Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
30 Iανουριου 2020 !

"Ιt is essential that we shut down ALL commercial air-travel IMMEDIATELY
between United States and China ....."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βεβαια, ΕΙΔΙΚΑ στις ΗΠΑ ... μαλλον αντιμετωπιζονταν ως γραφικος (εκεινη την περιοδο).
Ενας ακομα (νεος) γερουσιαστης ηθελε να στρεψει τα φωτα δημοσιοτητας πανω του.
Σωστα ?

Και φυσικα ΔΕΝ θα ειναι ο μονος (.... θα βγουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ τους επομενους μηνες,
σε σημειο .... που η ανεπαρκεια προστασιας πρωτοκολων στην Κινα θα φανταζει ....
προκαλυμμα για ΑΛΛΕΣ δολιοτερες ερευνες και υπηρεσιες ... ΠΕΡΑ απο την Κινα !!!)

Εγώ έχω χοληστερίνη. Η καλή χοληστερίνη μου ήταν χαμηλή. Ο μόνος τρόπος να ανέβει είναι με περπάτημα 5 χιλ. την ημέρα, δηλάδή δυό μισάωρα. Τρέξιμο, ποδήλατο κλπ μου τα έχει απαγορεύσει ο ορθοπεδικός λόγω κήλης. Απο μιά ηλικία και πάνω, το έντονο περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση. Πήρα κι ένα καφέ και τον έπινα. Αν ήταν άλλος στο ίδιο πεζοδρόμιο, άλλαζα πεζοδρόμιο. Δεν νομίζω να αποτελώ πρόβλημα για κανέναν.
Αυτό που λες με την οδήγηση, το σκεφτόμουν κι εγώ. Νομίζω ότι το κάνουν για να περιορίσουν τα τροχαία ατυχήματα.

Πριν 2 ώρες είχαμε βγει έξω με τη σύζυγο για (γρήγορο) περπάτημα. Λίγο πιο κάτω είδαμε δύο εικοσάρηδες και περπατούσαν δίπλα δίπλα, καπνίζοντας. Είμαι βέβαιος ότι είχαν στείλει μήνυμα με κωδικό 6.
Οσο για τον καφέ που λες αυτούς ξεχώρισε το βίντεο με τον μακρύ τηλεφακό του open και μας έκλεισαν την παραλία.
Βέβαια εδώ που τα λέμε κακώς τα λέω όλα τα παραπάνω. φτάσαμε να απολογούμαστε αν περπατάμε παίρνοντας και ένα καφέ μαζί την ίδια στιγμή που οι αθίγγανοι στη Λάρισα γλεντοκοπούν τα βράδια μαζί κατά δεκάδες δίχως περιορισμό.
Πιες όσους καφέδες θέλεις φίλε μου. Αν υποπέσει στην προσοχή του Τσιόδρα μπορεί να έρθει προσωπικώς να σου μιλήσει για το οτι είναι κακό να περπατάς πίνοντας καφέ.

Τα μέτρα περιορισμού αποβλέπουν και σε μία κοινωνική ισότητα (κατά κάποιο τρόπο).
Ο σκοπός είναι να μην δημιουργηθεί δυσφορία σε οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους. Δεν είναι μόνο στην λογική «κολλάει» «δεν κολλάει».

Για τους λόγους αυτούς απαγορεύτηκε η κολύμβηση , το wind serf , το καγιάκ (που είναι το αγαπημένο μου) , το υποβρύχιο ψάρεμα. κ.λ.π.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν μηδενική επικινδυνότητα να κολλήσεις , σε σχέση με την τράπεζα π.χ. .

Το νόημα ειιναι μην μένει κλεισμένος κάποιος σε ένα ημιυπόγειο στην Πατησίων ενώ όλοι στην Βουλιαγμένη και το Σούνιο και τα νησιά να πηγαίνουν για καγιάκ και σερφ και κολύμπι έστω και μόνοι τους.

Δεν το θεωρώ λάθος αυτό που γίνεται ή κακό – εξυπηρετεί την κοινή προσπάθεια διαφορετικά θα υπήρχαν περισσότερες αντιδράσεις και θα περνούσε μηνύματα .

Τα μέτρα περιορισμού αποβλέπουν και σε μία κοινωνική ισότητα (κατά κάποιο τρόπο). Ο σκοπός είναι να μην δημιουργηθεί δυσφορία σε οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους. Δεν είναι μόνο στην λογική «κολλάει» «δεν κολλάει».

Για τους λόγους αυτούς απαγορεύτηκε η κολύμβηση , το wind serf , το καγιάκ (που είναι το αγαπημένο μου) , το υποβρύχιο ψάρεμα.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν μηδενική επικινδυνότητα να κολλήσεις , σε σχέση με την τράπεζα π.χ. .

Το νόημα ελιναι μην μένει κλεισμένος κάποιος σε ένα ημιυπόγειο στην Πατησίων ενώ όλοι στην Βουλιαγμένη και τη Σούνιο και τα νησιά να πηγαίνουν για καγιάκ και σερφ.

Αν έγιναν για το λόγο που λες τότε με δυο λόγια είναι αντισυνταγματικά. Διότι θα λείπει εντελώς η παράμετρος της αναλογικότητας αν δεχτούμε ότι καθεαυτά δεν αφορούν στον ίδιο τον περιορισμό της διάδοσης του ιού αλλά στο να ...νιώσουν καλύτερα οι κλεισμένοι στο σπίτι τους.
Μην ξεχνάμε ότι αυτό που ονομάζουμε μέτρα είναι στην ουσία σοβαρός περιορισμός αδιαπραγμάτευτων συνταγματικών ελευθεριών. Δεν του περιορίζεις ενός πολίτη τις ελευθερίες απλώς για να νιώσει ένας άλλος καλύτερα.

επί της ουσίας όλα αυτά που ανέφερες θεωρώ ότι μπήκαν στο τσουβάλι διότι είναι αδύνατον να ελεγχθούν στην πράξη.

Νότια Κορέα: 91 ιαθέντες ασθενείς βρέθηκαν πάλι θετικοί στον Covid-19

Ερώτημα παραμένει αν οι συγκεκριμένοι ασθενείς προσβλήθηκαν εκ νέου από τον νέο κορωνοϊό ή αν ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, είπε ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης της Κορέας Jeong Eun-kyeong κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Κάποιοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκυρότητα των τεστ ή ότι κατάλοιπα του ιού θα μπορούσαν ακόμη να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών και να μην είναι μολυσματικά ή να μην αποτελούν κίνδυνο τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους άλλους.

Ακομα ειμαστε στο σκοταδι......

@send ναι οι 20άρηδες είναι σαν θηρία σε κλουβιά. Το ζω κι εγώ σπίτι. Ο δικός μου περπάτησε (έτρεξε ούτε που ξέρω τι έκανε) σήμερα 12 χιλιόμετρα.
Οι προβλέψεις των Αμερικανών είναι ότι στη Ελλάδα περιμένουν την έξαρση τη Δευτέρα μετά την Ανάσταση κι ότι θα είμαστε "καθαροί" 1η Ιουνίου. Για να δούμε κι αυτοί τι ψάρια θα πιάσουν. Αν επαληθευθούν του Αγίου Πνεύματος θα κάνουμε όλες τις γιορτές μαζεμένες.
https://covid19.healthdata.org/greece

Έχει κι άλλες προβλέψεις. Καλό μου φαίνεται αυτό. Bookmark.

Re: Απάντηση: Ιοί

Αν έγιναν για το λόγο που λες τότε με δυο λόγια είναι αντισυνταγματικά. Διότι θα λείπει εντελώς η παράμετρος της αναλογικότητας αν δεχτούμε ότι καθεαυτά δεν αφορούν στον ίδιο τον περιορισμό της διάδοσης του ιού αλλά στο να ...νιώσουν καλύτερα οι κλεισμένοι στο σπίτι τους.
Μην ξεχνάμε ότι αυτό που ονομάζουμε μέτρα είναι στην ουσία σοβαρός περιορισμός αδιαπραγμάτευτων συνταγματικών ελευθεριών. Δεν του περιορίζεις ενός πολίτη τις ελευθερίες απλώς για να νιώσει ένας άλλος καλύτερα.

επί της ουσίας όλα αυτά που ανέφερες θεωρώ ότι μπήκαν στο τσουβάλι διότι είναι αδύνατον να ελεγχθούν στην πράξη.

Δεν ξέρω αν είναι αντισυνταγματικά .
Αν δεν νοιώσουν καλά οι κλεισμένοι και βλέπουν (μέσω των media) εμένα να κάνω σερφ μόνος κάτω από τη βίλα μου και εσένα να βγαίνεις μόνος σου με το γιώτ σου , τότε θα ΠΑΨΟΥΝ να είναι μέσα και …χαιρετίσματα.
Η λογική αυτή εξυπηρετεί την κοινή προσπάθεια.

Αυτή είναι η γνώμη μου τουλάχιστον αλλά και νομίζω ότι γιαυτό έγινε κιόλας.
Γιατί δεν αφήνουν γιά παράδειγμα ένα μόνιμο κάτοικο της Αστυπάλαιας να κολυμπήσει έξω από το σπίτι του ή να ρίξει το καγιάκ του. ? Εϊναι δύσκολος ο έλεγχος.?

Εννοείται ότι το "εμένα" και "εσένα" είναι προς χάρη της συζήτησης.

Πρωί και μεσημέρι σε κεντρική πλατεία των ανατολικών προαστίων, είχε πολύ κόσμο σε παγκάκια και φυσικά νέους στα τραπέζια κλειστών καφέ.

Απόγευμα και βράδυ, σε μαρίνα, η προκυμαία γεμάτη κόσμο να σουλατσάρει.

Απάντηση: Re: Ιοί

Στέλιο όχι την έξαρση λοιπόν, κάτι άλλο ήθελες να γράψεις...
Το peak εννοούσα. Πως λέγεται στα Ελληνικά ? Κορύφωση είναι σωστότερο ?
(Κατάντια πάντως κι αυτή. Έλληνας, Ελληνότατος έχω ζήσει μόνο Ελλάδα και να κολλάει το μυαλό σε μια αγγλική λέξη.)

Δεν ξέρω αν είναι αντισυνταγματικά .
Αν δεν νοιώσουν καλά οι κλεισμένοι και βλέπουν (μέσω των media) εμένα να κάνω σερφ μόνος κάτω από τη βίλα μου και εσένα να βγαίνεις μόνος σου με το γιώτ σου , τότε θα ΠΑΨΟΥΝ να είναι μέσα και …χαιρετίσματα.
Η λογική αυτή εξυπηρετεί την κοινή προσπάθεια.

Αυτή είναι η γνώμη μου τουλάχιστον.

Εννοείται ότι το "εμένα" και "εσένα" είναι προς χάρη της συζήτησης.

Με το συμπάθειο αλλά η σύνδεση κολύμβησης και windsurf με την κατοχή παραθαλάσσιας βίλας και κότερου-πάμε-μια-βόλτα μου έφερε κατα νου Κύρκο δεκαετίας 80.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Με το συμπάθειο αλλά η σύνδεση κολύμβησης και windsurf με την κατοχή παραθαλάσσιας βίλας και κότερου-πάμε-μια-βόλτα μου έφερε κατα νου Κύρκο δεκαετίας 80.

Δεν διαφωνώ - Παρατηρώ και προσπαθώ να εξηγήσω τι γίνεται.
Για ποιό λόγο απαγαρεύτηκε πιστεύεις η κολύμηβση όταν είσαι μόνος σου. ? Τι λογική εξήγηση δίνεις .? Και γιατί η κολύμβηση , και το σερφ , και το καγιάκ ΔΕΝ είναι σωματική άσκηση.?

Γιατί πιστεύεις ότι έγινε , αν όχι γιαυτό που αναφέρω. ?

Δεν θα μπορεσουμε να κλεισουμε τον κοσμο μεσα .... για πολυ ακομα.
Μακαρι (και αυτο δεν ειναι πλακιτσα) να ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΩΔΩΣ μεχρι τις 30 Απριλιου.
Βροχη .... ειναι το μονο που την σπαει στον Ελληνα. Η ΜΟΝΗ ουσιαστικη ανασχεση.
Ακομα και τα 300 ευρω (και 60 ημερες χωρις αυτοκινητο) δεν λειτουργουν τοσο ανασχετικα.

Εαν, με αυτη την γρηγοραδα σε καραντινα, βρισκομασταν Ισλανδια, μεχρι την Πρωτομαγια
... την ειχαμε γλιτωσει ! Γκαραντι !

Ξανακοιτάζοντας αυτό το site, προβλέπει ότι μέσα Μαίου, η κατάσταση στη Δυτικη Ευρώπη θα έχει σχεδόν έχει λήξει. Η Ιταλία προβλέπει 3 νεκρούς ανά ημέρα από τις αρχές του Μάη και μετά.
Μακάρι να ξέρουν τι τους γίνεται.
https://covid19.healthdata.org/italy

Δεν διαφωνώ - Παρατηρώ και προσπαθώ να εξηγήσω τι γίνεται.
Για ποιό λόγο απογαρεύτηκε πιστεύεις η κολύμηβση όταν είσαι μόνος σου. ? Τι λογική εξήγηση δίνεις .? Και γιατί η κολύμβηση , και το σερφ , και το καγιάκ ΔΕΝ είναι σωματική άσκηση.?

Γιατί πιστεύεις ότι έγινε , αν όχι γιαυτό που αναφέρω. ?

Απάντησα παραπάνω. όταν έβγαλε λίγο καλό καιρό και πνίγηκε η Ελαφόνησος καταλαβαίνεις εύκολα τους λόγους. Είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχωρίσεις το κολύμπι- σωματική άσκηση από τους λιαζομενους σε μία ελληνική παραλία, ιδίως τώρα που έχουν αρχίσει και οι ζέστες.
Ακριβώς για τους ίδιους λόγους έκλεισε η παραλία Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα ακόμα λιγότερους γιατί οι περισσότεροι δεν σουλατσάριζαν με φραπέδες και τσιγαράκι άλλα περπατούσαν ή έτρεχαν. Και εμείς μέχρι να κλείσει πηγαίναμε στις 10:00 το βράδυ (ακόμη και τις μέρες που έβρεχε) που δεν είχε καθόλου κόσμο και περπατούσαμε γρήγορα δίχως να σταματήσουν πουθενά δίχως να κάτσουμε και δίχως να ακουμπήσουμε τίποτα. Και εγώ δεν νομίζω να πειράζουμε κανέναν ή να αποτελούσαμε κίνδυνο για μετάδοση της νόσου αλλά κατανοώ τους λόγους που έκλεισαν την παραλία.

Γιατί έτσι θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα.. Λες και όσοι μένουν στο υπόγειο τον υπόλοιπο καιρό κάνουν σερφ στην Πάρο και να μην νοιωθουν άσχημα..
Τους νόμους τους επιτηρούν με μεγάλη ανοχή αυτό ξέρω. Εννοείται οποίος μένει νότια παραθαλάσσια στην παραλικη βολτάρει και όχι στην Πατησίων. Το θέμα είναι πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σωματική άσκηση. Για μένα βολτούλα με καφέ, κυβεντουλα με τους κολλητούς και τσιγαράκι ε δεν είναι σωματική άσκηση.
Βόλτα με το σκυλάκι και διπλα με 2-3 κολλητές δεν είναι βόλτα με κατοικίδιο
Θα δείτε και από αύριο τι θα γίνεται έξω.. Εδώ θα είμαστε

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντησα παραπάνω. όταν έβγαλε λίγο καλό καιρό και πνίγηκε η Ελαφόνησος καταλαβαίνεις εύκολα τους λόγους. Είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχωρίσεις το κολύμπι- σωματική άσκηση από τους λιαζομενους σε μία ελληνική παραλία, ιδίως τώρα που έχουν αρχίσει και οι ζέστες.
Ακριβώς για τους ίδιους λόγους έκλεισε η παραλία Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα ακόμα λιγότερους γιατί οι περισσότεροι δεν σουλατσάριζαν με φραπέδες και τσιγαράκι άλλα περπατούσαν ή έτρεχαν. Και εμείς μέχρι να κλείσει πηγαίναμε στις 10:00 το βράδυ (ακόμη και τις μέρες που έβρεχε) που δεν είχε καθόλου κόσμο και περπατούσαμε γρήγορα δίχως να σταματήσουν πουθενά δίχως να κάτσουμε και δίχως να ακουμπήσουμε τίποτα. Και εγώ δεν νομίζω να πειράζουμε κανέναν ή να αποτελούσαμε κίνδυνο για μετάδοση της νόσου αλλά κατανοώ τους λόγους που έκλεισαν την παραλία.

Ωραία - πάλι συμφωνώ.

Και γιατί δεν αφήνει αυτά που λέω (κολύμπι, σερφ κλπ) στους μόνιμους κατοικους Αστυπάλαιας ας πούμε ή Βόρειας Ευβοιας ή Νότιας Μάνης. ?
Ετσι και αλλιώς μπορεί να βγάζει αποφάσεις γιά μεμονωμένες περιοχές (πχ παραλία Βόλου - Θεσσαλονίκης κλπ).

Οταν πνίγηκε η Ελαφόνησος ΔΕΝ υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε SMS και έντυπα. Τώρα ΔΕΝ μπορείς να πας στην Χ Ελαφόνησο , απλά απαγορεύει στον ΜΟΝΙΜΟ κάτοικο της Χ Ελαφονήσου να μπει στη θάλασσα,

Προσπαθώ κα καταλάβω την λογική της απαγόρευσης , δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου.

Status
Not open for further replies.