Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

Πέρνουμε εδώ και κανενα μήνα με τη γυναίκα μου

Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ή προληπτικά ;

Κώστα προληπτικά , μικρή δόση έως 100mg δεν δημιουργεί κάποια επιπλοκή σύμφωνα με αδερφικό φίλο γιατρό που παρακολουθεί τις εξελίξεις , περνω ένα χάπι των 70mg καθημερινά. Είμαι (μάλλον) σε κατηγορία με επικινδυνότητα λόγω υποκείμενου νοσήματος, κινούμε παντού και σε δημόσιες υπηρεσίες , παιρνω όσο μπορώ προφυλάξεις και παράλληλα προσπαθώ να θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι θα πρέπει όλοι να τρέξουν να ακολουθησουν την ίδια τακτική. Εγώ δεν έχω διαβάσει έρευνα οπότε δεν μπορώ να υποστηρίξω αν είναι σωστό ή λάθος. Αν δεν το ανέφερε ο Ναθ δεν θα έγραφα κάτι.

Ανέβασα το ενημερωμένο διάγραμμα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Ακολούθησα και τη συμβουλή του Κώστα ( kbouk ) για το χρωματισμό. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το βελτιώσω ?
H αναλογία νέων PCR τεστ ανά κρούσμα είναι η καλύτερη των τελευταίων 6 ημερών, δηλαδή 44:1 ενώ χθες ήταν 21:1
Θέλω να αλλάξω και τη λογική της αναλυτικής σελίδας, λαμβάνωντας υπόψη μου δεδομένα από τη 1/7/2020 και μετά. Θα αγνοήσω δηλαδή όλα τα προηγούμενα στοιχεία, για να παρακολουθήσουμε έτσι συγκριτικά το 2ο κύμα της πανδημίας, χωρίς την προιστορία του πρώτου κύματος. Ελπίζω να το έχω έτοιμο αύριο.

Ανέβασα τα στοιχεία της Κυριακής 4/10/2020. Η πρόγνωση του ΙΗΜΕ είναι από 2/10/2020.
Για την αναλυτική εικόνα των χωρών, οι μετρήσεις ξεκινούν από 1/7/2020, έτσι αγνοούμε τελείως το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Στοιχεία Τεστ & Κρούσματα Ελλάδα: http://stel67pi.ddns.net/eody.html
Αναλυτική εικόνα χωρών: http://stel67pi.ddns.net/20201004.html

Αν βρείτε κάποιο λάθος, στείλτε μήνυμα. Έκανα πολλές αλλαγές μαζεμένες στο πρόγραμμα και πιθανόν να μου έχουν ξεφύγει λάθη.

Τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν είναι καθόλου καλά. H σημερινή αναλογία test ανά κρούσμα είναι 20:1. Αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη τιμή στο διάστημα μετά από τις 4/6/2020. Μόνη χειρότερη ημερομηνία στις 21/9 που ήταν 17:1.
Εδω η εικόνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Η κατάσταση στον κόσμο με τα σημερινά στοιχεία του ECDC είναι εδώ. Επισημαίνω ότι οι αριθμοί στη σελίδα αυτή ισχύουν για την περίοδο 1/7/2020 και μετά.
Μόλις συνειδητοποίησα ότι οι Ευρωπαικές χώρες με την χειρότερη επίδοση είναι πολύ κοντά στα σύνορά μας:
1. Κόσοβο
2. Μαυροβούνιο
3. Σκόπια
4. Βοσνία και Ερζεγοβίνη
5. Μολδαβία
6. Ρουμανία
7. Αλβανία
8. Βουλγαρία
9. Ισπανία
10. Ουκρανία
11. Σερβία
12. Κροατία
13. Πορτογαλία

Ανέβασα τα σημερινά στοιχεία του ECDC.
Και τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.
H αναλογία τεστ ανά κρούσμα έχει πέσει στο 29:1, με μέσο όρο εβδομάδας 30:1. Με το μάτι φαίνεται ότι η τάση είναι να παραμείνει γύρω στο 30:1. Ελπίζω μην πέσει πιο κάτω.

Last edited:
H διακεκομένη γραμμή δείχνει ξεκάθαρη αυξητική τάση από το καλοκαίρι. Πλέον αρχίζει και φαίνεται και στο δικό μας περιβάλλον. Ακούω γνωστούς μου που έχουν κολλήσει, εώ το καλοκαίρι οι περισσότεροι είχαμε την απορία: που είναι όλοι αυτοί που έχουν κολλήσει;
Ο κλειός στενεύει.

Δεν βάζει (δεν έχει, μάλλον) μυαλό ο κόσμος...

Σε τένις κλαμπ που πάω μπαίνουν 3 / 3 μέσα σε χώρο (γραμματείας) 8 m2 (που κανονικά επιτρέπεται ένας μόνο και προφανώς με μάσκα (πινακίδες κλπ))

Και αυτό χωρίς καν να υπάρχει λόγος....απλά για να πιάσουν κουβέντα....

Καλα τα λέγε ο Λεβέντης...

Με τοσα που εχουν ακουστει δεν μου κανει εντυπωση να ερευνουν και τα αυτονοητα

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

screenshot_22995194.jpg

Επίπεδο 4:Tο απευκταίο "κόκκινο" σενάριο–Τα μέτρα τύπου λοκντάουν που θα ισχύσουν

Νομιζω οτι πλεον εχουμε ξεπερασει το ρεκορ διασωληνομενων της ανοιξης και του πρωτου κυματος φτανοντας σημερα τους 98 ασθενεις σε ΜΕΘ.

Πλέον ξεπεράσαμε τα 90 άτομα σε ΜΕΘ αριθμός που είχαμε να δούμε από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απρίλιου.
Αν θυμάμαι καλά τοτε ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών σε ΜΕΘ ήταν 93.

Status
Not open for further replies.