα είμαι μπερδεμένος.Θέλω το χρόνο μου...

Η μουσική θεωρώ ότι ήταν σχεδόν η μιση ομορφιά της ταινίας..
Το δέσιμο του εκκλησιαστικού οργάνου ηταν εξαιρετικό ακομα και σε σκηνές που πιστεύεις οτι δεν πάει.

Οντως, να κατι που ξεχασα ! Η μουσικη προσθετει στο εργο, δεν αφαιρει τιποτα ! :2thumb22sup:

Την είδα χτές,ταξίδεψα για πάρτη της 65+65 km..Η απόλαυση ήταν διπλή,καθώς μετά απο πολλά χρόνια επέλεξα ΣΙΝΕΜΑ και όχι multiplex χάος,κάτι που θα καθιερώσω στο εξής,αρκετά με αυτό το τέρας καταναλωτισμού.
Στα της ταινίας...Μου άρεσε,με σόκαρε μια δυό φορές,με συγκίνησε,με ταξίδεψε και με πόρωσε με την επιστήμη που επέλεξα να σπουδάσω..Όπως είπε και ο φίλος πρίν θέλω όμως το χρόνο μου και οπωσδήποτε μια δεύτερη θέαση..Τα διάφορα σεναριακά κενά και ανακρίβειες όπως η αλληλεπίδραση παράλληλων συμπάντων θα τα θεωρήσω μάλλον ως ποιητική αδεία..Γενικά πρόκειται για sci-fi που σέβεται τον θεατή,μπράβο στον κ.Nolan.

ΥΓ
Αν έλλειπε η Αμερικανοκεντρική θεώρηση της "ανθρωπότητας" η ταινία θα ήταν ένα σκαλί,πάνω.Επι τέλους ας εκλείψουν οι κυματιζόμενες Αστερόεσσες απο το πλάνο "άλλων κόσμων"..

Και το θεμα ειναι οτι ο Νολαν ειναι Αγγλος ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι του το επεβαλαν οι χρηματοδοται...

Δεν ειναι λιγοτερο σωβινιστες οι Αγγλοι (.... οι ΗΠΑ αποκαλουνται States, τρισημισυ αιωνες μετα !)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την είδα χτές,ταξίδεψα για πάρτη της 65+65 km..Η απόλαυση ήταν διπλή,καθώς μετά απο πολλά χρόνια επέλεξα ΣΙΝΕΜΑ και όχι multiplex χάος,κάτι που θα καθιερώσω στο εξής,αρκετά με αυτό το τέρας καταναλωτισμού.
Στα της ταινίας...Μου άρεσε,με σόκαρε μια δυό φορές,με συγκίνησε,με ταξίδεψε και με πόρωσε με την επιστήμη που επέλεξα να σπουδάσω..Όπως είπε και ο φίλος πρίν θέλω όμως το χρόνο μου και οπωσδήποτε μια δεύτερη θέαση..Τα διάφορα σεναριακά κενά και ανακρίβειες όπως η αλληλεπίδραση παράλληλων συμπάντων θα τα θεωρήσω μάλλον ως ποιητική αδεία..Γενικά πρόκειται για sci-fi που σέβεται τον θεατή,μπράβο στον κ.Nolan.

ΥΓ
Αν έλλειπε η Αμερικανοκεντρική θεώρηση της "ανθρωπότητας" η ταινία θα ήταν ένα σκαλί,πάνω.Επι τέλους ας εκλείψουν οι κυματιζόμενες Αστερόεσσες απο το πλάνο "άλλων κόσμων"..

Nα σαι σιγουρος οτι στην δευτερη θεαση ... το παζλ θα δεσει λιγο καλυτερα.
Εξακολουθουν να υφιστανται ανακριβειες, αλλα ειναι λιγοτερες και πιο διακριτες.

ΥΓ

δλδ σε αμερικανικη ταινια, τι σημαιες θα επρεπε να κυματιζαν ?
Αν υποθεσουμε οτι η σημαια ειναι ενα συμβολο που οι ... "αστροναυτες" θα ειχαν μαζι τους. Υπαρχει καποια σημαια της γης ας πουμε ?

Απάντηση: Re: Interstellar (2014)

Αν υποθεσουμε οτι η σημαια ειναι ενα συμβολο που οι ... "αστροναυτες" θα ειχαν μαζι τους. Υπαρχει καποια σημαια της γης ας πουμε ?

Καμια, ειναι απαραιτητη σε μια αποστολη που, υποτιθεται πως ηταν πανανθρωπινη; εκτος κι αν ηθελαν να σωσουν μονο το αμερικανικο ειδος ζωης - ωιμε τοτε!

Δυστυχως ομως Ντινο, η αρχη εγινε με το Apollo στο φεγγαρι.
Ας μην ετρεχαν να καρφωσουν την αστεροεσσα στο χωμα, και τωρα
θα ειχαμε μια πολυ πιο οικουμενικη αντιληψη των εξορμησεων εκτος γης.
Δυστυχως, δεν φταινε μονο οι παραγωγοι (η οι μετοχοι μιας ταινιας).

Ο ΚΟΣΜΟΣ δεν ειναι ετοιμος για εναν κοσμο χωρις σημαιες !
Η σωστη ερωτηση θα ηταν > και γιατι να μπηξουν σημαια σε oποιονδηποτε πλανητη ?
Μηπως επειδη ως γνησιες ακριδες πρεπει να αφηνουμε στιγμα (αφοδευουμε) απο οπου περναμε ?
Μηπως .... ΔΕΝ ειμαστε για τα αστρα, ακομα ? Μηπως .... ειμαστε φαντασμενοι στην μηδαμινοτητα μας ?

Ολα αυτα τα ερωτηματα, θελουν ενα εργο .... μονο για αυτα !
Μονο για να ξεκινησει καποιος να σκεφτεται τι σημαινει ΚΑΤΟΧΗ γης (εδαφους).
Ολα αυτα ξεκινησαν απο οικονομικα συστηματα, οχι απο φυσικα ορια και αντιστοιχησεις.
Το εδαφος ΔΕΝ εξουσιαζεται απο κανεναν, μονο δεχεται και παρεχει (υλες) αλλα ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ.

(Υποψιν οτι οσο εχω τον Τουρκο απεναντι .... η ελληνικη σημαια θα κυματιζει στα νησια, βρεξει-χιονισει,
oμως ........ δεν θελει πολυ σκεψη για να φανταστω ποσο γελοιο ειναι να κυματιζει και στον Gliese 870 !)

...........................................................
(Υποψιν οτι οσο εχω τον Τουρκο απεναντι .... η ελληνικη σημαια θα κυματιζει στα νησια, βρεξει-χιονισει,
oμως ........ δεν θελει πολυ σκεψη για να φανταστω ποσο γελοιο ειναι να κυματιζει και στον Gliese 870 !)
Να την βαλεις κι εκει, γιατι οι Τουρκοι με τη φορα που πηραν (βλ. δηλωσεις περι ανακαλυψης Αμερικης) σιγουρα θα τον θελουν δικο τους κι αυτον:):):):)

Σκεψου μονο ποσα χιλιομετρα θα σε χωριζουν απο εθνη, πατριωτικα φρονηματα και εθνικες συνειδησεις.
ΣΚΕΨΟΥ οτι εκει στην ακρη της ληθης ...... δεν εισαι ουτε Ελληνας ουτε Τουρκος ουτε τραπεζιτης .....

..... εισαι ενα ευθραστο και σφυροκοπουμενο DNA που παλευει να επιβιωσει !

Βασικα και εδω αυτο το σφυροκοπημενο DNA ειμαστε αλλα πρεπει να παμε στα περατα του συμπαντος για να το αντιληφθουμε..

Εδω στην γη .... δεν μας πολεμα η φυση (εκτος απο Σαχαρα και Ανταρκτικη).
Ομως, σε ενα περιβαλλον με ατμοσφαιρα Διοξειδιου του Ανθρακα, θερμοκρασιακες διαφορες απο -100 εως +100 C
και ραδιενεργη ακτινοβολια (απο το γονεικο αστρο) στα 300 μSv ....

... το τελευταιο που σ'απασχολει ειναι ο μεγαλοιδεατισμος του Ερντογαν και οι παραβιασεις σε αερα και θαλασσα.
ΔΕΝ θα προλαβεις να ζησεις για να πολεμησεις κανενα Τουρκο (ουτε αυτος εσενα). Απο την μια εισαι εσυ και το
DNA σου .... και απο την αλλη οι ΝΟΜΟΙ της ΦΥΣΗΣ. Και δεν διαπραγματευονται "αυτοι" ....

-bye-

Δεν το συνεχιζετε καλυτερα στο που παει η υφηλιος, στο της τουρκιας ή κατι αλλο επιστημονικο να μην χαλαμε το νημα μιας υπεροχης ταινιας ?

Μπααα, δεν αξιζει τον κοπο!
Απορια: γιατι δεν την γυρισαν και σε 3D;

Re: Απάντηση: Re: Interstellar (2014)

Απορια: γιατι δεν την γυρισαν και σε 3D;

Αυτη ειναι και δικη μου απορια .... !

Μια ενδιαφερουσα συνεντευξη του Neil Tyson που απαντα σε μερικες (α)πιθανοτητες του εργου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.