Ιοί

Status
Not open for further replies.
Σοβαρο καναλι (ΑΝΤ1) πηρε σβαρνα ΟΛΕΣ τις ταινιες βασισμενες σε ιους (ναι, ακομα και το World War Z)
για να ολοκληρωσει την εγκυροτητα του στο ρεπορταζ (περι Κορωνιου).

Βλεπει η γιαγιακα τωρα, στα Δριμυκλανα Ευοσμου (Ανω Ποταμιας) τα ζομπι να πατανε το ενα πανω στο αλλο
για να μας φανε ... και παραγγελνει του μπαρμπα Μητσου ... "Κλειδωσ τα ζα, θα χουμ κλεφτς πρωινιατικ" ...

Η "ψυχραιμια" ... στην ειδησεογραφια ! :icon15:

Ειδικός δεν είμαι, ούτε ανήκω σε αυτούς που αποστειρώνουν το κάθε τι αλλά λέω τώρα... Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα τα πράγματα να μην είναι τόσο απλοϊκά και να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για την παγκόσμια υγεία; Έχετε σκεφτεί αυτήν την πιθανότητα που μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημίες του παρελθόντος που είχαν εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού; Λέω ίσως..δεν ξέρω
Παρακολουθώ τα γεγονότα αρκετά επιφυλακτικός δεν πανικοβάλλομαι αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα είμαι ο ίδιος αναλόγως εξελίξεων.. Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Φυσικα οπως και ο μαεστρος το εχω σκεφτει. Και ειναι ηδη προβλημα.
Επισης οταν ειπα παραπανω οτι για μενα οι μονοι ενδεικτικοι αριθμοι "που παιζουν" δεν ειναι αυτοι που δινουν οι Κινεζοι αλλα αυτοι που δινει το κτατος που ζω και του εχω σχετικη εμπιστοσυνη. Οποτε εδω δεν εχουμε 2%. Εχουμε 3/17 με ενα επιτελειο νοσηλευτων και μεσων στη διαθεση τους.
Οποτε τα δεδωμενα αλλαζουν τελειως.

Αλλα πρεπει να ειμαστε ψυχραιμοι γιατι οτι και να γινει θα το περασουμε μαζι και θα το μοιραστουμε.

Σίγουρα ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος αλλά από την άλλη είναι και απόρροια του ενστίκτου επιβίωσης του καθενός η την ψυχοσύνθεση του καθενός. Σε μια μάζα πληθυσμού δεν μπορείς να αποφύγεις τον πανικό αν τα πράγματα στραβώσουν πολύ απλά θα έχεις να διαχειριστείς και αυτόν
Από την άλλη είμαι και λίγο επιφυλακτικός αυτό που λέγεται για τος ευπαθείς ομάδες.. Μπορεί να υπάρχουν και άτομα νεότερης ηλικίας που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες η άτομα που δεν το γνωρίζουν. Προσωπικά αν και 40ρης δεν μπορώ να πω ότι χαίρω και άκρας υγείας, έχω τα αλλεργικά μου σε συνδυασμό με τα αναπνευστικά μου κατά καιρούς. Το ίδιο η παρόμοια φαντάζομαι λίγο πολύ χαρακτηρίζουν αρκετούς συνανθρώπους μας.. Όποτε το ηλικιακό φάσμα δεν μπορείς να πεις ότι σε εξασφαλίζει 100%

Σίγουρα ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος αλλά από την άλλη είναι και απόρροια του ενστίκτου επιβίωσης του καθενός η την ψυχοσύνθεση του καθενός. Σε μια μάζα πληθυσμού δεν μπορείς να αποφύγεις τον πανικό αν τα πράγματα στραβώσουν πολύ απλά θα έχεις να διαχειριστείς και αυτόν
Από την άλλη είμαι και λίγο επιφυλακτικός αυτό που λέγεται για τος ευπαθείς ομάδες.. Μπορεί να υπάρχουν και άτομα νεότερης ηλικίας που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες η άτομα που δεν το γνωρίζουν. Προσωπικά αν και 40ρης δεν μπορώ να πω ότι χαίρω και άκρας υγείας, έχω τα αλλεργικά μου σε συνδυασμό με τα αναπνευστικά μου κατά καιρούς. Το ίδιο η παρόμοια φαντάζομαι λίγο πολύ χαρακτηρίζουν αρκετούς συνανθρώπους μας.. Όποτε το ηλικιακό φάσμα δεν μπορείς να πεις ότι σε εξασφαλίζει 100%

Το ευπαθεις ομαδες ειναι σχετικα καθησυχαστικο.
Κατι που δεν ηξερα μεχρι χτες... πριν λιγο το ακουσα για τις ευπαθεις ομαδες. Οσον αφορα την γριπη ηταν 85% σε ατομα ανω των 70χρονων .
Με τον Κορωναϊο το ποσοστο αυτο ειναι στο 50%.

Ο καθηγητης που πεθανε σημερα δεν ειχε κανενα προβλημα υγειας. Ο Ιταλος "ασθενης 0" του Μιλανου ειναι 38 χρονων, ποδοσφαιριστης και μαραθωνοδρομος. Ειναι με διασωληνωση.
Σημειωταιον οι ανθρωποι που ασκουνται εχουν αυξημενο ανοσιοποιητικο συστημα. Εστω και με 30 λεπτα ασκησης την ημερα.
Αυτος ειναι μαραθωνοδρομος. Και ελπιζω να ζησει.

Σιγουρα οι πιο ευαλωτοι ειναι οι ευπαθεις ως συνηθως. Αλλα ο ιος αυτος ειναι... πως το ελεγε ο αλλος... "δημοκρατκος".

Παντως φιλε οταν ειδα το βιντεο με τον υπουργο υγειας του Ιραν που ιδρωνε ονλαϊν μιλωντας για τον ϊο νομιζα οτι εβλεπα φιλμ επιστημονικης φαντασιας.

Εκ των πραγμάτων δε μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Τα'χουμε αναφέρει και τα αναφέρουν και οι σχετικοί οργανισμοί υγείας σε κάθε χώρα.

• Πλύσιμο χεριών και μακριά τα χέρια από μύτη, στόμα, μάτια.
  • Βήχας στο εσωτερικό του αγκώνα, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ (ο ιος μπορεί να επιβιώσει για μικρό διάστημα σε επιφάνειες, ανάλογα τις συνθήκες)
  • Σπίτι αν έχουμε υποψίες ότι είμαστε κρυωμένοι (γρίπη, κορώνα, ή ό,τι άλλο).
  • Αν πρέπει να βγούμε έξω, είτε γιατί χρειαζόμαστε βοήθεια, είτε γιατί δεν έχουμε κανέναν να μας κάνει ψώνια κλπ, μασκούλα που αν μη τι άλλο συγκρατεί σταγονίδια από βήχα, άρα μειώνει σημαντικά τα περιθώρια εξάπλωσης.

Όλα τα παραπάνω ίσχυαν και προ κορωνοϊού, και είναι απλές καθημερινές οδηγίες κοινής λογικής και σεβασμού προς τους γύρω μας.

Το μόνο διαφορετικό τώρα είναι πως, αν έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι έχουμε ΑΥΤΟΝ τον ιό, είτε γιατί τον είχε ο τάδε στη δουλειά, είτε γιατί ταξιδέψαμε σε χώρα που γίνεται χαμός κλπ, καλό είναι όπως προαναφέρθηκε να δοκιμάσουμε πρώτα την τύχη μας με τις κρατικές υπηρεσίες, ώστε, αφενός να ενημερώσουμε, αφετέρου να δούμε αν μπορούν να μας μεταφέρουν με αυξημένη ασφάλεια. Αλλιώς, όσο νιώθουμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο παραμένουμε σπίτι, και αν δούμε ότι χειροτερεύει, μασκούλα, και στην υποδοχή λέμε γιατί είμαστε εκεί, ελπίζοντας να υπάρχει πρωτόκολο ώστε να μας παραπέμψουν άμεσα σε διαφορετικό χώρο αναμονής. Φαντάζομαι πως για την ώρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα υπερφόρτωσης γραμμών και ασθενοφόρων. Λογικά όμως, αν συνεχίσει η υστερία που βλέπω στην τηλεόραση, θα υπάρξει.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με την Ιταλία. Μήπως πρόκειται για μεταλλαγμένο ιό ? Σ'όλες τις χώρες τα νούμερα που δίνονται είναι πχ 10 ανάρωσαν, 2 πέθαναν... Στην Ιταλία αυτά τα δύο νούμερα είναι αντεστραμένα - δηλ. 2 ανάρρωσαν, 10 πέθαναν... Και η Ιταλία είναι μια μλτέρνα χώρα με σύγχρονα ιατρικά συστήματα - δεν είναι κάποια κεντροαφρικανική... Και μετά είναι κι αυτό το μεγάλο ποσοστό μολυσμένων στον υπόλοιπο κόσμο που η πλειοψηφία τους είχε επισκευτεί την β.Ιταλία, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε καν σε ανθρώπους που γύρισαν στην πατρίδα τους απο την Κίνα...

Re: Απάντηση: Ιοί

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με την Ιταλία. Μήπως πρόκειται για μεταλλαγμένο ιό ? Σ'όλες τις χώρες τα νούμερα που δίνονται είναι πχ 10 ανάρωσαν, 2 πέθαναν... Στην Ιταλία αυτά τα δύο νούμερα είναι αντεστραμένα - δηλ. 2 ανάρρωσαν, 10 πέθαναν... Και μετά είναι κι αυτό το μεγάλο ποσοστό μολυσμένων στον υπόλοιπο κόσμο που η πλειοψηφία τους είχε επισκευτεί την β.Ιταλία, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε καν σε ανθρώπους που γύρισαν στην πατρίδα τους απο την Κίνα...

Νομίζω η ιστορία με την Ιταλία ξεκίνησε πολύ πρόσφατα για να έχουμε καταγεγραμμένες πολλές περιπτώσεις ανάρρωσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Νομίζω η ιστορία με την Ιταλία ξεκίνησε πολύ πρόσφατα για να έχουμε καταγεγραμμένες πολλές περιπτώσεις ανάρρωσης.

Δεν νομίζω να έχει τόσο σχέση το πρόσφατο του πράγματος, γιατί τότε έχει πολλούς νεκρούς για πρόσφατη ιστορία... Σε όλες τις χώρες, κάποια στιγμή ξεκίνησε...

Στο Χονγκ Κογκ που ζουν ο ένας πάνω στον άλλον και ξεκίνησε ο ιός σχεδόν ταυτόχρονα με την Κίνα, έχουν 91 κρούσματα, 24 θεραπευμένους και 2 νεκρούς... στην Ιταλία ξεκίνησε πρόσφατα κι έχουν ήδη 400 κρούσματα, 3 μόνο θεραπευμένους κσι 16 νεκρούς...

Εδώ βέβαια φαίνεται ότι παραείμαστε ψύχραιμοι, κάτι που φοβόμουν ότι θα γίνει στη χώρα μας.

Γιατί άλλο το να'μαστε ψύχραιμοι επειδή πρέπει η ζωή να συνεχίζεται, κι άλλο να αγνοούμε σαφείς ενδείξεις του ότι πρέπει να κάνουμε το αντίθετο (εδώ μιλάμε για εγνωσμένο κρούσμα, και για συγκεκριμένο αριθμό γνωστών ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί της).

Απάντηση: Re: Ιοί

Εδώ βέβαια φαίνεται ότι παραείμαστε ψύχραιμοι, κάτι που φοβόμουν ότι θα γίνει στη χώρα μας.
...

Kαι εμφανισιακά ακόμα, μοιάζει στον Ιρανό υπ.υγείας... :)

Δεν ξέρω αν υπάρχει ψυχραιμία η αναισθησία και συγνώμη για το βαρύ του χαρακτηρισμού..
Διάβαζα πριν λίγο ότι στη Θεσσαλονίκη έκλεισε προληπτικά το σχολείο που πήγαινε η κόρη της παθούσας και γίνεται απολύμανση του δημαρχείου!
Το ποσο λοιπόν ψύχραιμοι θα μείνουμε θα το δείξει ο χρόνος και η πορεία των εξελίξεων.. Αν η 38χρομη κόλλησε κάποιους από τους συνεπιβάτες, από τους παρευρισκόμενους στο δημαρχείο, τους οικείους της και αυτοί με τη σειρά τους κάποιους άλλους, αν προκύψει σύντομα νέο κρούσμα, τα πράγματα θα ξεφύγουν αρκετά..

Re: Απάντηση: Ιοί

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με την Ιταλία. Μήπως πρόκειται για μεταλλαγμένο ιό ? Σ'όλες τις χώρες τα νούμερα που δίνονται είναι πχ 10 ανάρωσαν, 2 πέθαναν... Στην Ιταλία αυτά τα δύο νούμερα είναι αντεστραμένα - δηλ. 2 ανάρρωσαν, 10 πέθαναν... Και η Ιταλία είναι μια μλτέρνα χώρα με σύγχρονα ιατρικά συστήματα - δεν είναι κάποια κεντροαφρικανική... Και μετά είναι κι αυτό το μεγάλο ποσοστό μολυσμένων στον υπόλοιπο κόσμο που η πλειοψηφία τους είχε επισκευτεί την β.Ιταλία, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε καν σε ανθρώπους που γύρισαν στην πατρίδα τους απο την Κίνα...

Δεν διάβασες πως ξέφυγε η κατάσταση από ένα νοσαοκομείο?

Πρώτα άρχισαν τα σοβαρά κρούσματα και οι θάνατοι και μετά καταλάβανε τι έγινε.

C'est la bordel la!

Γιατί άλλο το να'μαστε ψύχραιμοι επειδή πρέπει η ζωή να συνεχίζεται, κι άλλο να αγνοούμε σαφείς ενδείξεις του ότι πρέπει να κάνουμε το αντίθετο (εδώ μιλάμε για εγνωσμένο κρούσμα, και για συγκεκριμένο αριθμό γνωστών ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί της).

Αυτές οι μλκς είναι που θα κάνουν τον κόσμο να χάσει εμπιστοσύνη και ψυχραιμία.

Σωστή ενημέρωση και όχι ξύλινη γλώσσα σαν να μιλάνε σε ηλιθίους, είναι που χρειάζεται.

Ξέρεις πόσοι πιστεύουν πραγματικά ότι δεν μπορείς να αρρωστήσεις από τη θεία κοινωνία;

giphy.gif

Αν καθε δυο ποστ, βαζουμε ως επιλογο "ψυχραιμια χρειαζεται" ... τοτε καποιοι δεν ειναι τοσο ψυχραιμοι οσο καμωνονται.
Ο Τσιμισκης ... εκπεμπει στην σωστη συχνοτητα (και ο Πετειναρακης). Ας αναλογισθουν οι υπολοιποι σε τι συχνοτητα εκπεμπουν.
Και να το δουμε κι αλλιως ... καποιοι εδω μεσα (ισως να ειμαι μονο εγω αλλα δεν το βλεπω πολυ πιθανο) δεν αντιλαμβανονται
την ζωουλα τους ως ΑΙΩΝΙΑ και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ (νομιζω εμπιπτει και ο Χρηστος στην κατηγορια). Ε ... αυτοι λοιπον
ειναι οι πλεον καταλληλοι να εκπεμψουν αισθημα ψυχραιμιας. Οι αλλοι ... απλη ενημερωση (καθολα χρησιμη και αναγκαια).

Το κυριο αναθεμα φυσικα .... πεφτει σε οσους καταναλωναν ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ .... το κατωθι (θανατηφορο) προϊον :icon15:....

Corona special.jpg

Tα λεγε ο Λιακοπουλος "οταν σας τα λεγα εγω, εσεις πεταγατε χαρταετο" ... αλλα ποιος τον ακουγε ? :nounder:

Status
Not open for further replies.