Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν είναι κακό φωτοσοπ, απλά συμπίεση (ακραιου εν προκειμένω) τηλεφακού.

Δλδ το παρακάτω εφέ, αλλά ακόμη περισσότερο επιτεταμενο:

perspective-comparisons.jpg

Φυσικά και είχε κάποιο κόσμο, ίσως αρκετουτσικο, σε καμία περίπτωση πάρα πολύ, η παραλία, ούτε συζήτηση. Το εφέ του τηλεφακού χρησιμοποιήθηκε για επιταση, για να μείνεις με το στόμα ανοικτό.
Άρα όχι κακό φωτοσοπ, αλλά ενδεχομενως κακή δημοσιογραφια.

Για να καταλάβετε καλύτερα την απόσταση μεταξύ των στηλων φωτισμού, η παρακατω φωτογραφία που ανέβασα τις προάλλες τραβήχτηκε από το κινητό (εστιακό μήκος γύρω στα 30mm)

attachment.php

Στη φωτογραφία του ρεπορταζ μοιάζουν να βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον! Όπως ακριβώς μοιάζουν οι στηλοι στο βάθος της δικής μου φωτογραφίας. Το οποίο με κάνει να συμπεραίνω ότι η λήψη του ρεπορτάζ έχει τραβηχτεί από απόσταση περίπου 700-800 μέτρων μην πω και χιλιομέτρου με φακό τουλάχιστον 500ρη (αντίστοιχο)

Μια φωτο με εστιακο βαθος καθετο προς τη θαλασσα (εαν το λεω σωστα) δεν εχω δει..

Μα αν έβλεπες τέτοια θα καταλάβαινες από τις κολόνες φωτισμού οι οποίες απέχουν μία από την άλλη περί τα 35 m, ότι ο κόσμος τελικά ίσως και να μην είναι τόσο κοντά όσο το παρουσιάζουν.
Ειδικά στο βίντεο όσοι τρέχουν φαίνεται σαν να κάνουν επιτόπιο τροχάδην. τους βλέπεις ζορίζονται και ισα μετακινούνται στο πλάνο. δεν αντιλέγω βέβαια ότι σε τόσο κόσμο υπάρχουν και οι χαβαλέδες και με φραπέδες και τα λοιπά. Για αυτούς θα την πληρώσουν όλοι. Ας πρόσεχαν ας τους έκραζαν.

παιδιά το πρώτο βίντεο έχει ξεπεράσει τεχνικές φωτογράφισης και έχει περάσει σε αχαρτογράφητες τεχνικές υψηλής επεξεργασίας που το καθιστούν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

Δείτε ας πούμε στο 18sec τον ποδηλάτη που πέφτει μέσα στη θάλασσα ακολουθούμενος από συνποδηλάτη του κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα. Να πνιγούνε πέσανε αλλά δε μας το λένε για να μη μας πανικοβάλλουν.

Επίσης, επιδεικνύεται το ιδιαίτερο ταλέντο που έχει ο Θεσσαλονικιός βολταδόρος στο moonwalking. Ναι, αυτό του Michael Jackson. Που περπατάς περπατάς και βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο. Οι κάτοικοι εδώ, από τότε που απαγορεύτηκαν οι συνάξεις χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να παραμένουν κοντά με τους αγαπημένους τους και να λένε τα νέα τους ξεγελώντας τις αρχές.

Στο δεύτερο βίντεο επικεντρωθείτε στο storytelling. Πραγματικά πρέπει να παρέμβει ΕΣΡ και εισαγγελέας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συμπασχοντες.....
Μια βοηθεια σας παρακαλω.
Στα πλαισια της απαγορευσης, ξερουμε οτι στο αυτοκινητο μπορουν να κυκλοφορουν 2 ατομα ή οδηγος και δυο παιδια.
Υπαρχει καμμια απαγορευση για μηχανακια, που να αναφερει οτι επιτρεπεται μονο ΕΝΑ ατομο?
Εχω φαει τον κοσμο να δω αν ισχυει ,πηρα την αστυνομια και πουθενα δεν εχω βρει κατι σχετικο.
Εχω τεραστιο προβλημα αν ισχυει, γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας.

Θανάση, κακά τα ψέματα στο δεύτερο βίντεο δεν είναι με τόσο μεγάλο τηλεφακό η λήψη ο κόσμος φαίνεται μεν κάπως λιγότερος αλλά σίγουρα είναι αρκετός. Μη σου πω και περισσότερος από ό,τι θα είχε μία συνηθισμένη καθημερινή επειδή ακριβώς αρκετός κόσμος δεν πηγαίνει πια στις δουλειές του.

Τα γερόντια έδωσαν ρέστα πάλι σήμερα στις τράπεζες... Οι περισσότεροι για να ενημερώσουν το βιβλιάριο (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει καταργηθεί πλέον). Ετσι δημιουργούν πρόβλημα και σ'αυτούς που πραγματικά χρειάζεται να πάνε στην τράπεζα... Με τα καφενεία κλειστά, οι άνω των 60 το βρίσκουν σαν εύκολο τρόπο να βρουν άλλους στην ουρά της τράπεζας να πουν τα δικά τους... Κι όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά και στις λαικές και όπου αλλού ήταν trendy χώροι (και ακόμα ελεύθεροι) για ηλικιωμένους... Τελικά οι νέοι να σκέφτονται τους γέρους - όπως λένε όλα τα μοτο και οι διαφημίσεις - και οι γέροι τους γράφουν στ'@@ τους...

Re: Απάντηση: Ιοί

Θανάση, κακά τα ψέματα στο δεύτερο βίντεο δεν είναι με τόσο μεγάλο τηλεφακό η λήψη ο κόσμος φαίνεται μεν κάπως λιγότερος αλλά σίγουρα είναι αρκετός. Μη σου πω και περισσότερος από ό,τι θα είχε μία συνηθισμένη καθημερινή επειδή ακριβώς αρκετός κόσμος δεν πηγαίνει πια στις δουλειές του.

Ναι σε αυτό έχουν κάνει καλύτερη δουλειά. Όταν η κάμερα γυρίζει πλάγια βλέπει κανείς την πραγματική κατάσταση. όταν πηγαίνει στο βάθος αρχίζει πάλι το moonwalking. Πήγαινε στο 1,40 και δες τις δύο κοπέλες με πλάτη. Και σαν άνθρωπος που ασχολείσαι με τη φωτογραφία και το video πες μου αν δεν έχει πειραχτεί το βίντεο.
Και σα νομικός αν θέλεις τοποθετήσου για το ότι αυτό το βίντεο έχει κατασκευαστεί από ένα ειδησιογραφικό σταθμό, έχει προβληθεί στον αέρα και από πίσω ο δήμαρχος τσιρίζει για τους ανεύθυνους...

Βασικά το θέμα είναι ότι ήμουν στην παραλία είκοσι λεπτά πριν το live. Ε, όχι. Η εικόνα διαστερβλώνεται.

Είπα για τους γέρους... Τώρα είναι για τους δημοσιογράφους...
Δεν αντέχω άλλο, ΚΑΘΕ δημοσιογράφος, να ρωτάει ΚΑΘΕ καλεσμένο (ειδικό ή μη), "πότε πιστεύετε οτι θα αρχίσει να υποχωρεί ο ιός" και ΚΑΘΕ φορά να παίρνουν την ίδια απάντηση "δεν μπορούμε να ξέρουμε"... Ο ΚΑΘΕ δημοσιογράφος κάνει την ίδια ερώτηση ΚΑΘΕ μέρα - συχνά στους ίδιους ερωτώμενους - και παίρνει πάντα την ίδια απάντηση "δεν μπορούμε να ξέρουμε"... Και τα ζώα, μόλις πάρουν την παραπάνω απάντηση, περιμένουν 2-3 λεπτά κι επανέρχονται με την επόμενη ευφυή ερώτηση "πότε πιστεύετε οτι θα αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας" (πράγμα ποθ και ο πιό ηλίθιος καταλαβαίνει οτι πρόκειται για την ίδια ερώτηση) για να ακολουθήσει μια ίδια απάντηση εως ότου αποφασίσει το τζιμάνι να κλείσει την συζήτηση με την τελευταία αποχαιρετιστήρια ερώτηση "πότε πιστεύετε οτι θα δούμε φως στο βάθος του τούνελ" ?

Αν δεν ήταν κάπως ακριβή η τηλεόρασ'η μου θα έφευγε απο το παράθυρο σπασμένη...

Συμπασχοντες.....
Μια βοηθεια σας παρακαλω.
Στα πλαισια της απαγορευσης, ξερουμε οτι στο αυτοκινητο μπορουν να κυκλοφορουν 2 ατομα ή οδηγος και δυο παιδια.
Υπαρχει καμμια απαγορευση για μηχανακια, που να αναφερει οτι επιτρεπεται μονο ΕΝΑ ατομο?
Εχω φαει τον κοσμο να δω αν ισχυει ,πηρα την αστυνομια και πουθενα δεν εχω βρει κατι σχετικο.
Εχω τεραστιο προβλημα αν ισχυει, γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας.

Mιχαλη ειναι θολο το τοπιο.

Εγω που υπηρξε μια εργασια για την οποια επρεπε να μεταβω εκτος Αθηνας παντως πηρα το τοπικο αστυνομικο τμημα και ρωτησα και κατοπιν την τροχαια εθνικης οδου.

Παρε και ρωτα υπαρχουν πολλα αδιευκρινιστα σημεια που μονο αυτοι ισως μπορουν να απαντησουν.

Ουτε βιντεο εχει πειραχτει ουτε τιποτα. Ετσι ειναι το βιντεο που ειναι τραβηγμενο απο μακρια, ουτε ο μιχαλης κανει moonwalk, ουτε ποδηλατης πεφτει στη θαλασσα, δε πνιγηκε κανενας για τις αναγκες του βιντεο, εχει κανονικα δρομο, μη βλεπετε παντου φαντασματα.

Ελεος πχια, σπιτι σας ζητησαν και οχι ασκοπες μετακινησεις, δε θα γκρεμισουν την παραλια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος συγκεκριμένα λέει «Όπως σωστά επισήμανε ο Stephen Casper (@TheNeuroTimes) αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία η την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες.

Το παρόν είναι επομένως το παρελθόν και επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου»

https://www.protothema.gr/greece/ar...s-egrigorsi-gia-tin-adimetopisi-tou-kindunou/

Ουτε βιντεο εχει πειραχτει ουτε τιποτα. Ετσι ειναι το βιντεο που ειναι τραβηγμενο απο μακρια, ουτε ο μιχαλης κανει moonwalk, ουτε ποδηλατης πεφτει στη θαλασσα, δε πνιγηκε κανενας για τις αναγκες του βιντεο, εχει κανονικα δρομο, μη βλεπετε παντου φαντασματα.

Ελεος πχια, σπιτι σας ζητησαν και οχι ασκοπες μετακινησεις, δε θα γκρεμισουν την παραλια.

Σε ποιά πόλη μένεις αγαπητέ? Τί υποδομές έχει? Στη Θεσσαλονίκη η όποια συγκέντρωση υπάρχει στην παραλία, η οποία προς το παρόν ήταν ελεγχόμενη, με την έννοια των δύο μέτρων απόσταση, είναι πλέον αναπόφευκτη καθώς ήταν το τελευταίο μέρος που είχε μείνει ανοιχτό. Και κάποιοι από εμάς χρησιμοποιούμε την παραλία για τις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Ως προς το αν το βίντεο, ειδικά το πρώτο βίντεο έχει πειραχτεί, το βρίσκω αστείο που δεν το βλέπεις.

Εκτός αν θεωρείς θεμιτό από πεποιθήσεως η εκάστοτε μορφή εξουσίας να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για το πατρονάρισμα και την εξαπάτηση του κόσμου με "λευκά ψεμματάκια" και κορώνες αρμοδίων που μοιράζουν ενοχικά σύνδρομα...

Τι να πω αν ο μονος τοπος αθλησης ειναι η παραλια, και ολες οι μετακινησεις γινονται απο κει πρεπει να το ψαξετε σαν πολη οταν με το καλο τελειωσουν ολα αυτα.

Το βιντεο παντως δυστυχως ή ευτυχως δεν εχει πειραχτει.

Πασο απο μενα ο,τι ειχα να πω το ειπα και απο δω και περα θα κουρασω. Stay safe & healthy.

Παρεμπιπτόντως, ερχόμενος το πρωί από την παραλία στη δουλειά, ρώτησα τους αστυνομικούς στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου τί μέλει γενέσθαι και μου είπαν ότι σε αυτούς δεν έχει φτάσει ακόμη κάποια εντολή να αποκλειστεί η παραλία.
Και δεν ξέρω και πώς είναι τεχνικά εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο. Μόνο με συνεχή 150άρια. Γιατί το να φραγεί και να αποκλειστεί "μηχανικά" δεν παίζει.

Καλά είναι εύκολο αν θες να περιορίσεις την κυκλοφορία αλλά δεν το κάνουν γιατί μάλλον φοβούνται μην ζορίσουν τον κόσμο...δεν έχουν και πολλά κρούσματα.. Όλο ρωτάνε ποτέ θα επανέλθουμε στην κανονικότητα καταλαβαίνετε..
Βλέποντας κάτι απείθαρχους πολύ θα ήθελα να τους κλείσουν καραντίνα μέχρι Αύγουστο να δω τι θα κάνουν..Θα πήδαγαν από τα μπαλκόνια

Για να περιορίσεις την κυκλοφορία εφαρμόζεις πολιτική χρόνου εξόδου πχ Max 2 ώρες, κυκλοφορία ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ η αλφαβητικά, περιορισμός μετακινήσεων την μέρα
Τώρα αυτό βγήκε ρεπορτάζ εδώ και εκεί, σήμερα είχε ουρές σε κάτι τράπεζες, χτες σε λαϊκές κτλ και στη συνέχεια κλείνουμε το σημείο η κάνουμε συστάσεις είναι χαζό
Και τι πάει να πει τρέχω; Μα μην τρέχει κανένας. Δεν χάλασε ο κόσμος. Εδώ έχουν σταματήσει κόσμος από δουλειές το τρέξιμο τους μάρανε; Όταν φύγει ο ιός ξανατρέχουν αλλιώς ας τρέχουν και να γυμνάζονται στο μπαλκόνι

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εγώ πάντως που πέρασα μεσιμερι Κυριακής (15:00) με το αυτοκίνητο από την παραλιακή μια χαρά είδα αρκετό κόσμο να βολτάρει.
Σε κάποια σημεία μάλιστα ήταν πιο πυκνό-βολεμένοι και αν σκεφτώ πως πιο απογευματινες ωρες μετά το φαΐ κατεβαίνει περισσότερος κόσμος τότε δεν μου κανει εντύπωση η εικόνα που δείχνουν.
Δηλαδή μου κάνει εντύπωση γιατί κάποιες φορές δεν συνηθίζεται η αναισθησία.

Τώρα που ο αντίστοιχος κόσμος θα σουλατσάρει σε ότι έχει ξεμείνει από πεζοδρόμιο θα γίνει πραγματικά επικίνδυνο το πράγμα.

Status
Not open for further replies.