Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Ξέρει κανείς τι γίνεται με την κινητή τηλεφωνία?Μου στείλανε μήνυμα από cosmote πως κατανάλωσα το 80% της συνομιλίας και η δωρεάν ανανέωση είναι 12/4.Παίρνω πληροφορίες και ο χρόνος αναμονής πάνω από 40λεπτο,χαμός γίνεται.Μένεις χωρίς τηλέφωνο δηλαδή αν δεν έχεις τον αρ.λογαριασμού και περιμένεις να επικοινωνήσουν αυτοί και καλά αν πατήσεις 1 στην εξυπηρέτηση.Βράστα δηλαδή.

Mε το app δεν γίνεται δουλειά να ανανεώσεις από εκεί;

london_subway.png

Μετρο Λονδινο σημερα

Ειναι που κι εμείς ακολουθούμε "παραλλαγή του βρετανικού μοντέλου"
Οκ, καταλαβαίνω ότι αναφέρεται στη γενικότερη στρατηγική, αλλά όταν έχεις λεμόνια κάνεις λεμονάδα.

Προχθές ο Τσίοδρας (σάββατο) είπε ότι έχουμε κάνει 8,000 τεστ.

Εκεί που φτάνουμε όμως παγκόσμια δεν έχουν τόσο σημασία τα τεστ αλλά τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι. Αυτά δείχνουν την εξέλιξη της κατάστασης. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ.
Δεν υπάρχει πλεόν ιχνηλάτηση.
Και εξηγούμαι. Αν υποθέσουμε ότι κάνουμε 100,000 τεστ αυτη την εβδομάδα (τελείως απίθανο) και βρίσκουμε 1000 κρούσματα. Σημαίνει 1 % του πληθυσμού - άρα 100,000 φορείς στον πληθυσμό της χώρας . ΩΡΑΙΑ - ΠΟΥ ΕΪΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ .??

Αρα το μόνο που μετράει είναι ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ.

Πριν λίγο πήγε η γυναίκα μου στη δουλειά. Κατέβηκε με τα πόδια Κηφισίας και Β. Σοφίας μέχρι Hilton. Όπως μου είπε, κανένας αστυνομικός, κανένας έλεγχος και κίνηση όπως τις προηγούμενες μέρες.
Πολύ φοβάμαι ότι...

Εδώ πάντως σταματάνε στον δρόμο αβέρτα.

Και ζητάνε ταυτότητα και χαρτί.

Είπανε (στην τβ) πάντως ότι τις πρώτες ώρες και επειδή είναι η πρώτη φορά θα είναι πιο χαλαροί.

Εντός της ημέρας όμως θα το σφίξουν.

Απάντηση: Re: Ιοί

Πριν λίγο πήγε η γυναίκα μου στη δουλειά. Κατέβηκε με τα πόδια Κηφισίας και Β. Σοφίας μέχρι Hilton. Όπως μου είπε, κανένας αστυνομικός, κανένας έλεγχος και κίνηση όπως τις προηγούμενες μέρες.
Πολύ φοβάμαι ότι...

Επιβεβαιώνω.
Βέβαια εγώ αρκετά πρωί. Απο Περιστέρι Πειραιά.
Ίσως να είναι λόγο πρώτης ημέρας εφαρμογής του μέτρου.
Πάντως πήγε ένας πιτσιρικάς απέναντι στο super market και δεν τον έβαζαν μέσα γιατί δεν είχε χαρτί. (Άδεια)

Εκεί που φτάνουμε όμως παγκόσμια δεν έχουν τόσο σημασία τα τεστ αλλά τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι. Αυτά δείχνουν την εξέλιξη της κατάστασης. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ.
Και εξηγούμαι. Αν υποθέσουμε ότι κάνουμε 100,000 τεστ αυτη την εβδομάδα (τελείως απίθανο) και βρίσκουμε 1000 κρούσματα. Σημαίνει 1 % του πληθυσμού - άρα 100,000 φορείς στον πληθυσμό της χώρας . ΩΡΑΙΑ - ΠΟΥ ΕΪΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ .??

Έτσι

Συμφωνώ.
Με την αριθμητική σου όμως όχι, η εκτίμηση του X10 έχει να κάνει με τον περιορισμένο αριθμό ελέγχων.
Όσο περισσότεροι έλεγχοι γίνονται, τόσο κριβεστερη εικονα θα έχουμε.
Δλδ 100.000 τυχαίοι έλεγχοι - ως τεράστιο στατιστικό δείγμα- θα έδιναν με πολύ μεγάλη ακρίβεια την πραγματική έκταση της διασποράς της νόσου, όχι το 1/10.

Έτερον εκατερον βέβαια με το άλλο που θέλεις να πεις με το οποίο συμφωνω απολύτως.

Edit: από κεκτημένη ταχύτητα σε παρερμηνευσα, καταλαβαίνω ότι αναφέρεσαι κι εσύ σε δειγματοληπτικους ελέγχους.
Απίθανο να βγει 1% θετικό αυτή τη στιγμή, πάντως συμφωνούμε.

Eντάξει λύθηκε το θέμα.Για ενημέρωση και εδώ το λέω όποιος έχει πρόβλημα με τα λεπτά συνομιλίας και είναι cosmote,στέλνει μήνυμα στο 1256 και γράφει 150COM
Πακέτο 150 λεπτά και 150ΣΜΣ για 30 μέρες με χρέωση 4,90 ευρώ στον επόμενο λογαριασμό.

Υποθέτω ότι τα τεστ είναι στοχευμένα, οπότε το ποσοστό είναι ακόμη πιο πλασματικό.
Από τη στιγμή που δεν έχουμε τεστ για όλο τον κόσμο, υποθέτω ότι οι έλεγχοι γίνονται πιο πολύ σε αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό και τους οικείους τους.
Άντε και σε κάποιους που από μόνοι τους πήγαν με πυρετό και βήχα να κάνουν το τεστ.
Το να έρθουν σε εμένα που είμαι δύο εβδομάδες κλεισμένος στο σπίτι, είναι άσκοπο.

Oχι παιδιά δεν είναι ετσι! δυστυχως αν το χαλαω! το ότι είμαστε τελευταίοι στα τεστ δεν πρεπει να το αποσιωπούμε με το τσουβάλιασμα τι κι αν είσαι τι κι αν δεν είσαι κατσε σπίτι και τελος!

Το ότι δεν κάνουμε τεστ ειναι εξαιτίας της αδυναμίας του κρατικου συστήματος υγειας που κάποιοι , βλέπε Αδωνις, έκαναν τα παντα για να τον αποδυναμώσουν περισσότερο. Τώρα θα μοιράσουν 800 ευρώ δώρο πασχα , από το κομμένο εδω και χρόνια, και θα πρέπει να τους χειροκροτήσουμε κιόλας?

Η ουσιά της των τεστ είναι κρίσιμη για να δεις πως εξελίσεται η πανδημία (?) . Τι σόι πανδημία είναι αν δεν γνωρίζεις πως εξελίσεται?! εμεις το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι πόσους νεκρούς χρεώνουμε στον ιο και πόσους έχουμε στις ΜΕΘ εξαιτίας του.

Εδω και βδομάδες κυκλοφορούν στην ελλαδα φορείς που δεν γνωρίζουν οτι είναι φορεις για να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους υπολοιπους κατι που σε συνδυασμό με τον φιλοτομαρισμο της φυλής μας κάνει το μειγμα εκρηκτικο!

Αφηστέ τα περι απαγόρευσης κυκλοφορίας! το χαρτί που συμπληρώνεις πρακτίκα σου δίνει δικαίωμα με τους 6 λόγους μετακίνησης να κυκλοφορείς σχεδόν ανεξέλεκτος όλη μερα.

Εγώ έχω από την δουλειά μου ελευθερο να κυκλοφορώ από 08:00 ως 20:00 καθε μέρα! αν είμαι ασυμπτωματικός φορέας ποιος θα με εμποδίσει να κολλήσω άλλους?

Επίσης οι μεροκαματιάρηδες που ψάχνουν καθημερινό μεροκάματο όπου λάχει θα μείνουν σπίτι? και ποιος θα φέρει το 30αρι στο σπίτι ? ο τσιόρδας?

Αν όμως είχαν διαγνωστεί ως φορείς θα είχαν ένα κινήτρο για να μείνουν σπίτι.

Οπότε την γύμνια του συστήματος υγείας που επι χρόνια κάποιοι απεργάζονται εκπροσωπόντας τα ιδιωτικά συμφέροντα ας μην την τσουβαλιάζουμε με την προνόηση ότι βάλαμε μια απαγόρευση και καθαρίσαμε! οι δρόμοι σε αθηνα και θεσσαλονικη είναι γεμάτοι με εν δυνάμει υγεονομικές βόμβες!!!

Re: Απάντηση: Ιοί

Mε SMS δεν γινεται να μπω σε super market ?
Πρεπει ντε και καλα χαρτι (βεβαιωση) ?

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
1.Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3,4,5,6 κλπ

Αρα ... στην εισοδο του market δεν θα μου ζητανε ντε και καλα χαρτι !
Θα τους δειχνω την απαντηση απο το sms μου .... σωστα ?

Με A3 εκτυπωτη (HP DeskJet περικαλω) ... και δεν μπορω να τυπωσω μια βεβαιωση !

20200323_111031.jpg

Καηκε ολοκληρωμενο στην πλακετιτσα του (απο το 2017) .... caput ο HP ...
μετα απο 16 χρονια ΑΟΚΝΗΣ λειτουργιας. Τον κραταω για συναισθηματικους λογους.
Γιαυτο και του χω αφησει χαρτι στο tray (μπορει να αναστηθει .... δεν ξερεις :rolleyes:)

Απάντηση: Re: Ιοί

Oχι παιδιά δεν είναι ετσι! δυστυχως αν το χαλαω! το ότι είμαστε τελευταίοι στα τεστ δεν πρεπει να το αποσιωπούμε με το τσουβάλιασμα τι κι αν είσαι τι κι αν δεν είσαι κατσε σπίτι και τελος!

Μα τελικά μάλλον δεν είμαστε τελευταίοι λέμε.
Γύρω στα 800 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού δεν είναι και ψηλά, πάντως όχι και τελευταία θέση.

Φαντάζομαι εάν ήμασταν πρώτοι θα μιλούσαμε για κατασπαταληση του δημοσίου χρήματος για να κερδίζουν οι φαρμακευτικες αν και έχουμε τοσα λίγα κρούσματα, έτσι;

Αρα ... στην εισοδο του market δεν θα μου ζητανε ντε και καλα χαρτι !
Θα τους δειχνω την απαντηση απο το sms μου .... σωστα ?

στο μαρκετ δεν κανουν αστυνομικο έλεγχο, αν σε πιάσει καποιο μπλοκο των αρχών τότε το δειχνεις.(το sms)

Mε SMS δεν γινεται να μπω σε super market ?
Πρεπει ντε και καλα χαρτι (βεβαιωση) ?

Γιατί; Υπάρχει "φρουρά" - που φώναζε κάποια ψυχή - έξω από κάθε ΣΜ ;

Υπαρχει ενας securitας !
Τωρα τελευταια του προσθεσαν και εναν υπαλληλο
(αναφερομαι στο κοντινοτερο sm, τον Βασιλοπουλο στην Ολγας).
Αρα ειναι ΔΥΟ ατομα στην εισοδο.

Τα νουμερα δυστυχως χειραγωγούνται...οι μαρτυρίες όλων μας είναι οτι ακόμα και να μπορέσεις να βγάλεις γραμμή στον ΕΟΔΥ ( πρακτικά αδύνατο) ότι και να τους πεις στο τηλέφωνο η απάντηση που θα σου δώσουν είναι μείνε σπίτι 14 μέρες και υπομονή!

Τεστ κάνουν μόνο σε όσους εισάγονται με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, και από αυτούς όχι όλοι! εχουμε ακούσει πολλά περιστατικά ενδονοσοκομειακά που τους περιφέρουν ώρες και μέρες χωρίς να τους κάνουν τεστ...

Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τις αδυναμίες μας. Δεν φταίνε οι γιατροί μας φυσικά φταίει το ξεχαρβάλωμα που δεκαετίες δουλεύουν όλες οι κυβερνήσεις και τώρα έρχονται από πανω να χύσουν κορκοδείλια δάκρια και να χτυπήσουν στην πλάτη τους νοσοκομειακούς γιατρούς που οι ίδιοι εχουν πει οτι σας κάνουμε χάρη που δεν σας απολύσαμε...

edit: το 16ο θύμα ήταν 64 ετων και δεν έπασχε απο υποκείμενο νοσημα...

Δεν είπε κανείς ότι είναι αχρείαστα τα τεστ.
Τα τεστ είναι πολύ χρήσιμα στην αρχή της νόσου για να ιχνηλατείς.

Δυστυχώς αυτή η φάση μάλλον πέρασε (για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ).
Τώρα την πορεία δείχνουν τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι.
Έτσι και αλλιώς ότι νούμερα να δείξουν τα τεστ το ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ εφαρμόζεις – δεν υπάρχει παραπέρα εργαλείο.

Τα τεστ θα είναι ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ όταν αρχίσει να ελέγχεται η κατάσταση, να μειώνονται τα σοβαρά κρούσματα και να έρθει η φάση χαλάρωσης μέτρων (ελπίζω).

Status
Not open for further replies.