Ιοί

Status
Not open for further replies.
Σωστά, να προσθέσω και την παράμετρο της πλημμελους ανοσοποίησης και σε ταυτοποιημενο στέλεχος και την λανθάνουσα περίοδο από την στιγμή του εμβολιασμού μέχρι την δημιουργία αντισωμάτων.

Ναι αλλα τοτε ... αν ειναι να σε χτυπησει νεος ιος (η μεταλαξη του) το παλιο εμβολιο δεν σου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ.
Ολο το βαρος της αμυνας πεφτει .... στο ανοσοποιητικο σου και ΜΟΝΟ Σ'ΑΥΤΟ ! Οτι αντισωματα προλαβει να
παραξει ...

Αντε, μεχρι τα 65 δεν ειμαστε τοσο σκορποχωρι ..... ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ? Ανηκουμε στις ομαδες υψηλου κινδυνου ?
Τι θα γινει ? Δεν θα βγαινουμε απο το σπιτι, ολο τον χειμωνα (και την ανοιξη) ?

Re: Απάντηση: Ιοί

Ναι αλλα τοτε ... αν ειναι να σε χτυπησει νεος ιος (η μεταλαξη του) το παλιο εμβολιο δεν σου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ.
Ολο το βαρος της αμυνας πεφτει .... στο ανοσοποιητικο σου και ΜΟΝΟ Σ'ΑΥΤΟ ! Οτι αντισωματα προλαβει να
παραξει ...

Αντε, μεχρι τα 65 δεν ειμαστε τοσο σκορποχωρι ..... ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ? Ανηκουμε στις ομαδες υψηλου κινδυνου ?
Τι θα γινει ? Δεν θα βγαινουμε απο το σπιτι, ολο τον χειμωνα (και την ανοιξη) ?

Μετά τα 65 οφείλεις να κάνεις το εμβόλιο, όσο για τα άλλο που ρωτάς, σε γυάλα δεν μπορούμε να ζούμε. Ζούμε καθημερινά με κάποια ρίσκα, ένα είναι και αυτό.

Μου αρεσε η ψευδαισθηση οτι ζoυσα σε μια εποχη οπου η Ιατρικη
μου εξασφαλιζε οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ... ΔΕΝ θα πεθαινα απο Γριπη.

Θελω να ειναι κατι πιο σπανιο και σημαντικο (αν γινεται, παρακαλω :nounder:)
Οχι απο αυτο που πεθαιναν οι ανθρωποι των σπηλαιων (ξεφτιλα δεν ειναι ?)
Δεν κυλησε ουτε μια μερα απο τοτε ? :nounder:

Μωρέ πέθανε εσύ και σου βρίσκουμε τους καλύτερους λόγους και αιτίες !:singer:

Να επιστρέψω και να ζητήσω συγνώμη από τον Μάνο. Ο λόγος που αντέδρασα άκομψα ήταν ότι ο συνδυάσμος του γραφήματος με τις μάσκες, το σχόλιο για γρήγορο πλουτισμό κάποιον και μετά το "να κάνω που και που εμβόλιο αλλά όχι πάντα", άρχισε να μου μοιάζει πολύ με το πατροπαράδοτο ελληνικό σπορ που απεχθάνομαι, την συνωμοσιολογία.

Επίσης να προσθέσω ότι το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ορίζει συγκεκριμένες "ευπαθείς" ομάδες για να κάνουν το εμβόλιο, έχει περισσότερο να κάνει με οικονομικά κριτήρια, ώστε να μην καλύψει το κόστος του εμβολίου σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Όποιος θέλει να το κάνει, δεν ανήκει στις "ευπαθείς" ομάδες ή βαριέται να τρέχει σε ιατρό για να το γράψει, πάει στο φαρμακείο, δίνει τα 15 ευρώ και ξεμπερδευει.
Είναι 100% αποτελεσματικό; Προφανώς και όχι. Το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο, αλλά είναι σίγουρα πολύ υψηλότερο από το 0.

Μου αρεσε η ψευδαισθηση οτι ζoυσα σε μια εποχη οπου η Ιατρικη
μου εξασφαλιζε οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ... ΔΕΝ θα πεθαινα απο Γριπη.

Δεν κυλησε ουτε μια μερα απο τοτε ? :nounder:

Μάνο, το ότι -κακώς- έχουμε φτάσει στο καθημερινό λεξιλόγιο να ταυτίζουμε τη γρίπη με το κρύωμα, δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο, ούτε ότι η γρίπη είναι κάτι απλό. Και το ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου έχει 3πλασιαστεί από την εποχή των σπηλαίων, σημαίνει ότι μάλλον κάτι καλό κάνουν οι γιατροί, και μάλλον κάτι έχει κερδίσει η ανθρωπότητα από τότε, μην τα ισοπεδώνεις όλα έτσι.

Η γρίπη είναι ένας σοβαρότατος ιός, απλά είναι κάτι που -συνήθως- ένα γερό σκαρί αντιμετωπίζει επιτυχώς. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως με κάποιον ταλαιπωρημένο (είτε από ηλικία είτε από άλλα προβλήματα υγείας). Και δεν είναι τυχαίο ότι οι θάνατοι κατά κανόνα αφορούν αυτούς.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ιοί

Να επιστρέψω και να ζητήσω συγνώμη από τον Μάνο. Ο λόγος που αντέδρασα άκομψα ήταν ότι ο συνδυάσμος του γραφήματος με τις μάσκες, το σχόλιο για γρήγορο πλουτισμό κάποιον και μετά το "να κάνω που και που εμβόλιο αλλά όχι πάντα", άρχισε να μου μοιάζει πολύ με το πατροπαράδοτο ελληνικό σπορ που απεχθάνομαι, την συνωμοσιολογία.

Εκανα το αντιγριπικο πριν 3 χρονια (και το γραψα μαλιστα εδω μεσα).
Δεν νομιζω .... οτι ανηκω στους συνωμοσιολογους (αυτη την εντυπωση εχω).

Εχω ακριβως την ιδια εκτιμηση (για το ποσο με βοηθησε) με τα οσα γραφει ο Querty.
Δηλαδη, οτι ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, καποια ιωση (δεν την ξεχωριζω απο την γριπη, καλως η κακως,
για μενα ειναι το ιδιο) με τυραννα απο 15 εως 25 μερες και μαλιστα με διαρκη βηχα που
συνοδευεται απο αφωνια, εντελως κομμενο και ξεραμενο λαιμο. Για μερες .....

Ο πυρετος φευγει σε 4-5 μερες (και πολυ εβαλα) ομως ... τα after effects,
τρελος βηχας και αφωνια λογω λαιμου που δεν μπορει να κατεβασει μια σταγονα νερο
χωρις να πνιγει .... μενουν για αλλες 20 μερες (τρεις βρομαδες, χονδρικα).

Τοτε γιατι εκανα το εμβολιο βρε παιδια ?
Για να μην ανηκω στους συνομωσιολογους ?

Μωρέ πέθανε εσύ και σου βρίσκουμε τους καλύτερους λόγους και αιτίες !:singer:

Ανακοπη καρδιας απο νυχτα τρελου παθους με 20αρα ..... :BDGBGDB55: .....

Μπορειτε να μου βρειτε κατι ΑΚΟΜΑ καλυτερο ? Ειμαι ολος :ears: ....

Μια προσωπική εμπειρία, θετική ή αρνητική δεν αποτελεί αξιολογισιμο στατιστικό δείγμα

Μάνο, το ότι -κακώς- έχουμε φτάσει στο καθημερινό λεξιλόγιο να ταυτίζουμε τη γρίπη με το κρύωμα, δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο, ούτε ότι η γρίπη είναι κάτι απλό. Και το ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου έχει 3πλασιαστεί από την εποχή των σπηλαίων, σημαίνει ότι μάλλον κάτι καλό κάνουν οι γιατροί, και μάλλον κάτι έχει κερδίσει η ανθρωπότητα από τότε, μην τα ισοπεδώνεις όλα έτσι...

Υπερτριπλασιαστει απο την αρχαιοτητα. Στα σπηλαια ουτε να φανταστω δεν μπορω τι γινοταν... :flipout:

Διαψευδεται οτι πεθανε και λενε οτι ειναι στην εντατικη.

Στο μεταξυ ανησυχουμε για τον κορωνοιο αλλα η κανονικη γριπη μας θεριζει...

«Θερίζει» η γρίπη - 17 νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα - Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 38

Ναι διαψευθηκε, αλλα οντως πεθανε.
Για να αποφευχθει προφανως, η αναμενωμενη οργη του πληθυσμου.
Πραγμα που δεν επετυχε γιατι η λαϊκη οργη γινεται ορατη πλεον...ακουσων ακουσων...στην Κινα.

Ισως τελικα να ειναι πιο σοβαρα απο οσο θελουμε να πιστευουμε (και ελπιζουμε)

Σε 29 ημέρες ο κορωνοϊός ξεπέρασε σε θύματα την επιδημία του SARS το 2002-2003 - Πλησιάζουν τα 37.200 τα κρούσματα -

Φονικότερος από τον SARS με 811 νεκρούς
Η Κίνα τότε (και τώρα) έδωσε αρκετά ψευδή στοιχεία

Κάπου διάβασα ότι οι εκτιμήσεις στη δύση για τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων είναι από 3Χ έως 5Χ.

Και γιατί υτπολογίζουν μέσα την αξιοπιστία των στοιχείων που δίνει η Κίνα αλλά και γιατί σε αντίθεση με το SARS *o κωρονοϊός έχει και πολλά ασυμπτωματικά κρούσματα που περνούν απαρατήρητα αλλά μεταδίδουν τον ιό

Επίσης λένε ότι μεταδίδεται πολύ ευκολότερα σε σχέση με τον SARS.

Εμπιστεύομαι περισσότερο τα δεδομένα των άλλων χωρών. Μέχρι στιγμής έχουμε 2 θανάτους σε άλλες χώρες στις οποίες είχαν αναφερθεί περίπου 20 περιστατικά σε κάθε από αυτές

Παντως εγω 2-3 επιδημιολογους που εχω δει καλεσμενους σε εκπομπες εχουν πει οτι ανησυχουν γιατι υπαρχουν λογοι ανησυχιας.

Καποιοι απο αυτους που εχουν λεχθει εδω.

Ενα αλλο που ειχα πει ετσι ξοφαλτσα, πριν καποιους μηνες κανα χρονο, σε ενα νημα εδω περι της Υφηλιου.

Ηταν απο μια επιστημονικη εκπομπη που ακουγ στο Ραδιο, οπου ειχε τεθει θεμα πανδημιας και ιων η βακτηριων, που μπορει να μην μπορεσει να καταπολεμησει το ανοσιοποιητικο συστημα, η τα φαρμακα κλπ...
Ο καλεσμενος ηταν ενας ερευνητης του ΠΑστερ αν δε κανω λαθος.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση μεγαλη τοτε (πριν εναμισυ δυο χρονια το πολυ) ηταν αυτο που ειπε για τους πληθυσμους καποιων εθνων. Οτι οπως αωτε δεν θα αντιδρσουν το ιδιο σε εριπτωση πανδημιας. Και κατοπιν ερευνων υπαρχει το συμπερασμα οτι υπαρχουν πληθυσμοι που εχυν λιγοτερο ισχυρες ανισοποιητικς αντιστασεις. Γιατι εχουν αδυναμωσει αρκετα. Και ανεφερε 4-5 παραδειγματα χωρων. Απο τις οποιες θυμαμαι δυο.
Μαντεψτε ποια ηταν η χωρα που ανεφερε πρωτη ;;;

Status
Not open for further replies.