Ιοί

Status
Not open for further replies.
Παντως εγω εχω δυο φιλες που ενω καναν αντιγριπππικο εμβολιο κολησαν γριπη και οι δυο. (αυτο προπερσυ και για τις δυο περιπτωσεις).

Νομιζω και η αδελφη μου που κανει καθε χρονο εμβολιο, σε καποια φαση κολησε, δε θυμαμαι ακριβως, αλλα αφου το θυμηθηκα αμυδρως θα ρωτησω.
Μπορει και να κανω λαθος και να μην ηταν γριπη...

αλλα να ηταν οταν πηγε Σουηδια...
gripen+ng.jpg

ε τοτε.... ας μην ξανακανουν εμβολιο :ridinghorse:

Δεν βρισκω λογικο να κανεις εμβολιο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Δεν ειμαι επιδημιολογος αλλα .... πρεπει να υποβοηθεις διαρκως το ανοσοποιητικο να παραγει αντισωματα ?
Και να μην βαζει (σχεδον ποτε) ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ?

Απο την αλλη .... ΚΑΘΟΛΟΥ εμβολιο ΠΟΤΕ ... ισοδυναμει με εμμεση εκτελεση του περιγυρου σου.
Νομιζω πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια αναμεσα στο καθε χρονο και το ποτε. Ετσι δεν ειναι ?

Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν βρισκω λογικο να κανεις εμβολιο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Δεν ειμαι επιδημιολογος αλλα .... πρεπει να υποβοηθεις διαρκως το ανοσοποιητικο να παραγει αντισωματα ?
Και να μην βαζει (σχεδον ποτε) ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ?

Απο την αλλη .... ΚΑΘΟΛΟΥ εμβολιο ΠΟΤΕ ... ισοδυναμει με εμμεση εκτελεση του περιγυρου σου.
Νομιζω πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια αναμεσα στο καθε χρονο και το ποτε. Ετσι δεν ειναι ?

Μανο, τρως και πινεις νερο καθε μερα; Μηπως μερικες μερες να μην το κανεις, ωστε να δωσεις την ευκαιρια στον οργανισμο να ξεστοκαρει το λιπος και να στοκαρεις καινουριο;

Για να μην νομιζεις ομως οτι σε "πιανω απο τα μουτρα" και για να σου δωσω τον ποντο, οντως εχει ακουστει η αποψη οτι η περιοδικη χρηση εμβολιων μπορει να επιφερει πιο ανθεκτικα στελεχη. Προσωπικα, αυτην την αποψη δεν την ειχα δει ουτε την ειχα ακουσει στις σπουδες μου, μεχρι που ξεσκονισα το αντικειμενο τις τελευταιες εβδομαδες. Δεν ξερω ποσο επιστημονικα ορθη ειναι αλλα κανενας οργανισμος υγειας δεν την υιοθετει (και δεν μιλαω για FDA και EMA που μπορει καποιος να πει οτι "ειναι στο τσεπακι των φαρμακευτικων εταιρειων")

Λέγετε ότι τα εμβόλια τα κάνουμε όχι για να μην κολλήσουμε αλλά να το περάσουμε πιο ανώδυνα.

Αυτο ισχυσε οντως στις περιπτωσεις που ανεφερα.

Κι εγω το ιδιο, αλλα αν δεν το εκανα θα ημουν ανοητος. Προσφερεται απο την εταιρεια μου στο γιατρειο της, 2 οροφους πανω απο τον δικο μου (δωρεαν εννοειται). Γενικα στις ΗΠΑ παντως, μπορεις να το κανεις σε οποιοδηποτε φαρμακειο, απο οτι ξερω χωρις κοστος, αρκει να εχεις ασφαλεια

Παιδιά,υπάρχουν στελέχη στον ιό της γρίππης που μεταλάσονται.

Εξ ού και το καινούριο εμβόλιο κάθε χρόνο.

Εγώ το έκανα φέτος για πρώτη φορά αφ ενός γιατί μεγαλώνω, αφ εταίρου η αδελφή μου ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (εννοείται εμβολιάστηκε και αυτή) και μπορεί κάλλιστα να μου τον μεταδώσει στα καλά καθούμενα.

Οπότε την πήρα την απόφαση.

Ααα,επίσης έκανα για πνευμονιόκοκκο που σε φυλάει για πάντα (μια φορά το κάνεις,εφ ορου ζωής)για να προστατευτώ περισσότερο.

Και μια και μιλάμε για εμβόλια,πέρυσι έκανα για τον Ερπητα ζωστήρα,τον οποίο εμφανίζουν ένας στους τέσσερις άνω των 50 (κοντεύω) και τρελλαίνεσαι στους πόνους.

Mια ερωτηση κανουμε εδω μεσα ... και μας παιρνουν απο τα μουτρα.
Λες και ωφειλουμε να τα σκεφτουμε ολα μονοι μας.

Συγνωμη ζητω απο ολους ... ειμαι μειωμενης αντιληψης.
(που και ΠΑΛΙ, δεν μου απαντησατε τι γινεται με την εγγενη ικανοτητα
του ανοσοποιητικου συστηματος .... ΔΕΝ πηρα ξεκαθαρη απαντηση !)

Θα στο χαλασω λιγο, αλλα δες εδω για τα tamiflu/relenza. Το καλο στην περιπτωση σου ειναι οτι το ελαβες οποτε ακριβως επρεπε (εντος του πρωτου 24ωρου), απο την αλλη ομως η cochrane metanalysis θα δεις οτι βρισκει ελαχιστα (και σαφως λιγοτερα απο το αντιγριπικο εμβολιο) benefits σε σχεση με placebo. Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν υπαρχει και τιποτα αλλο στην φαρετρα μας.

Η λήψη του tamiflu (ή του relenza) αφ'ενός έχει νόημα να συμβεί εντός 48 ωρών από την εμφάνιση της συμπτωματολογίας αφ'ετέρου αυτό που κάνει είναι να μειώνει την βαρύτητα της νόσησης και την μείωση της περιόδου μεταδοτικότητας κατά μία με μιαμισι ημέρα. Όσο για το εμβόλιο της γρίπης αυτό συνίσταται από αδρανοποιημένα στελέχη έως και την περσινή χρονιά αλλά λόγω του γεγονότος ότι ο ιός της γρίπης μεταλάσσεται ταχύτατα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν νόσησε από καινούργιο στέλεχος. Επίσης ο εμβολιασμός προτείνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες (αυτές που λέμε υψηλού κινδύνου όπως και κάποια άλλα υποσύνολα του πληθυσμού).

Re: Απάντηση: Ιοί

Mια ερωτηση κανουμε εδω μεσα ... και μας παιρνουν απο τα μουτρα.
Λες και ωφειλουμε να τα σκεφτουμε ολα μονοι μας.

Συγνωμη ζητω απο ολους ... ειμαι μειωμενης αντιληψης.
(που και ΠΑΛΙ, δεν μου απαντησατε τι γινεται με την εγγενη ικανοτητα
του ανοσοποιητικου συστηματος .... ΔΕΝ πηρα ξεκαθαρη απαντηση !)

Φταίει ο Πρωταγόρας Μάνο και η ρήση του "πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος". Διαχρονικά η συλλογική απάντηση του ανοσολογικού συστήματος σε νέους "εισβολείς" γίνεται αφού πρώτα σημειωθούν ανθρώπινες απώλειες. Το τρέχον αξιακό σύστημα έχει ως βάση του το ότι καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να θυσιαστεί αν αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Αρα αν σε χτυπησει το καταλληλο στελεχος, η καταλληλη μεταλλαξη (που και παλι, ΔΕΝ καταλαβαινω τι λεω οταν εννοω καταλληλη μεταλλαξη,
βοηθα με να αντιληφθω τι ακριβως πρεπει να ρωτησω) ... την "εκανες" :angel: .... ακομα και αν εκανες εμβολιο μαθε χρονο. Το μονο που
κατορθωσες με τα συνεχη εμβολια ΔΕΝ ηταν για σενα αλλα για τους αλλους ... να ΜΗΝ βρει ο παλιος ιος "πατημα" να μεταλλαχθει ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

Τα γραφω σωστα ? (ειμαι σιγουρος οτι δεν τα γραφω ... αλλα εσυ θα μου πεις).

Με τον εμβολιασμό προστατευεσαι από ταυτοποιημενα στελέχη της γρίπης (γνωστά δηλαδή ) τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο εμβόλιο και εγειρουν ανοσολογικη απάντηση από τον οργανισμό. Για ένα νέο στέλεχος προερχόμενο από μετάλλαξη του ιού η παθητική ανοσοποίηση, όπως είναι ο εμβολιασμός, δεν προσφέρει τίποτα.

Με τον εμβολιασμό προστατευεσαι από ταυτοποιημενα στελέχη της γρίπης (γνωστά δηλαδή ) τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο εμβόλιο και εγειρουν ανοσολογικη απάντηση από τον οργανισμό. Για ένα νέο στέλεχος προερχόμενο από μετάλλαξη του ιού η παθητική ανοσοποίηση, όπως είναι ο εμβολιασμός, δεν προσφέρει τίποτα.

Αυτά παθαίνω όταν γράφω από κινητό με τις "έτοιμες λέξεις", ο εμβολιασμός είναι ενεργητική ανοσοποίηση. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει, δεν προσφέρει κάτι σε νέα στελέχη.

Αρα αυτοι οι 20 (εδω στην χωρα μας) που εχουν πεθανει απο κοινη γριπη (λες και ξερω τι σημανει κοινη γριπη)
ειναι απο νεα στελεχη, δηλαδη μεταλλαξεις ενος παλιοτερου ιου .... η .... ειναι ομαδες υψηλου κινδυνου που
ΕΤΣΙ κι ΑΛΛΙΩΣ εχουν εξασθενισμενη κερκοπορτα (ανονοποιητικο) ?

Η ... και τα δυο μαζι ?

Status
Not open for further replies.