Ιοί

Status
Not open for further replies.
Σχέση με την Κίνα έχω, και προσωπική και επαγγελματική. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγους που γράφω όσα γράφω, επειδή έχω σχηματίσει ίδια άποψη εδώ και χρόνια, όχι από φήμες. Στη δουλειά μου συναναστρεφόμουν με 95% Κινέζους για 6 χρόνια, τους γνώρισα προσωπικά, πήγα στα σπίτια τους, φάγαμε, ήπιαμε, γνώρισα τους γονείς τους, τους ξαναείδα πηγαίνοντας ο ίδιος στην Κίνα. Περπατήσαμε, πήγαμε σε αγορές από δω από κει, φάγαμε. Μιλάμε για ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών τάξεων (από πάμπτωχους που βρέθηκαν εδώ με υποτροφίες έως και φοιτητές που οδηγούσαν εδώ Audi RS7). Φυσικά, επειδή με πολλούς απ'αυτούς γίναμε πραγματικοί φίλοι, αυτά που γράφετε είναι τα πρώτα που συζητήσαμε. Το ότι τελικά αποφάσισα να φτιάξω και οικογένεια είναι απλά κερασάκι, και αποτέλεσμα των παραπάνω.

Λοιπόν κανείς μα κανείς απ'όσους γνώρισα εγώ δεν είχε δοκιμάσει ούτε καν ακρίδες, πόσο μάλλον σκύλους και γάτες. Ούτε νυχτερίδες, ούτε τίποτα τέτοιο. Μάλιστα κάθε φορά που κάναμε αυτή την κουβέντα, αν και άνετοι μεταξύ μας, τους έβλεπα ότι προσβάλονται, όπως ακριβώς προσβάλομαι κι εγώ όταν κάποιοι Γερμανοί εδώ μου κάναν καζούρα ότι "καλά εσείς οι Έλληνες όλο πάτε διακοπές τα καλοκαίρια". Μάλιστα, αν θέλετε να το πάμε ντε και καλά στα "εθνικά χαρακτηριστικά" (που σιχαίνομαι σα θεώρηση γενικότερα), είναι οι πιο θερμοί φιλόζωοι που έχω γνωρίσει, ακόμα περισσότερο κι από τους Αμερικανούς (πόσο μάλλον τους Έλληνες, με τα δεμένα σκυλιά στα μπαλκόνια και τις φόλες σε κάθε τετράγωνο).

Φυσικά, σε μια χώρα που πέρασε τεράστια φτώχεια για 10ετίες, και με την τεράστια έκταση που έχει, υπάρχουν ακόμα πολλά κατάλοιπα άλλων εποχών. Κυρίως στην επαρχία, αλλά καμιά φορά και σε πόλεις. Προφανώς λοιπόν, όταν κάποιος μεταφέρει ένα βίντεο από μια αγορά και το στέλνει στις ειδήσεις, δε βιντεοσκοπεί τους 999 πάγκους με μαρούλια, ψάρια και καλαμάρια, αλλά τον έναν κρυμμένο σε μια γωνιά που κάποιος λαθρέμπορος πουλάει απαγορευμένα και επικίνδυνα είδη. Και βέβαια, εμείς το βλέπουμε αυτό στην άλλη άκρη του κόσμου, και δικάζουμε.

Η Κίνα έχει περάσει πάρα πολλά από τη γνωστή πολιτική πληγή που θέρισε και την ανατολική Ευρώπη, αλλά αλλάζει δραματικά στα τελευταία 30-40 χρόνια, και θα αλλάξει εμφατικά όταν αναλάβει τα ηνία η σημερινή γενιά των 30άρηδων.

Και δεν τους αξίζει σε καμία περίπτωση, ούτε αυτό που ζουν αυτές τις μέρες, ούτε η αντιμετώπιση από τον υπόλοιπο κόσμο.

Βασικά οι κινέζοι τρώνε πολύ περισσότερα λαχανικά και υδατάνθρακες από τον μέσο Έλληνα.
Πιο συχνά θα δεις σε χωριό εδώ να τρώνε τσίχλες πάρα στην Κίνα νυχτερίδες.

20 μηνες ειναι πολλοι. Και δειχνει οτι ο ιος δεν ειναι "γριπη". Μπορει να μην ειναι τοσο αμεσα θανατηφορος, αλλα αυτο δειχνει οτι ειναι απο αυτους που εχουν διαρκεια.
Και η διαρκεια ειναι ενας ασταθμητος και αγχωτικος παραγοντας, γιατι δεν ξερουμε πως θα μεταλαχθει που θα πηδηξει κλπ μεσα σε βαθος χρονου.
Η αληθεια ειναι οτι στο Παστερ δουλευουν πυρετωδως οπως ειπωθηκε απο τους ιδιους.

Οι 20 μήνες δεν είναι για την παρασκευή του εμβολίου αλλά είναι απαραίτητοι από τα διάφορα πρωτόκολλα ελέγχων του. Καλώς ή κακώς, τα εμβόλια μπορούν να έχουν πολλές και σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες πρέπει να εντοπιστούν και αξιολογηθούν, και αυτά δε γίνονται ούτε σε μια βδομάδα ούτε σ'ενα μήνα.

Cica, ο αγχωτικός παράγοντας, αν ισχύει, είναι ότι μεταδίδεται πριν εκκολαφθεί.

Έχουν ακουστεί απίστευτα πράγματα τον τελευταίο καιρό, το οποίο έχει κυρίως να κάνει με την δίψα του παγκόσμιου κοινού για πληροφορίες. Ακόμα και αν δεν μπουν στο παιχνίδι οι κατασκευασμένες λάθος ειδήσεις, αν δημοσιεύσεις κάθε υποψία καταλήγεις σε χαζομάρες.

Η κοινή γρίπη στην Ελλάδα σκότωσε περισσότερους από 150 συμπολίτες μας περισυ και φέτος τα επιδημιολογικά δεδομένα την τοποθετούν σε αντίστοιχα επίπεδα. Μιλάμε για θανάτους που έως ένα βαθμό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τον εποχιακό εμβολιασμό.

Η ατυχία με τον 2019ncov είναι ότι παρουσιάστηκε κατά την κινεζική πρωτοχρονιά οπότε ήταν ταχεία η διασπορά του λόγω της μετακίνησης πληθυσμού τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας.

Cica, ο αγχωτικός παράγοντας, αν ισχύει, είναι ότι μεταδίδεται πριν εκκολαφθεί.

H θνητότητα από τον κοροναϊό είναι περίπου 4-5%, αυτή της κοινής γρίπης σε παραπλήσια ποσοστά κυμαίνεται ίσως και λίγο παραπάνω. 213 νεκροί (γιατην ώρα βέβαια) σε πληθυσμό σχεδόν 2 δις είναι πολύ μικρό ποσοστό.

H θνητότητα από τον κοροναϊό είναι περίπου 4-5%, αυτή της κοινής γρίπης σε παραπλήσια ποσοστά κυμαίνεται ίσως και λίγο παραπάνω. 213 νεκροί (γιατην ώρα βέβαια) σε πληθυσμό σχεδόν 2 δις είναι πολύ μικρό ποσοστό.

Βέβαια, ο κορωνοϊός δεν έχει εξαπλωθεί σε όλη την Κίνα, μόνο σε μια επαρχία της. Και το κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος φαίνεται να μεταδίδεται πριν εκδηλωθεί, οπότε είναι πολύ δύσκολο να προστατευθείς.

279 νεκροί σε 10.000 ασθενείς.

Βέβαια δεν ξέρουμε ακόμη τι κουσούρια αφήνει, όπως ήταν η περίπτωση με τον sars

Σαφώς!
Εμένα μου φαίνεται λίγο φτιαχτός αυτός ο πανικός...

Σαφώς!

Δεν νομίζω... αν σκεφτείς την εξάπλωση που είχε σε τόσο λίγο χρόνο παρά τα δρακόντια μέτρα που πήραν οι Κινέζοι, τρομάζεις.

Γιατί αν ξεφύγει για τα καλά -αφού δεν υπάρχει καμία ανοσία στον γενικό πληθυσμό- το σενάριο καταντάει εφιαλτικό.
Σκέψου να περάσει στην Ινδία ή στην Αφρική... Και σκέψου τις τυχόν μεταλλάξεις που θα υπάρξουν.

Δεν νομίζω... αν σκεφτείς την εξάπλωση που είχε σε τόσο λίγο χρόνο παρά τα δρακόντια μέτρα που πήραν οι Κινέζοι, τρομάζεις.

Γιατί αν ξεφύγει για τα καλά -αφού δεν υπάρχει καμία ανοσία στον γενικό πληθυσμό- το σενάριο καταντάει εφιαλτικό.
Σκέψου να περάσει στην Ινδία ή στην Αφρική... Και σκέψου τις τυχόν μεταλλάξεις που θα υπάρξουν.
Άλλο νοσηση άλλο θάνατος Χρήστο.

Σαφώς!

Θα περνουσε και απο το δικο μου μυαλο αυτη η σκεψη αν υπηρχε εμβολιο στον κοντινο οριζοντα...

Αλλα λενε οτι ειμαστε πολυ μακρυα απο κατι τετοιο.

Αν υπήρχε υψηλότερη θνησιμότητα από τους υπάρχοντες ιούς να πω εντάξει...
Εδώ μιλάμε για μικρότερη θνησιμότητα σε σχέση με ιό που έχει ήδη εμβολιαστεί ο πληθυσμός εναντίον του.

Status
Not open for further replies.