Ιοί

Status
Not open for further replies.
Σαν πολύ δεν βιάζονται οι διάφοροι ειδικοί να μιλήσουν χωρίς ή με πενιχρα δεδομένα; Προσφέρει κάτι όλο αυτό;
Βεβαίως. Δημοσιότητα!
Καθώς εμείς, οι πολλοί, αγωνιούμε για την παραμικρή είδηση...

Πριν λίγο καιρό το δελτίο καιρού έλεγε λιακάδα και θερμοκρασίες πάνω απο 30 βαθμούς Κελσίου. Τώρα λένε χιονιάδες, θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία κοντά στο μηδέν.

Ολίγον τους βαρέθηκα.
Eγω βαρεθηκα τον ιο...

Ο λόγος είναι προφανής.
Οχι, δεν είναι. Εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω τι θα σε ωφελήσει αν ξέρεις ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν π.χ. τον ιό κατά 30% λιγότερο από τους μη εμβολιασμενους και όχι 60 ή 70%.
Eγω βαρεθηκα τον ιο...
Κι εγώ, αλλά το τι θέλουμε εγώ κι εσύ είναι αδιάφορο. Κουμάντο κάνει ο ιός.

Οχι, δεν είναι. Εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω τι θα σε ωφελήσει αν ξέρεις ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν π.χ. τον ιό κατά 30% λιγότερο από τους μη εμβολιασμενους και όχι 60 ή 70%.
Για να μπει και το αντίστοιχο ποσοστό στο "Covid Free" στικεράκι. Covid Free -30%; -60%; -70%;

download.png

• Like
Reactions: mikemtb
Και τι είναι, αντηλιακό;
Προφανώς χαριτολογώ, δεν υφίσταται έννοια "Covid Free" εφόσον η μετάδοση δεν ανακόπτεται πλήρως, όπως λεγόταν όταν έβγαιναν αυτά τα στικεράκια.

• Like
Γνωρίζει κανείς αν σε άλλη χώρα έχει δοθεί οδηγία (και γίνεται) για 3η δόση στους 3 μήνες μετά τη χορήγηση της 2ης;
Ή μόνο η Ελλάδα το κάνει;
Δε μιλάω για νόσηση και εμβολιασμό αλλά για 3η δόση.

Άλλο άνοιγμα πλατφόρμας στο 3μηνο, άλλο οδηγία

ακριβως

ανοιγμα πλατφορμας σημαινει οτι μπορω απο τους 3 μηνες πχ να το προγραμματισω στους 4-5 μηνες.

ενω μεχρι τωρα επρεπε να περιμενω την ληξη του 6μηνου για να κλεισω ραντεβου για μετα (και οταν τα αντισωματα πιθανον να ειχαν πεσει αρκετα)

εξαιρετικη κινηση ειναι απο οποιον το σκεφθηκε να το κανει

Eγω βαρεθηκα τον ιο...

στο μεταξυ ειδα οτι τα Κιτρινα Γιλεκα στην Γαλλια βγηκαν να διαδηλωσουν για την ελευθερια του μη εμβολιασμου και κανονικα πληθος χωρις μασκες κλπ ετσι ?

δεν τους ειχα καταταξει επακριβως μεχρι τωρα αλλα τωρα πλεον μπηκαν και αυτοι στην λιστα των ηλιθιων ψευδοεπαναστατων της φακης χωρις ιχνος υπευθυνοτητας

Οι κοινωνιολογικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις που προσπαθούν να αναλύσουν τις επιπτώσεις που έρχονται σε σχέση με την πολιτική διαχείριση της πανδημίας είναι πολλές. Επίσης αυτές οι επιστήμες σε μεγάλο βαθμό δεν είναι πράγματα που μπορείς να αποδείξεις άμεσα με ένα πείραμα. Εδώ είδαμε το πως αντιμετώπισαν οι συνταγματολόγοι το θέμα της πανδημίας εκφράζοντας οι απόψεις τους ουσιαστικά την πολιτική τους θέση, που δείχνει καθαρά τη φύση της νομικής επιστήμης πόσο μάλλον στην ψυχολογία και κοινωνιολογία.
Προσπαθώ να μην γράψω κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στο moderation team γιατί ακόμη και δημοσιευμένα peer-reviewed paper να μπουν η κουβέντα από την κοινωνιολογία και την ψυχολογία έχει άμεσα πολιτικές προεκτάσεις γιατί οι είσοδοι της ανάλυσης είναι η πολιτική διαχείριση της κρίσης και τα κριτήρια ακόμη ελέγχου και ανάλυσης έχουν και αυτά έντονη πολιτική χροιά.

Θέλω να καταλήξω στο απλό ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη, είναι εμβολιασμένοι, τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας αλλά διαφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τη διαχείριση και του τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η πολιτική διαχείριση στη μετά Covid-19 εποχή. Το τσουβάλιασμα ότι όλοι όσοι αντιδρούν στο ύφος και τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων είναι όλοι Ψεκ είναι τελείως ισοπεδωτικό...

στο μεταξυ ειδα οτι τα Κιτρινα Γιλεκα στην Γαλλια βγηκαν να διαδηλωσουν για την ελευθερια του μη εμβολιασμου και κανονικα πληθος χωρις μασκες κλπ ετσι ?

δεν τους ειχα καταταξει επακριβως μεχρι τωρα αλλα τωρα πλεον μπηκαν και αυτοι στην λιστα των ηλιθιων ψευδοεπαναστατων της φακης χωρις ιχνος υπευθυνοτητας
Απ'οτι βλπετε στις ειδησεις να κρατατε μικρο καλαθι.
Για να εξηγησω το κινημα των κιτρινων γιλεκων θα μου χρειαζονταν ωρες, απλα να πω οτι απο μια στιγμη και μετα το λαϊκο αυτο κινημα - εξεγερση (και οχι επανασταση) ηταν μια καθαρα λαϊκη εκδηλωση εναντια στην οικονομικη καταπτωση των μικρων και μεσαιων ταξεων και στοχευοντας την πολιτικη δασμων και φορων.
Μετα γατζωθηκαν σε αυτο τα γνωστα κουμασια, το διαβρωσαν, το κινημα τελειωσε ως ηταν για την καλυτερευση της ποιοτητας ζωης, και εξαφανιστηκε. Μετα καθε γκρουποσκυλο εβαζε ενα κιτρινο γιλεκο που και που και εβγαινε στους δρομους.

Αλλα ως προς την ουσια... το συγκεντρωμενο πληθος που δεν φοραει μασκες... αν ηταν μονο αυτοι στους δρομους με τα γιλεκα καλα θα ηταν.
Που να δεις σε πολιτικα μητιν, γηπεδα ποδοσφαιρου, συναυλιες κλπ..

Τελικα, ο κοσμος δεν αντεχει να φοραει μασκες, αυτο ειναι δεδωμενο και πλεον οπου δεν ελεγχεται (μαγαζια για παραδειγμα που θα σου την πει ο σεκιουριτας)...απλα δε φοραει. Ειτε εχει γιλεκο ειτε οχι. Ακομα κι αν ερθουν τεχνικοι στο σπιτι σου, το βιωσα εγω προσφατα, πριν ενα εναμιση χρονο ερχονταν με μασκα... τωρα ερχονται ετσι απλα.

Ακομα κι αν ερθουν τεχνικοι στο σπιτι σου, το βιωσα εγω προσφατα, πριν ενα εναμιση χρονο ερχονταν με μασκα... τωρα ερχονται ετσι απλα.

Εμενα που ηρθαν παντως 5 ατομα (για περασμα οπτικης ινας) τους εβαλα και φορεσαν ολοι μασκες. Οποιος δεν ειχε του εδωσα.

Παιδες -τους ειπα- εσεις μπορειτε να θελετε ρισκαρετε. Εγω οχι.

Εννοειται αμεσως προσαρμοστηκαν.

........
Ο λόγος είναι προφανής.
Οχι, δεν είναι. Εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω τι θα σε ωφελήσει αν ξέρεις ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν π.χ. τον ιό κατά 30% λιγότερο από τους μη εμβολιασμενους και όχι 60 ή 70%

Για να μπει και το αντίστοιχο ποσοστό στο "Covid Free" στικεράκι. Covid Free -30%; -60%; -70%;

View attachment 189517
Εκυκλοφόρησαν όμως! Παραπλανητικά, όπως αποδείχτηκε, εκυκλοφόρησαν πάντως τέτοια σήματα!

Απαντώντας σοβαρά τώρα.
Πολύ απλά ο βαθμός διαφοράς στη μεταδοτικότητα, αν υπάρχει, αποτελεί κριτήριο της αποτελεσματικότητας διαφόρων μέτρων που κάθε λίγο συζητιούνται ή και εφαρμόζονται, για διαχωρισμό χώρων (εστίασης, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κλπ) σε χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Και για προσωπικούς πρακτικούς λόγους. Άνθρωποι που, όπως στη δική μου περίπτωση, ανήκουμε σε υπερ-ευπαθείς ομάδες, χρειαζόμαστε να κάνουμε κάποια εκτίμηση ρίσκου, όταν ερχόμαστε σε "επαφή" με άλλους ανθρώπους στην καθημερινή μας ζωή.

Θα δεχόμαστε επισκέψεις, φίλους και συγγενείς στο σπίτι μας;
Με ποιά μέτρα προφύλαξης; Με ποιούς όρους;
Που θα συχνάζουμε;
Θα απαρνηθούμε εντελώς κάθε κοινωνική, ανθρώπινη δραστηριότητα;
Το καλοκαίρι σε ανοιχτούς χώρους τα πραγματα ήταν ανεκτά. Τώρα είναι χειμώνας. Και πλησιάζουν Χριστούγεννα. Πως θα οργανώσουμε την καθημερινότητα και τις κοινωνικές μας σχέσεις από 'δώ και μπρος;

Υπάρχει τέλος πάντων ουσιώδης διαφορά στη μεταδοτικότητα του ιού προς τρίτους μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων;
Δεν είναι θεωρητικό το ερώτημα, έχει σπουδαία πρακτική σημασία. Προς πολλές κατευθύνσεις.
Απάντηση υπεύθυνη επιστημονική δεν έχω, έστω κατά προσέγγιση.

Αλλά όχι ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

• Like
Το θέμα δεν είναι ότι πρόκειται απλά για βλαμμένους, αλλά το ότι είναι επικίνδυνοι βλαμμένοι.
Ισως και χειροτερα. Οπαδός του Κασιδιαρη ο πρωην υπαστυνομος "θεματοφύλακας"

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Και για προσωπικούς πρακτικούς λόγους. Άνθρωποι που, όπως στη δική μου περίπτωση, ανήκουμε σε υπερ-ευπαθείς ομάδες, χρειαζόμαστε να κάνουμε κάποια εκτίμηση ρίσκου, όταν ερχόμαστε σε "επαφή" με άλλους ανθρώπους στην καθημερινή μας ζωή.

Ως προς αυτό που σε απασχολεί, κανένα από τα ερωτήματα που θέτεις δεν έχει σημασία καθώς ούτε άμεσα πρόκειται να λάβει επακριβή απάντηση, ούτε και η τελευταία όταν δοθεί θα είναι τέτοια που θα αλλάξει σε κάτι το επίπεδο εγρήγορσής σου. Διότι ακόμη και 70 και 80% λιγότερο να αποδειχθεί ότι μεταδίδει τον ιό ένας εμβολιασμένος (και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο), απλώς δεν σου αρκεί.

Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν σημασία μόνο σε επίπεδο εθνικής στρατηγικής, η οποία προσηλώνεται στη μεγάλη εικόνα.

Μα συμφωνούμε, Τάσο. Τα ίδια, με άλλα λόγια γράφω. Αλλά πως να το κάνουμε, δε γίνεται να μη με απασχολεί.
Για το ποσοστό και 70% -λέμε τώρα- να ήταν, ελάχιστα πράγματα θα άλλαζαν.
Αν αποδεικνυόταν όμως στο μέλλον, (π.χ. με μελλοντικές εκδόσεις εμβολίων) μία διαφορά 3, 5, 10 φορές λιγότερο, θα είχε πρακτική σημασία.

Ευσεβείς πόθοι! 🙄

Μα συμφωνούμε, Τάσο. Τα ίδια, με άλλα λόγια γράφω. Αλλά πως να το κάνουμε, δε γίνεται να μη με απασχολεί.
Για το ποσοστό και 70% -λέμε τώρα- να ήταν, ελάχιστα πράγματα θα άλλαζαν.
Αν αποδεικνυόταν όμως στο μέλλον, (π.χ. με μελλοντικές εκδόσεις εμβολίων) μία διαφορά 3, 5, 10 φορές λιγότερο, θα είχε πρακτική σημασία.

Ευσεβείς πόθοι! 🙄

Για τις ευπαθεις η κρισιμες περιπτωσεις δεν μπορει να γινεται συγκριση με το τι κανουν οι αλλοι. Πρεπει να ειναι παντα σε ακρα εγρηγορση και προσοχη οσον αφορα την συμπεριφορα και τς συνηθειες και μετρα, και αυτο οσο κραταει η πανδημια. Οπως την πρωτη περιοδο, το ιδιο.

• Like
Reactions: chrisssb
Είμαστε. Έτσι κι' αλλιώς. Αλλά χρειάζεται και κάποιο σχέδιο, κάποια κριτήρια.
Τέλος πάντων, όποτε μπορέσω θα δώσω παραδείγματα, ώστε να γίνει πιο κατανοητό.

Να στο πω απλά. Ήθελα να πεταχτώ τα Χριστούγεννα Ελλάδα, αφού προέκυψε σχετικά βολικό πρόγραμμα με τη δουλειά. Δεν το έκανα για να μη βρεθώ κοντά στους γονείς μου. Διότι παρόλο που είμαστε όλοι τρις εμβολιασμένοι, ο πατέρας είναι ανοσοκατασταλμένος και αποφάσισα να μην το ρισκάρω.

Δυστυχώς το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να πεισθούν οι "ψαγμένοι" συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, μπας και ανακοπεί η κυκλοφορία και οι μεταλλάξεις του ιού, και μπας και αρχίσει το σύστημα υγείας να δουλεύει στα ίσα του.

Πείτε μου τώρα ξανά πως αυτοί οι συμπολίτες μας καλά κάνουν, αφού έχουν συνταγματικά δικαιώματα, και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

Status
Not open for further replies.