Ιοί

Status
Not open for further replies.
Ο οποιος Τελλογλου περασε και ο ιδιος κορωνοιο και μαλιστα απο τους πρωτους στο πρωτο κυμα .

Τον κονομησε απο τα ρεπορταζ που εκανε την εποχη της ιστοριας στον φραχτη της Θρακης απο τους μεταναστες.

Και περασε δυσκολα και ο ιδιος.
 
Πάλι καλά που υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι σαν τον Τέλλογλου και την ομάδα του. Ανοίξτε το από το twitter, για να μπορέσετε να διαβάσετε το άρθρο του.
Ρεκόρ κατάθλιψης: Το βαρύ ψυχικό αποτύπωμα της κρίσης στους Έλληνες

Οταν σας τα έλεγα πριν καιρό στο άλλο νήμα δεν με ακούγατε. Δεν ακούει κανείς επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μόνο αποκλεισμό μου ρίξατε χωρίς να καταλάβω γιατί. Παρεμπιπτόντως "προκλητική" έπρεπε να γράψετε.
 
Δεν το ήξερα αυτό. Τον εκτιμώ πάρα πολύ τον Τέλλογλου. Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που αξίζει πραγματικά να διαβάζεις τι γράφει.
 
Οταν σας τα έλεγα πριν καιρό στο άλλο νήμα δεν με ακούγατε. Δεν ακούει κανείς επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μόνο αποκλεισμό μου ρίξατε χωρίς να καταλάβω γιατί. Παρεμπιπτόντως "προκλητική" έπρεπε να γράψετε.
Δεν θυμάσαι καλά. Μάλιστα είχα συμφωνήσει με το ποστ σου.
 
Re: Απάντηση: Re: Ιοί

@Γιαρίμης Ηλίας
Δικός μου είναι ο πίνακα συνδυάζοντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ με αυτά που στέλνει ο ΕΟΔΥ στον ECDC. Δεν είναι τίποτα καινοτόμο και δεν θα έλεγα ότι είμαι και "επίσημη" πηγή πληροφόρησης. :lol:

Eεε αφού είναι απο επίσημη πηγή είναι επίσημα.

Το οτι έκατσες και διασταύρωσες - συνδύασες και τα παρουσίασες σε εναν πίνακα πολύ βολικό εκτός από χρήσιμο είναι και αξιέπαινο.

Στο report καταγράφουν τεστ όχι ανθρώπους. Οι γνωστοί σου για κάθε θετικό τεστ που έκαναν θα είναι μέσα 2 και 3 φορές.

Αρα τι συζητάμε για τεστ, θετικότητες κλπ .. Η εικόνα που βγαίνει είναι εντελώς στο περίπου με μεγάλα περιθώρια λάθους ..

Βέβαια σαν συγκριτικά στοιχεία εφοσον οι μετρήσεις γίνονται με ίδια μεθοδολογία βγαίνει ενα συμπέρασμα για τις τάσεις.

Ομως δεν ενδιαφέρουν μόνο οι τάσεις .. π.χ. ενδιαφέρει και το πραγματικό ποσοστό του πληθυσμού που έχει μολυνθεί, έχει αντισώματα κλπ.

Για τις διορθώσεις, δεν έχω κάτι υπόψη μου. Αν μάθεις κάτι επιπλέον, πες το μου για να κάνω update και το Excel μου.

Δεν θα ξεχάσω να το αναφέρω αν βρώ κάτι ..
 
Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε ότι το παρών νήμα δεν προσφερεται για σχολιασμό της επικαιρότητας. Υπάρχει το νήμα του τσατ γι αυτή τη δουλειά. Ακομα κι εκεί όμως δεν επιτρέπονται flames, τρολιές και πολιτικά σχόλια.
 
Ανέβασα την απεικόνιση των σημερινών δεδομένων του Our World in Data.
Για την Ελλάδα, νομίζω ότι είναι κρίσιμο να ενδιαφερθούμε για την κατάσταση στα Βαλκανικά κράτη και να παρακολουθούμε πως πάει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.
Το δεύτερο κύμα του covid-19 σε αντίθεση με το πρώτο έπεσε πολύ δυνατό στα Βαλκάνια. Ρίξτε μια ματιά.
 
Δυτική Μακεδονία: Βρέθηκαν οι ίδιες μεταλλάξεις κορονοϊού σε ανθρώπους και μινκ

Μινκ-άνθρωπος = συγκοινωνούντα δοχεία για τον SARS2
έχετε δει τη σειρα Alien?
κάπως έτσι, ανάλογα με το ζώο-ξενιστή που μολύνεται δημιουργουνται διαφορετικές μεταλλάξεις/version του ιού που (κατά πάσα πιθανότητα) μπορούν να επιστρέψουν πίσω στον άνθρωπό με άγνωστα αποτελέσματα
 
Κερδάμε (ή δεν κερδάμε ?). Βγήκε και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, με σχεδόν 42.000 τεστ ! Εξαιτίας του 42.000 υπάρχει η παρένθεση.
Αναλυτικά
Οι τιμές στην παρένθεση είναι η διαφορά από χθες.
  • PCR: 12.556 (+6.603), Rapid: 29.118 (+18.401). Σύνολο: 41.674 (+25.004).
  • Κρούσματα: 866 (+422). Από αυτά τα 21 είναι εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,08% (-0,59%).
  • Διασωληνωμένοι: 337 (-13).
  • Θάνατοι: 27 (-12).

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών. Οι τιμές στην παρένθεση είναι η διαφορά από την Τρίτη 5/1/2021.
  • PCR: 9.917 (+595), Rapid: 17.251 (+5.265). Σύνολο 27.168 (+5.860).
  • Κρούσματα: 657 (+18).
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,42% (-0,58%).
  • Διασωληνωμένοι: 368 (-57).
  • Θάνατοι: 40 (-6).

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δεν δείχνουν κάποια επιβάρυνση από την περίοδο των γιορτών προς το παρόν τουλάχιστον (και κτυπάμε ξύλο, φοράμε χάντρες κλπ, κλπ).
 
Η Κίνα προχώρησε στο «σφράγισμα» και τρίτης πόλης λόγω διασποράς του κορωνοϊού, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές επέβαλλαν lockdown στην πόλη Λανγκφάνγκ στην επαρχία Χεμπέι, στα 64 χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο την Τρίτη, θέτοντας 4,9 εκατομμύρια κατοίκους σε καραντίνα για επτά ημέρες, ενώ διεξήγαγαν μαζικά τεστ COVID-19.

Περισσότεροι από 20.000 χωρικοί στην πόλη Σιγιαζουάνγκ της ίδιας περιφέρειας (Χεμπέι) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πήγαν σε καθορισμένες εγκαταστάσεις απομόνωσης από τη Δευτέρα.

Ένα χρόνο μετά την έξαρση του ιού στην Ουχάν, η Χεμπέι στη βόρεια Κίνα αναδεικνύεται στο νέο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, μετά την καταγραφή του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων από τον περασμένο Ιούλιο.

Η Κίνα είχε ήδη «κλειδώσει» δύο πόλεις από τις προηγούμενες ημέρες, τις Σιγιαζουάνγκ και Τσινγκτάι.
 
Μιά (από τις πολλές απορίες) οι ημερήσιοι θάνατοι (από κορωνιό) που ανακοινώνονται περιλαμβάνουν και ανθρώπους που πέθαναν εκτός νοσοκομείου...; Προφανώς δεν ρωτώ γιά όσους ζούν μόνοι καί θα τους ανακαλύψουν απ' τη.....μυρωδιά.
 
Φανταζομαι οτι ο απολογισμος θανατων απο τα νοσοκομεια ειναι πιο αμεσος (δηλαδη προσμετραται σε αυτους ανα ημερα) ενω οι θανατοι εκτος που δηλωνονται ειτε στα ληξιαρχεια ειτε αλλιως προσμετρωνται αθροιστικα καποια στιγμη αν υπαρχει υποψια οτι ειναι απο covid

Φανταζομαι δεν κανουν του κεφαλιου τους υπαρχει πρωτοκολλο.

(πχ στο κατω διαμερισμα απο την μητερα μου βρεθηκε ενα μηνα μετα !! κυρια που ειχε πεθανει πιθανοτατα απο covid, ε αυτην θα την μετρησουν στα υπολοιπα νουμερα που αθροιζονται)
 
Ανανέωσα τη σελίδα με τα σημερινά στοιχεία από το Our World in Data.
Οι χώρες που δήλωσαν χθες πάνω από 1.000 νεκρούς είναι:
ΗΠΑ: 4.327
Μεξικό: 1.314
UK: 1.246
Βραζιλία: 1.110
Γερμανία: 1.090

To γράφημα από το "Our World In Data" στο τέλος της σελίδας είναι πολύ επεξηγηματικό. Ο κατακόρυφος άξονας δείχνει πόσο ανά εκατ. πληθυσμού κατέληξαν χθες, ο οριζόντιος πόσοι έχουν καταλήξει ανά εκατομμύριο από τη 1/10 και μετά.
Η κατάσταση στα Βαλκάνια φαίνεται συνολικά να βελτιώνεται.
 
Καλή και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Εικόνα ημέρας (Οι τιμές στην παρένθεση είναι η διαφορά από χθες)
  • PCR: 11.864 (-692), Rapid: 23.116 (-6.002). Σύνολο: 34.980 (-6.694).
  • Κρούσματα: 671 (-195). Από αυτά τα 22 είναι εισαγόμενα. 3 από παλαιότερες ημερομηνίες.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 1,92% (-0,16%).
  • Διασωληνωμένοι: 340 (+3).
  • Θάνατοι: 25 (-2).
Q7dLyUr.png


Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών. Οι τιμές στην παρένθεση είναι η διαφορά από Τετάρτη 6/1/2021.
  • PCR: 9.629 (+385), Rapid: 18.209 (+6.820). Σύνολο 27.839 (+7.206).
  • Κρούσματα: 637 (+15).
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,29% (-0,73%).
  • Διασωληνωμένοι: 360 (-59).
  • Θάνατοι: 36 (-8).

tRcm3aC.png


Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα εδώ.
 
Re: Απάντηση: Re: Ιοί

.........
Για τις διορθώσεις, δεν έχω κάτι υπόψη μου. Αν μάθεις κάτι επιπλέον, πες το μου για να κάνω update και το Excel μου.

Τελικά πρόκειται για καμμιά πενηνταριά κρούσματα απο Π.Ε. Κοζάνης (Εορδαία) που αφορούν Νοέμβριο και .. "ξεχάστηκαν" ..

http://www.prlogos.gr/49-τα-ετεροχρονισμένα-κρούσματα-στην-π-ε/

......... statistics ;)
 
H έρευνα SIREN έδωσε καλή πιθανότητα ανοσίας για αυτούς που έχουν νοσήσει και απέκτησαν φυσικά αντισώματα.

Για μέχρι 5 μήνες το ποσοστό προστασίας για νέα νόσηση φτάνει το 83% . Πολύ καλό ποσοστό .. δείχνει αισθητά μικρότερο απο τα καλά εμβόλια (95% Μ.Ο. με διάστημα εμπιστοσύνης 95% = 90-97%) αλλά μην ξεχνάμε οτι αυτό το 95% αφορά μετρήσεις το πολύ 1-2 μήνα μετά την επίτευξη της ανοσίας (1-2 εβδομάδες απο την 2η δόση) .. λογικά τα αντισώματα φθίνουν και στους εμβολιασμένους και στο πεντάμηνο θα είναι μικρότερη .. ενω δεν ξέρουμε και πόσο θα διαρκεί σε βάθος χρόνου ..

Study finds past coronavirus (COVID-19) infection provides some immunity for at least 5 months, but people may still carry and transmit the virus.

https://snapsurvey.phe.org.uk/siren/
https://www.gov.uk/government/news/...but-people-may-still-carry-and-transmit-virus

"PHE scientists working on the study have concluded naturally acquired immunity as a result of past infections provide 83% protection against reinfection, compared to people who have not had the disease before. This appears to last at least for 5 months from first becoming sick.

While the SIREN study will continue to assess whether protection may last for longer, this means people who contracted the disease in the first wave may now be vulnerable to catching it again.

Between 18 June and 24 November, scientists detected 44 potential reinfections (2 ‛probable’ and 42 ‛possible’ reinfections) out of 6,614 participants who had tested positive for antibodies. This represents an 83% rate of protection from reinfection."
 
Αν από τους 6614 υποψιάζονται ότι νόσησαν ξανά οι 42 σημαίνει ποσοστό 99,37% Immunity. Όχι 83.

από το λινκ αυτό που μένει νομίζω είναι αυτό:

"This means even if you believe you already had the disease and are protected, you can be reassured it is highly unlikely you will develop severe infections but there is still a risk that you could acquire an infection and transmit to others.
Now more than ever it is vital we all stay at home to protect our health service and save lives."
 
Status
Not open for further replies.