Ιοί

Status
Not open for further replies.

Αρκεί ένας απλός μαθηματικός υπολογισμός για να δικαιολογήσει την αγωνία που εκφράζουν επιδημιολόγοι στη Huffpost ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων στα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς τα κρούσματα το φετινό καλοκαίρι εκτοξεύθηκαν στις παιδικές ηλικίες (0-17). Πριν ακόμα τελειώσει ο Αύγουστος καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων χωρίς προηγούμενο στα παιδιά, με 14.436 νέα κρούματα, εκ των οποίων 180 παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

υγ

Υποψιν σε επικοινωνια μου με τον ΕΟΔΥ ρωτωντας ποτε θαπρεπε και ποτε θα μπορουσαν τα ανηλικα παιδια μου να εμβολιαστουν αφου νοσησαν μου ειπαν οτι "κανονικα" μετα απο 6 μηνες πρεπει για να εχεις πιστοποιητικο.

Και σε δευτερωτηση ποτε πρεπει (οχι για το χαρτι αλλα για την ουσια της υποθεσης) μου απαντησαν περιπου κανα 4μηνο μετα την νοσηση να το προγραμματιζουμε σιγα σιγα....

Last edited:
Για 12-17 άρχισαν οι εμβολιασμοί. Γιατροί που είναι γνωστοί μου τα έστειλαν ήδη τα παιδιά τους. Για το δημοτικό περιμένουμε, οι δοκιμές λέει δεν έχουν τελειώσει.

Ήταν και ο Wolverine στη σημερινή συγκέντρωση..Οποίος δεν με πιστεύει ας δει το βίντεο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δείτε κατάσταση...
Και όχι μόνο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν Επεισόδια, με κυνηγητό, ρίψεις χημικών, νερού, προσαγωγές, κλπ.
Ως γνωστόν πάντως (έχω και προσωπικά στοιχεία που το τεκμηριώνουν), είναι πολλοί οι αστυνομικοί που ανήκουν σε κύκλους αντιεμβολιαστών και ασπάζονται τέτοιες απόψεις.
Όταν τώρα οι αστυνομικοί -που ανάμεσα τους περιλαμβάνονται τόσοι αντιεμβολιαστές- παίζουν ξύλο με άλλους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές, έ αυτό πια είναι η αποθέωση του παραλογισμού! :rolleyes:

Αλλά υπάρχει μήπως και κάτι λογικό σε αυτό το φαινόμενο (των φανατικών αντιεμβολιαστών);

Υ.Γ. Αν θεωρηθεί Off-topic το σχόλιο μου, ας μεταφερθεί όπου είναι καλύτερα. Π.χ. στις θεωρίες συνομωσίας, ή στο δεν δεν αντέχω αυτή τη χώρα. Εδώ που τα λέμε ποιός μπορεί ν' αντέχει τόσο παραλογισμό στην καθημερινή ζωη;

• Haha
Reactions: billpeppas
Ως γνωστόν πάντως (έχω και προσωπικά στοιχεία που το τεκμηριώνουν), είναι πολλοί οι αστυνομικοί που ανήκουν σε κύκλους αντιεμβολιαστών και ασπάζονται τέτοιες απόψεις.
Όταν τώρα οι αστυνομικοί -που ανάμεσα τους περιλαμβάνονται τόσοι αντιεμβολιαστές- παίζουν ξύλο με άλλους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές, έ αυτό πια είναι η αποθέωση του παραλογισμού! :rolleyes:
Οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι βρίσκονται σε τέτοια γεγονότα με σκοπό να επιβάλουν την τάξη και να ακολουθούν τις διαταγές τους, το αν συμφωνούν ή όχι με τους διαδηλωτές είναι (και οφείλει να είναι) beyond their job description.

• Like
Reactions: kted and billpeppas
Παιδιά, θερμή παράκληση, αρκετή δημοσιότητα δίνουμε σε μουρλούς και επικίνδυνους ανθρώπους. Το θρεντ αφορά την πανδημία, και ειδήσεις περί αυτής. Ναι, technically οι παλαβοί είναι εντός θέματος, αλλά θεωρώ χρέος μου (σαν πολίτης, και όχι σαν διαχειριστής) το να μην τους δίνω έτσι αβίαστα δημόσιο βήμα.

• Like
Reactions: Kosh and billpeppas
Δεν τους δίνουμε δημόσιο βήμα , τους αποδομούμε.
Νομίζω στις παρούσες συνθήκες είναι ότι πιο χρήσιμο.

Δεν τους δίνουμε δημόσιο βήμα , τους αποδομούμε.
Νομίζω στις παρούσες συνθήκες είναι ότι πιο χρήσιμο.

Είσαι μάλλον πιο αισιόδοξος από μένα. Έχω την αίσθηση ότι πλέον δεν τίθεται θέμα αποδόμησης ή εκπαίδευσης. Έχω δει τόσους σοβαρούς ανθρώπους να μου μιλάνε για τσιπάκια, νέες τάξεις πραγμάτων κλπ που νομίζω ότι πλέον πρόκειται για αρρώστια. Δεν υπάρχει ίχνος λογικής σκέψης σε όλο αυτό το πανηγύρι.

• Like
Reactions: Paris2018
Παίζουν πολλά συμπλέγματα Ιάσωνα.
Από το κόλλημα να διαφοροποιείται πάντα κάποιος (γιατί έτσι) μέχρι περίπλοκες ψυχοπάθειες.
Η αντίληψη είναι σύνθεση πολλών πραγμάτων.

• Like
Reactions: Paris2018
Παίζουν πολλά συμπλέγματα Ιάσωνα.
Από το κόλλημα να διαφοροποιείται πάντα κάποιος (γιατί έτσι) μέχρι περίπλοκες ψυχοπάθειες.
Η αντίληψη είναι σύνθεση πολλών πραγμάτων.
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες..
Αυτό ,συν ότι πρέπει να περάσω από τη μάνα μου να μου φτιάξει τα όμορφα κεφτεδάκια που ξέρει να φτιάχνει. :)
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι τύποι αυτοί είναι το πιπέρι και το αλάτι της γης.
Χωρίς αυτούς ο κόσμος μας θα ήταν αδιάφορος ,μέσα στη σοβαροφάνεια..
Ας φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς Τάπερ Κλεομένη..Η χωρίς Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο.
Μόνο με μαζεμένους τύπους που μετράνε σε χιλιοστά την κάθε τους κουβέντα.
Μεγάλη βαρεμάρα.

Και όχι μόνο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν Επεισόδια, με κυνηγητό, ρίψεις χημικών, νερού, προσαγωγές, κλπ.

Αλλά υπάρχει μήπως και κάτι λογικό σε αυτό το φαινόμενο (των φανατικών αντιεμβολιαστών);

Υ.Γ. Αν θεωρηθεί Off-topic το σχόλιο μου, ας μεταφερθεί όπου είναι καλύτερα. Π.χ. στις θεωρίες συνομωσίας, ή στο δεν δεν αντέχω αυτή τη χώρα. Εδώ που τα λέμε ποιός μπορεί ν' αντέχει τόσο παραλογισμό στην καθημερινή ζωη;
Τα συγκεκριμένα άτομα τα χρησιμοποίησαν σχετικά πρόσφατα για άλλο θέμα οι ίδιοι που τα κατηγορούν τώρα..Είναι παντός καιρού και χρήσης.
Ξέρεις ,μπορεί κάποιος να παίζει με αριστοτεχνικό τρόπο με ένα μπεγλέρι,κάποια στιγμή όμως θα του φύγει και θα του έρθει στα μούτρα.
Και αν κάποιος δεν πιστεύει ότι είναι οι ίδιοι,μπορώ άνετα να τον κατατοπίσω.
Κρατάω αρχείο με φωτογραφίες και μπροσταρηδες.

• Like
Reactions: Sotiris
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες..
Αυτό ,συν ότι πρέπει να περάσω από τη μάνα μου να μου φτιάξει τα όμορφα κεφτεδάκια που ξέρει να φτιάχνει. :)
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι τύποι αυτοί είναι το πιπέρι και το αλάτι της γης.
Χωρίς αυτούς ο κόσμος μας θα ήταν αδιάφορος ,μέσα στη σοβαροφάνεια..
Ας φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς Τάπερ Κλεομένη..Η χωρίς Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο.
Μόνο με μαζεμένους τύπους που μετράνε σε χιλιοστά την κάθε τους κουβέντα.
Μεγάλη βαρεμάρα.

Είσαι μάλλον πιο αισιόδοξος από μένα. Έχω την αίσθηση ότι πλέον δεν τίθεται θέμα αποδόμησης ή εκπαίδευσης. Έχω δει τόσους σοβαρούς ανθρώπους να μου μιλάνε για τσιπάκια, νέες τάξεις πραγμάτων κλπ που νομίζω ότι πλέον πρόκειται για αρρώστια. Δεν υπάρχει ίχνος λογικής σκέψης σε όλο αυτό το πανηγύρι.
Έχεις δίκιο Ιάσων. Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι' εγώ. Ως φαινόμενο φαίνεται να είναι παγκόσμιο. Με τις ιδιαίτερες προεκτάσεις του σε κάθε χώρα. Και μάλιστα φαινόμενο καινούργιο. Δεν εξηγείται με τις ως τώρα μεθόδους ανάλυσης, τουλάχιστον αυτές που συνηθίζουμε.
Η άποψη που επικρατεί για πολλούς εδώ μέσα, ότι πρόκειται για βλάκες, παλαβούς, κλπ. παραείναι απλοϊκή και πάντως δεν είναι ικανή να εξηγήσει πολλές από τις παρατηρήσεις μας στην πράξη.

Κάνω κάποιες πρώτες σκέψεις επ' αυτού. Θα επανέλθω, όταν μπορώ να τις διατυπώσω σε πιο ολοκληρωμένη μορφη.

Τα συγκεκριμένα άτομα τα χρησιμοποίησαν σχετικά πρόσφατα για άλλο θέμα οι ίδιοι που τα κατηγορούν τώρα..Είναι παντός καιρού και χρήσης.
Ξέρεις ,μπορεί κάποιος να παίζει με αριστοτεχνικό τρόπο με ένα μπεγλέρι,κάποια στιγμή όμως θα του φύγει και θα του έρθει στα μούτρα.
Και αν κάποιος δεν πιστεύει ότι είναι οι ίδιοι,μπορώ άνετα να τον κατατοπίσω.
Κρατάω αρχείο με φωτογραφίες και μπροσταρηδες.
Ισχύει ΚΑΙ αυτό που γράφεις.
Σαφώς.
Αλλά είναι μία μόνο από τις πολλές όψεις (με μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία βεβαίως) ενός κοινωνικού φαινομένου που τώρα μόλις ξεκινάμε να προσεγγίζουμε και να μελετάμε. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, θα επανέλθω.

Ισχύει ΚΑΙ αυτό που γράφεις.
Σαφώς.
Αλλά είναι μία μόνο από τις πολλές όψεις (με μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία βεβαίως) ενός κοινωνικού φαινομένου που τώρα μόλις ξεκινάμε να προσεγγίζουμε και να μελετάμε. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, θα επανέλθω.
Να επανέλθεις αλλά εγώ νομίζω ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό φαινόμενο δεν είναι φρέσκο.
Οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων.
Απλά θυμήσου πως δημιουργήθηκε η πανούκλα,για να μην προχωρήσω σε περισσότερα παραδείγματα.
Οι υπεύθυνοι διαχρονικά έχουν ονοματεπώνυμο..Η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω έχουν συγκεκριμένα πιστεύω και είναι τέρμα χειραγωγήσιμοι,κάτι που πηγάζει από τα ίδια τους τα πιστεύω..Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις..Αρκεί μια φωτογραφία από την κάθε τους ... εξόρμηση.
ΥΓ..Στην πολυκατοικία που έμενα στην Αθήνα το 80% ήταν σε παρόμοια φάση.
Ερχόμενος στην επαρχεία έπεσα πάνω σε θεματοφύλακα..Μένει ακριβώς από κάτω μου ,στην ουσία είναι ο μοναδικός μου γείτονας..Είπε ότι θα μου δώσει να διαβάσω για το περίφημο άρθρο του Συντάγματος που μας "κρύβουν".
Με χαρα - του λέω - μόλις τελειώσει η φάση με τον Κορονοϊό.
Του έπεσαν λίγο τ' αυτιά. 🤗

Δεν το καταλαβαινεις γιατι σε τσιπαρανε Ιασονα και πλεον σε χειριζονται. Μεχρι και sub σε βαλανε να παρεις.

Να επανέλθεις αλλά εγώ νομίζω ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό φαινόμενο δεν είναι φρέσκο.
Οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων.
Απλά θυμήσου πως δημιουργήθηκε η πανούκλα,για να μην προχωρήσω σε περισσότερα παραδείγματα.
Οι υπεύθυνοι διαχρονικά έχουν ονοματεπώνυμο..Η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω έχουν συγκεκριμένα πιστεύω και είναι τέρμα χειραγωγήσιμοι,κάτι που πηγάζει από τα ίδια τους τα πιστεύω..Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις..Αρκεί μια φωτογραφία από την κάθε τους ... εξόρμηση.
ΥΓ..Στην πολυκατοικία που έμενα στην Αθήνα το 80% ήταν σε παρόμοια φάση.
Ερχόμενος στην επαρχεία έπεσα πάνω σε θεματοφύλακα..Μένει ακριβώς από κάτω μου ,στην ουσία είναι ο μοναδικός μου γείτονας..Είπε ότι θα μου δώσει να διαβάσω για το περίφημο άρθρο του Συντάγματος που μας "κρύβουν".
Με χαρα - του λέω - μόλις τελειώσει η φάση με τον Κορονοϊό.
Του έπεσαν λίγο τ' αυτιά. 🤗
@Haagenti
Γενικά συμφωνούμε. 😄
Η ιστορία είναι όντως παλιά. Αλλά δεν παύουν να μας εκπλήσσουν οι ιστορίες που διαδραματίζονταν το έτος 1000 μ.Χ να επαναλαμβάνονται στον 21ο αιώνα.
Πιστεύω πάντως ότι η μελέτη σε βάθος είναι απαραίτητη. Και θα γράφονται βιβλία για το θέμα για πολλά χρόνια, όταν κάποτε κοπάσει η πανδημία.

• Like
Reactions: Haagenti

Status
Not open for further replies.