Ιοί

Status
Not open for further replies.
Συγνώμη, αλλά αυτά είναι ιστορίες να περνά η ώρα, ειδικά αν το άρθρο καταλήγει με υπαινιγμούς για σχεδιασμένη επίθεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Καμμία πανδημία δεν ελέχθηκε με φάρμακα, αλλά μόνο με εμβόλια. Έτσι λένε όλοι οι ειδικοί που έχω ακούσει.
Κι έχω τις εξής απορίες:
  1. Γιατί συμφέρει τη χ φαρμακευτική εταιρία να πουλήσει δύο δόσεις εμβολιου ανά ασθενή ενώ μπορεί να πουλάει δεκάδες συσκευασίες φαρμάκων στο διηνεκές ?
  2. Όλες οι φαρμακευτικές φτιάχνουν εμβόλια ? Αυτές που δεν φτιάχνουν εμβόλια, γιατί να σταματήσουν την έρευνα για τα φάρμακα?
  3. Γενικότερα, από τους λίγους κλάδους που βγήκαν κερδισμένοι με την πανδημία είναι οι φαρμακευτικές εταιρίες. Αν ακολουθήσω το συλλογισμό σου, γιατί ασχολούνται με την ανάπτυξη εμβολίων ?

Δεν είναι δικός μου ο συλλογισμός Στέλιο.
Όταν μεταφέρουμε ένα άρθρο, το κάνουμε επειδή θεωρούμε ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον. Και το συγκεκριμένο έχει αρκετά στοιχεία που το κάνουν ενδιαφέρον. Με κάποιες απόψεις μπορεί να συμφωνούμε, με κάποιες όχι. Δεν είναι απαραίτητο.
Στα θέματα αυτά κυκλοφορούν πολλές και αντικρουόμενες απόψεις. Είναι σωστό να τις γνωρίζουμε. Αν τις δεχόμαστε ή όχι, άλλο θέμα.

Σου μετέφερα στο προηγούμενο μήνυμα τι αντιλαμβάνομαι ως υπονοούμενο εκ μέρους του αρθρογράφου. Ποιές είναι οι προτεραιότητες των εταιρειών και γιατί, δεν έχω τεκμηριωμένη απάντηση.

Αν ρωτάς την προσωπική μου γνώμη, εγώ πιστεύω εντελώς άλλα πράγματα ως προς το συγκεκριμένο θέμα που δεν έχουν και πολύ σχέση με το άρθρο.

@Sonus Naturalis, το άρθρο σχολιάζω, οι ερωτήσεις που κάνω είναι ουσιαστικά προβληματισμός για το πόσο στέκουν λογικά αυτά που γράφει.

Βγήκε και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Η περίληψη της εβδομάδας που τελειώνει είναι η εξής:
Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Κυριακής 7/2/2021)
  • PCR: 19.644 (+4.163), Rapid: 21.305 (+1.646). Σύνολο 40.949 (+5.809)
  • Κρούσματα: 1.183 (+174)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,89% (+0,02%)
  • Διασωληνωμένοι: 287 (+38 δηλαδή +15%)
  • Θάνατοι: 22 (-3)
Η χρονική εξέλιξη φαίνεται σε αυτό το σχήμα
U654yD6.png

Η εντύπωση που έχω είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε σταθεροποίηση του αριθμού των διασωληνωμένων σε όσους είχαμε αυτή την εβδομάδα ενώ θα υπάρχει αύξήση του αριθμού των νεκρών. Αυτό το βασίζω στο γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας αυτή την εβδομάδα πάρεμεινε ουσιαστικά σταθερός. Θα μάθουμε την επόμενη Κυριακή.
Τα υπόλοιπα γραφήματα βρίσκονται στη σελίδα.

Ισραήλ: Μειώθηκαν κατά 94% οι συμπτωματικοί φορείς που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer

Ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ισραήλ ανέφερε σήμερα μια μείωση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις της COVID-19 μεταξύ 600.000 ανθρώπων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα έρευνα στη χώρα.

Ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit, που καλύπτει περισσότερους από τους μισούς Ισραηλινούς, ανέφερε πως η ίδια ομάδα ήταν επίσης 92% λιγότερο πιθανό να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια από τον ιό.

Η σύγκριση έγινε με μια ομάδα ίδιου μεγέθους, με αντίστοιχα ιατρικά ιστορικά, που δεν είχε λάβει το εμβόλιο.

Απολυτως τρελλό

Αγγλία: Σε εφαρμογή η 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες

Μιλαμε ακομα και για γηγενεις που επιστρεφουν σπιτι τους !!

Αναγκαστικα λοιπον αν επιστρεφεις στο UK απο τις χωρες της λιστας (πρακτικα απο ολες τις δυτικες με προβλημα πανδημιας) πρεπει να σκασεις 1700 λιρες απο την τσεπη σου και να μεινεις 2 εβδομαδες καραντινα σε ξενοδοχειο.

Απολυτως τρελλό

Αγγλία: Σε εφαρμογή η 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες

Μιλαμε ακομα και για γηγενεις που επιστρεφουν σπιτι τους !!

Αναγκαστικα λοιπον αν επιστρεφεις στο UK απο τις χωρες της λιστας (πρακτικα απο ολες τις δυτικες με προβλημα πανδημιας) πρεπει να σκασεις 1700 λιρες απο την τσεπη σου και να μεινεις 2 εβδομαδες καραντινα σε ξενοδοχειο.

Αυτό ακριβώς ισχύει στην Κίνα από πριν το καλοκαίρι.

Μόλις 27 ΜΕΘ διαθέσιμες στην πρωτεύουσα

Η Αττική συνεχίζει να κρέμεται από μια κλωστή υπό το βάρος των 328 κρουσμάτων (τα 93 στο κέντρο της Αθήνας), αλλά και των μόλις 27 διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ-COVID, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε νωρίτερα το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η υψηλή δυναμική της επιδημίας, αλλά και η αυξημένη πλέον πίεση στο ΕΣΥ αποτυπώνεται στις επτά ακόμη περιοχές που, παρά τον χαμηλό αριθμό ελέγχων, σημείωσαν διψήφιο αριθμό νέων διαγνώσεων το τελευταίο 24ωρο.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26

Στις περιοχες που εξαντληθηκαν τα ραντεβου για εμβολιασμο εχει κανεις ιδεα τι γινεται; Εχουν πει αν θα υπαρξουν νεα και πότε;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στις περιοχες που εξαντληθηκαν τα ραντεβου για εμβολιασμο εχει κανεις ιδεα τι γινεται; Εχουν πει αν θα υπαρξουν νεα και πότε;

Εχεις μπει στην εφαρμογη την επισημη με το ΑΜΚΑ του ενδιαφερομενου ?

H περίληψη της σημερινής ανακοίνωσης:
Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
* PCR: 21.545 (+11.848), Rapid: 18.901 (+15.294). Σύνολο: 40.446 (+27.142)
* Κρούσματα: 1.121 (+423). Tα 6 εισαγόμενα. Τα 40 απο τεστ προηγούμενων ημερών.
* Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,77% (-2,47%)
* Διασωληνωμένοι: 309 (+10)
* Θάνατοι: 29 (+1)

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Τρίτη 9/2/2021)
* PCR: 19.092 (+1.515), Rapid: 19.369 (-1.368). Σύνολο 38.461 (+146)
* Κρούσματα: 1.134 (+73)
* Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,95% (+0,18%)
* Διασωληνωμένοι: 295 (+37)
* Θάνατοι: 24 (0)
Τα γραφήματα βρίσκονται εδώ.

Ναι, δεν εχει διαθεσιμοτητα.
Ψάξε για αλλού. Γνωστός από την Αθήνα έκλεισε ραντεβού στη Ζαγορά. Είναι για αύριο, να δω πώς θα τα βγάλει πέρα με το χιόνι!

Ψάξε για αλλού. Γνωστός από την Αθήνα έκλεισε ραντεβού στη Ζαγορά. Είναι για αύριο, να δω πώς θα τα βγάλει πέρα με το χιόνι!

Εψαξα το πρωι στις κοντινες πολεις δυτικη ελλαδα και δεν υπηρχε κατι. Επισης δεν υπαρχει ουτε στα κεντρα εμβολιασμου ουτε πουθενα σχετικη ενημερωση. Πραγματικα απορω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σημερινά στοιχεία από το Our World in Data για COVID19.
Ευρώπη νεκροί 14 τελευταίων ημερών ανά εκατομμύριο πληθυσμού:
1. Πορτογαλία 246
2. Σλοβακία 234
3. Τσεχία 176
4. UK 150
5. Μαυροβούνιο 146
6. Λετονία 142
7. Ισπανία 132
8. Ουγγαρία 122
H κατάσταση στην Πορτογαλία παραμένει άσχημε, ενώ υπάρχει μεγάλη επιδείνωση στη Σλοβακία και στη Τσεχία.

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ Τετάρτη 17/2/2021. Περίληψη ανακοίνωσης
Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
  • PCR: 13.643 (-7.902), Rapid: 12.081 (-6.820). Σύνολο: 25.724 (-14.722)
  • Κρούσματα: 755 (-366). Tα 13 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,94% (+0,16%)
  • Διασωληνωμένοι: 313 (+4)
  • Θάνατοι: 13 (-16)

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Τετάρτης 10/2/2021)

• PCR: 17.783 (-891), Rapid: 17.008 (-4.448). Σύνολο 34.792 (-5.339)
  • Κρούσματα: 1.028 (-82)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 2,95% (+0,19%)
  • Διασωληνωμένοι: 299 (+36 ή +14%)
  • Θάνατοι: 23 (+1)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Για πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, υπάρχουν και απόψεις σαν αυτή του associated press
https://apnews.com/article/fact-checking-9768999400

που γράφουν ότι δεν είναι εμπεριστατωμένη η μελέτη.

Να πω από πλευράς μου ότι αυτό που έκανα ήταν:
1. Διάβασα το paper, το οποίο δίνει τεκμηριωμένες ενδείξεις για περαιτέρω έρευνα, ενώ αρκετές από τις αναφορές είναι από έγκριτα peer-reviewed journals. Ο καθηγητής που είναι τελευταίο όνομα στο paper έχει πολύ καλό ερευνητικό προφίλ με χιλιάδες αναφορές στο έργο του.
2. Έψαξα τους συγγραφείς, όντως έχουν άρτιο επιστημονικό έργο δημοσιεύσεων με χιλιάδες αναφορές.
3. Είδα την press conference που έκαναν όπου ρητά λένε ότι ΔΕΝ είναι το φάρμακο που προτείνουν κάτι σε αντιδιαστολή με το εμβόλιο. Το βλέπουν συνεργιστικά ότι το φάρμακο μπορεί να δημιουργήσει μια γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού για το άμεσο άνοιγμα της οικονομίας.
4. Το φάρμακο που προτείνουν όντως κυκλοφορεί 10ετίες, είναι πολύ χαμηλού κόστους και έχει πολύ μικρές παρενέργειες με μόνη σοβαρή αντένδειξη την ταυτόχρονη χορήγηση με φάρμακα που δίνονται για αποτροπή απόρριψης μοσχεύματος μετά από μεταμοσχεύσεις.
5. Όντως αυτός που δημιούργησε το φάρμακο έχει βραβευθεί με Nobel.

Τέλος ακόμη και το άρθρο του Associated Press που αναφέρω πιο πάνω γράφει:
“We need to get much more data before we can say this is a definitive treatment,” he said. “We would like to see more data before I recommend it to my patients.”
Αυτό ακριβώς ζητάνε και από τη γερουσία, να δώσει εντολή στους αρμόδιους οργανισμούς των ΗΠΑ για περισσότερη διερεύνηση και ανάλυση.

Καταλήγοντας στην επιστήμη πολλές φορές επαναχρησιμοποιούμε αποτελέσματα μετά από προσαρμογή. Σίγουρα μου έκανε εντύπωση που δεν είχε γίνει τέτοιου είδους έρευνα από δυτικούς επιστήμονες. Επίσης στην συνέντευξη τύπου συνεχίζουν να μιλούν υπέρ της χρήσης μάσκας, όπως και υπέρ της ταυτόχρονης χορήγησης με στεροειδή, οπότε βλέπω με κριτικό μάτι τις ισοπεδωτικές απόψεις από την άλλη πλευρά.

Επανέρχομαι στο προηγούμενο μήνυμά μου γιατί θεωρώ ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων από το δυτικό κόσμο που συνεχίζουν να ζητούν περισσότερες μελέτες. Εκτός από κλασσικά άρθρα όπως τα:
https://www.nature.com/articles/s41429-020-0336-z
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7253113/

Τα οποία με απλά λόγια λένε ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης νεώτερα άρθρα όπως το παρακάτω από το Lancer δείχνουν ότι υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί επίδρασης της ivermectin με τον SARS-CoV-2 που μπορούν να δικαιολογήσουν αποτελέσματα ακόμη και με τις χαμηλές επιτρεπόμενες δοσολογίες (το αρχικό σενάριο απόρριψης έλεγε ότι για να είχε αποτέλεσμα θα έπρεπε να δοθούν τεράστιες θανατηφόρες δόσεις του φαρμάκου). Και το παρακάτω άρθρο δηλώνει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβάλουν την περαιτέρω διερεύνηση με μεγαλύτερης κλίμακας δοκιμές.

https://www.thelancet.com/journals/...89-5370(20)30464-8/fulltext#seccesectitle0001

Για να πάμε και στο θέμα τον εμβολίων γιατί ακόμη και να βρεθεί φάρμακο, το εμβόλιο είναι αυτό που θα δώσει την οριστική λύση. Ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων (έχει κάνει ήδη ο πατέρας μου και περιμένει η μητέρα μου) εγώ είμαι πολύ σκεπτικός για το ποιο εμβόλιο πρέπει να κάνω. Πχ αν όταν έρθει η σειρά μου υπάρχει διαθεσιμότητα να κάνω της Astra Zeneca δεν πρόκειται να το κάνω για τον απλό λόγο ότι χρειάζομαι το εμβόλιο για να μπορέσω να ταξιδέψω ελεύθερα και να μπορέσω να ξαναπάω στην Αφρική όπου κυριαρχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που δεν πιάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Προφανώς με την κατάσταση έλλειψης που παρατηρείται δεν είναι δυνατόν να δοθεί επιλογή στον καθένα ποιο εμβόλιο θα κάνει, αλλά ίσως προκύψει κάποια διαδικασία όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και οι διαθεσιμότητες αυξηθούν.

Πάντως έχουμε πολύ μακρύ δρόμο μπροστά μας και ενώ ήλπιζα ότι το φθινόπωρο θα μπορούσαμε να ξεκινούσαμε τουλάχιστον ταξίδια στην Ευρώπη, ακόμη και αυτό αρχίζει να μου μοιάζει δύσκολο...

Status
Not open for further replies.