Ιοί

Status
Not open for further replies.
Τα στατιστικά για τους εμβολιασμένους / ανεμβολίαστους έπρεπε να δίδονταν εδώ και 2 μήνες. Σιγά σιγά, ενδέχεται να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων που θα νοσούν βαριά, γιατί η μετάλλαξη δ που έχει μικρότερη κάλυψη από τα εμβόλια έγινε κυρίαρχη αρχές Αυγούστου, οπότε για μόλυνση και σοβαρή νοσηλεία χρειάζεται κανάς μήνας.
Επίσης, αν θυμάμαι καλά, αρχές Μαρτίου άρχισε να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός, οπότε η τρίτη δόση πρέπει να αρχίσει να προγραμματίζεται για όσους έχουν ήδη περάσει το 6μηνο (και έχει υποχωρήσει σημαντικά η προστασία).
Πιθανώς περιμένουν ευρωπαϊκή οδηγία...

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, αρχές Μαρτίου άρχισε να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός, οπότε η τρίτη δόση πρέπει να αρχίσει να προγραμματίζεται για όσους έχουν ήδη περάσει το 6μηνο (και έχει υποχωρήσει σημαντικά η προστασία).
Πιθανώς περιμένουν ευρωπαϊκή οδηγία...

Φεβρουαριο ολοκληρωνοταν η δευτερη δοση για τους πρωτους ηλικιωμενους αν θυμαμαι καλα.

Εκεινο της pfizer αρχιζει και χανει μερος της προστασιας του απο τους 6 και μεχρι τους 8 μηνες φθινει πολυ οποτε οπου ναναι θα ηχησουν οι καμπανες της τριτης δοσης.

Να δουμε και αναλογες στατιστικες αναλυσεις για τα αλλα και ειδικα για το moderna

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 344, εκ των οποίων 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι

• Like
Reactions: Paris2018
Δε θα έπρεπε να μπλέκουν τους ανεμβολίαστους με τους μερικώς εμβολιασμενους, ειδικά λόγω AZ που έχει 3 μήνες μεταξύ των δόσεων. Με αυτά τα στατιστικά δεν βγαίνει άκρη

Δε θα έπρεπε να μπλέκουν τους ανεμβολίαστους με τους μερικώς εμβολιασμενους, ειδικά λόγω AZ που έχει 3 μήνες μεταξύ των δόσεων. Με αυτά τα στατιστικά δεν βγαίνει άκρη
Νομίζω όμως ότι θεωρείσαι πλήρως εμβολιασμένος 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Οπότε μια χαρά τα λένε, μιας και μέχρι τότε είσαι πρακτικά ανεμβολίαστος

Νομίζω όμως ότι θεωρείσαι πλήρως εμβολιασμένος 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Οπότε μια χαρά τα λένε, μιας και μέχρι τότε είσαι πρακτικά ανεμβολίαστος
Υποτιθεται πως και η πρωτη δοση παρεχει καποια προστασια. Επισης μην ξεχναμε πως για καποιες εβδομαδες τον Απριλιο/Μαιο εβγαιναν ραντεβου σχεδον αποκλειστικα για ΑΖ, οποτε αυτοι οι ανθρωποι μαλλον δεν ειναι πληρως εμβολιασμενοι χωρις δικη τους υπαιτιοτητα.

Θα επρεπε να δινουν αριθμους για ανεμβολιαστους, μερικώς εμβολιασμενους, πληρως εμβολιασμενους. Μονο ετσι θα φανει η διαφορά που κανει το εμβολιο και ισως πεισει και καποιους να το κανουν.

Ακόμη και αυτός που εμβολιάστηκε τέλος Απριλίου με AZ, τέλος Ιουλίου θα είχε κλείσει το 3μηνο παράθυρο.
Από τις αρχές του καλοκαιριού δε, τα περισσότερα ραντεβού είναι mRNA.

1630441715007.png

Από τον ECDC.
Comirnaty -> Pfizer
Spikevax -> Moderna
Vaxzevria -> AstraZeneca

Από αύριο στην Ιταλία το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα είναι υποχρεωτικό για να εισέρχεται κανείς σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και για να μετακινείται -εντός της χώρας- με τρένα, αεροπλάνα και πλοία.

Στα πανεπιστήμια, το «πάσο» θα είναι υποχρεωτικό και για τους φοιτητές, ενώ στα σχολεία, το νέο αυτό μέτρο θα αφορά μόνον το διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Για όποιον χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς, το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται, από τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, τα οποία, ως γνωστόν, δεν εμβολιάζονται. Και στα καράβια, υπάρχει μια και μοναδική εξαίρεση: το πάσο εμβολιασμού δεν θα χρειάζεται, για να χρησιμοποιεί, κανείς, τα φέρυ-μποτ που συνδέουν την Καλαβρία με την Σικελία.

Προς το παρόν, η υποχρέωση αυτή δεν εφαρμόζεται σε αστικά λεωφορεία και μετρό, αλλά η κυβέρνηση Ντράγκι ενδέχεται να ασχοληθεί και πάλι με το όλο θέμα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακόμη και αυτός που εμβολιάστηκε τέλος Απριλίου με AZ, τέλος Ιουλίου θα είχε κλείσει το 3μηνο παράθυρο.
Από τις αρχές του καλοκαιριού δε, τα περισσότερα ραντεβού είναι mRNA.

View attachment 184653

Από τον ECDC.
Comirnaty -> Pfizer
Spikevax -> Moderna
Vaxzevria -> AstraZeneca
Ανδρέα, τέλος Μαϊου έβγαζε για την αδελφή μου μόνο ΑΖ. Τελικά Ιούνιο κ Ιούλιο κατάφερε το pfeizer. Βάλε και 2-3 εβδομάδες που κάνεις να νοσήσεις, οπότε αν είχες ΑΖ τέλος Μαϊου δεν είσαι καλυμμενος ακόμα.

Το θέμα μου όμως ειναι τα στατιστικά. Πρέπει να χωρίσουν τους ανεμβολίαστους ακόμα κ από τους μερικώς, για να δούμε την πλήρη εικόνα.

Ανδρέα, τέλος Μαϊου έβγαζε για την αδελφή μου μόνο ΑΖ. Τελικά Ιούνιο κ Ιούλιο κατάφερε το pfeizer. Βάλε και 2-3 εβδομάδες που κάνεις να νοσήσεις, οπότε αν είχες ΑΖ τέλος Μαϊου δεν είσαι καλυμμενος ακόμα.

Το θέμα μου όμως ειναι τα στατιστικά. Πρέπει να χωρίσουν τους ανεμβολίαστους ακόμα κ από τους μερικώς, για να δούμε την πλήρη εικόνα.
Ειχαν ανακοινώσει οτι οι μερικώς εμβολιασμένοι (μια δόση) προστατευονται σε ενα μικρό ποσοστό (20-30%??). Αλλά και πάλι πόσοι είναι αυτοί αν μπουν στο δείγμα των μη εμβολιασθέντων αυτην την εποχή. Θα έλεγα μικρό ποσοστό.
Τα στατιστικά είναι στο περίπου αλλά δίνουν μια εικόνα που δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα.

Τους υποτιμάς Ναθ!

Θα πούνε ένα ωραιότατο "είναι πειραματικό, δεν είναι δοκιμασμένο" και καθαρίσανε!

Άσε που μέσα μπορεί να έχει τσιπάκια, τζιπάκια, ηλεκτρομαγνήτες, κεραίες, αναμεταδότες, τηλεοπτικά στούντιο, gps κλπ. :ROFLMAO:

ε τοτε ..... :)

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 344, εκ των οποίων 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι
Δυστυχώς όμως Λάρρυ, τα νέα αυτά για μας τους πλήρως εμβολιασμένους που συμπίπτει να ανήκουμε σε υπέρ-ευπαθείς ομάδες δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά.

Ποσοστό 8% περίπου πλήρως εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ δεν είναι ασήμαντο. Μικρό μεν το ποσοστό, αλλά όχι ασήμαντο.

Διότι από τη μία δείχνει ότι το εμβόλιο παρέχει μία πολύ σοβαρή προστασία. Από την άλλη όμως όχι πλήρη. Ο μεγάλος κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Και για μας που έχουμε επιπλέον λόγους σημαίνει ότι εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί όπως και πριν εμβολιαστούμε. Ούτε για μιά στιγμή χαλάρωση της επαγρύπνησης. Η περιπόθητη ελευθερία θα αργήσει. Και μπορεί να γλυτώσουμε από τον ιό, αλλά η υγεία μας ήδη υποσκάπτεται από άλλους παράγοντες εξαιτίας των περιορισμών.

Εν πάση περιπτώσει χθες επαναλάβαμε όλη η οικογένεια την μέτρηση αντισωμάτων. Και περιμένουμε αποτελέσματα. Να δούμε ποιά είναι η εξέλιξη με το χρόνο. Η σύσταση του γιατρού μας -ειδικά για μας που όλη η οικογένεια ανήκει σε ευπαθή ομάδα, καθένας για τους δικούς του λόγους,- είναι να το παρακολουθούμε ανά τρίμηνο.

Τα αρχικά αποτελέσματα 3 βδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μας (4 άτομα) ήταν κατά φθίνουσα σειρά:
8000, 4000 (τα δικά μου), 3200 και 1500.

Να δούμε λοιπόν ποιά είναι η εξέλιξη. (Θα ενημερώσω).
Και να δούμε τι θα γίνει τελικά με την 3η δόση.

ε τοτε ..... :)

Ωστόσο από ποιό επίπεδο αντισωμάτων και πάνω θεωρείται ότι το άτομο διαθέτει σοβαρή προστασία;
Από όσο έχω ψάξει, διαπιστώνω ότι τα πράγματα είναι μάλλον ασαφή.
Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο, ολοκληρωμένο και πρόσφατο;

Δεν υπαρχει κανονας.

Και αυτο γιατι δεν ειναι μονον θεμα αντισωματων αλλα και ενος αλλου παραγοντα που δεν θυμαμαι την ακριβη ονομασια αλλα κοινως ονομαζεται κυτταρικη μνημη.

Ωστόσο από ποιό επίπεδο αντισωμάτων και πάνω θεωρείται ότι το άτομο διαθέτει σοβαρή προστασία;
Από όσο έχω ψάξει, διαπιστώνω ότι τα πράγματα είναι μάλλον ασαφή.
Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο, ολοκληρωμένο και πρόσφατο;
Δε θυμάμαι που το διαβασα αλλά έχω την εντύπωση ότι το επίπεδο αντισωμάτων δεν έχει τόση σημασία. Το σημαντικό ειναι να έχεις εμβολιαστεί ώστε το ανοσοποιητικό σου να έχει λάβει την "πληροφορία" ώστε αν τυχόν μολυνθεί να μπορεί να παράξει αντισώματα. Για παράδειγμα αν κάνεις έλεγχο αντισωμάτων για ιλαρά μπορεί να βγουν μηδενικά, παρόλα αυτά έχεις ανοσία γιατί το ανοσοποιητικό σου "γνωρίζει" τον εχθρό και μπορεί να παράξει αντισώματα αν χρειαστεί.

Δυστυχώς όμως Λάρρυ, τα νέα αυτά για μας τους πλήρως εμβολιασμένους που συμπίπτει να ανήκουμε σε υπέρ-ευπαθείς ομάδες δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά.

Ποσοστό 8% περίπου πλήρως εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ δεν είναι ασήμαντο. Μικρό μεν το ποσοστό, αλλά όχι ασήμαντο.

Διότι από τη μία δείχνει ότι το εμβόλιο παρέχει μία πολύ σοβαρή προστασία. Από την άλλη όμως όχι πλήρη. Ο μεγάλος κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Και για μας που έχουμε επιπλέον λόγους σημαίνει ότι εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί όπως και πριν εμβολιαστούμε. Ούτε για μιά στιγμή χαλάρωση της επαγρύπνησης. Η περιπόθητη ελευθερία θα αργήσει. Και μπορεί να γλυτώσουμε από τον ιό, αλλά η υγεία μας ήδη υποσκάπτεται από άλλους παράγοντες εξαιτίας των περιορισμών.

Εν πάση περιπτώσει χθες επαναλάβαμε όλη η οικογένεια την μέτρηση αντισωμάτων. Και περιμένουμε αποτελέσματα. Να δούμε ποιά είναι η εξέλιξη με το χρόνο. Η σύσταση του γιατρού μας -ειδικά για μας που όλη η οικογένεια ανήκει σε ευπαθή ομάδα, καθένας για τους δικούς του λόγους,- είναι να το παρακολουθούμε ανά τρίμηνο.

Τα αρχικά αποτελέσματα 3 βδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μας (4 άτομα) ήταν κατά φθίνουσα σειρά:
8000, 4000 (τα δικά μου), 3200 και 1500.

Να δούμε λοιπόν ποιά είναι η εξέλιξη. (Θα ενημερώσω).
Και να δούμε τι θα γίνει τελικά με την 3η δόση.

Σωστά, το εμβόλιο δεν παρέχει πλήρη (100%) προστασία με τις 2 δόσεις.
Ελπίζω ότι με τις 3 θα γίνει πιο αποτελεσματικό.

Με την δική μου ματιά τα στοιχεία που έδωσε ο Larry είναι εκτός των άλλων και ιδιαίτερα εκνευριστικά.
Ελπίζω κανένας που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην βρεθεί εκεί.
Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.
Το κακό όμως είναι ότι με γεμάτες από ανεμβολίαστους ΜΕΘ, η φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται οι ευπαθείς, μοιράζεται χωρίς πραγματικό λόγο.
Γιατί κακά τα ψέματα αλλιώς λειτουργεί μια ΜΕΘ που έχει πληρότητα 100%, αλλιώς όταν έχει πληρότητα 7%.

Δε θυμάμαι που το διαβασα αλλά έχω την εντύπωση ότι το επίπεδο αντισωμάτων δεν έχει τόση σημασία. Το σημαντικό ειναι να έχεις εμβολιαστεί ώστε το ανοσοποιητικό σου να έχει λάβει την "πληροφορία" ώστε αν τυχόν μολυνθεί να μπορεί να παράξει αντισώματα. Για παράδειγμα αν κάνεις έλεγχο αντισωμάτων για ιλαρά μπορεί να βγουν μηδενικά, παρόλα αυτά έχεις ανοσία γιατί το ανοσοποιητικό σου "γνωρίζει" τον εχθρό και μπορεί να παράξει αντισώματα αν χρειαστεί.
Ναι γιατί υπάρχει και η κυτταρική ανοσία κ.λπ.

Status
Not open for further replies.