Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Για πιο λόγο να προτιμήσουν νότιες χώρες όπως είμαστε εμείς το συγκεκριμένο εμβόλιο που έχει δυσκολία στην μεταφορά του και συντήρηση και όχι της moderna που στο κάτω κάτω το ίδιο ποσοστό επιτυχίας παρουσιάζουν;
Σε βόρειες χώρες που υπάρχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες ( συν ότι υπάρχουν πιο οργανωμένες υποδομές) φαντάζομαι πως θα είναι πιο εύκολη η μεταφορά και η συντήρηση του.

Προφανως όλα ειναι μελετημένα από τους ειδικούς. Διαφορετικα θα μπεις σε μια λογικη να αναρωτηθεις μηπως "μπαγιατευει" και στο ψυγειο.

Αυτοί, που το κατασκεύασαν και το δοκίμασαν σίγουρα ήταν ειδικοί Τις διαδικασίες εφαρμογής από το "ελληνικό δημόσιο" φοβάμαι...

Εντάξει με τα ψυγεία! Το ερώτημα, που γεννιέται είναι πόση ώρα μετά την κατάψυξη το εμβόλιο είναι ενεργό, όπως χρειάζεται γιά να στο "φυτέψουν" στο μπράτσο, γιατί δε φαντάζομαι ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται δίπλα στα ψυγεία.....

Και πως θα γνωρίζω ότι ..... δεν μπαγιάτεψε;

το φιαλίδιο με το εμβόλιο αποθηκεύεται σε αυτά τα ψυγεία (που υπάρχουν σε όλα τα βιοχημικά εργαστήρια εδω και δεκαετίες στα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα για πειραματικούς σκοπούς).
Αυτά τα έχουν σφραγίσει και η θερμοκρασία τους σκαναρετε σε ζωντανό χρόνο με "έξυπνα" μηχανήματα, καθώς και η τοποθεσία με GPS.
Μετά, φαντάζομαι δεν γνωρίζω ακριβώς, η μεταφορά των 5-10 φιαλιδίων προς ένεση μπορεί να γίνει σε ξηρό πάγο. Κάθε φιαλίδιο ξεπαγωνει (θέλει 1-2 λεπτα το πολύ στους 37 βαθμούς). Από τη στιγμή που το φιαλίδιο ξεπαγώνει ο/η νοσοκόμος δεν χαζεύει, δεν μιλάει στο τηλέφωνο, κάνει γρήγορα και ένα-ένα. Αυτά θα τους τα πουν, δεν είναι και rocket-science
Τώρα αυτό της Moderna πρέπει να έχει διάφορα έκδοχα δικής τους τεχνολογίας, που ελπίζω να μας πουν τι είναι, και το κάνουν ανθεκτικό

Φαντάζομαι ότι ο χρόνος από -70 > +37 είναι κρίσιμος , με προστιθέμενη θερμότητα μάλλον...

Φαντάζομαι ότι ο χρόνος από -70 > +37 είναι κρίσιμος , με προστιθέμενη θερμότητα μάλλον...

κύτταξε, το RNA είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία, αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας, για μερικά λεπτά δεν έγινε κάτι. τα πάντα θα γίνουν βασει πρωτοκόλλου.
Κάπου άκουσα ότι οι γερμανοί έχουν υπολογίσει 10 λεπτά ανα εμβόλιο, είναι πολύ λογικός χρόνος από τη στιγμή που θα πάρει κάποιος το εμβόλιο από τους -70, ξεπάγωμα, ένεση.

Στη σύριγγα θα είναι κοντά στους 37....Αλλιώς, ένας ακόμα τρόπος να σε στείλουν !

@ecodrifter κάτι τέτοιο φαντάζομαι, θέλει φυσικά υπομονή και πειθαρχία.

Θα υπάρχει πρωτόκολλο, που δεν γνωρίζω, για maximum απόδοση. Εκεί χρειάζεται ακρίβεια και όχι τσαπατσουλιές ή "τα ξέρω αυτά", από τους αρμόδιους, γιατι όπως λέει και στη διαφήμιση ο πιτσιρίκος "αυτό δεν το έχετε ξαναδεί".
έχω δουλέψει με RNA (για ερευνητικούς σκοπούς) και ένας κανόνας ήταν, ότι ποτε δεν αφήνουμε RNA σε απλό πάγο για πάνω απο 30 λεπτά.
Τώρα, μπορεί το ξεπάγωμα να γίνει στους 25 βαθμούς ή αλλιως, εξαρτάται και απο την ποσότητα του RNA που περιέχει το εμβόλιο

Xartis30_11.jpg

600 διασωληνωμένοι, 85 θάνατοι

255 κρούσματα στην Αττική, 213 στη Θεσσαλονίκη και 49 στη Λάρισα - Μείωση του δείκτη αναμετάδοσης (RT) κάτω από 1 ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου - Τα ενεργά κρούσματα είναι πολύ υψηλά προειδοποίησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Σήμερα δεν έχω ακούσει καθόλου ειδήσεις ή ραδιόφωνο (έχω πολύ και "άχαρη" δουλειά). Δεν ξέρω τι κλίμα επικρατεί.
Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν είναι καλή. Τα μόνα θετικά:
1. Οι διασωληνωμένοι παρέμειναν γύρω στους 600 (για 4η συνεχόμενη ημέρα έχουμε μείωση). Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε θανάτους διασωληνωμένων. Τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να διασωληνωθούν επιπλέον. Σίγουρα θετικό.
2. Ο αριθμός των νεκρών είναι 85. Αυτή είναι η μικρότερη τιμή των τελευταίων 6 ημερών.

Στα ανησυχητικά, είναι ότι ο δείκτης θετικότητας από το 9,68% που ήταν χθες σήμερα πήγε στο 14,49% ! Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι έγιναν λίγα τεστ, μόνο 7.203, άρα ήταν πολύ στοχευμένα σε ιχνηλάτιση.
Αυτό που εμένα μ' ανησυχεί είναι ότι τελευταία φορά που έγιναν τόσα λίγα τεστ ήταν τη Δευτέρα 19/10.
Στις 19/10 με περίπου τον ίδιο αριθμό τεστ (7.236) βρήκαν 438 κρούσματα! Δηλαδή λιγότερα από τα μισά σε σχέση με σήμερα.
Αυτή είναι πολύ άσχημη εξέλιξη στο δείκτη θετικότητας (μάλλον δείκτης κινδύνου έπρεπε να ονομάζεται). Το 14,49% είναι η χειρότερη τιμή που είδαμε στην Ελλάδα τις τελευταίες 14 ημέρες.
Δείτε εδώ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε τι εννοώ.

Last edited:
@atari4, αν σε κατάλαβα καλά είπες να σβηστεί το μήνυμά σου. Αυτό παρέσυρε και τις απαντήσεις. Αν δεν σε κατάλαβα καλά, στείλε μου pm να τα επαναφέρω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν νομίζω ότι γίνεται εσκεμμένα.
Αν κάποιος έκανε εσκεμμένα λίγα τεστ, θα ήταν αφελής. Μετά από τόσους μήνες, όλοι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν είναι ο δείκτης θετικότητας.
Η πρώτη ερώτηση που κάνουν όλοι μόλις ακούσουν τον αριθμό των κρουσμάτων είναι "με πόσα τεστ".

Με μια γρηγορη βολτα διαβαζω παντου παντως για λανθασμενη εικονα βελτιωσης, αντιθετα με τον δεικτη. Βλεπω 30-40% λιγοτερα τεστς σε σχεση με τις Κυριακες του προηγουμενου 1μιση μηνα, θα δειξει η βδομαδα που ερχεται.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ιοί

@atari4, αν σε κατάλαβα καλά είπες να σβηστεί το μήνυμά σου. Αυτό παρέσυρε και τις απαντήσεις. Αν δεν σε κατάλαβα καλά, στείλε μου pm να τα επαναφέρω.

Σωστα διαβασε απλα κ την τελευταια μου απαντηση fyi και σβηστα. Θενξ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Με μια γρηγορη βολτα διαβαζω παντου παντως για λανθασμενη εικονα βελτιωσης, αντιθετα με τον δεικτη. Βλεπω 30-40% λιγοτερα τεστς σε σχεση με τις Κυριακες του προηγουμενου 1μιση μηνα, θα δειξει η βδομαδα που ερχεται.

Έχεις δίκιο.
Γράφουν βιαστικές βλακειες.
Μπορεί για τα κλικς μπορεί για να δώσουν ένα ψεύδο-αισιόδοξο κλίμα.
Παντως ειναι εντελώς ανόητο αυτό που κάνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Έχεις δίκιο.
Γράφουν βιαστικές βλακειες.
Μπορεί για τα κλικς μπορεί για να δώσουν ένα ψεύδο-αισιόδοξο κλίμα.
Παντως ειναι εντελώς ανόητο αυτό που κάνουν.
Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου.
Έχω την εντύπωση ότι μερικοί από τους δημοσιογράφους δεν ξέρουν να κάνουν καν διαίρεση.
Μην κάνουμε όμως chat εδώ σας παρακαλώ.

Status
Not open for further replies.