Ιοί

Status
Not open for further replies.
Θα πουν οτι θα περιμενουν να το δουν πρωτα να δοκιμαζεται σε καμια δεκαρια εκατομυρια πειραματοζωα εεεεε ηρωες και μετα θα το ....σκεφθουν.

Πρωτη φορα τα ακουτε αυτα τα παραμυθια ?

Προχθες άκουσα το εξής καταπληκτικό από γνωστό μου (κεκαλυμμένο αρνητή / αντιεμβολιαστη / δεν (θέλω να) ξέρω ακριβώς κατηγορία / αν τον ρωτήσεις, πάντως, δεν αρνείται την ύπαρξη του υιού):

»Με ανάγκασαν να κάνω το εμβόλιο (αναφέρεται σε κάποιο περιοριστικό μέτρο για τους μη εμβολιασμένους) όποτε κι εγώ έκανα το Johnson (που είναι, εν γνώσει του (όπως ειπε), το χειρότερο)»

Μεταφραση (Χλαπατσας mode on): Θα σας δειξω εγω, θα δείτε τι θα πάθετε, θα κανω το χειρότερο εμβόλιο!

Τι να πει κανεις, άβυσσος η ψυχή (και το μυαλό) του ανθρώπου...

Σημείωση Πριν μαθω ότι είναι αντιεμβολιαστης, ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλο…

Με την ευκαιρία, να θέσω και μια άλλη παράμετρο (φαντάζομαι θα έχει τεθεί ήδη υπό κάποια μορφή):

Υπάρχει ένα μεγάλο (πιστευω) ποσοστό μη εμβολιασμένων που ξερουν ότι το εμβόλιο βοηθάει και δεν το φοβούνται (τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να μην το κάνουν για αυτόν τον λόγο) αλλά δεν το κάνουν για διάφορους λόγους (αντιδραση (LoL), δεν πιστεύουν ότι θα συμβεί σε αυτούς το κακό κλπ).

Οι ίδιοι βλέπουν τις μεθ και το σύστημα υγείας στο κόκκινο, βλέπουν ανθρώπους να πεθαίνουν (όχι από covid) λόγω της κατάστασης στο ΕΣΥ (συνάνθρωποι τους με άλλες αρρώστιες που δεν λαμβάνουν την πρέπουσα φροντίδα λόγω της κατάστασης) - αυτά τα δεδομένα δεν τα αρνειται κανεις (ακόμα και από δαύτους) νομίζω - και παρολα αυτά δεν βοηθάνε (πηγαίνοντας να κάνουν τον εμβόλιο).

Δυστυχως αυτό είναι, μια ακόμη απόδειξη, του ποσο ο καθένας κοιτάει την πάρτη του (ανεξαρτητα που στη προκειμενη περίπτωση οι παραπάνω καταφερνουν το ακριβώς αντίθετο όσον αφορά την υγεία τους) και δεν νοιάζεται αν πεθαινει ο άλλος διπλα του.

Σε δεύτερη ανάγνωση, αυτο είναι πολύ πιο λυπηρο και ανησυχητικό σε σύγκριση με την ανθρώπινη βλακεία. Δεν είναι κάτι νέο βέβαια. Απλα οι συνθήκες το καθιστουν πιο ευανάγνωστο.

Αν αληθευουν αυτες οι μετρησεις απο οπου εγιναν ειναι λογικο το να πληττεται τοσο σφοδρα ηδη η βρεττανια του αστρα ζενεκα....

Νομίζω πως η συζήτηση σχετικά με το ποιό εμβόλιο να κάνουμε σε τόσο μεγάλο βάθος δεν κάνει καλό στη κοινωνία. Εάν αποδειχθεί πως της Sanofi έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα επί παραδείγματι και ακουστεί έντονα, θα σταματήσουν/ακυρώσουν τα booster με όλα τα υπόλοιπα περιμένωντας αυτό. Κάτι αντίστοιχο έγινε με τα αποτελέσματα της Moderna, που όντως, 2 δόσεις + 100mcg booster με Moderna είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Σε σημείο που τα booster shots γίνονται με 50mcg. Ωστόσο, υπάρχει κόσμος που τα κυνηγάει μετά μανίας με αποτέλεσμα τα ραντεβού να έχουν φτάσει στον Φλεβάρη. Είμαι δε σίγουρος, πως εάν έπιανες στο φαρμακείο που έκανες το εμβόλιο της γρίπης οποιονδήποτε γύρω σου, δεν έχει ιδέα ούτε την εταιρία που το παράγει, πόσο μάλλον τη τεχνολογία πίσω του. Ενώ δεν πρέπει να έχουν ιδέα και πως διαφοροποιείται κάθε χρόνο.

Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες, όμως επειδή δεν το βλέπω να συμβαίνει, ο σώζων εαυτό σωθειτο. Η ΕΕ έχει πρακτικά απεριόριστο budget και ότι κυκλοφορεί το αγοράζει. Πέραν των ήδη πολύ μεγάλων παραγγελιών γίνονται και εμβόλιμες με πιέσεις για γρηγορότερες παραδόσεις.
Νομίζω ότι σε έρευνα που είχε δημοσιευθεί πριν 2μηνο το καλύτερο εμβόλιο χωρίς booster θα ήταν το J&J αν είχε γίνει διδοσικό (το άρθρο πάνω κάτω κατέληγε ότι η ποσότητα της δραστικής ουσίας μετράει σημαντικά και όχι μόνο η τεχνολογία/σύνθεση). Βέβαια όταν έχεις να εμβολιάσεις τόσα δις κόσμου σε όλη τη γη, προφανώς και το κάνεις μονοδοσικό ακόμη και με χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας που όμως είναι σημαντικά πάνω από τα στάνταρντ που έχουν τεθεί και προσπαθείς να το κάνεις να φτάσει όπου χρειάζεται και σε ανθρώπους που θα δυσκολεύονταν να κάνουν δεύτερη δόση λόγω πολλών παραγόντων.

Όπως έιπαμε και πριν επειδή κανείς ακόμη δεν έχει καταφέρει να μετρήσει σε βάθος χρόνου ακόμη την εξέλιξη των B και T cells μετά από κάθε εμβόλιο, προφανώς και μένουμε σε αυτό που έχουμε, δηλαδή των αριθμό των αντισωμάτων και εφόσον επίσης μπορούμε κάνουμε booster όσο έχουμε δεδομένα ότι δεν κάνει κακό ακόμη και αν το καλό είναι οριακό. Γιατί στο επίπεδο αυτό δεν κοιτάς το άτομο, αλλά τι κάνει το σύστημα υγείας και επίσης ποια είναι η εναλλακτική (αν και εδώ η ΕΕ έχει μείνει πίσω, θα μπορούσε να αγοράσει άμεσα μεγαλύτερες ποσότητες εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων).

Δεν ξέρω τα ποσοστά των συνομοσιολόγων στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά το ~10% που έχουμε εμείς όσο περισσότερο το σκέπτομαι τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πόσο τεράστιο είναι...

• Like
Reactions: Sonus Naturalis

Αν αληθευουν αυτες οι μετρησεις απο οπου εγιναν ειναι λογικο το να πληττεται τοσο σφοδρα ηδη η βρεττανια του αστρα ζενεκα....
Όλες οι μελέτες λένε όμως ταυτόχρονα ότι ο εμβολιασμός συνεχίζει να προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από βαριά νόσηση και είσοδο σε νοσοκομείο.

Επίσης στη Δανία που έχουμε επίσης ραγδαία εξάπλωση της όμικρον ο εμβολιασμός γινόταν αποκλειστικά με mRNA - σε αυτή τη χώρα δεν εγκρίθηκαν τα J&J και AZ - οπότε εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται ότι τα mRNA έκαναν κάτι πολύ καλύτερο μιας και η χώρα οδηγήθηκε άμεσα σε νέα μέτρα με ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό άνω του 90%...

Τα κρίσιμα δεδομένα θα έρθουν σε βάθος 15-30 ημερών οπότε και θα δούμε τι πίεση στο σύστημα υγείας προκαλεί αυτή η νέα μετάλλαξη που είναι και το κλειδί. Πάντως από ότι φαίνεται το πιο συχνό σύμπτωμα είναι τρελή κόπωση για λίγες ημέρες σε νέους εμβολιασμένους. Κανείς δεν ξέρει ακόμη τι θα γίνει στις ομάδες υψηλού κινδύνου βέβαια.

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Να δούμε και το αποτέλεσμα σε θύματα και νοσηλείες, εάν είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό θυμάτων, δεν πάει να κολλήσει και όλος ο ντουνιάς.
Όχι δεν είναι έτσι. Αν κολλήσει "όλος ο ντουνιάς" κ χρειαστεί νοσηλεία ακόμα κ μικρό ποσοστό, θα φρακαρει το ήδη αποδυναμωμένο σύστημα υγείας κ θα πεθαίνουν άνθρωποι ακόμα κ από τροχαία.

Επίσης στη Δανία που έχουμε επίσης ραγδαία εξάπλωση της όμικρον ο εμβολιασμός γινόταν αποκλειστικά με mRNA - σε αυτή τη χώρα δεν εγκρίθηκαν τα J&J και AZ - οπότε εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται ότι τα mRNA έκαναν κάτι πολύ καλύτερο μιας και η χώρα οδηγήθηκε άμεσα σε νέα μέτρα με ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό άνω του 90%...
Τι μετρα ελαβε με 8 νεκρους τη μερα και 60 σε ΜΕΘ?

Όχι δεν είναι έτσι. Αν κολλήσει "όλος ο ντουνιάς" κ χρειαστεί νοσηλεία ακόμα κ μικρό ποσοστό, θα φρακαρει το ήδη αποδυναμωμένο σύστημα υγείας κ θα πεθαίνουν άνθρωποι ακόμα κ από τροχαία.

Διάβαζα κάπου τις προάλλες ότι αν έχεις έναν ιό ο οποίος έχει Α επικινδυνότητα και έναν άλλο ιό ο οποίος έχει το 1/10 της επικινδυνότητας του πρώτου ιού, αλλά είναι 2 φορές πιο κολλητικός, ο δεύτερος παρότι είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος θα "δώσει" απείρως περισσότερα θύματα, γιατί θα εξαπλωθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Για την ώρα φαίνεται η Όμικρον να είναι όχι 2 φορές αλλά 3-4 φορές πιο κολλητική από την Δέλτα.

Οπότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει...

Eπισης μπρος στο ενδεχομενο του θανατου και των σοβαρων επιπλοκων κατα την διασωληνωση φαινεται να μην δινει κανεις σημασια στις επιπτωσεις του long covid και συνεπειων που αποφερει ακομα και σε ασυμπτωματικους η νοσηση .

Μιλαμε για πολυ υπουλη ασθενεια δεν ειναι ας κολλησουμε να ειμαστε μετα αφθαρτοι. Το να νοσησεις επιφερει μεγαλο ρισκο

• Like
Reactions: Billy the Kid
Αν άκουσα καλά τις προάλλες, οι δικοι μας, εν όψει όμικρον, αύξησαν (από 48 σε 72 ή κάτι τέτοιο) το περιθώριο ισχυος του τεστ για την είσοδο στη χώρα!

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πραγματικα είναι τραγικοι(α επικίνδυνοι)!

Διάβαζα κάπου τις προάλλες ότι αν έχεις έναν ιό ο οποίος έχει Α επικινδυνότητα και έναν άλλο ιό ο οποίος έχει το 1/10 της επικινδυνότητας του πρώτου ιού, αλλά είναι 2 φορές πιο κολλητικός, ο δεύτερος παρότι είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος θα "δώσει" απείρως περισσότερα θύματα, γιατί θα εξαπλωθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Για την ώρα φαίνεται η Όμικρον να είναι όχι 2 φορές αλλά 3-4 φορές πιο κολλητική από την Δέλτα.

Οπότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει...
Απλά ελπίζουμε η επικινδυνότητα να είναι σημαντικά χαμηλότερη και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι, αλλά δεν ξέρουμε το πόσο είναι.

Μακάρι να είναι στα επίπεδα των βαριών μορφών γρίπης που δεν νομίζω να είχαν ξεπεράσει ποτέ τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ με πολύ πολύ λιγότερους θανάτους από ότι το covid.

Eπισης μπρος στο ενδεχομενο του θανατου και των σοβαρων επιπλοκων κατα την διασωληνωση φαινεται να μην δινει κανεις σημασια στις επιπτωσεις του long covid και συνεπειων που αποφερει ακομα και σε ασυμπτωματικους η νοσηση .

Μιλαμε για πολυ υπουλη ασθενεια δεν ειναι ας κολλησουμε να ειμαστε μετα αφθαρτοι. Το να νοσησεις επιφερει μεγαλο ρισκο
Long covid συνέπειες;....Συγγενής μου 73 ετών νόσησε τον Ιανουάριο, μπήκε σε ΜΕΘ και ακόμη είναι με το οξυγόνο στο σπίτι ( όχι συνέχεια ευτυχώς). Δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί ο άνθρωπος.

• Like
Reactions: Kosh

Ας το πάρουμε απόφαση ότι με τη Δ ήδη πολύ μεταδοτική και επικίνδυνη, όλοι σε μικρό βάθος χρόνου θα εκτεθούμε. Μια έτι μεταδοτικοτερη μετάλλαξη αλλά που θα δίνει πολύ ελαφρύτερη νόσο, ισως, εαν επιβεβαιωθουν και οι αριθμοί που μας ερχονται απο χωρες που ηδη δοκιμάζονται, να δώσει τελικως ιδιους ή και λιγοτερους θανάτους και διασωληνωσεις, ενω θα ξεμπερδευουμε και ταχυτερα. Ισως ταρακουνήσει και τοτς ανεμβολιαστους να το παρουν επιτελους αποφαση.

ΠΟΥ: Καμία χώρα δεν θα εξέλθει από την πανδημία με αναμνηστικές δόσεις εμβολίων.

Status
Not open for further replies.