Ιοί

Status
Not open for further replies.
Περίπου 8.000 ανυπάκουοι καρναβαλιστές παρήλασαν στο Πατρινό Καρναβάλι…

…Εκτός από τους συμμετέχοντες στην πομπή υπολογίζεται ότι τους παρακολούθησαν από το πεζοδρόμιο, περί τα 4.000 άτομα…
(Φαντάζομαι είναι οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες εξαφάνισαν μάσκες αντισηπτικά από τα φαρμακεία και μακαρόνια όσπρια κονσέρβες από τα σούπερ μάρκετ)

https://www.thebest.gr/article/571363-chiliades-karnabalistes-stin-apagoreumeni-parelasi-tou-patrinou-karnabaliou-foto-kai-binteo

Και βγαίνει κάποιος Ηλίας Μόσιαλος ( καθηγητής Οικονομικών Υγείας στο London School of Economic ) και τους κατακρίνει

https://www.thebest.gr/article/571380-ilias-mosialos-auta-pou-eginan-stin-patra-einai-megisti-aneuthunotita

12000 άνθρωποι... ανεύθυνοι και γαϊδούρια;;;

Μετά απορούμε για τις κυβερνήσεις που βγαίνουν τα τελευταία 30 χρόνια. Ο χοντρός πολύ καλά είπε "μαζί τα φάγαμε"

Ηρθε email πριν λίγο στην γυναίκα μου από το taxis για ενημέρωση κ πρόληψη σχετικά με τον κορονοϊό. Φαντάζομαι θα στείλουν σε όλους όσους έχουν δηλώσει email.

Και εγω το ελαβα. Κουφη επιλογη να ερθει μεσω taxisnet.

Φανταζομαι για να μην παει στον καλαθο των αχρηστων ή στα spams.

Η μόνη διαδικτυακή δίοδος επικοινωνίας του κράτους με τους "υπηκόους" του είναι το taxis. Εδώ αποφασίστηκε, τελευταία, σαν μοναδικός κωδικός αναγνώρισης να είναι ο ΑΦΜ, που θα υπάρχει στίς "νέες" ταυτότητες.

Ε βεβαια :laugh: .... τι μπορει να ενδιαφερει ενα κρατος ? .... η καλλιεργεια και κουλτουρα του πολιτη ? :nounder:

To TYΡΙ στον τενεκε .... only ! :icon15:

Απάντηση: Re: Ιοί

Περίπου 8.000 ανυπάκουοι καρναβαλιστές παρήλασαν στο Πατρινό Καρναβάλι…

…Εκτός από τους συμμετέχοντες στην πομπή υπολογίζεται ότι τους παρακολούθησαν από το πεζοδρόμιο, περί τα 4.000 άτομα…
(Φαντάζομαι είναι οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες εξαφάνισαν μάσκες αντισηπτικά από τα φαρμακεία και μακαρόνια όσπρια κονσέρβες από τα σούπερ μάρκετ)

https://www.thebest.gr/article/571363-chiliades-karnabalistes-stin-apagoreumeni-parelasi-tou-patrinou-karnabaliou-foto-kai-binteo

Και βγαίνει κάποιος Ηλίας Μόσιαλος ( καθηγητής Οικονομικών Υγείας στο London School of Economic ) και τους κατακρίνει

https://www.thebest.gr/article/571380-ilias-mosialos-auta-pou-eginan-stin-patra-einai-megisti-aneuthunotita

12000 άνθρωποι... ανεύθυνοι και γαϊδούρια;;;

Δεν μας ειπες, ομως ?

ΕΣΥ, περα απο τον χωρο εργασιας σου, συχναζεις σε αλλους πολυσυχναστους χωρους ? Για διασκεδαση, ας πουμε !

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν μας ειπες, ομως ?

ΕΣΥ, περα απο τον χωρο εργασιας σου, συχναζεις σε αλλους πολυσυχναστους χωρους ? Για διασκεδαση, ας πουμε !

Τι σημασία έχει αυτό; Το κράτος έβγαλε μια οδηγία. Καλή ή κακή. Αυτή θεώρησε ότι μπορεί να συμβεί χωρίς να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα (θυμίζω ότι αν απλά βγει οδηγία "μην πάτε στη δουλειά σας" τότε μπορεί να'χουμε έλλειψες σε τρόφιμα, καύσιμα, περίθαλψη κλπ). Οπότε αυτό μπορούσε, αυτό έκανε. Ε δε γίνεται πια να'ναι στην ευχέρεια του κάθε καραγκιόζη το αν θα την εφαρμόσει. Δηλαδή πραγματικά ούτε σε μπανανίες δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θλίψη.

Επίσης, λόγοι γι'αυτή την απόφαση μπορεί να υπάρχουν πολλοί, αν κάτσει κανείς να σκεφτεί:

Πχ, μπορεί να θεώρησε το κράτος ότι αν συνεχίσει το πρωτάθλημα κεκλεισμένων (όπως προβάλλουν σαν καραμέλα όλοι οι "επαναστάτες" καρναβαλιστές), όλοι αυτοί οι χιλιάδες που θα'ταν στα γήπεδα θα επέλεγαν ως εναλλακτική να δουν τα παιχνίδια σε κλειστές καφετέριες (άρα ακόμα χειρότερα). Και είναι πολύ λογικό.

Εγώ πάντως ένα τσιπουράκι το χτύπησα Παρασκευή βράδυ.
Το τσίπουρο σκοτώνει τα πάντα!

Δεν έχω τον φόβο να μεταδώσω τον ιό σε ομάδα υψηλού κινδύνου όμως.
Είμαι ο ίδιος σε αυτές σαν διαβητικός.

Και εμβόλιο φέτος δεν πρόλαβα να κάνω, οπότε αν με χάσετε, πιείτε κανένα τσίπουρο και για μένα :flipout:

Πάντως η κίνηση έξω είναι περιορισμένη.. Δεν ξέρω αν έχει φύγει κόσμος, αν είναι ο καιρός, αν έχουν ξενερώσει η φοβηθεί πάντως δεν κινείται φύλλο.. Έκανα μια βόλτα με το αμάξι λες και είμαστε μέσα Αυγούστου Αθήνα.. Μέσα λοιπόν πάλι και βουρ για ταινίες

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν μας ειπες, ομως ?

Ψυχραιμία και λογική χρειάζεται...

αν μπορώ να αποφύγω τον συγχρωτισμό με πολλά άτομα ειδικά σε κλειστό χώρο θα το κάνω (αντί για καφέ και σινεμά περπάτημα και βόλτες στην ύπαιθρο) θα προσπαθήσω να τηρήσω τους κανόνες ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα κτλ) για να μειώσω τον κίνδυνο μόλυνσης και θα θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα (όχι παίρνοντας ότι σκευάσματα βιταμίνης C έχουν απομείνει στα φαρμακεία αλλά μειώνοντας το στρες και ακολουθώντας σωστή (μεσογειακή) διατροφή.

Και όπως είπε και κάποιος εύστοχα …ας ελπίσουμε ότι ο θεός ήλιος θα είναι ευγενικός μαζί μας και όχι με τον ιό, τουλάχιστον στον failed state νότο μας.

Eγω φιλε Κουρνιας, ΠΗΓΑ σε πολυσυχναστο στεκι, χθες, την Κυριακη το πρωι.
Στεκι εντελως κλειστο που ειναι σιγουρο οτι ελαβα και εδωσα ... ιους με τον μετρικο τονο.
Επι πεντε μερες βομβαρδιζομαστε με συμβουλες να ΜΗΝ πηγαινουμε σε καφετεριες.
Εσυ τι λες ? Οτι οποιος/οποια ηταν εκει στο καφε, μαζι με του υπολοιπους απο μας,
δεν σκεφτηκε την μανα του/της που θα τον/την κολλησει οταν γυρνουσε πισω ?

ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ .... γιατι ηταν αδυνατον να μην ενημερωθηκε.
Απο βουνισια στανη κατεβηκε και μας βρηκε ?

Αρα μιση η ντροπη/αναθεμα δικη μου, μιση ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
Οποιος ηρθε ΗΞΕΡΕ οτι θα γινει αναμεταδοτης .... ΗΗΗΗΗΞΕΕΕΕΡΕΕΕΕΕ !
Ας μην ερχοταν. Εγω την δικη μου μανα, θα την δω σε δυο βδομαδες.
Ηδη της αγορασα τροφιμα για τρεις βδομαδες, την προηγουμενη Δευτερα.
Οπως ΔΕΝ επραξα για μενα. Αρα την εκτιμω περισσοτερο απο μενα.
Την συμβουλευσα να μεινει μεσα, να μην επιδοθει σε αγκαλιες και φιλακια
(κατι που δεν θα πραξει) και εβαλα και την αδελφη μου να της πει τα ιδια.

Την συνειδηση μου την εχω καθαρη.

ΑΣ επρατταν και οι αλλοι, οσοι ηρθαν χθες στο καφε, τα ιδια με την μανα τους.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Ειναι τοσο απλο.

Και δεν κρυβομαι πισω απο ανωδυνες συμβουλες "Ψυχραιμια χρειαζεται".
Ξερω οτι ακομα και απο μενα να μην κολλησει η μανα μου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα κολλησει
απο καποιον αλλο, οταν ξεμυτισει απο το υποτιθεμενο οχυρο της. Λες και υπαρχει
οχυρο απορθητο απο ιους.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θες να πεις Μανο.

Έγραψε ο άνθρωπος για τους καρναβαλιστές που ομολογουμένως και με επιστημονική βούλα πλέον είναι ηλίθια γαϊδούρια.

Και τον ρωτάς και του κάνεις διάλεξη για τις καφετέριες?

Έχει σχέση το ένα με το άλλο?

Ένας χώρος που είναι 20 άντε 30 άτομα το πολύ με το καρναβάλι της Πάτρας?

Έχεις βρεθεί ποτέ στο καρναβάλι της Πάτρας?

Μόνο οι καρναβαλιστές είναι 40.000.

Ξέρεις πόσοι παρακολουθούν ο ένας πάνω στον άλλο?

Κάνεις αυτή τη σύγκριση?

Τι στην ευχή θέλεις να πεις? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Υπάρχει κάποιος σχετικός με ιατρική και στατιστικά;
Αν έχουμε ανιχνεύσει ψ θετικούς στον ιό σε χ μέρες, στατιστικά πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που κυκλοφορούν με τον ιό; Δεκαπλάσιοι; Πενηνταπλάσιοι;
Γνωρίζω πολλούς εμπύρετους που δεν έχουν επισκεφτεί νοσοκομείο ή γιατρό αυτές τις μέρες πάντως.

Υπάρχει κάποιος σχετικός με ιατρική και στατιστικά;
Αν έχουμε ανιχνεύσει ψ θετικούς στον ιό σε χ μέρες, στατιστικά πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που κυκλοφορούν με τον ιό; Δεκαπλάσιοι; Πενηνταπλάσιοι;
Γνωρίζω πολλούς εμπύρετους που δεν έχουν επισκεφτεί νοσοκομείο ή γιατρό αυτές τις μέρες πάντως.

Δεν έχει νόημα τέτοια στατιστική ακόμη γιατί στο στάδιο που βρισκόμαστε μπορεί και γίνεται ανίχνευση επαφών.

Με βάση τα πραγματικά κρούσματα.

Η μόνη στατιστική που ξέρουμε είναι ο βαθμός μεταδοτικότητας (έχει ήδη αναφερθεί εδώ) και η θνησιμότητα.

Re: Απάντηση: Ιοί

Και δεν κρυβομαι πισω απο ανωδυνες συμβουλες "Ψυχραιμια χρειαζεται".
Ξερω οτι ακομα και απο μενα να μην κολλησει η μανα μου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα κολλησει
απο καποιον αλλο, οταν ξεμυτισει απο το υποτιθεμενο οχυρο της. Λες και υπαρχει
οχυρο απορθητο απο ιους.

Βρε συ Μάνο, διάβασες τι είπε ο γιατρός?
Κατάλαβες τι είπε ή έπιασες το πληκτρολόγιο με τη μία?

Status
Not open for further replies.