Ιοί

Status
Not open for further replies.
Για τα μέτρα κατά της πανδημίας αποφασίζουν πολιτικοί με ότι αυτό συνεπάγεται. ΟΚ. Καί; Δεν υπάρχει ιός; Είναι μια γρίπη; Αν θέλουμε να πιαστούμε απ τα μέτρα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χρόνια πριν.Πόσα και πόσα παράλογα δεν έχουμε "πληρώσει" τα τελευταία πολλά χρόνια ; Απλά μάλλον μασάμε όπου κοστίζει στη τσέπη.
Ενοχλεί βέβαια αυτό το χουλιγκανικό σπρώξιμο του εμβολιασμού σε καποιες περιπτώσεις που γίνεται από πρόσωπα προφανώς αναξιόπιστα (Οικονόμου,Ευαγγελάτος κλπ) και με τρόπο κραυγαλέο. Μην τρελαθούμε,αν έχουν δίκιο οι επιστήμονες οι ανεμβολίαστοι θα έχουν θέματα.Αν δεν έχουν δίκιο οι επιστήμονες το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και γενικότερο..

Ο ιός και η νόσηση από αυτόν είναι ιατρικό θέμα.
Ο χειρισμός της κατάστασης και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία δεν είναι όμως.

Όσο για το σπρώξιμο του εμβολίου όχι μόνο δεν το βρίσκω "χουλιγκανικό" αλλά υποτονικό.
Έκαναν για μήνες πλήρη ενημέρωση στους πάντες. Βγήκαν ειδικοί και πήραν σαφή θέση.
Ο εμβολιασμός είναι η διεθνής συνιστώμενη πρακτική και βασίστηκε στην επιστημονική οδηγία.
Τα εμβόλια έχουν περάσει όλα τα στάνταρντς ελέγχων και πήραν πλήρη έγκριση.
Είναι καιρός να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
Και μην αρχίσουμε τα "μα πρόκειται για το σώμα μου, είναι δική μου απόφαση" για 2 απλούς λόγους:
- την υποκρισία χρήσης αυτού του επιχειρήματος όταν για 10ετίες υπήρχε υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στα παιδιά για παράδειγμα! Αλλά φαίνεται οι νεόκοποι υπερασπιστές της προσωπικής ελευθερίας χ3στηκαν για αυτή όσον αφορά τα παιδιά τους.
- το γεγονός πως όταν αποτελείς μέλος μιας κοινωνίας, de facto έχεις δεχτεί ότι θα ακολουθείς ότι αποφασίζει αυτή. Αν δεν συμφωνεί κάποιος, έχει την πλήρη ελευθερία να πάει αλλού να βρει την κοινωνία με την οποία θα συμφωνεί ή να γίνει ερημήτης.

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας αποφασίζουν πολιτικοί με ότι αυτό συνεπάγεται. ΟΚ. Καί; Δεν υπάρχει ιός; Είναι μια γρίπη; Αν θέλουμε να πιαστούμε απ τα μέτρα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χρόνια πριν.Πόσα και πόσα παράλογα δεν έχουμε "πληρώσει" τα τελευταία πολλά χρόνια ; Απλά μάλλον μασάμε όπου κοστίζει στη τσέπη.
Ενοχλεί βέβαια αυτό το χουλιγκανικό σπρώξιμο του εμβολιασμού σε καποιες περιπτώσεις που γίνεται από πρόσωπα προφανώς αναξιόπιστα (Οικονόμου,Ευαγγελάτος κλπ) και με τρόπο κραυγαλέο. Μην τρελαθούμε,αν έχουν δίκιο οι επιστήμονες οι ανεμβολίαστοι θα έχουν θέματα.Αν δεν έχουν δίκιο οι επιστήμονες το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και γενικότερο.

όσο χουλιγκανικό είναι το σπρώξιμο της ζώνης ασφαλείας, του κράνους για τους μοτοσικλετιστές, της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, της απαγόρευσης της πώλησης αλκοόλ σε ανηλίκους (σε άλλες χώρες) κλπ. Κοινώς είναι ένα σωρό μέτρα που είναι κατά κοινή ομολογία σωτήρια αλλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει το νιονιό να τα τηρεί και έρχεται το κράτος να τα επιβάλλει, αναγκαστικά.

Δηλαδη να φτιαξουμε ενα ξεχωριστο συστημα νοσοκομειων, ΜΕΘ και ιατρικου προσωπικου μονο για τον covid ?
Oχι... Μόνο για τους ανεμβολίαστους... :)

Eγώ έχω πλέον πειστεί οτι για να εμβολιαστούν οι αντιρρησίες, πρέπει να ακολoυθηθεί η καποδίστρια μέθοδος... :) - Να δώσουν τα εμβόλια στα φαρμακεία και να τα απαγορεύσουν απο 1η Σεπτεμβρίου σε όσους δεν το έχουν κάνει - και για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, να βγούν οι ειδήμονες και να πουν οτι οι μετά την 1η Σεπτεμβρίου παρτίδες είναι επικίνδυνες... :) :) Να δείτε πως θα αρχίσουν να εξαφανίζονται απο τα ράφια - και θα τα πληρώνουν κι απο την τσεπη τους... :) :) :)

Last edited:
Είναι καιρός να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
Και μην αρχίσουμε τα "μα πρόκειται για το σώμα μου, είναι δική μου απόφαση" για 2 απλούς λόγους:
- την υποκρισία χρήσης αυτού του επιχειρήματος όταν για 10ετίες υπήρχε υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στα παιδιά για παράδειγμα! Αλλά φαίνεται οι νεόκοποι υπερασπιστές της προσωπικής ελευθερίας χ3στηκαν για αυτή όσον αφορά τα παιδιά τους.
- το γεγονός πως όταν αποτελείς μέλος μιας κοινωνίας, de facto έχεις δεχτεί ότι θα ακολουθείς ότι αποφασίζει αυτή. Αν δεν συμφωνεί κάποιος, έχει την πλήρη ελευθερία να πάει αλλού να βρει την κοινωνία με την οποία θα συμφωνεί ή να γίνει ερημήτης.
Nα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με ένα σκεύασμα για το οποίο δεν αναλαμβάνει ευθύνη ούτε η πολιτεία, ούτε οι φαρμακοβιομηχανίες που το παράγουν για τυχόν παρενέργειες, όχι μόνο άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα; Τι διαβάζουμε! Να γίνει υποχρεωτικός ένας εμβολιασμός που ο εμβολιασμένος και είναι φορέας και μεταδότης του ιού; Για ποιο λόγο να γίνει υποχρεωτικός; Οι κωρονοϊοί δεν αντιμετωπίζονται με εμβόλια, πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Δε θα εμβολιάζουμε κάθε 3 μήνες 10 εκατομμύρια κόσμο για να μη πεθάνουν 10-20 χιλιάδες. Αντιιικό φάρμακο χρειαζόμαστε, καλύτερες θεραπείες γι' αυτούς που θα νοσήσουν σοβαρά χρειαζόμαστε, καλύτερες υποδομές χρειαζόμαστε. Αυτά χρειαζόμαστε, όχι 10 εκατομμύρια εμβόλια κάθε τρεις μήνες.

Καλώς τους ιατρούς του facebook!

Ποιό εμβόλιο κάνουμε κάθε 3 μήνες ?
Εκεί κοντά θα καταλήξει με τις μεταλλάξεις. Ήδη στους 6 μήνες συζητάμε για επαναληπτική/ενισχυτική δόση. Έχετε δει άλλα εμβόλια να χρειάζονται δόσεις κάθε τόσο;
Για ένα φάρμακο που θα το δώσεις μόνο σε όσους είναι (σοβαρά) άρρωστοι είναι λογικό να αποδεχτείς κάποιες ενδεχόμενες παρενέργειες. Για ένα σκεύασμα που θες να το δώσεις σε όλους, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δε θα έχει παρενέργειες. Πείτε στα παιδιά της Γλυκερίας Μανουσάκη που πέθανε στη Κρήτη από το astra zeneca ότι είναι απλώς παράπλευρη απώλεια του προγράμματος.

Nα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με ένα σκεύασμα για το οποίο δεν αναλαμβάνει ευθύνη ούτε η πολιτεία, ούτε οι φαρμακοβιομηχανίες που το παράγουν για τυχόν παρενέργειες, όχι μόνο άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα; Τι διαβάζουμε! Να γίνει υποχρεωτικός ένας εμβολιασμός που ο εμβολιασμένος και είναι φορέας και μεταδότης του ιού; Για ποιο λόγο να γίνει υποχρεωτικός; Οι κωρονοϊοί δεν αντιμετωπίζονται με εμβόλια, πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Δε θα εμβολιάζουμε κάθε 3 μήνες 10 εκατομμύρια κόσμο για να μη πεθάνουν 10-20 χιλιάδες. Αντιιικό φάρμακο χρειαζόμαστε, καλύτερες θεραπείες γι' αυτούς που θα νοσήσουν σοβαρά χρειαζόμαστε, καλύτερες υποδομές χρειαζόμαστε. Αυτά χρειαζόμαστε, όχι 10 εκατομμύρια εμβόλια κάθε τρεις μήνες.
Ti ανοησίες είναι αυτές; που τα διάβασες αυτά; Τα εμβόλια είναι εγκεκριμένα, δοκιμασμένα και έχουν γίνει ήδη 5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί. Ποια και πόσα αντιΪκά φάρμακα ξέρεις εσύ; Και κυρίως ποια σχολή ιατρικής τελείωσες και τα ξέρεις καλύτερα από την FDA, την την EMA, τον ΕΟΦ και όλες τις αρχές;

• Like
Reactions: AFam and Maestro
Εκεί κοντά θα καταλήξει με τις μεταλλάξεις. Ήδη στους 6 μήνες συζητάμε για επαναληπτική/ενισχυτική δόση. Έχετε δει άλλα εμβόλια να χρειάζονται δόσεις κάθε τόσο;
Για ένα φάρμακο που θα το δώσεις μόνο σε όσους είναι (σοβαρά) άρρωστοι είναι λογικό να αποδεχτείς κάποιες ενδεχόμενες παρενέργειες. Για ένα σκεύασμα που θες να το δώσεις σε όλους, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δε θα έχει παρενέργειες. Πείτε στα παιδιά της Γλυκερίας Μανουσάκη που πέθανε στη Κρήτη από το astra zeneca ότι είναι απλώς παράπλευρη απώλεια του προγράμματος.

Σου απάντησε ο Κ. Ζαγγογιάννης.

Στα λοιπά, οποιοδήποτε σκεύασμα κυκλοφορεί, είτε 1 χρόνο, είτε 50 χρόνια, υπάρχουν σπάνιες παρενέργειες ακόμα και θανάτοι ( και υπάρχουν και λιγότερο σπάνιες παρενέργειες... όπως π.χ. σε πολλά ηρεμηστικά έχει 1 στους 100 πιθανότητα να εμφανίσει εμβοές! ).
Ναι, και το Depon/ponstan/panadol/xozal που μπορεί να καταπίνεις συχνά, έχουν μεγάλη λίστα πιθανών παρενεργειών...

α) Εχεις κάποιο παράδειγμα ενός φαρμάκου που να εγγυάται οποιαδήποτε εταιρία οτι 100% δεν θα υπάρξει σε κανέναν χρήστη μακροπρόθεσμα κάποια παρενέργεια ?
β) Οταν κρέμεσαι στην άκρη του γκρεμού και σου πετάξει κάποιος ένα σκοινί να πιαστείς, του ζητάς πιστοποίηση ΙSΟ για το σχοινί και βεβαίωση οτι 100% δεν θα σπάσει ?
γ) Αν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός δεν μας νοιάζει ποιός είναι φορέας αφού η ασθένεια δεν θα προκαλεί πια συμπτώματα σε κανέναν ή θα το περνούν σαν συνάχι... Αν εμβολιαστούν οι μισοί , οι ανεμβολίαστοι θα κινδυνεύουν. (κάτι που έπαψε να απασχολεί εμένα πια, αλλά το επισυνάπτω για την πολιτική ορθότητα...)
δ) Αντιικό φάρμακο και καλύτερες θεραπείες θέλουν πολύ χρόνο (η θεραπεία θέλει χρόνια για να ονομαστεί "καλή")- που δεν ξέρουμε αν τον έχουν οι ανεμβολίαστοι. (περι πολιτικής ορθότητας ξανά...)
ε) Είσαι σίγουρος οτι το αντιικό φάρμακο που λες δεν θα έχει μακροπρόθεσμα κάποια παρενέργεια ?

Last edited:
Γενικά, οι ανεμβολίαστοι βλέπω οτι έχουν πρόβλημα με τα φάρμακα που χορηγούνται με βελόνες. - δεν έχουν πρόβλημα να πίνουν ότι σιρόπι και χάπι τους γράφει ένας γιατρός, - ούτε καν το ψάχνουν - αλλά ξεσηκώνουν τον τόπο όταν πρόκειται για ένεση...

Last edited:
Αν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός δεν μας νοιάζει ποιός είναι φορέας αφού η ασθένεια δεν θα προκαλεί πια συμπτώματα σε κανέναν ή θα το περνούν σαν συνάχι... Αν εμβολιαστούν οι μισοί , οι ανεμβολίαστοι θα κινδυνεύουν.
Παρα πολύ σωστά. Εγώ λοιπόν που ανήκω στο 'β μισό, αν συναινω ότι δεν θα με δεχτεί ΜΕΘ αν τύχει και νοσησω από covid, πού δημιουργώ πρόβλημα στην κοινωνία και στο σύστημα γενικότερα?
Εξηγήστε μου αν διαφωνείτε, εγώ το βλέπω πολύ απλό

Δηλαδή θεωρείς περισσότερο απεχθές το να σε υποχρεώσουν να εμβολιαστεί από το να σε υποχρεώσουν να συναινέσεις να μην νοσηλευτείς? Γιατί κάτι από τα 2 πρέπει να είναι υποχρεωτικό αφού επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο. Βέβαια το 2ο αντιβαίνει τον όρκο του Ιπποκράτη, πέραν άλλων ηθικών διλημμάτων

Δεύτερον, πόσο ασφαλής θα αισθάνεσαι στις συναναστροφές με τους γύρω σου; Πώς θα αισθανθείς αν κολλήσεις κάποιον γνωρίζοντας πως δεν έκανες αυτό που μπορούσες να κάνεις για να μετριάσεις τις πιθανότητες;

Και για να μιλήσω προσωπικά, το μόνο που με εκνευρίζει με τους αρνητές δεν είναι πως δεν κάνουν το εμβόλιο. Είναι πως σκέφτονται μόνο το εγώ τους. Οι γύρω τους απλά δεν υπάρχουν. Βασική πληγή της Ελλάδας αυτό που φαίνεται στην καθημερινότητά σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής εδώ.

Τι λέτε βρε παιδιά που δε θα νοσηλευτεί ο ανεμβολίαστος, και μάλιστα συνεναιτικά. Όταν έρθει η κακιά η στιγμή μια χαρά θα σκούζει για τα δικαιώματά του ως φορολογούμενος κλπ κλπ κλπ. Το ότι είμαστε μέλη μιας κοινωνίας το ξεχνάμε μόνο στις υποχρεώσεις μας.

Τι λέτε βρε παιδιά που δε θα νοσηλευτεί ο ανεμβολίαστος, και μάλιστα συνεναιτικά. Όταν έρθει η κακιά η στιγμή μια χαρά θα σκούζει για τα δικαιώματά του ως φορολογούμενος κλπ κλπ κλπ. Το ότι είμαστε μέλη μιας κοινωνίας το ξεχνάμε μόνο στις υποχρεώσεις μας.
Μην σου πω οτι θα ορκιζεται οτι το σκεφτοταν ηδη να εμβολιαστει και ηταν ηδη με το στυλο στο χερι για την αιτηση

Απειρα τα παραδειγματα ανεγκεφαλων που το επαιζαν μαγκες και οταν βγει απο την εντατικη εσπευδαν να προτρεψουν να εμβολιαστουν για να μην περασουν οτι περασαν αυτοι

Στους αστυνομικούς, λιμενικούς, στρατιωτικούς και τους παπάδες δεν κολλάει πάντως. Μην χάσουμε και την πελατεία.

Παρα πολύ σωστά. Εγώ λοιπόν που ανήκω στο 'β μισό, αν συναινω ότι δεν θα με δεχτεί ΜΕΘ αν τύχει και νοσησω από covid, πού δημιουργώ πρόβλημα στην κοινωνία και στο σύστημα γενικότερα?
Εξηγήστε μου αν διαφωνείτε, εγώ το βλέπω πολύ απλό

Εσύ το βλέπεις έτσι πολύ απλό, όπως λες - κι εγώ είμαι μαζί σου αφού συναινείς - να κόψουν τις ΜΕΘ (μόνο οταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΕΒΑΤΙΑ για τις άλλες παθήσεις βέβαια - όχι τιμωρητικά) - αλλά εγώ είμαι ένας και λέω την γνώμη μου. Ενα δημόσιο σύστημα υγείας όμως, έχει πολλά νομικά/λειτουργικά/ηθικά/κοινωνικά κωλύματα... Κοινώς, 1ον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αν δεν προηγηθεί εξαντλητική μελέτη ενός τέτοιου ενδεχομένου, 2ον δεν θα το δεχθεί η πλειοψηφία των αντιεμβολιαστών και 3ον θα επισημοποιηθεί και θα ενταθεί ο διχασμός της κοινωνίας (πολίτες β' κατηγορίας, κλπ)... Κι εδώ τώρα εμφανίζεται το πρόβλημα που δημιουργείς - όταν θα πέφτουν στην μετάλλαξη Κάππα σωρηδόν και θα γεμίζουν τα νοσοκομεία και θα πανικοβληθεί το σύστημα, το κράτος θα ξανακλείσει τα μαγαζιά και τους πολίτες στα σπίτια τους (ασχετα αν λέει οτι δεν θα το κάνει) και θα την πληρώσουν κι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και οι υποδομές του κράτους θα (ξανα)καταρρεύσουν...

Last edited:
Στους αστυνομικούς, λιμενικούς, στρατιωτικούς και τους παπάδες δεν κολλάει πάντως. Μην χάσουμε και την πελατεία.

Από όσο ξέρω τα σώματα ασφαλείας (στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό) έχουν εμβολιαστεί.
Μάλιστα τους φωνάζανε να καλύψουν κενά όταν κάποιο ραντεβού δεν εμφανιζόταν.
Τους είδα όταν πήγα τον πατέρα μου για εμβόλιο τον Φεβρουάριο.
Και οι παπάδες πρέπει να εμβολιαστούν,
Βασικά οι πάντες υποχρεωτικά.
Τελικά εσύ είσαι υπερ του εμβολιασμού? και μάλιστα του υποχρεωτικού?

οι κλίνες και οι υποδομές αγοράζονται/φτιάχνονται
το ανθρώπινο δυναμικό είναι περιορισμένο και σε συνθήκες ακαραίας πίεσης εξαντλείται
Σημαντική λεπτομέρεια: έμπειροι εντατικολόγοι και πνευμονολόγοι που χρειάζονται οι ΜΕΘ για τους ασθενείς covid δεν μεγαλώνουν σε δέντρα να μαζέψουμε καμμιά χιλιάδα

• Like
Reactions: mik1
Status
Not open for further replies.