Ιοί

Status
Not open for further replies.
Γνωμη μου, ειναι ευκαιρια να αποκινεζοποιηθουμε. Απο μακρια κι αγαπημενοι. Ευχης εργο, η Ευρωπη να γινει αυτοδυναμη. Οπως και ηταν το αρχικο οραμα πισω απο το σχεδιασμο της. Αλλα δεν το βλεπω.

Γνωμη μου, ειναι ευκαιρια να αποκινεζοποιηθουμε. Απο μακρια κι αγαπημενοι. Ευχης εργο, η Ευρωπη να γινει αυτοδυναμη. Οπως και ηταν το αρχικο οραμα πισω απο το σχεδιασμο της. Αλλα δεν το βλεπω.

Αυτό είναι πολύ απίθανο. Και μην ξεχνάς ότι, ακόμα κι αν με κάποιον απίθανο τρόπο συμβεί αυτό ως προς τις γραμμές παραγωγής (που πραγματικά το χρειαζόμαστε να γίνει), υπάρχει και το κομμάτι των εξαγωγών και του τουρισμού που η Ευρώπη δεν αντέχει να αφήσει να χαθεί.

Απάντηση: Re: Ιοί

Αν νομίζουν ότι αυτό που θα λείψει από την ανθρωπότητα όταν αρχίσει να αναπνέει μετά το πρώτο κύμα του ιού θα είναι ένας τρίτος Π.Π., τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Πάντως, όσο περνάμε καινούρια ορόσημα νεκρών, τόσο θα θυμόμαστε ότι για όλα μας φταίει η Κίνα. Δεν είναι τυχαίο πως οι χώρες που ως τώρα διαχειρίστηκαν σωστά την κρίση (όπου σωστά = όπως πρότεινε η Κίνα), απέχουν εμφατικά από τέτοια ρητορική. Κι ο Τσιόδρας βέβαια τους γείωσε όταν προσπάθησαν να τον ρωτήσουν αν πιστεύει ότι ο ιός βγήκε από εργαστήριο.

(Disclaimer: τα παραπάνω δεν τα γράφω από αγάπη προς το ΚΚ Κίνας (τη γνώμη μου περί κομμουνισμού και λοιπών δικτατοριών την ξέρετε από άλλα θρεντ), απλά θεωρώ πως το να ξεκινήσουμε τέτοιες τακτικές σε αυτή τη φάση θα είναι η τελική ταφόπλακα της ανθρωπότητας).

Ποιος μιλησε για πολεμο ?
Για εμπαργκο μιλησα ...

Αλλα πες το αλλιως !
Ποιος πυροβολει τα ποδια του ?
Σιγουρα οχι η Apple (USA) την Foxconn !!!
H η Sony (Playstation 4) η η Microsoft (XBox One) η η Blackberry η η NOKIA !

Business, business, business ... :ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:....

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ OΣΙΑ :rip: ... τα σα εκ των σων (σοι προσφερωμεν)

Μην το βλέπετε μόνο στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας...
Θα δεχόσασταν ας πούμε να πληρώσετε ένα κοινό ψυγείο αντί για 500 1.000 ευρώ;
Ένα κοινο εννιάρι air condition 600 και 700;
Και δεν είναι μόνο το τελικό προϊόν. Πώς εξαρτήματα ή εργαλεια ή αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του προέρχονται από την Κίνα.

Βιαζονται και να ανοιξουν τα μαγαζια οι Ιταλοι και λοιποι για να επιστρεψει η ...κανονικοτητα και η αναπτυξη.Και πηγαν στο eurogroup σαν βρεγμενες γατες (και πως να μην πανε αφου τοσα χρονια υποστηριζαν λιτοτητα , περικοπες και...ρεαλισμο αντι για ευρωμολογα .

Μην το βλέπετε μόνο στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας...
Θα δεχόσασταν ας πούμε να πληρώσετε ένα κοινό ψυγείο αντί για 500 1.000 ευρώ;
Ένα κοινο εννιάρι air condition 600 και 700;
Και δεν είναι μόνο το τελικό προϊόν. Πώς εξαρτήματα ή εργαλεια ή αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του προέρχονται από την Κίνα.

NAI .... θα δεχομουν ! Και ξερεις γιατι ?
Γιατι ερχομαι(στε) απο μια εποχη που πληρωνε ΑΚΡΙΒΑ τετοια προιοντα (προ του 80).
Δεν παθαμε τιποτα. Απλα δεν τα αγοραζαμε η αγοραζαμε ενα για μια ζωη ολοκληρη.
Την θυμαμαι αυτη την εποχη. Δεν ηταν χλιδατη, αλλα δεν ηταν και κολαση.
Αλλωστε, επειδη η αγορα δεν συνεφερε (καθε 2 η 5 η 10 η 15 χρονια)
Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ειχε γινει κανονας. Μπορει να μην ηταν τελεια (επισκευη)
αλλα σου πηγαινε ενα πλυντηριο για 30 χρονια, ενα ψυγειο για 20 χρονια
και ενα αυτοκινητο για μια ζωη ολοκληρη. Ο Θειος μου ειχε ενα Toyota Crown.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΕΙ .... αν και φοβουνται πια λογω ηλικιας να το
οδηγησουν στην εθνικη.

ΝΑΙ, δεν ειναι ενα βημα μπροστα να αποκινεζοποιηθουμε αλλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου
(αν το κανουμε). Εχουμε μαθει να ΠΕΤΑΜΕ αντι να επισκευαζουμε. Διαισθανομαι γκρεμο στο βαθος
και ας μην φαινεται ακομα. Σημερα ειναι τα κινητα που πετιουνται μετα απο εναν χρονο ....
αλλα ΟΛΟΙ αντιλαμβανεστε που οδηγει αυτο. Να αγοραζονται ΟΛΑ με προσδοκιμο ζωης αναλογα
τις ΟΡΕΞΕΙΣ του καθε κατασκευαστη ! Οχι του καταναλωτη, του κατασκευαστη !!!!!
Και ας μου επιτραπει οχι ΜΟΝΟ του κατασκευαστη αλλα των ολιγοπωλειων, των τραστ
που εχουν ηδη επιβαλλει το Planned Obsolesence .... για να μην μεινει μηχανικος χωρις δουλεια.

Ομως ...

ο μηχανικος θα σπειρει και θα οργωσει το χωραφι, θα βοσκησει τα ζωα, η θα ψαρεψει στην θαλασσα ?

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ τι ειναι το ανελαστικο ..... και τι το ελαστικο. Και η Κινα (αλλα οχι μονο αυτη)
ειναι μερος του προβληματος. Οχι μονο με το τι της ξεφυγε αλλα με την ολιγωρεια να το ελεγξει
και παραδεχθει αλλα ΚΥΡΙΩΣ με το να γινει η Νο1 κατασκευαστικη δυναμη στον κοσμο !!!!!!!!
Ουτε η Νο1 κτηνοτροφικη, ουτε η Νο1 γεωργικη (που ΗΤΑΝ) ουτε η Νο1 αλιευτικη.

Η πανδημια ειναι ΕΝΑ καμπανακι του ποσο ΚΑΒΑΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ οι δυτικοι.
ΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ?
Οι κονσουμεραδικες ? Τι ειναι ανελαστικο (ως αναγκη) και τι ελαστικο (ως χρηση).
Η πανδημια πρεπει να μας βοηθησει να τα ξαναθυμηθουμε ολα αυτα (που ξεχασαμε).

καποιοι εχουν κοντη μνημη.... και φυσικα θα το δεχομουν κι εγω, γιατι το εζησα!

Θυμαμαι ακομα πως πηρα τον πρωτο μου υπολογιστη που εκανε μια περιουσια.... amstrad cpc 464 .
Mαζευα δραχμη δραχμη το χαρτζηλικι, τα λεφτα απο τα καλαντα, τα λεφτα του Πασχα/Χριστουγεννων κλπ

Και κυριως θυμαμαι το ποσο χαρα πηρα οταν τον αγοαρασα, και τον χρησιμοποιουσα για πολα χρονια.
Μ αυτον εμαθα προγραμματισμο, επαιζα παιχνιδια κλπ

Πολυ ευχαριστως θα γυριζα πισω...αν μπορεις να το πεις ετσι.

Δεν χρειαζομαστε καινουργιο κινητο καθε χρονο, ουτε ακριβο κινητο.
Μ αυτο που εχω (nokia 9) μια χαρα τη βγαζω για πολλα χρονια ακομα , χωρις να θυσιασω και τιποτα αλλωστε.

Μας εχει πιασει ολους μας μια τρομερη καταναλωτικη μανια...δε θα μας κανει κακο λιγη επιστροφη στο παρελθον.

με 22.000.000 ανεργους... δυστυχως δεν μπορει να κανει αλλιως!

Θα εχει μεγαλες απωλεις μεν, αλλα δε νομιζω οτι τον παιρνει για κατι αλλο.

Μιλησα χτες με τον ενα απο τους 2 θειους μου στην αμερικη (ενας Φλοριδα, κι ενας Νεα Υορκη) και μου ειπε οτι δεν εχει ξαναγινει τετοια κατασταση!
Μονο ο ενας θειος μου ειχε 25 ατομα προσωπικο που απελησε και δεν ξερει αν θα καταφερει να ξανανοιξει ..τα εξοδα τρεχουν, ο ιδιος δεν εχει λαβει καμια επιδοτηση και δεν ξερει τι θα γινει.

Ερχονται οι εργατες τους και του ζητανε φαι.... ν ανοιξει το μαγαζι για να μαγειρεψουν για τους ιδιους!

Οι ουρες μου ειπε για συσσίτιο ειναι χιλιομετρα.... και οι νεκροι στα νοσκομεια μενουν σε σακουλες για μερες γιατι δεν εχουν που να τους βαλουν.

απιστευτα πραγαμτα...ουτε σε καιρο πολεμου (καλα η Αμερικη ειδικα ποτε...δεν ειχε πολεμο στα εδαφη της).

Το Σεπτέμβριο του 1918, δηλαδή 9 μήνες ύστερα από το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας και στην καθοδική φάση της καμπύλης, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ υπήρχαν 600 ναυτικοί οι οποίοι νοσούσαν. Όμως, ο δήμαρχος αποφάσισε το γεγονός αυτό ήταν αμελητέο και σε καμία περίπτωση δεν τον υποχρέωνε να ματαιώσει την προγραμματισμένη παρέλαση, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση έγινε κανονικά, στις 28 Σεπτεμβρίου του 1918. Την 1η Οκτωβρίου τα κρούσματα είχαν ανέβει στα 635. Τις επόμενες ημέρες η Φιλαδέλφεια θα αναδεικνυόταν σε πρωταθλήτρια ως προς το πλήθος θανάτων εξαιτίας της ισπανικής γρίπης. Χάθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Σαν Φρανσίσκο. Αμέσως μόλις φάνηκε ότι τα κρούσματα εκμηδενίζονται, διοργανώθηκε κι εκεί μια μεγάλη παρέλαση, προκειμένου η πόλη να πανηγυρίσει την έξοδο από την καραντίνα. Η ισπανική γρίπη καραδοκούσε και πολύ σύντομα σάρωσε τον πληθυσμό της περιοχής.

Αντιθέτως, όπως παρατηρούν οι ιστορικοί που ερευνούν τα αρχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών, στην ίδια εκείνη χρονική φάση, οι δημοτικές αρχές του Σεν Λούις αποφάσισαν να ακυρώσουν μια παρέλαση παρόμοια με εκείνες της Φιλαδέλφειας και του Σαν Φρανσίσκο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι, ενώ οι άλλοι δήμαρχοι μετρούσαν χιλιάδες νεκρούς, ο ομόλογός τους στο Σεν Λούις είχε να αναφέρει μόλις 700.

https://www.protothema.gr/koronoios...ipis-to-1918-proeidopoiei-tin-ellada-to-2020/

με 22.000.000 ανεργους... δυστυχως δεν μπορει να κανει αλλιως!

Θα εχει μεγαλες απωλεις μεν, αλλα δε νομιζω οτι τον παιρνει για κατι αλλο.

Μιλησα χτες με τον ενα απο τους 2 θειους μου στην αμερικη (ενας Φλοριδα, κι ενας Νεα Υορκη) και μου ειπε οτι δεν εχει ξαναγινει τετοια κατασταση!
Μονο ο ενας θειος μου ειχε 25 ατομα προσωπικο που απελησε και δεν ξερει αν θα καταφερει να ξανανοιξει ..τα εξοδα τρεχουν, ο ιδιος δεν εχει λαβει καμια επιδοτηση και δεν ξερει τι θα γινει.

Ερχονται οι εργατες τους και του ζητανε φαι.... ν ανοιξει το μαγαζι για να μαγειρεψουν για τους ιδιους!

Οι ουρες μου ειπε για συσσίτιο ειναι χιλιομετρα.... και οι νεκροι στα νοσκομεια μενουν σε σακουλες για μερες γιατι δεν εχουν που να τους βαλουν.

απιστευτα πραγαμτα...ουτε σε καιρο πολεμου (καλα η Αμερικη ειδικα ποτε...δεν ειχε πολεμο στα εδαφη της).

όλα αυτά θα τα είχε σταματήσει με ένα lockdown

και πριν το Lockdown, η Αμερική νησί είναι και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στις πτήσεις

και πριν τις πτήσεις θα μπορούσε να ξεκινήσει 1η το lockdown σε πτήσεις από Κίνα και να το επιβάλει και στους άλλους και θα είχε τελειώσει τότε

δηλαδή όταν μετακινείται Ιρανός στρατηγός ξέρουν ακριβώς τις κινήσεις και επιτίθενται με drone και τώρα θέλουν να μας που ότι δεν ήξεραν τι συνέβαινε στην Κίνα; (τη στιγμή που η Κινέζα φίλη μας μας είχε δώσει φουλ εικόνα από τον Ιανουάριο - σε εμένα και τα ήξερα από τότε χωρίς να είμαι μυστική υπηρεσία;)

όταν είναι να αποκλείσουμε το κινέζικο 5G τότε απειλούμε τους πάντες;

συγνώμη αλλά δεν δένει όλο αυτό!

Η Βραζιλία φαίνεται να αρχίζει την άνοδο... είναι ακόμη μόνο στους 9 νεκρούς/εκ. αλλά μιλάμε για χώρα 210 εκατομμυρίων... 190 νέες απώλειες χθες, και μόλις 296 τεστ ανά εκατομμύριο... έχει κάνει μόλις 20% παραπάνω τεστ από τη χώρα μας, με 20πλάσιο πληθυσμό!

Απάντηση: Re: Ιοί

Βρε παιδιά 1290 θάνατοι στην Κίνα σε μια μέρα, τα δείχνει λάθος η τους πέθαναν;

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Για τ' χώρα μας λέμε (βέβαια οι ίδιοι) πως είσ' ό,τι δηλώσεις, αλλά οι Κινέζ´ φαίνεται πως το πηγαίνουν σε άλλο λέβ'λ.

Status
Not open for further replies.