Ιοί

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Μάνο αν έχεις πραγματικά λόγους να πιστεύεις ότι επειδή έκανες γκουχ είσαι συμπτωματικός και μάλιστα αυτού του ιού, τότε καλά θα κάνεις να πας μια βόλτα από τα επείγοντα και να βοηθήσεις τις αρχές να αναλύσουν την εξάπλωση. Αλλιώς χαλάρωσε και φάε κάνα πορτοκαλάκι.

Τοσο δυσνοητος ειναι ο (αυτο)σατυρισμος μου ?
Δεν μπορω να καταλαβω :hmmmm2:

Ποσο λαθος τακτικη ειναι να αφηνετε καποιον ημιμαθη να αυτοσατυριζεται ?
Σε ποσο καταπιεστικα περιβαλλοντα μεγαλωσατε ?
Σας ελεγαν απο το πρωι μεχρι το βραδυ
"να σαι σοβαρος ρε" .... ?

ΑΠΟ ΜΕΝΑ και το τι γραφω εξαρταται το ενδεχομενο πανικου εκει εξω ?
Η ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ... που βλεπετε και βλεπω ... και την μεθοδευμενη τρομολαγνεια ?

Το τι διαβαζω τις τελευταιες σελιδες, δεν συναδει με ατομα που εχουν ψυχραιμια.
Ψυχραιμια χωρις αυτοσατυρα ... να μου εξηγησετε και μενα πως γινεται !
Τα συμπτωματα μου (το γραψα παναθεμα) ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ μπροστα σε αυτα
που εχω υποφερει αλλες εποχες. ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ συμπτωματα, με πυρετο 39
και βηχα που δεν ελεγε να φυγει ουτε μετα απο 4 βδομαδες. Να μην μπορω
να κοιμηθω, σε καμια σταση. Αν ειναι ετσι ο κορονοιος (ΕΑΝ ειναι ετσι)
τοτε αμην να ελθει γιατι οι εποχικες γριππες με καταρημαξαν.

Βεβαιοτατα, θα πεθανουν καποιοι απο τον κορονοιο ... αυτονοητα.
Οι 160 που πεθαινουν απο εποχικη γριππη (η οι 200 η οι 300) καθε χρονο
ερεθιζουν τα αντανακλαστικα σας ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ? Οχι ... και καλα κανουν.
Οχι γιατι ειστε γαιδουρια αλλα γιατι death is a natural part of life.
Οι γιατροι που τα ζουν απο κοντα καθε μερα στα νοσοκομεια,
τους εχουμε βαφτισει αναισθητους και γαιδουρια. Ας ησασταν εσεις
να δουμε ποσο διαστημα θα περνουσε μεχρι να "τομαροποιηθειτε" και εσεις.
Που βγαινετε και συστηνετε ψυχραιμια. ΟΧΙ απο εξω, στην ασφαλεια και ηρεμια
του σπιτιου σας, αλλα απο ΚΕΙ που χανονται ζωες καθε μερα, στα νοσοκομεια
και κλινικες. Αν λοιπον εκει μεσα, ζωντας τον θανατο και την απωλεια καθημερινα
ειχατε τις ιδιες ευαισθησιες (προφορικες) ... τοτε τουμπεκι ψιλοκομμενο ο Μανος.

Ακου εκει ... "να φαω το πορτοκαλακι μου" !
Σαν πολυ του χεριου σου δεν εγινα Ιασωνα ? Επειδη το παιζω χαζοχαρουλης
δεν σημαινει οτι γυρευω συνετισμο και καρπαζουλα (ΟΧΙ με την πρωτη ευκαιρια).

Τώρα που το σκέφτομαι, με αυτό που έχει να γίνει με τα ράφια, ίσως με αναγκάσει τελικά να φάω επιτέλους μια μ.... που είχα πάρει με κινόα (πρώτη και τελευταία) και δεν ήξερα τι να το κάνω!

Σωστο κι αυτο. Σκεψου οτι θα ειναι και λιγο περισσοτερο απασχολημενοι στο νοσοκομειο αν το χρειαστεις σε σχεση με το συνηθες τους.

Πραγματικα να δω τι θα γινει με χωρο στα νοσοκομεια. Εντωμεταξυ δεν εχω καταλαβει Χριστό για το τι γινεται σε καποιον που ειναι αρρωστος. Αν δεν εχει επικινδυνα συμπτωματα το στελνουν σπιτι σε καραντινα μονο του ή τον αποθηκευουν; γιατι υποδομες για αποθηκευση εδω δεν... και με τις εξετασεις; ποσο συχνα του κανουν; και απο φαρμακα; τι δινουν; οεο;

Και περιττο να σας πω οτι την κυριακη γυρισα απο Λυον με ενδιαμεση σταση στο αεροδρομιο του Μιλανου. Και μενω Θεσσαλονικη. Φιλάκι κανεις;

Μανο καλα λεει Μαεστρος. Φαε κανα πορτοκαλι τωρα που υπαρχουν...γιατι σε λιγο γιοκ -bye-

Re: Απάντηση: Ιοί

Ποσο λαθος τακτικη ειναι να αφηνετε καποιον ημιμαθη να αυτοσατυριζεται ?
Σε ποσο καταπιεστικα περιβαλλοντα μεγαλωσατε ?
Σας ελεγαν απο το πρωι μεχρι το βραδυ
"να σαι σοβαρος ρε" .... ?

ΑΠΟ ΜΕΝΑ και το τι γραφω εξαρταται το ενδεχομενο πανικου εκει εξω ?
Η ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ... που βλεπετε και βλεπω ... και την μεθοδευμενη τρομολαγνεια ?

Το τι διαβαζω τις τελευταιες σελιδες, δεν συναδει με ατομα που εχουν ψυχραιμια.
Ψυχραιμια χωρις αυτοσατυρα ... να μου εξηγησετε και μενα πως γινεται !
Τα συμπτωματα μου (το γραψα παναθεμα) ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ μπροστα σε αυτα
που εχω υποφερει αλλες εποχες. ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ συμπτωματα, με πυρετο 39
και βηχα που δεν ελεγε να φυγει ουτε μετα απο 4 βδομαδες. Να μην μπορω
να κοιμηθω, σε καμια σταση. Αν ειναι ετσι ο κορονοιος (ΕΑΝ ειναι ετσι)
τοτε αμην να ελθει γιατι οι εποχικες γριππες με καταρημαξαν.

Βεβαιοτατα, θα πεθανουν καποιοι απο τον κορονοιο ... αυτονοητα.
Οι 160 που πεθαινουν απο εποχικη γριππη (η οι 200 η οι 300) καθε χρονο
ερεθιζουν τα αντανακλαστικα σας ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ? Οχι ... και καλα κανουν.
Οχι γιατι ειστε γαιδουρια αλλα γιατι death is a natural part of life.
Οι γιατροι που τα ζουν απο κοντα καθε μερα στα νοσοκομεια,
τους εχουμε βαφτισει αναισθητους και γαιδουρια. Ας ησασταν εσεις
να δουμε ποσο διαστημα θα περνουσε μεχρι να "τομαροποιηθειτε" και εσεις.
Που βγαινετε και συστηνετε ψυχραιμια. ΟΧΙ απο εξω, στην ασφαλεια και ηρεμια
του σπιτιου σας, αλλα απο ΚΕΙ που χανονται ζωες καθε μερα, στα νοσοκομεια
και κλινικες. Αν λοιπον εκει μεσα, ζωντας τον θανατο και την απωλεια καθημερινα
ειχατε τις ιδιες ευαισθησιες (προφορικες) ... τοτε τουμπεκι ψιλοκομμενο ο Μανος.

Ακου εκει ... "να φαω το πορτοκαλακι μου" !
Σαν πολυ του χεριου σου δεν εγινα Ιασωνα ? Επειδη το παιζω χαζοχαρουλης
δεν σημαινει οτι γυρευω συνετισμο και καρπαζουλα (ΟΧΙ με την πρωτη ευκαιρια).

Μάνο, εδώ και μέρες τα γραπτά σου είναι λες και η Ελλάδα βρίσκεται ήδη βαθιά σε ανεξέλεγκτη πανδημία βαρύτητας Εμπολα.

Το ποστ στο οποίο απάντησα έλεγε ότι είσαι συμπτωματικός, σε έναν ιό που μόλις χθες μάθαμε ότι έχουμε ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων.

Ε, με συγχωρείς, μην αρπάζεσαι κιόλας όταν κάποιος σου απαντάει σ'αυτά που γράφεις.

Τα άλλα περί τακτικών κλπ τα προσπερνάω γιατί θα τσακωθούμε χωρίς λόγο μ'αυτά που γράφεις.

ΥΓ: το πορτοκαλάκι δεν είχε καμία ειρωνία, είναι αυτό που κάνω κάθε φορά που νιώθω να με γρατζουνάει ο λαιμός μου ή άλλα ήπια συμπτώματα ότι έρχεται κρεβάτωμα. Φιλική συμβουλή ήταν. Αν θες αγνόησε τη, μην αρπάζεσαι μόνο από το πουθενά.

Το μονο που δεν πρεπει να κανει... Δεν το λεω για τον Μανο που δεν εχει τιποτα. Για αυτους που εχουν συμπτωματα το λεω.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ποτε αυτο που λεει ο Μαετρος.

Καλα δεν σας εχουν πει τιποτα εκει στο Αμερικα ;

Πείτε βρε 'σείς και σε μένα τον αδαή τι δε μας έχουν πει εδώ στο Αμέρικα, να μη θέτω τον κόσμο σε κίνδυνο.

Γιατί εδώ seek medical attention μας λένε. Ίσως θα πρέπει να μένεις σπίτι να ψοφήσεις αβοήθητος. :BDGBGDB55:

(το ότι όταν πας σε νοσκομείο βήχοντας φοράς μάσκα εξυπακούεται σε όλον τον Δυτικό κόσμο)

Πείτε βρε 'σείς και σε μένα τον αδαή τι δε μας έχουν πει εδώ στο Αμέρικα, να μη θέτω τον κόσμο σε κίνδυνο.

Γιατί εδώ seek medical attention μας λένε. Ίσως θα πρέπει να μένεις σπίτι να ψοφήσεις αβοήθητος. :BDGBGDB55:

Αυτο ακριβως πρεπει να κανεις.

Ειδοποιεις και μενεις κλεισμενος σπιτι. Αναλυουν τις πληροφοριες και Ερχεται ειδικο συνεργειο (Ambulance) με ειδικο εξοπλισμο για να σε αναλαβει.
Περιμενεις να σε ειδοποιησουν.

Ειδοποιεις και μενεις κλεισμενος σπιτι. Αναλυουν τις πληροφοριες και Ερχεται ειδικο συνεργειο (Ambulance) με ειδικο εξοπλισμο για να σε αναλαβει.

Εδώ (ΗΠΑ) δεν έχουμε δημόσιο σύστημα υγείας οπότε ο λογαριασμός έρχεται αργότερα σπίτι σε τιμές λιανικής

Αυτά συνέβαιναν όταν είχαμε ελάχιστα άτομα παγκοσμίως εκτός Κίνας και οι μόνοι πιθανοί νοσούντες είχαν σαφές ιστορικό ότι ήταν στην Κίνα κλπ. Δηλαδή, αφενός μιλούσαμε για 50-100 άτομα σε όλη τη χώρα, αφετέρου για τεράστιες πιθανότητες να είναι θετικοί.

Τώρα, σε εποχή έξαρσης της γρίπης, που κάνουν γκούχου 3 στους 10, θα κουβαλιέται συνεργείο στο σπίτι; Πόσα τέτοια υπάρχουν; Πρέπει απλά να διαβάζουμε τις οδηγίες για το πως περιορίζουμε τις πιθανότητες να μολύνουμε τους γύρω μας.

Μασκούλα και διακριτικότητα στις επαφές με άλλους, και το βασικότερο, όχι πανικός για ψύλλου πήδημα.

Βέβαια διυλίζουμε τον κώνωπα, το ποστ μου παραπάνω ήταν ολίγον κατσάδιασμα στο επίπεδο σοβαρότητας που ήταν το ποστ του Μάνου, όχι ιατρικές οδηγίες.

Εδώ (ΗΠΑ) δεν έχουμε δημόσιο σύστημα υγείας οπότε ο λογαριασμός έρχεται αργότερα σπίτι σε τιμές λιανικής

Ambulance εδώ ούτε νεκρός... ~10Κ χωρίς τους φόρους, και χώρια τα fees των διασωστών, παίζει να σου χρεώσουν και τις βενζίνες με τιμές Μυκόνου. :drool1:

LOL !

Παντως σε μια τετοια (δυσκολη) κατασταση ποσα ευτραπελα βγαινουν στην επιφανεια...

Η Βενετια αδεια ! Μου ρχεται να παω αλλα δε θα χει τις μασκες που ξεραμε.
Το καρναβαλι της Νικαιας ακυρωθηκε.
Γιατροι και νοσοκομες λενε ειμαστε στην πρωτη γραμμη αλλα εχουμε αναγκη απο ενισχυσεις...(απο που ;;; )
Kαι τα κοπαδια οπαδων σκεφτονται τι θα γινει με τα ματς...
Εχουμε να δουμε πολλα (εκτος απο τα αδεια ραφια)

Αυτά συνέβαιναν όταν είχαμε ελάχιστα άτομα παγκοσμίως εκτός Κίνας και οι μόνοι πιθανοί νοσούντες είχαν σαφές ιστορικό ότι ήταν στην Κίνα κλπ. Δηλαδή, αφενός μιλούσαμε για 50-100 άτομα σε όλη τη χώρα, αφετέρου για τεράστιες πιθανότητες να είναι θετικοί.

Τώρα, σε εποχή έξαρσης της γρίπης, που κάνουν γκούχου 3 στους 10, θα κουβαλιέται συνεργείο στο σπίτι; Πόσα τέτοια υπάρχουν; Πρέπει απλά να διαβάζουμε τις οδηγίες για το πως περιορίζουμε τις πιθανότητες να μολύνουμε τους γύρω μας.

Μασκούλα και διακριτικότητα στις επαφές με άλλους, και το βασικότερο, όχι πανικός για ψύλλου πήδημα.

Βέβαια διυλίζουμε τον κώνωπα, το ποστ μου παραπάνω ήταν ολίγον κατσάδιασμα στο επίπεδο σοβαρότητας που ήταν το ποστ του Μάνου, όχι ιατρικές οδηγίες.

Δεν θα κουβαλάν κάθε ένα που βήχει. Όσο αντέξει το σύστημα και αν θέλεις και εσύ να βοηθήσεις πρώτα παίρνεις τον γιατρό ή το υπουργείο τηλ και λες την ιστορία σου. ´Ετσι θα γίνει ένας πρώτος έλεγχος αν είναι να σε κουβαλήσουν άμεσα ή τι να προσέξεις κτλ.

Φύσικα είμαι σίγουρος πως θα αρχίσει να παίρνει ο κάθε πικραμένος για να πάει βόλτα τσάμπα και να τον δουν με προτεραιότητα ακόμη και αν έχει να συναντήσει άνθρωπο από το μιλένιουμ.

Το θεωρό τραγικό αν έχω γυρίσει από κανένα "ground zero" και έχω πιθανά συμπτώματα να πάρω τα πόδια μου και να πάω να περιμένω στα επείγοντα ίσως για ώρες και να κολλήσω όλους εκεί μέσα που πολλοί έτσι και αλλιώς για να είναι εκεί θα είναι επιβαρυμένοι.

Είμαι από αυτούς που βλέπουν τα πράγματα ψύχραιμα.
Αν ξεσπάσει και εδώ ανάλογη επιδημιολογική "κατάσταση", δεν θα έβαζα στοίχημα
ότι θα είχαμε περισσότερους νεκρούς από την υπάρχουσα γρίπη.
Βέβαια είναι μία σοβαρή κατάσταση, και θα δοκιμάσει το σύστημα υγείας,
αλλά με ανησυχεί το πρόβλημα στις οικονομίες, και πολύ περισσότερο
στην δικιά μας που είναι εξαρτώμενη από τον τουρισμό.
Σκέφτομαι ότι κάποιοι από τώρα μετράνε νικητές και ηττημένους, και θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση,
οικονομικά με τις φαρμακευτικές εταιρείες και παγκόσμια με διάφορους δείκτες και πλεονάσματα,
γιατί σε ανταγωνιστικό κόσμο ζούμε...
Και δεν ανήκω στο συνομοσιολογικό σύμπαν, χωρίς απτές αποδείξεις, αλλά βάζω στοίχημα
ότι θα υπάρξει αρκετή εκμετάλλευση, τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται..
Αυτό που διάβασα για δημοκρατικούς ιούς το αποδεικνύει, μαζί με χαμηλό IQ,
γιατί ιστορικά οι αρρώστιες θυματοποιούν όχι μόνο τους ευάλωτους σωματικά αλλά
και οικονομικά.
Και τι κάνουμε εμείς?
Τα φαινόμενα υστερίας έχουν ξεκινήσει, γιατί μερικοί εξαρχής αγόρασαν σακούλες με μάσκες
από τα φαρμακεία, συνεπικουρούμενοι από την τρομολαγνική TV.
Προσωπικά θα χρησιμοποιήσω αυτές τις μάσκες βαφής με το αλουμινάκι,
για κανένα μέσο μεταφοράς και δεν θα τις πετάω, γιατί και αυτές έχουν αρχίσει
να έχουν έλλειψη. Τις παλιές θα τις αποστειρώνω στο μπαλκόνι με οινόπνευμα,
και θα τις ξαναφοράω την άλλη μέρα ( διάβασα μικρή διάρκεια ζωής του covid εκτός οργανισμού).
Απλά για την ψευδαίσθηση προστασίας.
Αν και νομίζω πιο σημαντικό είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό με βιταμίνες,
και έγκαιρη επικοινωνία με τις ιατρικές υπηρεσίες αν έχουμε έντονα συμπτώματα.

Τέλος ελπίζω και εγώ να μην δω ουρές στα super, και μην ξεχνάμε
ότι η ζήτηση αυξάνει τις τιμές, γιατί να πέσουν μετά, αποκλείεται...

Eνδιαφερουσα αποψη, αλλα να πω οτι δεν συμφωνω ως προς το ουσιωδες. Δηλαδη οτι θα μετρουνται νικητες και νικημενοι.
Μονο νικημενοι θα βγουν.

Και εγω παρ'ολα αυτα ειμαι συνομοσιολογος. Δηλωμενος καταχωρημενος και με τη βουλα.

Νικημενοι μονο θα βγουν. Αυτη την στιγμη οι φαρμακευτικες καταγραφουν απωλειες και φοβερα προβληματα .... Θα μπορουσε να ειναι συνεχεια στα ευτραπελα που εγραψα πιο πανω.

Στην Γαλλια υπαρχει ηδη ελειψη φαρμακων. Και οχι γιατι "κατεβασαν τα ραφια"... Οχι, αλλα γιατι απλα τα "κυρια μορια" για σημαντικα φαρμακα κατασκευαζονται και ερχονται απο Κινα.

Ενα παραδειγμα που ισως δωσει κρυο ιδρωτα... Η Πενικιλινη σ υψος 90%
Επισης Iburophen η Paracetamol σε πολυ μεγαλο ποσοστο...

Και λογω των γνωστων, η παραγωγη εχει παει στον πατο. Αποτελεσμα ελειψη βασικων φαρμακων και παραγωγων τους.

Τελικα πολλοι παραγοντες θα τεθουν πανω στο τραπεζι εκ νεου μετα απο κατι τετοιο οπως της Αυταρκειας και τηζ ζωτικης παραγωγης για τα κρατη.
Πραγματα που θεωροντουσαν γελοια και οπισθοδρομικα μεχρι προτεινος...

Αυτο με τα φαρμακα ειναι ενα παραδειγμα...σημαντικο αλλα ενα. Υπαρχουν και αλλα...

Και για να μην ξεφευγουμε... "Οι Πλουσιοι" (συμφωνα με την νομενκλατουρα του Forbes) χασαν δεν ξερω ποσα δισ σε καποιες βδομαδες.

Μεχρι και του Τζεημς Μποντ ακυρωθηκε το γυρισμα.

Κυριοι να λεμε οτι ειμαστε σε φαση σαν μιας "επιδημιας γριπης" ειναι πολυ παραπλανητικο για τον λαο. Μην το θεωρουμε τοσο προβατο.
Ειδαμε ακομα και στην Κινα εκφραση μομφης (δημοσια) εναντι της κυβερνησης, μοναδικα πραγματα.

Οπως και να εξελιχθει αυτη η υγειονομικη κατασταση (ας πουμε οτι αυριο τελειωσε) υπαρχουν πολλα πραγματα που εχουν "αγγιχθει".

Ειδικός δεν είμαι, ούτε ανήκω σε αυτούς που αποστειρώνουν το κάθε τι αλλά λέω τώρα... Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα τα πράγματα να μην είναι τόσο απλοϊκά και να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για την παγκόσμια υγεία; Έχετε σκεφτεί αυτήν την πιθανότητα που μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημίες του παρελθόντος που είχαν εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού; Λέω ίσως..δεν ξέρω
Παρακολουθώ τα γεγονότα αρκετά επιφυλακτικός δεν πανικοβάλλομαι αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα είμαι ο ίδιος αναλόγως εξελίξεων.. Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ειδικός δεν είμαι, ούτε ανήκω σε αυτούς που αποστειρώνουν το κάθε τι αλλά λέω τώρα... Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα τα πράγματα να μην είναι τόσο απλοϊκά και να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για την παγκόσμια υγεία; Έχετε σκεφτεί αυτήν την πιθανότητα που μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημίες του παρελθόντος που είχαν εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού; Λέω ίσως..δεν ξέρω
Παρακολουθώ τα γεγονότα αρκετά επιφυλακτικός δεν πανικοβάλλομαι αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα είμαι ο ίδιος αναλόγως εξελίξεων.. Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει

Όχι απλά πιθανότητα, τα πράγματα είναι σοβαρότατα. Και ξαναλέω, το ότι δεν κινδυνεύουν τόσο οι νέοι ή τα γερά σκαριά, δε σημαίνει ότι ξαφνικά δεν έχει σημασία να αφανιστεί ο πληθυσμός της γης των 70+.

Το θέμα είναι ότι η κοινωνία μας οφείλει να συνεχίσει να λειτουργεί, διότι αλλιώς θα έχουμε πολύ σημαντικότερα προβλήματα από τον ιό. Όπως ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, ρεύμα, κλπ. Οπότε ο πανικός δεν έχει κανένα νόημα.

Status
Not open for further replies.