Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δεν χρειάζεται περεταίρω εξήγηση γιατί υπάρχουν και άτομα χαμηλής νοημοσύνης σε κάθε κοινωνία.. Εμένα με πείραξε που έγινε ολόκληρη κινητοποίηση από τον Χαρδαλιά προσωπικά με εισαγγελέα, αστυνομία να κάνει έφοδο και να ψάχνει τον παπά επειδή κοινώνησε έναν άνθρωπο με το παιδί αγκαλιά. Και παράλληλα να βλέπεις αυτό το χαλι με τις βόλτες και την σωματική άσκηση που έχει καταντήσει ανέκδοτο.. Ποια άσκηση στον πιο παχύσαρκο λαό της Ευρώπης με την χειρότερη διατροφή.. Αυτά είναι δικαιολογίες, δείχνει ένα κράτος που δεν έχει πυγμή και την εξαντλεί μόνο στον αδύναμο κρίκο που είναι η εκκλησία που δεν είναι και στην δικαιοδοσία του από πάνω

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Σου παραθετω επακριβως το μηνυμα που μου εστειλε σημερα η μητερα μου. 76 ετων, πολυ δραστηριος ανθρωπος που παρα την επεμβαση στη λεκανη μετα απο πεσιμο περπατουσε μπορει και 4+4 χλμ τρεις φορες την εβδομαδα και χωρις να "αραζει" τις υπολοιπες...

Sory for the caps

ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙ
ΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΕΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ?

Σου παραθετω επακριβως το μηνυμα που μου εστειλε σημερα η μητερα μου. 76 ετων, πολυ δραστηριος ανθρωπος που παρα την επεμβαση στη λεκανη μετα απο πεσιμο περπατουσε μπορει και 4+4 χλμ τρεις φορες την εβδομαδα και χωρις να "αραζει" τις υπολοιπες...

Sory for the caps

ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙ
ΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΕΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ?

Να είναι πάντα καλά και γερή.. Να κάνει υπομονή και να προσέχει. Αν είναι θέμα φυσικής κατάστασης θα την αποκτήσει πάλι στο μέλλον. Ο πατέρας μου στα 80 με εγχείρηση στο γόνατο (από σπάσιμο) περπατάει στη γειτονιά κάθε μέρα για να στρώσει.. Πατέρα του λέω αν θες βγες βράδυ ξέρεις που.. Και ξέρει..

Τώρα κάτι παλικαράδες με τον καφέ στο χέρι, σε παγκάκια και βράχια με τα γκομενακια και τα τσιγαρακια, η κάτι τύπους που οδηγούν να περάσει η ώρα και καταλήγουν θάλασσα για περπάτημα δεν έχουν καμία σχέση με καμία άσκηση..

@Panoramix, θα το ξέρεις φαντάζομαι ότι από μια ηλικία και μετά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν συμπεριφορά. Έχει γίνει hard wire στον εγκέφαλο. Για να αλλάξει η συμπεριφορά τους, πρέπει να βρεθεί κάποιο κίνητρο πιο ισχυρό από τη συνήθεια. Με το ζόρι δεν γίνεται δουλειά. Ειδικά αν είναι ανεξάρτητα άτομα. Και το συγκινητικό είναι αυτό το "Εσείς πως είστε ?". Μανούλες. Όλοι τελικά είμαστε αυτός ο μικρός κλειστός κύκλος ανθρώπων που ο ένας νοιάζεται για τον άλλο. Και πόσο συγκινητικό είναι το παιδί να αναλαμβάνει το ρόλο του γονιού για το γέροντα πατέρα ή μάνα που πια δεν καταλαβαίνει πολύ καλά πως να προσαρμοστεί σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα.

Σταματησε να βγαινει στην αρχη των μετρων;
Η αληθεια ειναι οτι σε 10 μερες κακοκαιρια εβλεπα πολυ λιγο κοσμο εξω. Αλλά θα μου πεις ποιος πάει περπάτημα νέα παραλία με κρύο και ψιλόβροχο (και νυχτα) . Φυσικό να συναντω 100% αθλουμενους και παλι λιγους.

Είστε πολύ αυστηροί πάντως νομίζω. Ζούμε μια ιστορική κατάσταση που ακόμα και όσους έχουν πλήρως σώας τας φρένας τους έχει κοστίσει σημαντικά. Είμαστε όλοι ευέξαπτοι, ανήσυχοι, αβέβαιοι. Έλεγα στη γυναίκα μου τις προάλλες, ότι αισθάνομαι αυτές τις μέρες σαν σκύλος: Κάθε μέρα, το μόνο που περιμένω σαν τρελός είναι αυτή η μία ώρα το βραδάκι που θα βγω να περπατήσω. Το έκανα πριν; Ναι, όταν είχα χρόνο, 2-3 φορές τη βδομάδα. Τώρα το κανω καθημερινά, ακόμα και με χιόνι βγήκα τις προάλλες γιατί απλά δεν άντεχα. Το ίδιο κι αυτή. Φυσικά δεν πλησιάζουμε άνθρωπο ούτε στο ίδιο τετράγωνο σχεδόν, ενώ δεν αγγίζουμε τίποτα άλλο παρά την πόρτα μας.

Φυσικά και θα βγαίνουν όλοι έξω, και το ότι τους βλέπετε έξω σημαίνει κατά μεγάλη πιθανότητα ότι κι εσείς το ίδιο κάνατε, και καλά κάνατε. Μην προεξοφλείτε το πόσο προσεκτικός είναι ο καθένας από το αν αποφάσισε να βγει να πάρει αέρα από την φυλακή που βρεθήκαμε όλοι στα καλά καθούμενα.

Re: Απάντηση: Ιοί

Σταματησε να βγαινει στην αρχη των μετρων;
Η αληθεια ειναι οτι σε 10 μερες κακοκαιρια εβλεπα πολυ λιγο κοσμο εξω. Αλλά θα μου πεις ποιος πάει περπάτημα νέα παραλία με κρύο και ψιλόβροχο (και νυχτα) . Φυσικό να συναντω 100% αθλουμενους και παλι λιγους.

Ναι. Ηταν η πρώτη εξοδος. Τη φοβισαμε γιατι δεν την εμπιστευομαστε. Ολη την ωρα με τα χερια στα ματια και στο στομα ειναι. Απο την αλλη, γυναικα ειναι. Σιγα μη παθει τιποτα :flipout:

Τα ίδια ή πολύ πρωί ή πολύ βράδυ.
Αλλιώς κατά τις 12:00 1:00 βόλτες στην ταράτσα για να τραβήξουμε και λίγο ήλιο μεσημέρι έξω φοβάμαι να βγω με τόσο κόσμο.
Και κάθε δεύτερη μέρα ανεβοκατεβαίνω τις σκαλες και κάνω ασκήσεις με αλτήρες. Τις ασκήσεις που έβαλε ο Διονύσης τις ξεκινάω από βδομάδα να δυναμώσω λίγο.

Άσκηση δεν σημαίνει να ξημεροβραδιαζόμαστε εξω. Σήμερα το πρωί κάναμε τα 10.000 βήματα μας μέσα σε μιάμιση ώρα και αυτό ήταν. Δεν χρειάζεται παραπάνω σωματική άσκηση από αυτό εκτος σπιτιου, μιαμιση ωρα ειναι υπεραρκετη.

Σκεφτείτε δε και αυτούς που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εσείς. Ανθρώπους που έχουν ήδη ψυχολογικά προβλήματα, σπίτια με 5-6 άτομα σε μικρό χώρο, σπίτια με ζευγάρια που από συγκυρία μόνο παραμένουν μαζί και δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον, και τόσες άλλες καταστάσεις που μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και στο διπλανό διαμέρισμα χωρίς να'χουμε πάρει πρέφα.

Να φανταστείτε ότι στην αρχή πήγαινα καμία φορά βράδυ στο περίπτερο (τι βράδυ κατά τις 9) και έλεγα τώρα θα μου την πέσουν από πουθενά, σε μια γενικά ήσυχη περιοχή από τέτοια θέματα
Τις τελευταίες μέρες απογευματάκι νωρίς, στον δρόμο που γενικά σπάνια βλέπεις ανθρώπους, να βλέπεις μπουλούκια πάνω κάτω σε σημείο που είναι και ενοχλητικό από κάποιους.. Δηλαδή εκεί που πήγαιναν όπου πήγαιναν τον υπόλοιπο καιρό, τώρα όλη η περιοχή σχεδόν βολτάρει στον ποδηλατόδρομο, και στα πεζοδρόμια της οδού μέχρι αργά!!

Ιάσονα, τα παρεάκια των 10-15 για χαβαλέ στα παγκάκια, ή γύρω από ψησταριές με λαγούτα και λύρες δεν είναι απόδραση από τη φυλακή, είναι δυνητικά εγκληματική αμέλεια. Και εγώ βγαίνω κάθα μέρα, αλλά ολομόναχος και εκεί που ξέρω πως δε θα έχει ψυχή. Σήμερα στο insta μου παρελαύνουν ιστορίες από μαζώξεις. Ανεπίτρεπτο.

Φυσικά και θα βγαίνουν όλοι έξω, και το ότι τους βλέπετε έξω σημαίνει κατά μεγάλη πιθανότητα ότι κι εσείς το ίδιο κάνατε, και καλά κάνατε. Μην προεξοφλείτε το πόσο προσεκτικός είναι ο καθένας από το αν αποφάσισε να βγει να πάρει αέρα από την φυλακή που βρεθήκαμε όλοι στα καλά καθούμενα.

Φυσικά τους βλέπουμε έξω καθώς βγαίνουμε και εμείς για να ασκηθουμε. Το ζήτημα είναι ότι οι μισοί και ούτε είναι για άσκηση και οι άλλοι μισοί για σουλάτσο. Δυσκολο φυσικα να γινει διαχωρισμος και αστυνομευση. Τουλαχιστον πρέπει να πει ανώτατο χρονικό όριο το πολύ μιάμιση ώρα.

Ιάσονα, τα παρεάκια των 10-15 για χαβαλέ στα παγκάκια, ή γύρω από ψησταριές με λαγούτα και λύρες δεν είναι απόδραση από τη φυλακή, είναι δυνητικά εγκληματική αμέλεια. Και εγώ βγαίνω κάθα μέρα, αλλά ολομόναχος και εκεί που ξέρω πως δε θα έχει ψυχή. Σήμερα στο insta μου παρελαύνουν ιστορίες από μαζώξεις. Ανεπίτρεπτο.

Θα υπάρχουν κι αυτά είναι αναμενόμενο. Αλλά απ'οσα μαθαίνω από τους δικούς μου, ο κανόνας είναι ζευγάρια κάθε ηλικίας, και αρκετοί που τρέχουν μόνοι. Φυσικά αυτά ισχύουν για γειτονιά, δε μπορώ να'χω εικόνα για όλη τη χώρα, και για πολύ κεντρικά σημεία.

Re: Απάντηση: Ιοί

Φυσικά τους βλέπουμε έξω καθώς βγαίνουμε και εμείς για να ασκηθουμε. Το ζήτημα είναι ότι οι μισοί και ούτε είναι για άσκηση και οι άλλοι μισοί για σουλάτσο. Δυσκολο φυσικα να γινει διαχωρισμος και αστυνομευση. Τουλαχιστον πρέπει να πει ανώτατο χρονικό όριο το πολύ μιάμιση ώρα.

Συμφωνώ ότι θα'πρεπε να υπάρχει τέτοιο όριο, αλλά άσκηση για τον καθένα είναι διαφορετικό πράγμα. Άλλος τρέχει μαραθώνιο, άλλος πρέπει απλά να κλείσει ΧΧΧ βήματα σε μια μέρα, ε αυτός ο τελευταίος μπορεί να κουβαλάει κι έναν καφέ, δεν πείραξε κανέναν.

Πιστεύω ότι είναι απίστευτος ο τρόπος που προσαρμόζεται ο άνθρωπος στις σύγχρονες εποχές ακόμη και σε απίστευτες καταστάσεις.. Ο τρόμος και ο φοβος των πρώτων ημερών, τα πρώτα κρούσματα ο πρώτος θάνατος, θυμάστε;
Και πλέον τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι απλά ένας ψυχρός αριθμός τίποτε άλλο.. Μόνο για τους κοντινούς και τους άμεσα εμπλεκόμενους. Για την υπόλοιπη μάζα είναι κάτι αόρατο που δεν το βλέπουν, δεν το νιώθουν, δεν πιστεύουν ότι θα τους
συμβεί..

Προφανώς και δεν λέμε να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, αλλά μια προσπάθεια που γίνεται για κάτι καλύτερο κάνε την μέχρι τέλους.

Ποτέ άλλωστε δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι τόσο σημαντικό με το απλά να κάτσουμε σπιτι

Στο σουλατσο, εεεε στην ασκηση οντως θα μπορούσε να μπει χρονικος περιορισμος και περιορισμος μηνυματων με πιθανα δικαιωματα εξαιρεσης

Είδατε μήπως τις προβλέψεις για τη Σουηδία ? 13.000 νεκροί σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων.
https://covid19.healthdata.org/sweden
Αν επαληθευτούν, η Σουηδία θα έχει αναλογικά 3 φορές τους νεκρούς της Ισπανίας.

Status
Not open for further replies.