Ιοί

Status
Not open for further replies.
Διάβασα όλο το άρθρο προσεκτικά και με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν καταλαβαίνω.

Εμένα που δεν είμαι ειδικός, αλλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ανυπομονώ να εμβολιαστώ, μήπως και απελευθερωθώ κάπως από ένα ολόκληρο έτος έτος εγκλεισμού, σε τι με βοηθάει;

Στην πράξη ούτε προσθέτει, ούτε αλλάζει κάτι από όσα γνωρίζαμε ως τώρα για τις μεταξύ τους διαφορές.

Στα νοσοκομεία της χώρας καταγράφεται πίεση λόγω της επιβάρυνσης των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 και την ανάγκη να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο αριθμός των νοσηλευομένων φαίνεται να σταθεροποιείται - μάλιστα χθες υποχώρησε σε σύγκριση με προχθές- στις απλές κλινικές. Δεν συμβαίνει όπως το ίδιο με την κίνηση των ασθενών προς τις ΜΕΘ.

Όπως έχουν εξηγήσει οι ειδικοί, ποσοστό 5% αυτών που θα εισαχθούν για νοσηλεία λόγω κορωνοϊού, θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων συνέχισε την αυξητική του πορεία - συνολικά 313 διασωληνωμένοι έναντι 309 την περασμένη Τρίτη. Πριν από οκτώ ημέρες, στις 9 Φεβρουαρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 277.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις ΜΕΘ Covid-19 που παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, στα νοσοκομεία της χώρας έχουν αναπτυχθεί 656 κλίνες ΜΕΘ για τις ανάγκες του κορωνοιού - πρόκειται για γενικές κλίνες ΜΕΘ οι οποίες παραχωρούνται για τους ασθενεις με Covid-19. Από αυτές είναι κατειλημμένες οι 351.
Στην Αττική οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid-19 είναι 240, με τις 204 να φιλοξενούν λήψη ασθενεις.

Με μόλις 36 κλίνες ελεύθερες, θεωρείται βέβαιον πως όσοι διοικητές των νοσοκομείων θα κληθούν να παραχωρήσουν και άλλες κλίνες. Οι ανάγκες των ασθενών non covid καλύπτονται μέσω του ΕΚΑΒ σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων.

Εμένα που δεν είμαι ειδικός, αλλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ανυπομονώ να εμβολιαστώ, μήπως και απελευθερωθώ κάπως από ένα ολόκληρο έτος έτος εγκλεισμού, σε τι με βοηθάει;

Στην πράξη ούτε προσθέτει, ούτε αλλάζει κάτι από όσα γνωρίζαμε ως τώρα για τις μεταξύ τους διαφορές.

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.

Ξέραμε ότι είναι ασφαλή τα εμβόλια από τις κλινικές δοκιμές.
Πολλοί έχουν ακόμη αμφιβολίες.

Τώρα έχουμε δεδομένα από το πεδίο εφαρμογής.

Αυτό δηλαδή, δεν σου λέει τίποτε?

" According to data from the US Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), about 372 out of every million administered doses of the mRNA vaccines lead to a non-serious reaction report. This number is lower than would be expected from clinical-trial data, which indicated that at least 80% of people would experience injection-site pain."

Ή το γνώριζες εσύ πριν γίνει η μελέτη?

Εμένα που δεν είμαι ειδικός, αλλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ανυπομονώ να εμβολιαστώ, μήπως και απελευθερωθώ κάπως από ένα ολόκληρο έτος εγκλεισμού, σε τι με βοηθάει;

Στην πράξη ούτε προσθέτει, ούτε αλλάζει κάτι από όσα γνωρίζαμε ως τώρα για τα εμβόλια και τις μεταξύ τους διαφορές.

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.

Ξέραμε ότι είναι ασφαλή τα εμβόλια από τις κλινικές δοκιμές.
Πολλοί έχουν ακόμη αμφιβολίες.

Τώρα έχουμε δεδομένα από το πεδίο εφαρμογής.

Αυτό δηλαδή, δεν σου λέει τίποτε?

" According to data from the US Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), about 372 out of every million administered doses of the mRNA vaccines lead to a non-serious reaction report. This number is lower than would be expected from clinical-trial data, which indicated that at least 80% of people would experience injection-site pain."

Ή το γνώριζες εσύ πριν γίνει η μελέτη?

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι παρενέργειες από τον εμβολιασμό μέ εμβόλια του τύπου mRNA είναι στατιστικά πολύ μικρές. Και αυτή η μελέτη απλά το επιβεβαιώνει. Το ακριβές νούμερο 5 πάνω-5 κάτω είναι αδιάφορο. Δεν επηρρεάζει στο παραμικρό την απόφαση μας, για εμάς που έχουμε ήδη αποφασίσει, ότι θέλουμε να εμβολιαστούμε.

Γνωρίζαμε επίσης ότι οι όποιες παρενέργειες, αν συμβούν, θα είναι πολύ ήπιες, τύπου αλλεργικής ή αναφυλακτικής αντίδρασης. Το οποίο ενδιαφέρει όσους έχουν προηγούμενο ιστορικό. Και εδώ η μελέτη το επαληθεύει, δεν προσθέτει κάτι καινούργιο ή διαφορετικό.
(Το injection site pain, το "τσιμπηματάκι", δεν το λογαριάζουμε κάν!)

Γι' αυτό και έγραψα ότι δεν αλλάζει κάτι.

Όσο για εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να μην ξεγελιόμαστε: Αυτή η μελέτη δεν πρόκειται να τους πείσει! Και το κυριότερο, δεν διαβάζουν, ούτε έχουν όρεξη να διαβάσουν τέτοιες μελέτες!

Η προσωπική απόφαση καθενός να εμβολιαστεί είναι κυρίως αποτέλεσμα καλλιέργειας εμπιστοσύνης στο γενικό πληθυσμό. Αυτού του είδους οι μελέτες αφορούν κυρίως τους ειδικούς που ειναι σε θέση να τις κρίνουν. Άντε και ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων που είναι σε θέση να τις διαβάσουν.

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι παρενέργειες από τον εμβολιασμό μέ εμβόλια του τύπου mRNA είναι στατιστικά πολύ μικρές. Και αυτή η μελέτη απλά το επιβεβαιώνει. Το ακριβές νούμερο 5 πάνω-5 κάτω είναι αδιάφορο. Δεν επηρρεάζει στο παραμικρό την απόφαση μας, για εμάς που έχουμε ήδη αποφασίσει, ότι θέλουμε να εμβολιαστούμε.

Γνωρίζαμε επίσης ότι οι όποιες παρενέργειες, αν συμβούν, θα είναι πολύ ήπιες, τύπου αλλεργικής ή αναφυλακτικής αντίδρασης. Το οποίο ενδιαφέρει όσους έχουν προηγούμενο ιστορικό. Και εδώ η μελέτη το επαληθεύει, δεν προσθέτει κάτι καινούργιο ή διαφορετικό.
(Το injection site pain, το "τσιμπηματάκι", δεν το λογαριάζουμε κάν!)

Γι' αυτό και έγραψα ότι δεν αλλάζει κάτι.

Όσο για εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να μην ξεγελιόμαστε: Αυτή η μελέτη δεν πρόκειται να τους πείσει! Και το κυριότερο, δεν διαβάζουν, ούτε έχουν όρεξη να διαβάσουν τέτοιες μελέτες!

Η προσωπική απόφαση καθενός να εμβολιαστεί είναι κυρίως αποτέλεσμα καλλιέργειας εμπιστοσύνης στο γενικό πληθυσμό. Αυτού του είδους οι μελέτες αφορούν κυρίως τους ειδικούς που ειναι σε θέση να τις κρίνουν. Άντε και ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων που είναι σε θέση να τις διαβάσουν.

Ωχου!

Μην με βάλεις να κάνω post digging.

Και εσύ που εξαρχής είπες ότι θα κάνεις το εμβόλιο είχες εκφράσει τους φόβους σου για αυτό.

Επίσης σε ετούτο το forum δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για "βιαστικά" φτιαγμένα εμβόλια, για λίγους ελέγχους κ.λπ.

Αυτή η μελέτη βάζει τέλος σε όλα αυτά.

Δεν έχω καμία όρεξη να πείσω κανέναν να εμβολιαστεί. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει και ας εισπράξει τις συνέπειες των δικών του αποφάσεων.

Αλλά στην τελική αυτό το νήμα είναι ενημερωτικό.
Αυτή η μελέτη μας ενημερώνει.

Εσύ τι στην ευχή εννοείς:

Τίποτε από όσα γράφονται δεν σε βοηθά να απελευθερωθείς από τον εγκλεισμό. Τίποτε.

Τρία πράγματα θα σε βοηθήσουν:

- να κάνεις το εμβόλιο και να βγεις φορώντας μάσκα.
- η ύφεση της πανδημίας
- το να πεις "δεν γμιέται" και να βγεις έξω και ότι γίνει (το κάνουν πολλοί)

Τώρα αν είναι έστω και ένα post σε αυτό το νήμα που σε βοήθησε να "απελευθερωθείς από τον εγκλεισμό" δείξτε και σε μένα.

Να βοηθηθώ και εγώ γιατί και 'γώ κλεισμένος μέσα είμαι και ότι διαβάζω εδώ δεν έχει αλλάξει την ζωή μου. :P

Βγήκε η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Δεν είναι καλή. Παρόλο που έγιναν 11.285 test παραπάνω από χθες, ανέβηκε ο δείκτης θετικότητας.
Σήμερα βγήκαν και τα εβδομαδιαία του ECDC και προκύπτουν διάφορα χρήσιμα. H πανδημία στην Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση. Δείτε τα στοιχεία για την ΕE/EOX εδώ.

H περίληψη της σημερινής ανακοίνωσης:

Στοιχεία ΕΟΔΥ Πέμπτης 18/2/2021 (σε σχέση με χθες)
  • PCR: 19.966 (+6.323), Rapid: 17.043 (+4.962). Σύνολο: 37.009 (+11.285)
  • Κρούσματα: 1.400 (+645). Tα 12 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,78% (+0,85%)
  • Διασωληνωμένοι: 320 (+7)
  • Θάνατοι: 27 (+14)

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Πέμπτης 11/2/2021)

• PCR: 17.338 (-2.301), Rapid: 15.473 (-5.944). Σύνολο 32.810 (-8.246)
  • Κρούσματα: 1.038 (-109)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,16% (+0,37%)
  • Διασωληνωμένοι: 305 (+37)
  • Θάνατοι: 24 (+2)
Η εβδομαδιαία εξέλιξη όλων των σημαντικών μεγεθών σε ένα γράφημα.

Ωχου!

Μην με βάλεις να κάνω post digging.

Και εσύ που εξαρχής είπες ότι θα κάνεις το εμβόλιο είχες εκφράσει τους φόβους σου για αυτό.

Επίσης σε ετούτο το forum δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για "βιαστικά" φτιαγμένα εμβόλια, για λίγους ελέγχους κ.λπ.

Αυτή η μελέτη βάζει τέλος σε όλα αυτά.

Δεν έχω καμία όρεξη να πείσω κανέναν να εμβολιαστεί. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει και ας εισπράξει τις συνέπειες των δικών του αποφάσεων.

Αλλά στην τελική αυτό το νήμα είναι ενημερωτικό.
Αυτή η μελέτη μας ενημερώνει.

Εσύ τι στην ευχή εννοείς:

Χρήστο μου,
Όχι, να μην κάνεις post digging! :D
Αν ψάξεις, θα βρεις μόνο ένα πράγμα. Ότι από την αρχή -πολύ πριν έτοιμαστούν ακόμα τα εμβόλια- δήλωνα ότι θα εμβολιαστώ. Και μάλιστα υποστήριζα -και εξακολουθώ- ότι όποιος έχει οποιουσδήποτε φόβους, ανησυχίες και αμφιβολίες να συζητήσει με το γιατρό του και να πράξει ανάλογα.

Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του εμβολιαστικού προγράμματος. Και αν μπορούσες να ξέρεις το προσωπικό μου ιστορικό, θα καταλάβαινες ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να είναι αλλιώς.

Αυτό φυσικά δε στερεί το δικαίωμα, να κρίνουμε πράγματα και καταστάσεις, όταν πιστεύουμε ότι πάνε στραβά ή γίνονται με λάθος τρόπο. Έτερον, εκάτερον. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε. Στο κάτω-κάτω δε ζούμε σε σταλινική εποχή για να ακολουθούμε την επίσημη γραμμή χωρίς παρεκκλίσεις! :rolleyes:

Εμένα που δεν είμαι ειδικός, αλλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ανυπομονώ να εμβολιαστώ, μήπως και απελευθερωθώ κάπως από ένα ολόκληρο έτος εγκλεισμού, σε τι με βοηθάει;

Στην πράξη ούτε προσθέτει, ούτε αλλάζει κάτι από όσα γνωρίζαμε ως τώρα για τα εμβόλια και τις μεταξύ τους διαφορές.

Τίποτε από όσα γράφονται δεν σε βοηθά να απελευθερωθείς από τον εγκλεισμό. Τίποτε.

Τρία πράγματα θα σε βοηθήσουν:

- να κάνεις το εμβόλιο και να βγεις φορώντας μάσκα.
- η ύφεση της πανδημίας
- το να πεις "δεν γμιέται" και να βγεις έξω και ότι γίνει (το κάνουν πολλοί)

Τώρα αν είναι έστω και ένα post σε αυτό το νήμα που σε βοήθησε να "απελευθερωθείς από τον εγκλεισμό" δείξτε και σε μένα.

Να βοηθηθώ και εγώ γιατί και 'γώ κλεισμένος μέσα είμαι και ότι διαβάζω εδώ δεν έχει αλλάξει την ζωή μου. :P

Η ενημέρωση επηρρεάζει τη συμπεριφορά μας και τις αποφάσεις μας. Όταν είναι μονόπλευρη, προς μία μόνο κατεύθυνση. Όταν είναι πολύπλευρη, βοηθάει να αναπτυχθεί η κρίση και να λαμβάνουμε πιο σωστές αποφάσεις. Δε χωράει αμφισβήτηση σ' αυτό.

Σε αυτά που γράφεις βασικά συμφωνούμε. Θα προσθέσω και κάποια σχόλια.

-Εμβόλιο. Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι οι παρενέργειες, αλλά η έλλειψη. Πότε, πως, που; Αυτά είναι τα ερωτήματα που μας βασανίζουν. Ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Και οι σημερινές ανησυχίες δεν αφορούν τις παρενέργειες, αλλά ένα άλλο μέγεθος που θα πληροφορηθούμε με τον καιρό, αφού εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αποτελεσματικότητα. Εκεί θα κριθούν και οι διαφορές μεταξύ των εμβολίων.

-Μάσκα. Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε αδυναμία να φορέσουν μάσκα. Τέτοια είναι η περίπτωση μου. Μετά από 20-30 λεπτά με πιάνει δύσπνοια και δεν αντέχω. Για διπλή-τριπλή ούτε λόγος. Γι' αυτό και ο εγκλεισμός μου είναι άγριος.

-Να πω "δεν γμιέται", να βγω έξω και ότι γίνει; Μπα, δεν νομίζω. Αν αποφάσιζα να αυτοκτονήσω, θα προτιμούσα με ένα πιο ευχάριστο τρόπο, όχι με κορωνοϊό! :laugh:

Υ.Γ. Προσπάθησα να εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ, τι θέλω να πω. Δεν ξέρω, αν τα κατάφερα. Ίσως και όχι. Πάντως επειδή το πληκτρολόγιο δεν διευκολύνει, πολύ ευχαρίστως θα δώσω περαιτέρω και προσωπικές διευκρινήσεις με π.μ. και προσωπική επικοινωνία. :smile: -bye-

Υ.Γ.2 Αν θεωρηθεί ότι είμαστε off-topic, παρακαλώ, ας μεταφερθεί το παρόν post στο chat...

Βγήκε η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ όπου μαζεύτηκε κάπως ο δείκτης θετικότητας. Η εικόνα vs της προηγούμενης εβδομάδας δεν είναι καλή.
Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
  • PCR: 23.309 (+3.343), Rapid: 22.344 (+5.301). Σύνολο: 45.653 (+8.644)
  • Κρούσματα: 1.460 (+60). Tα 5 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,2% (-0,58%)
  • Διασωληνωμένοι: 325 (+5)
  • Θάνατοι: 28 (+1)

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Παρασκευής 12/2/2021)

• PCR: 17.343 (-2.574), Rapid: 15.180 (-6.213). Σύνολο 32.523 (-8.787)
  • Κρούσματα: 1.045 (-132)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,21% (+0,36%)
  • Διασωληνωμένοι: 310 (+35 ή +12%)
  • Θάνατοι: 25 (+3 ή +14%)
Για τα γραφήματα επισκεφτείτε τη σελίδα.

Μεγάλη η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης

Τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα, τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εντοπισμό της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον Εύοσμο. Δεδομένου ότι το στέλεχος αυτό δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, η καθηγήτρια τόνισε ότι εκτός από τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να υπάρξει και μεγάλος αριθμός τεστ.

Πραγματικα ωρες ωρες εσενα δε σε καταλαβαινω. Παιρνει χαμπαρι οποιος τον αφορα.

Δε χρειάζεται ούτε να με καταλαβαίνεις, ούτε να συμφωνούμε. Το θρεντ το συγκεκριμένο (και το φόρουμ) το διέπουν κάποιοι κανόνες. Αν κάποιος μας διαβάζει από την επαρχία και βασιστεί σ'αυτό που διάβασε εδώ μέσα και δεν προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού, θα του ζητήσεις εσύ ή εγώ συγγνώμη;

Τα ποστ θα διαγραφούν, αν θες να το ξαναποστάρεις με τη σχετική πηγή, εννοείται να το κάνεις, δεν κάνουμε εδώ το δικηγόρο καμιάς κυβέρνησης, απλά προσέχουμε να μη διαδίδονται ατεκμηρίωτες φήμες για σοβαρά θέματα.

Δε χρειάζεται ούτε να με καταλαβαίνεις, ούτε να συμφωνούμε. Το θρεντ το συγκεκριμένο (και το φόρουμ) το διέπουν κάποιοι κανόνες. Αν κάποιος μας διαβάζει από την επαρχία και βασιστεί σ'αυτό που διάβασε εδώ μέσα και δεν προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού, θα του ζητήσεις εσύ ή εγώ συγγνώμη;

Τα ποστ θα διαγραφούν, αν θες να το ξαναποστάρεις με τη σχετική πηγή, εννοείται να το κάνεις, δεν κάνουμε εδώ το δικηγόρο καμιάς κυβέρνησης, απλά προσέχουμε να μη διαδίδονται ατεκμηρίωτες φήμες για σοβαρά θέματα.

Σβησε και αυτο που αναφερεται σε λογια μου που σβηστηκαν.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Περίληψη ανακοίνωσης ΕΟΔΥ Σαββάτου 20/2/2021. Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
  • PCR: 20.892 (-2.417), Rapid: 22.418 (+74). Σύνολο: 43.310 (-2.343)
  • Κρούσματα: 1.424 (-36). Tα 2 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,29% (+0,09%)
  • Διασωληνωμένοι: 325 (0)
  • Θάνατοι: 23 (-5)

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα όλοι οι δείκτες έχουν επιδεινωθεί.
Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Σαββάτου 13/2/2021)
  • PCR: 17.347 (-2.404), Rapid: 14.816 (-6.711). Σύνολο 32.163 (-9.115)
  • Κρούσματα: 1.074 (-119)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,34% (+0,45%)
  • Διασωληνωμένοι: 313 (+31)
  • Θάνατοι: 24 (+2)
Τα γραφήματα βρίσκονται στη σελίδα.

Lockdown: Ολοταχώς προς παράταση στην Αττική – Ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ

Τα δεδομένα δείχνουν σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα – Το σχέδιο για αύξηση των κλινών ΜΕΘ στην Αττική – Κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις - Μπαίνει στο κάδρο και η Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είναι 95,8% αποτελεσματικός κατά της προσβολής από τον κορωνοϊό.

Το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία θεωρείται μια από τις ταχύτερες παγκοσμίως, χάρη σε μια συμφωνία με την Pfizer που επιτρέπει στο Ισραήλ να λαμβάνει γρήγορα εκατομμύρια δόσεις με αντάλλαγμα βιοϊατρικά δεδομένα για την επίδραση του εμβολίου.

Μέχρι σήμερα, 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ (από έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων) έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ αυτών, 2,88 εκατομμύρια έλαβαν και την απαραίτητη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εμβόλιο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95,8% στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση, κατά 99,2% στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου και 98,9% στην πρόληψη θανάτου.

Τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν έως τις 13 Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι ο εμβολιασμός είναι επίσης αποτελεσματικός μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης: κατά 91,9% στην πρόληψη μόλυνσης από τον ιό, κατά 96,4% στην αποτροπή των σοβαρών μορφών της νόσου και κατά 94,5% στην πρόληψη θανάτου.

Βγήκε και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Η περίληψη της εβδομάδας είναι η εξής:
Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Κυριακής 14/2/2021)
  • PCR: 17.681 (-1.963), Rapid: 14.974 (-6.331). Σύνολο 32.655 (-8.294)
  • Κρούσματα: 1.106 (-77)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,39% (+0,5%)
  • Διασωληνωμένοι: 317 (+30 δηλαδή +11%)
  • Θάνατοι: 25 (+3)
Για τα γραφήματα επισκεφτείτε τη σελίδα.

Υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα των Αθηνών – Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα

Nομιζω οτι κουτσα κουτσα θα παμε ετσι μεχρι τις ....2 Μαιου που ειναι το Πασχα.

Σιγουρα τα αυστηρα μετρα θα μεινουνε μεχρι τις 15 Μαρτιου πουναι η Καθαρα Δευτερα με τον φοβο του....χαρταετου και των συναθροισεων στην συνεχεια φαινεται οτι ισως ανοιξει μερικως το λιανεμποριο και ολα συνηγορουν οτι θα πρεπει να ξεχασουμε και φετος το Πασχα για να πετυχουμε να ειμαστε σε πολυ καλη κατασταση ενοψει του τουρισμου.

Status
Not open for further replies.