Ιοί

Status
Not open for further replies.
Μιλάμε για περιβάλλοντα που καθαρίζονται κάθε μέρα, όπως τα σχολεία.
Ειδικά με την κατάσταση που περνάμε αυτό τον καιρό, θέλω να πιστεύω ότι οι καθαρίστριες θα δώσουν λίγο παραπάνω βάρος (ή όχι; ).

Το να πήρε κάποιος πειραματόζωο από ένα εργαστήριο για να το πουλήσει για μπριζόλες, είναι νομίζω πιο δύσκολο και λιγότερο κερδοφόρο από το να περάσει κάποιος ένα iphone από το εργοστάσιο της apple.
Έναν πίθηκο δεν τον βάζεις και στην τσέπη σου!
Και πόσο να τον πουλήσεις δηλαδή μετά το κιλό;
Ενώ με δύο iphone, τα ρίχνεις στο ebay και έχεις να τρως (με τα δεδομένα της Κίνας) για ένα χρόνο.

Απάντηση: Re: Ιοί

Και πόσο να τον πουλήσεις δηλαδή μετά το κιλό;
Ενώ με δύο iphone, τα ρίχνεις στο ebay και έχεις να τρως (με τα δεδομένα της Κίνας) για ένα χρόνο.
Μπορει οσο και 20 iphone... Η καταναλωση πιθηκων κλπ ειναι απαγορευμενη στην Κινα. Οποτε μιλαμε για τιμες μαυρης αγορας σε κατι εξεζητημενο...

ακουσα επιδημιολογο στη τι βι και ειπε οτι,ο ιος μπορει να μενει ενεργος πανω σε επιφανειες κανα τριωρο.
Αυτο που λετε για μερες,δεν υπαρχει.

How long does COVID-19 last on surfaces?

According to the World Health Organization, it is not certain how long the virus that causes COVID-19 survives on surfaces, but it seems to behave like other coronaviruses. Studies suggest that coronaviruses (including preliminary information on the COVID-19 virus) may persist on surfaces for a few hours or up to several days. This may vary under different conditions (e.g. type of surface, temperature or humidity of the environment).

If you think a surface may be infected, clean it with a common household disinfectant to kill the virus and protect yourself and others. Clean your hands with an alcohol-based hand rub or wash them with soap and water. Avoid touching your eyes, mouth, or nose.

https://www.health.nsw.gov.au/Infectious/alerts/Pages/coronavirus-faqs.aspx#1-4

Πάνω που είχα αρχίσει να πειθαρχώ και να πηγαίνω τακτικότερα γυμναστήριο :furious3:

Πάνω που είχα αρχίσει να πειθαρχώ και να πηγαίνω τακτικότερα γυμναστήριο :furious3:

Πάνω που αποφάσισα να πάω ξανά στο γυμναστήριο..:violent-smiley-030:

Σήμερα η Eurobank είχε κολλήσει στην πόρτα,οδηγίες προς τους πελάτες (να αποφεύγουν τον συνωστισμό και την είσοδο στην τράπεζα,όλες τις οδηγίες που μας έστειλε το Taxis συν οτι πρέπει να κάνουμε τις συναλλαγές μας ηλεκτρονικά)

Η συγκεκριμμένη (Βουκουρεστίου & Βαλαωρίτου,γωνία) δεν έχει ποτέ κόσμο.

Εχει τα μηχανήματα για τις συναλλαγές,έναν ταμεία και μερικά γραφειάκια όπου αναγκαστικά απευθύνεσαι για να εξυπηρετηθείς για λοιπές συναλλαγές.

Το έχετε συναντήσει αυτό και σε λοιπές τράπεζες,υπηρεσίες ,ΔΟΥ κλπ.?

Γιατί παραξενεύτηκα λίγο..

ακουσα επιδημιολογο στη τι βι και ειπε οτι,ο ιος μπορει να μενει ενεργος πανω σε επιφανειες κανα τριωρο.
Αυτο που λετε για μερες,δεν υπαρχει.

Δεν παρακολουθησα ολη την κουβεντα, αν αναφερεσαι στο δικο μου ποστ, δεν ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Καποιο αρθρο διαβασα, που ως πηγη εχει το CNN, που σαν πηγη εχει διαφορες μελετες (π.χ. The journal of hospitan infection κλπ) οπου μελετες εξεταζουν τον χρονο επιβιωσης των κορονοιων , sars κλπ.
Για τον συγκεκριμενο κορονοιο κανενας επιστημονας μεχρι στιγμης δεν γνωριζει ακριβως τον χρονο επιβιωσης του.
Οι 9 ημερες που αναφερουν (δεν διαβασα τις μελετες) αναφερονται στα συγγενη ειδη του συγκεκριμενου κορονοιου.
Αρα προς ωρας τοσο θεωρουν οτι αντεχει και αυτος. (μεχρι νεοτερας)

https://www.huffingtonpost.gr/entry/poso-mporei-na-antexei-o-neos-koronoios-se-mia-molesmene-epifaneia_gr_5e4bade3c5b6eb8e95b21689

https://edition.cnn.com/2020/02/17/health/novel-coronavirus-surfaces-study/index.html

https://www.journalofhospitalinfection.com/article/S0195-6701(20)30046-3/fulltext

Τωρα, ισως και να εχει δικιο ο επιδημιολογος που ανεφερες, δεν το παρακολουθω το θεμα καθολου. Απλα αναφορα σε τριτους εκανα οπως κι εσυ.

3 ώρες ο κορωνιός στο πληκτρολόγιο του ΑΤΜ είναι αρκετό διάστημα, σήμερα πήγα να δικαιολογήσω τις απουσίες της μικρής, και μου έδωσαν στυλό, εκεί πάλι είναι αρκετές οι 3 ώρες. Μετά πήγα σουπερμάρκετ και πήρα καρότσι άλλες 3 ώρες εκεί σύνολο 9 ώρες...... και 3 διαφορετικά στελέχη κορωνιού είναι πάρα πολλά για ένα άτομο......

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι πρώτες δύο από όλες τις οδηγίες που μοιράζουν όλα τα κράτη είναι

1. Πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι
2. Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας χωρίς λόγο και χωρίς να πλυθείτε.

Δε νομίζετε πως αυτά τα δυο είναι αρκετά πιο απλά από το να μην πηγαίνετε supermarket ή να μη βγαίνετε από το σπίτι γενικότερα;

Kαποιος να μου πει ποσο καιρο πρεπει να κλειδωθω σπιτι μεχρι να ειναι ασφαλες για μενα και τους αλλους ... να βγω εξω !
Δεν το ζηταω σε ωρες .... σε μερες αν γινεται, αλλα ακομα και σε βδομαδες (πανω κατω) ικανοποιημενος θα μαι.
Ενας καλος ανθρωπος .... ας μπει στον κοπο !

Re: Απάντηση: Ιοί

Kαποιος να μου πει ποσο καιρο πρεπει να κλειδωθω σπιτι μεχρι να ειναι ασφαλες για μενα και τους αλλους ... να βγω εξω !
Δεν το ζηταω σε ωρες .... σε μερες αν γινεται, αλλα ακομα και σε βδομαδες (πανω κατω) ικανοποιημενος θα μαι.

Δεν υπάρχει τέτοιο διάστημα. Ο ιός θα είναι εκεί έξω τουλάχιστον μέχρι να σφίξουν οι ζέστες (αν είμαστε τυχεροί).

Το να μείνεις μέσα ΔΕΝ σε προστατεύει 100% από τίποτα, εκτός κι αν κόψεις το φαί και το ποτό (νερό). Μπορείς να περιορίσεις τις πιθανότητες μόλυνσης, αλλά κανείς δε θα σου δώσει πίσω τους 4-5 μήνες που θα έχεις χάσει απ'τη ζωή σου.

Το ιδιο υποθετω και εγω ....
αλλα επειδη ρωτησα γιατρο (τις προαλλες) τηλεφωνικως .... ειμαι πιο μπερδεμενος παρα ποτε.
ΔΕΝ υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ του κλαδου (του ευρυτερου κλαδου) που να ξερει ποσο να κατσεις μεσα ... και ποσο να σουλατσαρεις εξω.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ... μηπως γιατι και οι ιδιοι δεν ξερουν τι να πραξουν ? :nounder:

Το ιδιο υποθετω και εγω ....
αλλα επειδη ρωτησα γιατρο (τις προαλλες) τηλεφωνικως .... ειμαι πιο μπερδεμενος παρα ποτε.
ΔΕΝ υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ του κλαδου (του ευρυτερου κλαδου) που να ξερει ποσο να κατσεις μεσα ... και ποσο να σουλατσαρεις εξω.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ... μηπως γιατι και οι ιδιοι δεν ξερουν τι να πραξουν ? :nounder:

Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις Μάνο.

Η βιολογία δεν είναι αριθμητική.

Μην σε ταράζει αυτή η ιστορία.

Όλα καλά θα πάνε

Κάνε 2-3 απλά πραγματάκια (πλύσιμο χεριών, κ.λπ.) και είσαι κομπλέ.

... και την μανα μου ?

Που της εχω επιβαλλει ναυτικο αποκλεισμο ?

Τι θα συμβει οταν την ξαναδω ? Οταν την αγκαλιασω ...

(για πες, γιατι εχω ηδη μια απαντηση ...)

... και την μανα μου ?

Που της εχω επιβαλλει ναυτικο αποκλεισμο ?

Τι θα συμβει οταν την ξαναδω ? Οταν την αγκαλιασω ...

(για πες, γιατι εχω ηδη μια απαντηση ...)

Θα της πεις να πλένει τα χέρια της, να μην αγγίζει το πρόσωπό της, και θα κόψετε και τις αγκαλίτσες και τα φιλιά μέχρι νεωτέρας.

Ξαναερχομασε λοιπον σ'αυτο που ειπα πριν ....

... κανεις δεν γνωριζει το "μεχρι νεωτερας" !

Προφανώς, θα ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό να γνωρίζαμε κάτι τέτοιο (αφού θα σήμαινε πως όλο αυτό είναι ήταν αφενός αναμενόμενο, αφετέρου ελεγχόμενο). Επιδημία ιού είναι, και μάλιστα καινούριου άγνωστου.

Λογικά μέχρι τον χειμώνα του 2024 θα έχει βγει το εμβόλιο.

Status
Not open for further replies.