Ιοί

Status
Not open for further replies.
Μόνο που δεν το είπε ποτέ ο Τσώρτσιλ αυτό το πράγμα. https://www.ellinikahoaxes.gr/2015/02/17/καταρρίπτεται-ουίνστον-τσώρτσιλ-η-γε/

Το αντίθετο. Όταν ακόμη μαίνονταν ο πόλεμος και γινόταν βομβαρδισμός των γερμανικών πόλεων, είπε: Are we beasts? Are we taking this too far?

Κανένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα μποροσε να πει κάτι τόσο τερατώδες.

Με θλίβει να βλέπω να αναπαράγεται κάτι τόσο κακό. Δείχνει τυφλό μίσος.

Είμαι φεντεραλιστής και θα χαιρόμουνα να δω στη ζωή μου μια πραγματικά ενωμένη και εννιαία Ευρώπη.

Δεν μπορώ να παρά να αναρρωτηθω όμως... όλοι όσοι σπευδουν να δηλώσουν την απέχθεια τους για την στάση των Γερμανών στα οικονομικά... είναι σίγουροι ότι δεν θα κάνανε το ίδιο στη θέση τους?
Θα δεχόταν οι ίδιοι η χώρα τους να αναλάβει τα χρέη μιας άλλης χώρας? Της Αλβανίας της Βοθλγαρίας ας πούμε?

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι που βλέπουν μακρυτερα θα δεχότανε. Είμαι όμως σίγουρος ότι πολλοί θα ξεσηκωνότανε.
Χρήστο είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εμάς -πιστεύω οι περισσοτεροι- θα ήθελαν μία αληθινά ενιαία ομοσπονδοποιημένη ευρώπη με πραγματική αλληλεγγύη. Δε σου κρύβω ότι και εγώ φεντεραλιστής είμαι. Πλην όμως μετά από 10ετή εμπειρία έχω αρχίσει να αμφιβάλλω και να αναθεωρώ τις απόψεις μου.
Μην ξεχνάμε ότι η αμοιβαιοποίηση του χρέους είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ομοσπονδιακου κράτους. Στις Η.Π.Α. για για παράδειγμα που είναι αληθινά ομοσπονδιακό κράτος τα χρέη των πολιτειών είναι αμοιβαιοποιημένα και γι' αυτό το λόγο είναι αδύνατο να χωρίσουν.

Και δε νομίζω ότι τίθεται θέμα μίσους. Από εμένα τουλαχιστον σε καμμία περίπτωση. Υφίσταται ανάγκη όμως για σωστή ανάλυση και επεξεργασία των γεγονότων. Όπου πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε ποιά είναι τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και οι επιμέρους τάσεις που τα διαμορφώνουν.
Στη διεθνή σκηνή καλώς ή κακώς, -κακώς αν το προτιμάς- δεν υπάρχει ηθική. Υπάρχουν συμφέροντα. Συμπλέοντα ή αντιτιθέμενα. Επικαλούνται όμως την ηθική προκειμένου να προσελκύσουν την κοινή γνώμη. Που επηρρεάζει και κάποιες φορές καθορίζει τις εξελίξεις. Οπότε δε βλάπτει, νομίζω, να επικρίνουμε πρακτικές που εν μέσω μιάς γενικότερης παγκόσμιας τραγωδίας επιδεικνύουν ολότελα ιδιοτελή και κερδοσκοπική στάση. (Θα αναλύσω κάποια άλλη φορά το χαρακτηρισμό "κερδοσκοπική").

Πάντως όταν με το καλό λήξει η κρίση της πανδημίας -και εύχομαι όλοι να είμαστε γεροί και υγιείς για να το δούμε- ένα είναι βέβαιο:
-Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος, όπως τον ξέραμε.

Η "Ενωμένη" Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή της κρίση και παίζεται κυριολεκτικά στα ζάρια, αν αυτό το υπερκρατικό σχήμα θα επιβιώσει.

Ο ενιαίος χώρος Σένγκεν ήδη έσπασε

Τυχαία ή όχι παράλληλα με την κρίση του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος των υδρογονανθράκων με βασικούς παίκτες και ανταγωνιστές τη Σαουδική Αραβία και τον OPEC από τη μία, τη Ρωσσία από την άλλη και τις ΗΠΑ εκ τρίτου. Ο πόλεμος αυτός -που παρασύρει τις τιμές προς τα κάτω έχει ως χαμένους φαινομενικά όλους, αφού εξανεμίζονται τα κέρδη τους, γίνεται όμως διότι όποιος διαθέτει τη μεγαλύτερη αντοχή θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όταν λήξει η πανδημία. (Ο πόλεμος αυτός πιθανώτατα θα επηρεάσει δυσμενώς τις στρατηγικές επιδιώξεις της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά δεν είναι του παρόντος).

Επιπλέον διεξάγεται ήδη άλλοτε φανερά, άλλοτε καλυμένα ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Γερμανίας (μικρότερος παίκτης, αλλά χρησιμοποιεί την ηγεμονία της μέσα στη Ε.Ε.). Σκοπός: Να διατηρήσουν οι ΗΠΑ την πρωτοκαθεδρία τους, την ηγεμονική τους θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και να επιβραδύνουν οι άλλοι την επέκταση τους.

Ενδέχεται ωστόσο αυτός ο κορωνοϊός να αποδειχτεί πολύ ύπουλος και να τα χαλάσει αυτά τα γαιοπολιτικά παιγνίδια. Δυστυχώς, εάν συμβεί αυτό, θα έχουν χαθεί και πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές, άσχετες με όλα αυτά.

Η παγκοσμιοποίηση, ότι ορισμό και να της δώσουμε, ένα οικονομικό μοντέλο όπου η παραγωγή γινεται σε χώρες με μηδαμινό εργατικο κοστος, ενώ οι "προηγμενες" υποτίθεται ότι διατηρουν τον έλεγχο με τη σχεδίαση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την έμφαση στις υπηρεσίες, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, όπου καταργούνται κάθε είδους δασμοί, εθνικοί κανονισμοί και εμπόδια δείχνει να καταρρέει. Μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπου γιγάντιες εταιρίες διαθέτουν ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα αρκετών μικρών και μικρομεσαίων χωρών.
Ήταν όμως αρκέτή η κρίση του κορωνοϊού, ενός εξωτερικού παραγοντα για να διακηρυχτεί η επιστροφή στο Εθνικό Κράτος. Κανένας διεθνής οργανισμός, καμμία διεθνής συνεργασία δε λειτούργησε αποτελεσματικά. Πουθενά δε λήφθηκαν ενιαία μέτρα προστασίας με διεθνή συντονισμό. Κάθε χώρα προχώρησε μόνη της με μόνες τις δυνάμεις που διαθέτει. Τι κάνει, ή τι μπορεί να κάνει πρακτικά ο ΟΗΕ; Ή ο ΠΟΥ; Που είναι ο συντονισμός των χωρών που είναι και αρμοδιότητα του; Ποιά διεθνής, υπερεθνική δομή προσφέρει κάτι πιο απτό, συγκεκριμένο; Δε λέω βέβαια ότι οι οργανισμοί αυτοί είναι άχρηστοι, μακριά από μένα κάτι τέτοιο. Αλλά στο επίπεδο της καθημερινής αντιμετώπισης στις επιμέρους κοινωνίες δεν προσφέρουν ή μάλλον δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι. Ειδικά ο ΠΟΥ οφείλουμε να πούμε ότι άργησε. Άργησε να προβεί στην ανακήρυξη της πανδημίας. Ενώ ήξεραν. Είχαν όλα τα δεδομένα μπροστά τους. Φέρει μεγάλη ευθύνη, διότι οι μικρότερες χώρες με λιγότερη πληροφόρηση και επιρροή στις διεθνείς εξελίξεις αναμενουν τον ΠΟΥ ως κατ' εξοχήν αρμόδιο προκειμένου να αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα και να καθορίσουν την πολιτική τους. Γιατί άργησε λοιπόν ο ΠΟΥ; Μα τι άλλο; Διότι αναλογίζονταν τις οικονομικές επιπτώσεις της ανακήρυξης. Που τελικά κάνει τα πράγματα χειρότερα, διότι η καθυστέρηση επιβάρυνε την κατάσταση.
Και στο τέλος οι πολίτες, οι άνθρωποι προστρέχουν στο κράτος τους για προστασία. Ότι και να'ναι το κράτος, καλό, κακό, σύγχρονο ή απαρχαιωμένο, φιλελεύθερο, αυταρχικό ή δημοκρατικό σ' αυτό καταφεύγουμε, όταν χρειαζόμαστε προστασία.

Η πανδημία αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Αν όμως κρατήσει πολύ και μαζί και τα περιοριστικά μέτρα, η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί άνευ προηγουμένου καθίζηση. Θα εισέλθουμε σε ύφεση. Πόση; Άγνωστο. Και τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις; Τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας;
Αν κρατήσει αρκετά πολύ πιθανόν να προχωρήσουμε σε αυτό που λέγεται "Πολεμική Οικονομία", το είδος της Οικονομίας που διαμορφώνεται και αναπτύσσεται σε καιρό πολέμου. Σε αυτή την περίπτωση θα αναπτυχθεί κάποιος τύπος οικονομίας με χρήση της τεχνολογίας στο έπακρο και και με κοινωνικές σχέσεις σε σε συνθήκες περιορισμού. Ήδη δεύτερη βδομάδα έγκλειστοι βιώνουμε κάποια δείγματα.

Όλα τα παραπάνω άρχισαν ήδη να συζητιούνται.
Καί έχω την υποψία ότι είμαστε ακόμα εντελώς στην αρχή. Στη διαδρομή της κρίσης του κορωνοϊού θα δούμε ακόμα πολλά.

Εν τω μεταξύ στα δικά μας μαζί με την πανδημία του κορωνοϊού, συντρέχουν ο ακήρυχτος "πόλεμος" με την Τουρκία και μία μακρόχρονη οικονομική κρίση, από την οποία μόλις ξεκινούσαμε να συνέλθουμε. Τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα. Ατυχώς.

Υ.Γ. 1. Δεν ξέρω αν ο Τσώρτσιλ είπε: Are we beasts? Are we taking this too far?. Το σίγουρο είναι ότι τη Δρέσδη μιά χαρά τη βομβαρδίσανε και την ισοπέδωσαν χωρίς να υπάρχει λόγος. Αλλά αυτό είναι ένα έγκλημα που διέπραξαν οι σύμμαχοι, οι δικοί μας και γι' αυτό είναι καλύτερα να μην το θυμόμαστε, ας το αφήσουμε εκεί στα αζήτητα της ιστορίας. (Κατά τη γνώμη μου τα εγκλήματα δεν πρέπει να μπαίνουν σε κανενός είδους ζυγαριά, για να αντιπαραβάλλονται με τα εγκλήματα του εχθρού, του αντιπάλου, ποιός έκανε περισσότερα, μεγαλύτερα. Πρέπει να καταγράφονται, να παραμένουν εκεί και να στιγματίζουν τους εκάστοτε υπαιτίους, όποιοι και αν είναι.

Υ.Γ.2 Είναι γεγονός πως νοιώθω έντονη φόρτιση, έχω πολλές ανησυχίες και προσπαθώ να τις εκφράσω.

Υ.Γ.3. Για να διασκεδάσουμε λίγο θα υπενθυμίσω το γνωστό απόφθεγμα: Το ΝΑΤΟ φτιάχτηκε για να κρατήσει τη Ρωσία έξω, τις ΗΠΑ μέσα και τη Γερμανία κάτω. :laugh:
 
Εγώ κατάλαβα δωρεάν σε όποιο θεωρήσουν πως πρέπει να γίνει στα πλαίσια του σχεδιασμού κτλ.

Αυτο.
Φανταστειτε οποιος υποχονδρικος θελει να τρεχει να κανει τεστ.... Γιατι να μην κανει και καθε μερα αν ειναι ετσι.
 
Sonus naturalis

Προσωπικά συμφωνώ σε όσα γράφεις.
Δεν είμαι απαισιόδοξος πάντως . Η γερή σφαλιάρα του Covid πιστεύω ότι θα ξεκινήσει νέες σκέψεις και δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και εννοώ στην διευρυμένη κοινωνία.
Το θέμα θα κάνει μήνες να ξεπεραστεί (το κύριο γεγονός) και οι συνέπειες χρόνια. (και όχι μόνο οικονομικές)

Νέα ερωτήματα θα μπουν . Πχ. έχει νόημα οι τεράστιες επενδύσεις σε πυρηνικά όπλα. ? -υποβρύχια βαλιστικών πυραύλων κλπ. ;
Θα εξακολουθήσει να είναι ο πλουσιότερος Ευρωπαίος αυτός που πουλάει τισ τσάντες Louιs Vutton
Θα ξαναγυρίσει ο κόσμος στο ποδόσφαιρο με τέτοιο ρυθμό υστερίας .?
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Υπαρχει χειροτερο... να σηκωθει κοπελα στο λεοφωρειο για να σου δωσει τη θεση της.
Συνεβη σε φιλο εξηνταρη και επαθε σοκ... Ακομα δε το χει χωνεψει.:flipout:
Ενταξει κουβεντα κανουμε χαλαρα.

Oτι συνεβη σε μενα, το προηγουμενο καλοκαιρι.
Γυρνουσα με ΚΤΕΛ (backpack + βαλιτσα + laptop)
και μια ΘΕΙΚΗ κοπελιτσα σηκωθηκε για να μου παραχωρησει την θεση της.
Στην αρχη μου αρεσε ... αλλα ΜΕΤΑ .... "ανοιξε πετρα να κλειστω, ηλιος να μην με βλεπει"

Τελος εποχης ! :vollkommenauf:
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Oτι συνεβη σε μενα, το προηγουμενο καλοκαιρι.
Γυρνουσα με ΚΤΕΛ (backpack + βαλιτσα + laptop)
και μια ΘΕΙΚΗ κοπελιτσα σηκωθηκε για να μου δωσει την θεση της.

Στην αρχη μου αρεσε ... αλλα ΜΕΤΑ .... "ανοιξε πετρα να κλειστω, ηλιος να μην με βλεπει"

Τελος εποχης ! :vollkommenauf:

...Τα χειρότερα συμβαίνουν όταν η κοπελίτσα δεν είναι και τόσο "κοπελίτσα", αλλά κάπου ανάμεσα σε 45~50.....:grandpa:
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Oτι συνεβη σε μενα, το προηγουμενο καλοκαιρι.
Γυρνουσα με ΚΤΕΛ (backpack + βαλιτσα + laptop)
και μια ΘΕΙΚΗ κοπελιτσα σηκωθηκε για να μου παραχωρησει την θεση της.
Στην αρχη μου αρεσε ... αλλα ΜΕΤΑ .... "ανοιξε πετρα να κλειστω, ηλιος να μην με βλεπει"

Τελος εποχης ! :vollkommenauf:

https://giphy.com/gifs/reaction-cartoon-old-mkiWxPS0VznG0
 
Απάντηση: Re: Ιοί

Την τελευταία φορά που πήγα για μπάσκετ μου φώναζαν "κύριε! Δώστε μου πάσα!"
Την τελευταία φορά...

Και για να καταλάβετε τι εννοώ με το από πάνω μήνυμα.
Το avclub έχει πληρώσει για hosting και sla και για μετά τον Ιούλιο.
Η Deutsche bank όχι.
Κάπως έτσι έκοψα κι εγώ τα clubs εξαιτίας ενός "παλιοκόριτσου"
- Τι θα πιείτε?
Ήμουν 35 χρόνων, το bar λεγόταν κούνιες
Κλαψ, κλαψ

Το προπροηγουμενο Σάββατο είχαμε πάει με τη γυναίκα μου για ψώνια.
Είπα στη γυναίκα μου, "ρώτησε την κυρία μήπως το έχουν σε άλλο χρώμα", εννοώντας την 30αρα πωλήτρια.
- Όχι και κύρια, κύριε σας παρακαλώ.
- Με συγχωρείτε. Δεσποινίς έπρεπε να πω.
- Παρακαλώ σταματήστε, δεν με βοηθάτε καθόλου.
- Και πως να σας λέω?
- Κοπελιά
- Δεν το βρίσκεται υποτιμητικό?
- Σας παρακαλώ σταματήστε τον πληθυντικό.

Έτσι μου είπε και βγήκε έξω να πάρει τη μαμά της τηλέφωνο.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Oτι συνεβη σε μενα, το προηγουμενο καλοκαιρι.
Γυρνουσα με ΚΤΕΛ (backpack + βαλιτσα + laptop)
και μια ΘΕΙΚΗ κοπελιτσα σηκωθηκε για να μου παραχωρησει την θεση της.
Στην αρχη μου αρεσε ... αλλα ΜΕΤΑ .... "ανοιξε πετρα να κλειστω, ηλιος να μην με βλεπει"

Τελος εποχης ! :vollkommenauf:

Εσύ είσαι όντως σε χειρότερη μοίρα.

Εγώ πέρυσι στο γυμναστήριο,έκανα τρικέφαλους εναλλάξ με ένα παλληκάρι και ήρθε και τρίτος νεαρός (ώρα αιχμής) και τον ρώτησε αν μπορεί να κάνει εναλλάξ.

Το παλληκάρι έδειξε εμένα και είπε: Κάνει και ο κύριος.!!

με πήρανε τα κλάματα !!
 
Λοιπόν, να επαναλάβω τα ίδια και τα ίδια: Το νήμα υπάρχει για ενημέρωση και συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος για τους ιούς, και εσχάτως για τον Covid19 που έχει γίνει πρωταγωνιστής στη ζωή μας.

Παραδείγματα θεματολογίας που είναι εντός του σκοπού του θρεντ:

  • Ειδήσεις για την κατάσταση στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες (με παραπομπή σε σοβαρά λινκς)
  • Ειδήσεις για νέες ανακαλύψεις ή θεραπείες (με παραπομπή σε σοβαρά λινκς)
  • Ειδήσεις για θέματα καθημερινότητας (πχ τι πρέπει να κάνουμε για να'μαστε τυπικά εντάξει βγαίνοντας έξω κλπ) - με παραπομπή σε σοβαρά λινκς
  • Συζητήσεις για όλα τα παραπάνω (με κοσμιότητα και σεβασμό προς τους συνομιλητές μας)
  • Ολίγη ψυχοθεραπεία (όλοι μας τη χρειαζόμαστε) - ήτοι ελευθέρας, σε λογικά πλαίσια (μεγάλα παιδιά είμαστε)


Παραδείγματα θεματολογίας που ΔΕΝ θα επιτραπεί και θα σβήνεται (με πιθανές συνέπειες για τους κατά συρροήν παραβάτες):

  • Κομματικές προπαγάνδες βασισμένες σε αναληθή δημοσιεύματα
  • Κομματικές προπαγάνδες βασισμένες σε μερικώς αληθή δημοσιεύματα (τα αληθή δημοσιεύματα μπορούν να δημοσιεύονται, χωρίς όμως τον πολιτικό χρωματισμό και και τη βολική μερική απόκρυψη της αλήθειας)
  • Πολιτικολογίες γενικότερα (με ελάχιστη ελαστικότητα όταν κινούμαστε στα πλαίσια των ειδήσεων, και πάντα με τις σχετικές παραπομπές)
  • Ισοπεδώσεις λαών σε καταασκευασμένα στερεότυπα (τα'χουμε ξαναπεί)
  • Αρθρογραφία από το μπλογκ της κυρα-Τούλας (σόρρυ παιδιά αλλά το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να μεταφέρουμε ό,τι μας κατέβει χωρίς να'χει επιβεβαιωθεί)

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
 
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος απαντά στα σχόλια περί αμοιβής για το «Μένουμε Σπίτι» Πηγή: www.lifo.gr


Οτι σας ελεγα ειδικα για τον Παπαδοπουλο. Ειναι παγια τακτικη τετοιου ειδους καμπανιες να πληρωνονται μονο οι εργαζομενοι και αν......μπορει και κανεις.


Τωρα το τι αφορουν τα 11 μυρια ειναι γενικα εξοδα καμπανιας προωθητικης. Εμενα λιγα μου μοιαζουν.
 
Πληροφορια (ολιγον μπαναλ) που μεταφερω απο ελληνα γιατρο που δουλευει στο Imperial College Healthcare.
Γνωστος της αδελφης μου. Tην μεταφερω προς επαληθευση (απο τους γιατρους εν τω φορουμ) ...

- Μανο, τα γνωστα φαρμακα προς εξολοθρευση του ιου, ΔΕΝ βλεπουμε να προσφερουν σταθερη βελτιωση.
Φροντισε να κανεις τον οργανισμο σου ΑΞΙΟΜΑΧΟ με τις δικες του δυναμεις .... αυξησε την ημερησια δοση
βιταμινης C. Εαν εχεις προβλημα στο στομαχι, διαιρεσε την δοση στα τρια (πρωι-μεσημερι-βραδυ) και τρωγε
κανα δυο crackers μαζι να μην σε πειραζει τοσο .... ! Να πινεις παρα πολλα νερα, τουλαχιστον 12 ποτηρια
την ημερα, και να κοιμασαι το βραδυ, οχι το πρωι !

(δεν νομιζω να εμπιπτει στις συμβουλες της κυρα Τουλας .... και ας ακουγεται τρε μπαναλ ....)
 
Re: Απάντηση: Ιοί

Πληροφορια (ολιγον μπαναλ) που μεταφερω απο ελληνα γιατρο που δουλευει στο Imperial College Healthcare.
Γνωστος της αδελφης μου. Tην μεταφερω προς επαληθευση (απο τους γιατρους εν τω φορουμ) ...

- Μανο, τα γνωστα φαρμακα προς εξολοθρευση του ιου, ΔΕΝ βλεπουμε να προσφερουν σταθερη βελτιωση.
Φροντισε να κανεις τον οργανισμο σου ΑΞΙΟΜΑΧΟ με τις δικες του δυναμεις .... αυξησε την ημερησια δοση
βιταμινης C. Εαν εχεις προβλημα στο στομαχι, διαιρεσε την δοση στα τρια (πρωι-μεσημερι-βραδυ) και τρωγε
κανα δυο crackers μαζι να μην σε πειραζει τοσο .... ! Να πινεις παρα πολλα νερα, τουλαχιστον 12 ποτηρια
την ημερα, και να κοιμασαι το βραδυ, οχι το πρωι !

(δεν νομιζω να εμπιπτει στις συμβουλες της κυρα Τουλας .... και ας ακουγεται τρε μπαναλ ....)

Μάνο δε χρειάζεται να'σαι καθηγητής στο Ιmperial για να το ξέρεις αυτό. Είναι γεγονός, που τονίζουν όλοι οι ειδικοί: αυτή τη στιγμή ο ιός ΔΕΝ θεραπεύεται. Ο ιός καταπολεμάται μόνο από το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία δε μπαίνουν για να θεραπευτούν, μπαίνουν απλά επειδή για όποιο λόγο χρειάζονται να υποστηριχθούν οι λειτουργίες του σώματός τους καλύτερα, ώστε να δωθεί μια ευκαιρία στο ανοσοποιητικό να κάνει τη δουλειά του.

Όταν στα'λεγα εγώ να φας κάνα πορτοκαλάκι και να ηρεμήσεις προσβαλόσουν!

edit: προφανώς και γίνονται εκατοντάδες διαφορετικές κλινικές δοκιμές με υποψήφια φάρμακα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι επισήμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θεραπεία.
 
Υπαρχει μια σημαντικη εξελιξη που αφορα ολους τους αρρωστους και ειναι ζωτικης σημασιας.

Ειναι το αμφιλεγομενο θεμα της χρησιμοποιησης της υδροξυ Χλωρκινης που διαιρουσε την εδω Ιατρικη κοινοτητα. Ισως λογω του απο την αρχη κυριου υποστηρικτη του που δεν εχει και πολλους φιλους στην επιστημονικη κοινοτητα, αλλα αυτα ειναι αλλου παπά ευαγγελιο.

Λοιπον και εν ολιγης. Πριν τρεις μερες περιπου δια επισημης φωνης δωθηκε το πρασινο φως να χρησιμοποιειται το συγκεκριμενο φαρμακο μετα απο κοινη αποφαση (collegiale) ιατρων που θεραπευουν ασθενης σε νοσοκομεια.

Ομως το φαρακο αυτο πρεπει να δωθει στην αρχη της ασθενειας, συμφωνα με τον εξαρχης υπερμαχο της θεραπειας, και οχι οταν εχει επελθει η επιθεση στους πνευμονες. Τοτε δεν κανει κατι.

Γιαυτο και χτες ο ιατρος και πρωην υπουργος Υγειας Ντουστ-Μπλαζυ εκανε εκκληση απο την ΤΒ, στον νυν υπουργο Υγειας και επισης ιατρο, να επιτραπει να συνταγοδοτουν ολοι οι οικογενιακοι και αλλοι ιατροι στους ασθενεις τους οταν διαπιστονεται η ασθενια, χωρις να περιμενουν οταν θα ειναι πολυ αργα δηλαδη στην εντατικη.
Φυσικα προσοχη, γιατι υπαρχουν καποιες αντεδειξεις κυριως σε ατομα με καποια προβληματα καρδοπαθειας. Δε προκειται σε καμμια περιπτωση για automedication.

Μετα το πρωτο βημα της αποδοχης δωσης υδροξυ-χλωροκινης στον νοσοκομειακο χωρο, πιστευω θα υπαρξει ενα δευτερο που να συνταγογραφεται απο ιδιωτικους και οικογενιακους ιατρους.

Ενα καπως ενδεικτικο περιστατικο... δυο πολιτικα προσωπα πρωτου μεγεθους (πρωην υπουργοι και νυν δημαρχος της Νικαιας ο ενας και νοαρχης ο αλλος και φιλοι και συναδελφοι μεταξυ τους)... ο ενας ο Εστροζυ ζητησε και πηρε το treatement και μαλιστα βγηκε και στην ΤΒ να δηλωσει υπερ και να ευχαριστησει τον εν λογω καθηγητη Raoult, ο αλλος o Nτεβετζιαν δεν το πηρε...απεβιωσε χτες.

Πιστευω προκειται απο αυτα γυρω απο τα οποια θα γυρισει η κατασταση για την προοπτικη της αποσυμφορεσης των ασθενων.

Ειδωμεν.
 
Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν φτανουν τα στιμμενα πορτοκαλακια, φιλτατε.
Μου ειπε οτι θα πρεπε να αυξησω (με δισκια) σταδιακα την βιταμινη C απο τα 500 στα 1000 mg.
Αρα ΣΚΕΤΟΙ χυμοι ... δεν φτανουν !
 
Status
Not open for further replies.