Ιοί

Status
Not open for further replies.
Ο Σαρηγιάννης ειδικά στις περισσότερες προβλέψεις του έπεσε έξω.
Μας περιμένει δύσκολος Γενάρης άλλα προσωπικά είμαι αισιόδοξος μίας και η όμικρον είναι πιο ήπια από τη δέλτα.

Ο Σαρηγιάννης ειδικά στις περισσότερες προβλέψεις του έπεσε έξω.
Μας περιμένει δύσκολος Γενάρης άλλα προσωπικά είμαι αισιόδοξος μίας και η όμικρον είναι πιο ήπια από τη δέλτα.

Kαι αυτοι ετσι ηλπιζαν

Το θέμα είναι ότι όλοι ήλπιζαν ότι τα εμβόλια θα δημιουργήσουν ένα τείχος ανοσίας,αλλά τελικά,δεν το κατάφεραν.

Δεν είναι μόνο τοίχος ανοσίας (που θα το δημιουργούσαν, αν και μόνο αν ο εμβολιασμός ήταν καθολικός). Αυτό ήταν πάντοτε ένα πολύ δύσκολο στοίχημα, όχι τόσο για τους ηλίθιους συμπολίτες μας που νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση, αλλά κυρίως για τους μεγάλους πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε καθολικό εμβολιασμό.

Το κύριο θετικό των εμβολίων, που το κατάφεραν, είναι να κρατάνε τη συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων μακριά από τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, ώστε αφενός αυτοί οι ελάχιστοι που θα καταλήγουν εκεί να έχουν καλύτερη φροντίδα, αφετέρου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι μη σχετικές με τον COVID υπηρεσίες υγείας.

• Like
Reactions: takisot
Το θέμα είναι ότι όλοι ήλπιζαν ότι τα εμβόλια θα δημιουργήσουν ένα τείχος ανοσίας,αλλά τελικά,δεν το κατάφεραν.

Δεν μπορεις να φτιαξεις κατι για να αμυνεσαι στα παντα.

Ουτε στην κοινη γριπη δεν υπαρχει αυτο.

Ας φτιαχνουν οτι χρειαζεται για να μην πεθαινουμε σαν τις μυγες και παλι ευγνωμονες θα ειμαστε.

• Like
Reactions: skysound
Δεν είναι μόνο τοίχος ανοσίας (που θα το δημιουργούσαν, αν και μόνο αν ο εμβολιασμός ήταν καθολικός). Αυτό ήταν πάντοτε ένα πολύ δύσκολο στοίχημα, όχι τόσο για τους ηλίθιους συμπολίτες μας που νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση, αλλά κυρίως για τους μεγάλους πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε καθολικό εμβολιασμό.

Το κύριο θετικό των εμβολίων, που το κατάφεραν, είναι να κρατάνε τη συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων μακριά από τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, ώστε αφενός αυτοί οι ελάχιστοι που θα καταλήγουν εκεί να έχουν καλύτερη φροντίδα, αφετέρου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι μη σχετικές με τον COVID υπηρεσίες υγείας.
Tι να σου πω.
Εγώ πάντως δεν βγάζω άκρη για το ποιός κολλάει ποιόν και ποιός νοσεί βαριά και ποιός όχι...
Η ξαδέλφη μου είναι προισταμένη σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.
14 Δεκεμβρίου κάνει την 3η δόση.
16 Δεκεμβρίου έχει συμπτώματα,κάνει μοριακό και βγαίνει θετική.
20 Δεκεμβρίου,έχει συμπτώματα ο άντρας της.
Κάνει αμέσως τεστ και βγαίνει θετικός.
Είχε προγραμματίσει ραντεβού για την 3η δόση την 21/12/2021 έχοντας ξεπεράσει το 6μηνο από την 2η (Pfizer).
Υπέρβαρος,καπνιστής,με μηδενική σωματική δραστηριότητα (ταξιτζής) και με σαγχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Έκανε 3 ημέρες πυρετό μέχρι 38,5,με λίγο βήχα και συνάχι.
Σήμερα που μιλήσαμε μου είπε ότι είναι πολύ καλά.
Η ξαδέλφη,fit,δεν έχει καπνίσει ποτέ,δεν έχει κανένα υποκείμενο.
2ημέρες πυρετό μέχρι 38,7 και μετά τίποτα.
Βγάλτε τώρα εσείς άκρη.

Και η σύζυγός τα ίδια. Πριν λίγες μέρες έκανε την 3η δόση κ εχθές βγήκε θετική. Fingers crossedνα το περάσει ελαφρά. Είμαστε κ χώρια...

Καλα εσυ, εκεινη δεν βγαζει ακρη δηλαδη οτι ειχε κολλησει πριν κανει την τριτη δοση ?

Ειναι προφανες απο τις ημερομηνιες .....

Tι να σου πω.
Εγώ πάντως δεν βγάζω άκρη για το ποιός κολλάει ποιόν και ποιός νοσεί βαριά και ποιός όχι...
20 Δεκεμβρίου,έχει συμπτώματα ο άντρας της.
Κάνει αμέσως τεστ και βγαίνει θετικός.
Είχε προγραμματίσει ραντεβού για την 3η δόση την 21/12/2021 έχοντας ξεπεράσει το 6μηνο από την 2η (Pfizer).
Υπέρβαρος,καπνιστής,με μηδενική σωματική δραστηριότητα (ταξιτζής) και με σαγχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Έκανε 3 ημέρες πυρετό μέχρι 38,5,με λίγο βήχα και συνάχι.
Σήμερα που μιλήσαμε μου είπε ότι είναι πολύ καλά.
Η ξαδέλφη,fit,δεν έχει καπνίσει ποτέ,δεν έχει κανένα υποκείμενο.
2ημέρες πυρετό μέχρι 38,7 και μετά τίποτα.
Βγάλτε τώρα εσείς άκρη.

Προφανώς είχε τον ιό όταν έκανε το εμβόλιο, γιατί τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως.

Ευτυχώς πήγαν καλά οι άνθρωποι...

Καλα εσυ, εκεινη δεν βγαζει ακρη δηλαδη οτι ειχε κολλησει πριν κανει την τριτη δοση ?

Ειναι προφανες απο τις ημερομηνιες .....
βρε συ,εννοείται ότι τόσο εκείνη όσο και εγώ,κατάλαβε/κατάλαβα ότι είχε κολλήσει πριν εμβολιασθεί με 3η δόση.
Το "δεν βγάζω άκρη" έχει να κάνει με το πως πέρασαν την αρρώστια 2 άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό (κάπνισμα/βάρος/υποκείμενο νόσημα/3η δόση/ηλικία) και όμως είχαν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα και τον ίδιο χρόνο ίασης.
Η ξαδέλφη 46 ετών ο σύζυγος,56.
Η πλάκα είναι ότι κατηγορούν ο ένας τον άλλο για το ποιός κόλλησε ποιόν.🤣🤣🤣
"Εσύ με κόλλησες που έφερες τον ιό από το νοσοκομείο" λέει ο άντρας,όχι,"εσύ με κόλλησες από τους επιβάτες σου",λέει η ξαδέλφη.

Πώς πέρασαν την αρρώστια δλδ. Χρειάστηκε να πάει κανείς τους στο νοσοκομείο έστω και προληπτικά; Αυτό που περιγράφεις είναι ιστορία επιτυχιας των εμβολιων.
Αυτο που υπονοεις, οτι ο υγιεστατος και με προσφατη δοση θα πρεπει να κανει πυρετο αντε μεχρι 37.5 και ο υπερβαρος με 6μηνο και βαλε απο τη 2η, να κανει πυρετό 39 και για 3-4 μερες, δεν υπάρχει, δεν ειναι γραμμικές οι αντιδρασεις αναλογως των παραγόντων κινδυνου.

• Like
Reactions: Kosh
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι παίζουμε μία ρουλέτα και είναι που θα κάτσει η μπίλια.
Με το εμβόλιο απλά παίζουμε σε περισσότερα νούμερα.
Από την πολιτική προστασία ακύρωσαν το ραντεβού της κόρης μου επειδή νόσησα εγώ τρείς μέρες νωρίτερα, επειδή μου είπαν ότι αν έχει τον ιό και κάνει το εμβόλιο θα το περάσει πολύ βαριά.
Τελικά το πέρασε πιο ελαφριά από όλους.
Εγώ, καθιστική εργασία με διαβήτη (όχι ινσουλίνη), το πέρασα με πυρετό 38 και συνάχι για δύο - τρεις ημέρες.
Πρακτικά, δύο μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μου.
Παρ' όλα αυτά, πιο βαριά από την κόρη μου.
Ο κολλητός του ανηψιού μου (17 χρονών) κόλλησε τους γονείς του το καλοκαίρι. Ανεμβολίαστοι σαραντάρηδες, με υγιεινή ζωή και γυμναστική. Είναι πλέον ορφανός και από τους δύο γονείς.
Do you feel lucky?

• Like
Reactions: Kosh
Το να μας κανει ο ιος πυρετό 2 μερες για 2-3-4 φορές τον χρόνο, δεν είναι κατι για να γκρινιάζουμε και να λέμε οτι απλώς βελτιώνουμε αρκετά τις πιθανότητες υπέρ μας κάνοντας το εμβόλιο. Νομίζω.
Μην ξεχνάμε ότι τα εμβόλια "διαφημιστηκαν" ως αποτελεσματικά σε ποσοστό άνω του 90% ως προς τη σοβαρή νόσο, και αυτό ακριβώς πετυχαίνουν.

Προφανώς είναι επιτυχημένα τα εμβόλια.
Απλά το πόσο επιτυχημένα το κρίνει κάποιος έχει να κάνει με το που βάζει τον πήχη. Δυστυχώς πολλοί πίστεψαν τα μεγάλα λόγια των πολιτικών ότι "θα πάρουμε άμεσα τις ζωές μας πίσω και τέρμα τα μέτρα" αν εμβολιαστούμε και με έναν τέτοιο μη επιστημονικό πήχη προφανώς μπορεί να μοιάζουν μερικώς αποτυχημένα τα εμβόλια.
Για μένα είναι άκρως επιτυχημένα μιας και μειώνουν πάρα πολύ το ενδεχόμενο να μπεις νοσοκομείο και τρελά πολύ το να πεθάνεις. Βέβαια διατηρώ επιφυλάξεις για την "μανία" των πολιτικών να θέλουν booster σε όλους και συνεχώς όσο εξελίσσεται το debate στην επιστημονική κοινότητα (δεν μπορεί κανείς να ισοπεδώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι δεν ξέρει τι του γίνεται).
Άντε και με το πρωτεϊνικό και την όμικρον να μπούμε στην τελευταία φάση.

Η 3η δόση μπήκε κυρίως για αποφόρτιση της πίεσης στο ΕΣΥ. Αυτό το αχ πέρασε 6μηνο από τη 2η, δεν καλυπτομαστε, που έχει περάσει στον κόσμο, είναι μάλλον χωρίς σοβαρή βάση. Όταν οι δημοσιεύσεις μιλούν για διατήρηση ισχυρής προστασίας "και στους 6 μήνες". Κακό βέβαια δεν κάνει, οπότε ας έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Το θέμα είναι ότι πρακτικά έγινε υποχρεωτική η υπενθυμιστική δόση. Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει τώρα 9μηνη διάρκεια μόνο αν δεν κάνεις booster. Τουλάχιστον η διατύπωση είναι ότι αναμένεται με το booster είτε να μην ξαναχρειαστεί ανανέωση το πιστοποιητικό είτε ότι ο χρόνος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το αρχικό 9μηνο. Βέβαια όλα μπορούν να αλλάξουν με μια απόφαση.

Είμαστε σίγουρα σε αχαρτογράφητα νερά. Για παράδειγμα το εμβόλιο για τον Ebola της J&J έχει πάρει έγκριση για χρήση σε παιδιά από 1 έτους και είναι σε μελέτη για 0-1 έτη, ενώ στις μελέτες που συνεχίζονται υπάρχει σύσταση ότι κάνει καλό μια υπενθυμιστική δόση όταν υπάρχει νέο κύμα (που όμως τα κύματα εκεί έχουν αρκετά χρόνια στο ενδιάμεσο). Και μιλάμε για ποσοστά επιτυχίας πολύ μικρότερα από αυτά που έχουμε για το COVID-19, αλλά με κάτι που πρακτικά πεθαίνεις αν το κολλήσεις κάνεις ότι εμβόλιο υπάρχει και προσέχεις σαν τρελός αφού και πάλι 1 στις 3 θα πεθάνεις.
Από την άλλη έχεις και το δεδομένο ότι αν χρησιμοποιείς τον ίδιο αδενοϊό σαν ιικό φορέα πολύ συχνά μπορεί ο οργανισμός να τον σκοτώσει πριν προλάβει να αναπτύξει την προστασία που θα ήθελε. Για αυτό η ΑΖ χρησιμοποίησε αδενοϊό χιμπατζή και το ρώσικο έχει 2 διαφορετικούς στην πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Έχω προγραμματισμένο δεύτερη δόση J&J στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη γιατί θέλω να έχει περάσει ικανός χρόνος από το αντιγριπικό που το καθυστέρησα φέτος. Αν μέχρι τότε (που δεν το βλέπω) έχουν εισαχθεί και δόσεις του πρωτεϊνικού ίσως το προτιμήσω σαν booster.

• Like
Reactions: kosmous
Προφανώς είναι επιτυχημένα τα εμβόλια.
Απλά το πόσο επιτυχημένα το κρίνει κάποιος έχει να κάνει με το που βάζει τον πήχη. Δυστυχώς πολλοί πίστεψαν τα μεγάλα λόγια των πολιτικών ότι "θα πάρουμε άμεσα τις ζωές μας πίσω και τέρμα τα μέτρα" αν εμβολιαστούμε και με έναν τέτοιο μη επιστημονικό πήχη προφανώς μπορεί να μοιάζουν μερικώς αποτυχημένα τα εμβόλια.

Οι πολιτικοι Γιωργο εχουν την ευθυνη να μην γινουμε ζουγκλα.

Να ακροβατουν μεταξυ αληθειας ψεματος και μισης αληθειας ωστε να κρατουν την οικονομια σε ενα επιπεδο και να μην πεφτει το ηθικο των πολιτων ωστε να εφαρμοζουν τα εκαστοτε μετρα και να μην βλεπουμε μια μαζικη αναρχια με απροβλεπτες συνεπειες για το συστημα υγειας και κατ΄επεκταση στην οικονομια.

Καλα κανουν και λενε οτι λενε αν λειτουργει στο μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου.

Δουλεια μας ειναι να πειθαρχουμε και να ελπιζουμε.

Status
Not open for further replies.