Ιοί

Status
Not open for further replies.
Πάντως αν σας εκπλήσσει η στάση του Τραμπ, δείτε κι εδώ:

GettyImages-1210050182.jpg

Armed protesters demand an end to Michigan's Coronavirus lockdown orders

Γιου! - Ες! - Έι!
Γιου! - Ες! - Έι!

Κατασταση που θυμιζει το γνωστο ανεκδοτο με το αεροπλανοφορο και τον... φάρο!

Και δεν ειναι μονο οι ατυχοι οι αμερικανοί. Τι θα ξημερωσει για πολλους την επομένη, που θα αντιληφθουν οτι οι σοφοι ηγετες ειναι στην πραγματικοτητα μαθητευόμενοι μάγοι.

Re: Απάντηση: Ιοί

Εγω ξεκινησα την κουβεντα για "εργοστηριακο" ιο .... αρα ? .... που ανηκω ?

Στους συνωμοσιολόγους, απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός δημιουργήθηκε με τεχνητά μέσα.

Εγω ξεκινησα την κουβεντα για "εργοστηριακο" ιο .... αρα ? .... που ανηκω ?
Ας το κλεισουμε ομως εδω !

Η υπόθεση - συνομωσιολογία περί εργοστηριακου ιού που ξεφυγε δεν είναι αποκλειστικότητα σου.
Την έχω ακούσει ( όπως και τα άλλα που έγραψα) κάνοντας απλώς μια βόλτα έξω.
Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς με το που ανήκεις ( και δεν με αφορά κιόλας).
Θα σε παραπέμψω απλώς σε αυτό που έγραψε παραπάνω ο Maestro εκφράζοντας έτσι την άποψή μου όταν διαβάζω ανυπόστατες υποθέσεις.

"Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα πάντως διαφωνεί μαζί σου. Αφενός διότι ανέκαθεν οι ιοί προέκυπταν μέσω της φυσικής εξέλιξης, αφετέρου διότι δεν κατηγορείς κάποιον όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, πόσο μάλλον απόδειξη γι'αυτό.

Οπότε κάτι τέτοια πιστεύω μας ας τα κρατάμε για τον εαυτό μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκτός φυσικά αν κάνουμε εθελοντικό προεκλογικό campaigning για αυτούς που κάναν τη συνομωσιολογία σημαία για να κρύψουν τις ευθύνες τους."

Δηλαδη αν ηταν εργαστηριακος ιος θα το ελεγαν ? Σιγα τις..αδιαφθορες κυβερνησεις που θα παρεξηγηθουν απο την συνομωσιολογια.Εξαλλου την σημερινη εποχη δεν λεμε συνομωσιολογια , η μοδατη λεξη ειναι ''λαικισμος'' : )

Εντάξει δεν μπορούμε όμως να στηρίζουμε τα πάντα στην εκτίμηση ποιος έχει να κερδίσει από μία ενέργεια. Αυτό είναι η προσέγγιση ενός ντετέκτιβ, και σωστά είναι, γιατί σκοπός του δεν είναι η απόδειξη αλλά η εξιχνίαση μιας εντελώς άγνωστης κατάστασης η οποία εξιχνίαση προϋποθέτει τη διερεύνηση πολλών πιθανών εκδοχών ενός συμβάντος και πολλαπλών γραμμών αιτιότητας. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με τον φόνο της πλούσιας κληρονόμου αλλά με εναν λαό 1,4 δισεκατομμυρίων.

Τώρα για το ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως και να μη μας τα λέει καλά ως προς τον αριθμό θανάτων και εν τέλει την έκταση εξάπλωσης του ιού είναι άλλο ζήτημα.

Δηλαδη αν ηταν εργαστηριακος ιος θα το ελεγαν ? Σιγα τις..αδιαφθορες κυβερνησεις που θα παρεξηγηθουν απο την συνομωσιολογια.Εξαλλου την σημερινη εποχη δεν λεμε συνομωσιολογια , η μοδατη λεξη ειναι ''λαικισμος'' : )

Φαντάζομαι πως κι εσύ αν ήσουν serial killer δε θα το έλεγες. Οπότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε το ότι είσαι; Λίγη προσοχή όταν οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και -φαντάζομαι- δε μας αρέσει το γεγονός ότι το ταμπλώ στήνεται σα να πλησιάζει σύγκρουση.

Η υπόθεση - συνομωσιολογία περί εργοστηριακου ιού που ξεφυγε δεν είναι αποκλειστικότητα σου.
Την έχω ακούσει ( όπως και τα άλλα που έγραψα) κάνοντας απλώς μια βόλτα έξω.
Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς με το που ανήκεις ( και δεν με αφορά κιόλας).
Θα σε παραπέμψω απλώς σε αυτό που έγραψε παραπάνω ο Maestro εκφράζοντας έτσι την άποψή μου όταν διαβάζω ανυπόστατες υποθέσεις.

"Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα πάντως διαφωνεί μαζί σου. Αφενός διότι ανέκαθεν οι ιοί προέκυπταν μέσω της φυσικής εξέλιξης, αφετέρου διότι δεν κατηγορείς κάποιον όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, πόσο μάλλον απόδειξη γι'αυτό.

Οπότε κάτι τέτοια πιστεύω μας ας τα κρατάμε για τον εαυτό μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκτός φυσικά αν κάνουμε εθελοντικό προεκλογικό campaigning για αυτούς που κάναν τη συνομωσιολογία σημαία για να κρύψουν τις ευθύνες τους."

Ακομα πιο βαρυς ο πελεκυς σου (πανω μου).
Μ'αρεσει που προσπαθησες να μετριασεις την αποκλειστικοτητα (μου) περι εργατηριακου ιου.
Που να μουν και ο πρωτολαλλησας .... κρεμασμενος αναποδα απο το μεσιανο καταρτι.
Hang them high and dry :flipout:...

Εντάξει δεν μπορούμε όμως να στηρίζουμε τα πάντα στην εκτίμηση ποιος έχει να κερδίσει από μία ενέργεια. Αυτό είναι η προσέγγιση ενός ντετέκτιβ, και σωστά είναι, γιατί σκοπός του δεν είναι η απόδειξη αλλά η εξιχνίαση μιας εντελώς άγνωστης κατάστασης η οποία εξιχνίαση προϋποθέτει τη διερεύνηση πολλών πιθανών εκδοχών ενός συμβάντος και πολλαπλών γραμμών αιτιότητας. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με τον φόνο της πλούσιας κληρονόμου αλλά με εναν λαό 1,4 δισεκατομμυρίων.

Τώρα για το ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως και να μη μας τα λέει καλά ως προς τον αριθμό θανάτων και εν τέλει την έκταση εξάπλωσης του ιού είναι άλλο ζήτημα.

Oταν απο υπαιτιοτητα κυβερνησεων η οργανισμων πεθανει κοσμακης .... ΠΟΤΕ δεν ονομαζεται φονος.
Παραπλευρη απωλεια .... ονομαζεται (φιλτατε Τασο). Με τετοιο ορισμο, ΚΑΝΕΙΣ ντετεκτιβ δεν εχει την νομιμοτητα να ψαξει.
Ολα (δυστυχως και ο νομος), σε ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΟ διακρατικο επιπεδο, αρχονται απο την διατυπωση του ορου .... και οχι απο το γεγονος (θανατος χιλιαδων).

Φαντάζομαι πως κι εσύ αν ήσουν serial killer δε θα το έλεγες. Οπότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε το ότι είσαι; Λίγη προσοχή όταν οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και -φαντάζομαι- δε μας αρέσει το γεγονός ότι το ταμπλώ στήνεται σα να πλησιάζει σύγκρουση.

Ε κοιτα να δεις, αν στην γειτονια μου υπαρχουν κρουσματα εγκληματικοτητας και πιαστω και μερικες φορες να λεω και ψεμματα, αντε να με πιστεψουν μετα :)

Ιοι κατασκευαζονται (για θεραπεια προφανως ) ανθρωπινο εργαστηριακο λαθος δεν ειναι απιθανο να γινει , αν κρυβεις και μερικα κρουσματα (για την οικονομια, το εμποριο, τον τουρισμο, τους ολυμπιακους αγωνες ) , αν θελουμε σε πιστευουμε μετα..:)

Ακομα πιο βαρυς ο πελεκυς σου (πανω μου).
Μ'αρεσει που προσπαθησες να μετριασεις την αποκλειστικοτητα (μου) περι εργατηριακου ιου.
Που να μουν και ο πρωτολαλλησας .... κρεμασμενος αναποδα απο το μεσιανο καταρτι.
Hang them high and dry :flipout:...
.

Μπορώ να απολογηθώ μόνο για όσα γράφω και όχι για οτι καταλαβαινεις.

Γιατί ολονών το μυαλό πηγαίνει στα κινητά.

Πχ από Κίνα μπορεί να πάρει κανείς ωραιότατα κοπτικά τόρνου (λέω ένα παράδειγμα από τα μυριάδες) στο 1/5 της τιμής, με ποιότητα, καίτοι όχι εφάμιλη των ευρωπαϊκών, τουλάχιστον αξιοπρεπή (καθόλου "κινεζιές" εν ολίγοις). Αυτό επηρεάζει το κόστος παραγωγής πολλών προϊόντων, το κόστος των κατασκευών κλπ. Δεν είναι μόνο το τελικό προϊόν.
Απεξάρτηση από την Κίνα θα σήμαινε σοβαρότατη άνοδος της τιμής τεράστιας γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών.

Εδώ έφτασαν να φιάχνουν και σοβαρά αυτοκίνητα, ειδικά γιά την τιμή που τα πουλάνε.

Γιατι επι 50 χρονια, ΔΕΝ ειχαμε τετοιες πανδημιες.
Ειχαμε εξαρσεις, ειχαμε επικινδυνοτερους ιους ... αλλα δεν ειχαμε τετοιο lightning fast ρυθμο εξαπλωσης.

Η εξέλιξη σημαίνει πως μετά τα 50 αυτά χρόνια, δημιουργήθηκε μέσω φυαικής εξέλιξης ο ιός που το κάνει ΚΑΙ αυτό. Δεν αποτελει κάτι εντυπωσιακό. Υπάρχουν και μεταδοτικότεροι.

Θα τα μάθουμε όλα, απλά δεν θα τα μάθουμε τώρα. Όπως είπε και ο Τσιόδρας γιά άλλο θέμα: "Σύντομα, αλλά όχι πολύ σύντομα".

Μήπως να χαλαρώσουμε λίγο με τις συνομωσίες ,άρχισαν να κουράζουν .. Καλό είναι να ενημερωνόμαστε με δεδομένα , μην αρχίσουνε και ρίχνουμε και ταρό σε λίγο..

Ακριβώς. Νομίζω ότι εξαντλήθηκε το θέμα. Αν κάποιος έχει αξιόπιστα στοιχεία περί εργαστηρίου κλπ, ας τα παραθέσει. Αλλιώς κάθε ποστ που προάγει αστήρικτη συνομωσιολογία θα σφουγγαρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά "μου είπε κάποιος ότι" κ.ο.κ.

Δεν ξέρω πόσο φυσική εξέλιξη είναι η βιομηχανική εκτροφή κοτόπουλων πάντως!
https://www.youtube.com/watch?time_...hVViFjBHRJ3d38-3dFWzGGYMZ_NQNfYA3WQ643eKoOVew

Δεν ξέρω πόσο φυσική εξέλιξη είναι η βιομηχανική εκτροφή κοτόπουλων πάντως!
https://www.youtube.com/watch?time_...hVViFjBHRJ3d38-3dFWzGGYMZ_NQNfYA3WQ643eKoOVew

Απολύτως, εκτός αν αποφασίσουμε ότι μόνο το 1 από τα 7 δισεκατομμύρια του πληθυσμού επιτρέπεται να έχει πρόσβαση σε τροφή. Αλλιώς, παραδοσιακά μέσα όπως το κτήμα της γιαγιάς και του παππού δεν επαρκούν, εκτός κι αν μιλάμε για τοπικές οικονονομίες λίγων εκατοντάδων κατοίκων.

Γι'αυτό και το next big thing στη γενετική θα'ναι το μη ζωικό κρέας, γιατί όσο αυξάνει ο πληθυσμός, ακόμα και η βιομηχανική εκτροφή θα γίνει αδύνατη από ένα σημείο και μετά.

Ακριβώς. Νομίζω ότι εξαντλήθηκε το θέμα. Αν κάποιος έχει αξιόπιστα στοιχεία περί εργαστηρίου κλπ, ας τα παραθέσει. Αλλιώς κάθε ποστ που προάγει αστήρικτη συνομωσιολογία θα σφουγγαρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά "μου είπε κάποιος ότι" κ.ο.κ.

Eνα τελευταιο ποστ.Μπορει να υπαρχει γενικοτερη δυσπιστια και καχυποψια ετσι και αλλιως αλλα δεν ξεκινησε το ολο θεμα απο τον Μπαμπη τον Σουγια.Απασχολει που περισσοτερους απο εμας και οχι μονο για πολιτικυς λογους
Αν βλεπεις πρεσβειες , τηλεγραφηματα , επιστημονες που ανησυχουν για την ασφαλεια του κινεζικου εργαστηριου, washinghton post , ναι δεν υπαρχουν αποδειξεις , αλλα ... μπορει και να υπαρξουν στο μελλον.Οχι οτι εχει και σημασια γα το παρον.

Τα σημερινά στοιχεία. Ο αριθμός των νεκρών άνω των 65 είναι ο πραγματικός.
Πίνακας
5GgyHpI.png

Νεκροί ανά 100.000 πληθυσμού
GMywsYq.png

Ηλικιωμένοι νεκροί ανά 100.000 ηλικιωμένων
hZY6Meu.png

Eνα τελευταιο ποστ.Μπορει να υπαρχει γενικοτερη δυσπιστια και καχυποψια ετσι και αλλιως αλλα δεν ξεκινησε το ολο θεμα απο τον Μπαμπη τον Σουγια.Απασχολει που περισσοτερους απο εμας και οχι μονο για πολιτικυς λογους
Αν βλεπεις πρεσβειες , τηλεγραφηματα , επιστημονες που ανησυχουν για την ασφαλεια του κινεζικου εργαστηριου, washinghton post , ναι δεν υπαρχουν αποδειξεις , αλλα ... μπορει και να υπαρξουν στο μελλον.Οχι οτι εχει και σημασια γα το παρον.

Αν υπάρξουν στο μέλλον θα το συζητήσουμε. Μέχρι τότε οι αναφορές σε αυτό το θέμα σταματάνε εδώ. Η αγνόηση αυτής της οδηγίας θα επιφέρει τον προσωρινό αποκλεισμό του συντάκτη.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

https://www.corona24.news/c/2020/04...-that-scientists-created-the-coronavirus.html

Ώπα παιδιά. Γενικώς απεχθάνομαι τις θεωρίες συνομωσίας όσο δεν πάει. Όταν όμως μιλάει ένας νομπελίστας στήνω αυτί. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με γελοιότητες για 5g. Αν μη τι αλλο θα πρεπει να ερευνηθει σε μεγαλυτερο, νομιζω, βαθος απο τη μελετη του Nature που μολις 1-2 μηνες μετα την εμφανιση του ιού τοποθετήθηκε αναφανδόν αρνητικα ως προς την εκδοχη να ειναι ο ιος κατασκευασμένος γενετικα.

Status
Not open for further replies.