Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Με τα σημερινά στοιχεία του ECDC η κατάσταση έχει ως εξής.
Για την Ελλάδα η αναλογία νεα τεστ προς νέο κρούσμα παρέμεινε η ίδια με χθες 62:1.
Η ίδια αναλογία είναι:
* Βουλγαρία 3:1 (2330:717)
* Αλβανία 5:1 (878:168)
* Σκόπια 13:1 (1.253:98)
* Ρουμανία 13:1 (14.784:1.109)
* Σερβία 29:1 (3.082:108)

Θα ελεγα οτι τα Βαλκανια (εκτος Ελλαδας και Τουρκιας) πανε κατα διαολου... Ενω στο πρωτο κυμα ηταν απο τα "θαυματα" που δεν ειχαν υποκυψει στον ιο.
Η Γερμανια παντα Top στον τομεα.
 
Re: Απάντηση: Ιοί

Θα ελεγα οτι τα Βαλκανια (εκτος Ελλαδας και Τουρκιας) πανε κατα διαολου... Ενω στο πρωτο κυμα ηταν απο τα "θαυματα" που δεν ειχαν υποκυψει στον ιο.
Η Γερμανια παντα Top στον τομεα.

Γιατί εκτός Τουρκίας; Εκεί απλά κρύβουν τα κρούσματα, στην πραγματικότητα είναι από τις πλέον πληγείσες χώρες.
 
Θα ελεγα οτι τα Βαλκανια (εκτος Ελλαδας και Τουρκιας) πανε κατα διαολου... Ενω στο πρωτο κυμα ηταν απο τα "θαυματα" που δεν ειχαν υποκυψει στον ιο.
Η Γερμανια παντα Top στον τομεα.

Καθολου θαυματα, απλως, μικρος αριθμός τεστ, και το κυριοτερο, "επαρχια".
Δεν ειναι τυχαια τα μερη οπου ξεκινησε η διαδοση, απο τα πλεον πολυσυχναστα και κοσμοπολιτικα. Αλβανια ποιος παει πλην των Αλβανων.
 
Η σημερινή εικόνα
Αναλογία νέων τεστ ανά νεο κρούσμα 40:1, αλλά με λίγα σχετικά τεστ. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση των τελευταιών 3 εβδομάδων.
Για άλλες χώρες η ίδια αναλογία είναι:
* Βουλγαρία 1,3:1 !!!! (924:720)
* Αλβανία 5:1 (862:167)
* Σκόπια 13:1 (464:37)
* Ρουμανία 11:1 (7.331:692)
* Σερβία 204:1 (5.930:29)
 
Δεν αρκεί, δεν αρκεί με τίποτα.
Μονό καραντίνα για προέλευση από χώρα με τέτοιο φορτίο.
Αυτοί και οι ερχόμενοι από Αλβανία μάς κατέστρεψαν κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα, δείτε τη γεωγραφική διασπορά Ιουλίου αρχών Αυγούστου και θα καταλάβετε.
 
H σημερινή κατάσταση.
Αναλογία νέων τεστ ανά κρούσμα, λίγο καλύτερη από χθες, 43:1.
H ίδια αναλογία σε άλλες χώρες είναι σήμερα:
  • Βουλγαρία 6:1 (4.312:736).
  • Αλβανία 6:1 (824:144)
  • Σκόπια 11:1 (1721:163)
  • Ρουμανία 15:1 (25.991:1.713)
  • Σερβία 75:1 (7.682:102)
 
Oποιος πηγε σινεμα πηγε



Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:


- Αποφυγή κοινωνικών επαφών και συγχρωτισμού, καθώς και χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς

- Εως 9 άτομα όριο για δημόσιες συναθροίσεις

- Αναστέλλονται συναυλίες σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους και προβολές σε κινηματογράφους.

- Για τους άνω των 65, περιορισμός στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις

- Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

- Κλιμακωτό ωράριο εργασίας στο Δημόσιο, με σταδιακή άφιξη στην εργασία στις 7, 8 και 9 το πρωί

- Αποχώρηση από την εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε 4 «κύματα»

- Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζόμενους που δεν τηρούν τα μέτρα

- Σχεδιασμός για πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων
 
Η μεγάλη κυκλοφορία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς τα νοσοκομεία αναφοράς καλούνται να διαχειριστούν ολοένα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με λοίμωξη Covid-19, τόσο στις κλινικές Covid-19 όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Είναι ενδεικτικό ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι ασθενείς ήταν 318 και οι διασωληνωμένοι 37. Χθες οι νοσηλευόμενοι ήταν 554 και οι διασωληνωμένοι 76. Μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες έχουν ειςαχθεί στα νοσοκομεία άλλοι 216 ασθενείς με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού και οι διασωληνωμένοι έχουν διπλασιαστεί.
Ο κ. Μαγιορκίνης αποτύπωσε αυτήν την δυναμική κατάσταση λέγοντας χθες ότι «η τάση αύξησης της πίεσης στο σύστημα Υγείας, μέσω της αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων, παραμένει χωρίς σημάδια υποχώρησης, έχοντας διπλασιαστεί ωστόσο, σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων».

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να λειτουργήσουν τα μέτρα «σβήνοντας» τη μεγάλη εστία του κορωνοϊού στην Αττική, ο καθηγητής εξήγησε πως «η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την Αττική, αναμένουμε να καταγραφεί στην επίπτωση των κρουσμάτων εντός περίπου 10-14 ημέρες, ενώ για την επίπτωση στον αριθμό των διασωληνωμένων αναμένουμε να χρειαστεί παραπάνω, γύρω στις 20-30 ημέρες».

Άρα, αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται σταδιακά την επόμενη εβδομάδα και ίσως να μειώνονται προς το τέλος του Σεπτεμβρίου. Για την αποσυμπίεση των ΜΕΘ θα χρειαστεί όμως μεγαλύτερο διάστημα, από τις 10 Οκτωβρίου και μετά θα φανεί η μείωση της ροής των ασθενών προς τις ΜΕΘ.



https://www.protothema.gr/greece/ar...kai-pote-tha-svisei-i-estia-tou-lekanopediou/
 
Δημοσίευμα των New York Times θέλει την AstraZeneca να προχώρησε σε δεύτερο «πάγωμα» των δοκιμών του εμβολίου στις αρχές Σεπτεμβρίου


Το «πάγωμα» των δοκικών του εμβολίου της AstraZeneca για δεύτερη φορά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε δημοσίευμα των New York Times, καθώς εμφανίστηκε, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της εφημερίδας, δεύτερο άτομο που παρουσίασε σοβαρή νευρολογική ασθένεια.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως επρόκειτο για μια γυναίκα, η οποία συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου στη Βρετανία και μετά τη λήψη δόσης, εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε, σε τοποθέτησή της, τη διάγνωση στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της δεύτερης γυναίκας που ασθένησε, μίλησε στους Times και επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε επισημανθεί ως εγκάρσια μυελίτιδα.
 
Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο "παγώματος" της διαδικασίας, βρίσκεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό της AstraZeneca, καθώς υπήρξε και δεύτερο άτομο με παρενέργειες, κατά τις δοκιμές που γίνονται.


Πρόκειται για μια γυναίκα, όπως αναφέρουν οι New York Times, που συμμετείχε στις δοκιμές στη Βρετανία και εμφάνισε μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό. Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η παρενέργεια αυτή είναι σπάνια, αλλά σοβαρή, και οι ειδικοί δήλωσαν ότι θεωρείται αμφίβολη η συνέχεια των δοκιμών για το εμβόλιο της AstraZeneca ενάντια στον κορονοϊό, οι οποίες να σημειωθεί ότι έχουν σταματήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση της AstraZeneca αναφέρει πως στόχος της είναι εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, όριο που θέτει και ο αμερικανικός οργανισμός FDA στις οδηγίες του. Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κορονοϊό.

«Αν υπάρχουν δύο περιπτώσεις, τότε αρχίζει να μοιάζει με ένα επικίνδυνο μοτίβο» δήλωσε ο Μαρκ Σλίφκα, ειδικός εμβολίων της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε περίπωση που βρεθεί τρίτη περίπτωση παρενέργειας, οι δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο θα πρέπει να σταματήσουν. Η AstraZeneca αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά δοκιμές του εμβολίου λόγω της πίεσης που δέχεται για να ενημερώνει για την πρόοδο αυτών από τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει το συγκεκριμένο πειραματικό εμβόλιο.




https://www.news247.gr/kosmos/koron...home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1
 
«Οι αριθμοί μεγαλώνουν από τη μία μέρα στην άλλη, είναι εύκολη η απότομη αύξηση. Και όσο θα κλεινόμαστε σε εσωτερικούς χώρους λόγω κρύου, θα χειροτερεύει η κατάσταση.

Το αν θα φτάσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα, εξαρτάται από το πόσο προσέχει ο καθένας μας. Θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να είμαστε πιθανά κρούσματα και να προσέχουμε τους γύρω μας σαν να είμαστε φορείς», σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Όπως εξήγησε η κ. Γκάγκα, «στο Σωτηρία έχουμε δύο μονάδες, το καλοκαίρι ήταν η μία μόνο ανοιχτή και δεν είχε πρόβλημα. Την Τετάρτη χρειάστηκε να ανοίξει και η δεύτερη και έχει ήδη γεμίσει, αυτήν τη στιγμή έχουμε 27 άτομα σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν μόνο δύο ελεύθερα κρεβάτια στην μονάδα ενδιάμεσης φροντίδας. Υπάρχουν βέβαια αλλού νοσοκομεία, αλλά σίγουρα υπάρχει θέμα. Και δημιουργείται πρόβλημα και για τις άλλες παθήσεις. Επειδή βλέπουμε τον μεγαλύτερο αριθμό των πνευμονολογικών περιστατικών στο λεκανοπέδιο, αυτή τη στιγμή η δύναμή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά έχει πέσει στο μισό. Είναι και αυτό μία πίεση».

Όσο για την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων –το Σάββατο είχαμε 65 ασθενείς διασωληνωμένους, σήμερα έχουμε 79-, η κ. Γκάγκα σχολίασε: «Οι ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης είναι ένα ποσοστό του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων και βέβαια του συνολικού αριθμού όσων χρήζουν νοσηλείας.

Όσο έχουμε πολλά κρούσματα, κάποιο ποσοστό, γύρω στο 20%, ή στο 10% στις καλύτερες προϋποθέσεις, θα χρειαστεί νοσηλεία και κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν μονάδα. Όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, ο κίνδυνος για εισαγωγή σε μονάδα αυξάνεται και οι άρρωστοι που μπαίνουν στη μονάδα μένουν αρκετές ημέρες, ή και εβδομάδες».


https://newpost.gr/ellada/5f6978de6...ai-sto-kokkino-mahi-gia-na-antexei-to-systima
 
Διάγγελμα του πρωθυπουργού σήμερα στις έξι το απόγευμα για τον κορωνοϊό.
 
Λόγω των συνθηκών της Πανδημίας,την κρίση που επέφερε στα Τουριστικά επαγγέλματα και κυρίως στα Νησιά, φέτος δουλεύω σ ένα μικρό μουσειακό χώρο, απλά για την .. επιβίωση.
Ερχόμενος σ επαφή καθημερινά με αρκετό κόσμο, διαπιστώνω ότι τελικά οι ξένοι γενικά και ειδικά από συγκεκριμένες χώρες, είναι προβληματικοί σε θέματα προφύλαξης.
 
Status
Not open for further replies.