Παντως εγω εχω δυο φιλες που ενω καναν αντιγριπππικο εμβολιο κολησαν γριπη και οι δυο. (αυτο προπερσυ και για τις δυο περιπτωσεις).
Νομιζω και η αδελφη μου που κανει καθε χρονο εμβολιο, σε καποια φαση κολησε, δε θυμαμαι ακριβως, αλλα αφου το θυμηθηκα αμυδρως θα ρωτησω.
Μπορει και να κανω λαθος και να μην ηταν γριπη...
αλλα να ηταν οταν πηγε Σουηδια...
![]()
Δεν βρισκω λογικο να κανεις εμβολιο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Δεν ειμαι επιδημιολογος αλλα .... πρεπει να υποβοηθεις διαρκως το ανοσοποιητικο να παραγει αντισωματα ?
Και να μην βαζει (σχεδον ποτε) ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ?
Απο την αλλη .... ΚΑΘΟΛΟΥ εμβολιο ΠΟΤΕ ... ισοδυναμει με εμμεση εκτελεση του περιγυρου σου.
Νομιζω πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια αναμεσα στο καθε χρονο και το ποτε. Ετσι δεν ειναι ?
Λέγετε ότι τα εμβόλια τα κάνουμε όχι για να μην κολλήσουμε αλλά να το περάσουμε πιο ανώδυνα.
Λέγετε ότι τα εμβόλια τα κάνουμε όχι για να μην κολλήσουμε αλλά να το περάσουμε πιο ανώδυνα.
Θα στο χαλασω λιγο, αλλα δες εδω για τα tamiflu/relenza. Το καλο στην περιπτωση σου ειναι οτι το ελαβες οποτε ακριβως επρεπε (εντος του πρωτου 24ωρου), απο την αλλη ομως η cochrane metanalysis θα δεις οτι βρισκει ελαχιστα (και σαφως λιγοτερα απο το αντιγριπικο εμβολιο) benefits σε σχεση με placebo. Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν υπαρχει και τιποτα αλλο στην φαρετρα μας.
Mια ερωτηση κανουμε εδω μεσα ... και μας παιρνουν απο τα μουτρα.
Λες και ωφειλουμε να τα σκεφτουμε ολα μονοι μας.
Συγνωμη ζητω απο ολους ... ειμαι μειωμενης αντιληψης.
(που και ΠΑΛΙ, δεν μου απαντησατε τι γινεται με την εγγενη ικανοτητα
του ανοσοποιητικου συστηματος .... ΔΕΝ πηρα ξεκαθαρη απαντηση !)
Με τον εμβολιασμό προστατευεσαι από ταυτοποιημενα στελέχη της γρίπης (γνωστά δηλαδή ) τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο εμβόλιο και εγειρουν ανοσολογικη απάντηση από τον οργανισμό. Για ένα νέο στέλεχος προερχόμενο από μετάλλαξη του ιού η παθητική ανοσοποίηση, όπως είναι ο εμβολιασμός, δεν προσφέρει τίποτα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.