Ιοί

Status
Not open for further replies.
Εκνευρίζομαι πάρα πολύ που νομίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να διαχειριστεί το χάος που θα δημιουργηθεί σε ένα μήνα το πολύ.
Τι θα κάνουν ακριβώς όταν τα κρούσματα θα είναι χιλιάδες; Θα στήνουν σκηνές έξω από τα νοσοκομεία; Θα μπορέσουν να διαχειριστούν τον κόσμο που θα αφηνιάσει καθώς η τηλεόραση κάθε λίγο θα ανακοινώνει δύο δύο τους νεκρούς; Και το facebook και το internet θα πετάνε στα σχόλια, 5 κρούσματα στο δικό μας σχολείο ο τάδε έχει κορωνοιό η δείνα ίσως έχει τερατολογίες αλήθειες και ψέματα να μη βγαίνει άκρη;
Και θα αρχίσουν και οι αγωγές και οι μηνύσεις για παράλειψη καθήκοντος, κάθε ένας που θα έχει τους νεκρούς του θα επιρρίπτει ευθύνες επί δικαίων και αδίκων;

Δεν βλέπουν ότι κάθε μέρα που τα σχολεία είναι ανοιχτά, φέρνουμε μέσα στον Μάρτη το peak;

Εκνευρίζομαι πάρα πολύ που νομίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να διαχειριστεί το χάος που θα δημιουργηθεί σε ένα μήνα το πολύ.
Τι θα κάνουν ακριβώς όταν τα κρούσματα θα είναι χιλιάδες; Θα στήνουν σκηνές έξω από τα νοσοκομεία; Θα μπορέσουν να διαχειριστούν τον κόσμο που θα αφηνιάσει καθώς η τηλεόραση κάθε λίγο θα ανακοινώνει δύο δύο τους νεκρούς; Και το facebook και το internet θα πετάνε στα σχόλια, 5 κρούσματα στο δικό μας σχολείο ο τάδε έχει κορωνοιό η δείνα ίσως έχει τερατολογίες αλήθειες και ψέματα να μη βγαίνει άκρη;
Και θα αρχίσουν και οι αγωγές και οι μηνύσεις για παράλειψη καθήκοντος, κάθε ένας που θα έχει τους νεκρούς του θα επιρρίπτει ευθύνες επί δικαίων και αδίκων;

Δεν βλέπουν ότι κάθε μέρα που τα σχολεία είναι ανοιχτά, φέρνουμε μέσα στον Μάρτη το peak;

Να ηρεμησεις σου συνιστώ.
Και να πας να κοινωνησεις.
Και να κανεις και ενα μπανακι με αγιασμο. Αν εχετε ντεποζιτο στο παταρι, ριξε δυο τρεις σταγονες εκει μεσα. Φτανουν.

Θεος ΜΕΘ' ημων.

Πωωω το τελευταιο αν δεν το ελεγα εγω θα το εκλεβα. Τωρα με σεβομαι. Δε λεει.

Κουρνιας αν εχουν κανα δυο μελη της φαμιλιας περασει ελαφρυ πυρετο και πολυ μιξα και λοιπα μαλλον ειναι δειγμα οτι ειναι κατι συνηθες ?

Αν σου περασει μετα πας για τσεκαρισμα ?

Που ειναι το φιλαρακι μου ο Ικαρος :smash: ....

Tα ΓŽΒ³ΓŽΒ½Γβ€°ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ¬ και μη ΓŽΒ΅ΓŽΒΎΓŽΒ±ΓŽΒΉΓΒΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ―ΓŽΒ±.jpg

Oχι οτι ο ιος ειναι ακινδυνος ... αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ καποιοι ενδεχεται να σε πεθαινουν πριν την ωρα σου.
Απο ανελεητο καθημερινο στρες και αγχος. Απο αυτο ζουν (οπως και οι διαφημιστικες που σκανε τα ωραια τους λεφτουδακια).

Re: Απάντηση: Ιοί

Που ειναι το φιλαρακι μου ο Ικαρος :smash: ....

View attachment 169362

Oχι οτι ο ιος ειναι ακινδυνος ... αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ καποιοι ενδεχεται να σε πεθαινουν πριν την ωρα σου.
Απο ανελεητο καθημερινο στρες και αγχος. Απο αυτο ζουν (οπως και οι διαφημιστικες που σκανε τα ωραια τους λεφτουδακια).

Σαχλαμάρες, ο ορισμός του κλισέ. Καλά κάνουν τα κανάλια και τρομάζουν τον κόσμο στη συγκερκιμένη περίπτωση. Διότι το πιο επικίνδυνο κομμάτι του ιού είναι οι ηλίθιοι. Η κατάσταση θα ξεφύγει σίγουρα, αφού εν πολλοίς είναι και θέμα τύχης (πριν μια ώρα έσκασε εδώ είδηση ότι βρέθηκε νέο κρούσμα στην πόλη μου που εργαζόταν σε πασίγνωστο 'φρέσκο' φαστφουντάδικο -άρα έκοβε σαλάτες σε πιθανόν χιλιάδες άτομα).

Το θέμα είναι τι γίνεται ως αντίδραση στη στραβή. Εκεί θα φανούν τα αντανακλαστικά κρατών και λαών. Η Κίνα μπορεί να ξεκίνησε το κακό (κάποιοι μεμονωμένοι μαλάκες, για να'μαστε δίκαιοι, αλλά και πάλι), όμως με σχέδιο, και σεβασμό από τους πολίτες της φαίνεται να φεύγει από τη βαθιά κρίση. Το ίδιο και η Ν. Κορέα, σιγά σιγά στρώνει η κατάσταση εκεί, και θέλω να πιστεύω ότι σε καμία βδομάδα θα αρχίσει να στρώνει και στην Ιταλία.

Με μας δεν ξέρω τι θα γίνει. Ελπίζω να σοβαρευτουμε πριν είναι αργά.

Tα καναλια το κανουν σε καθε περιπτωση γιατι η τρομολαγνεια πουλαει,μια φορα ετυχε να χρειαζεται αυτο ,δεν παει να πει οτι θα ξεχασουμε τον σκοπο τους και τις υπολοιπες φορες..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Σαχλαμάρες, ο ορισμός του κλισέ. Καλά κάνουν τα κανάλια και τρομάζουν τον κόσμο στη συγκερκιμένη περίπτωση. Διότι το πιο επικίνδυνο κομμάτι του ιού είναι οι ηλίθιοι. Η κατάσταση θα ξεφύγει σίγουρα, αφού εν πολλοίς είναι και θέμα τύχης (πριν μια ώρα έσκασε εδώ είδηση ότι βρέθηκε νέο κρούσμα στην πόλη μου που εργαζόταν σε πασίγνωστο 'φρέσκο' φαστφουντάδικο -άρα έκοβε σαλάτες σε πιθανόν χιλιάδες άτομα).

Το θέμα είναι τι γίνεται ως αντίδραση στη στραβή. Εκεί θα φανούν τα αντανακλαστικά κρατών και λαών. Η Κίνα μπορεί να ξεκίνησε το κακό (κάποιοι μεμονωμένοι μαλάκες, για να'μαστε δίκαιοι, αλλά και πάλι), όμως με σχέδιο, και σεβασμό από τους πολίτες της φαίνεται να φεύγει από τη βαθιά κρίση. Το ίδιο και η Ν. Κορέα, σιγά σιγά στρώνει η κατάσταση εκεί, και θέλω να πιστεύω ότι σε καμία βδομάδα θα αρχίσει να στρώνει και στην Ιταλία.

Με μας δεν ξέρω τι θα γίνει. Ελπίζω να σοβαρευτουμε πριν είναι αργά.

Μονο που εγω επεσημανα κατι ...
"ο ιος δεν ειναι ακινδυνος ... αλλα καποιοι θα μας πεθανουν πριν την ωρα μας".
Ο θανατος, φιλτατε Ιασωνα, ΔΕΝ ειναι μονο οργανικος. Ειναι και πνευματικος.
Οταν το πνευμα κλειδωσει απο φοβο (η και τρομο) αντι να φρεναρει να
εισπραττει περισσοτερο φοβο .... επιταχυνει ακομα περισσοτερο !

Θεοκουφο ? ... Συμφωνω !

Οποτε ακομα και οταν (ΕΑΝ) οι ειδησεις και η καθημερινοτητα μεταπηδησουν
σε πιο ευοιωνες περιοδους ... το πνευμα εξακολουθει να σηκωνει σταυρο ....
μεχρι να "σπασει" ο οργανισμος (σωματοποιηθει σε καποια ασθενεια, μικρη η μεγαλη).

FACT !

Tα καναλια το κανουν σε καθε περιπτωση γιατι η τρομολαγνεια πουλαει,μια φορα ετυχε να χρειαζεται αυτο ,δεν παει να πει οτι θα ξεχασουμε τον σκοπο τους και τις υπολοιπες φορες..
Μην ξεχνάμε ότι επέστρεψε κ ο μετρ της τρόμολαγνείας: το MEGA.

Eνω τα αλλα ..... εκκλησιες .... κατηχητικα σχολεια !

Φιλτατε .... κοστη, κοστη, κοστη ....
και ΔΕΝ τα πληρωνει η αντικειμενικοτητα της ενημερωσης !
Καποιος αλλος τα πληρωνει. Και αυτος ο αλλος απεθυνεται
στα χαμηλοτερα της συνειδησης μας ... στην Αμυγδαλη !
Στον ερπετικο μερος του εγκεφαλου.

ΤΡΟΟΟΜΟΟΟΟΟΣ ... for maximum profit returns !

Σιγα μην αναπτυξουν φιλοσοφικη κουβεντα μαζι σου
για το αν οι Ειδησεις θα απευθυνονται σ'αυτο το αρχεγονο
κομματι του εγκεφαλου σου. Τα μηχανακια της AGB να
παιρνουν φωτια, οι διαφημισεις να τρεχουν και ολα τα αλλα

.... κατσε βρεστα με τον ψυχολογο σου !

.... κατσε βρεστα με τον ψυχολογο σου !

Είχα γκόμενα ψυχολόγο. Δις κ όλας. Φοιτήτρια η μία, ψυχολόγος (με πολύ καλή πορεία) ή άλλη. Σε κάποια τα βρίσκαμε σε κάποια..όχι :argue:

Επί του θέματος:
Διαβάζω πρωί πρωί: "Τα χρηματιστήρια καταρρέουν", "διαλύονται τα χρηματιστήρια", "στα επίπεδα του 1991 ο μαύρος χρυσός" και άλλα ωραία τρομολαγνικά. Εγώ προχθές έβαλα βενζίνη με 1,52 και σήμερα είδα 1,49. Πριν 10 ημέρες είχε 1,55. Πραγματικά με ενδιαφέρει; Δεν πέρασε πολύ η τρομοκρατία με τα κρούσματα στην Ελλάδα και αρχίσαμε τα της οικονομίας; Τι περίεργο μόλις μπήκε το MEGA.

Όλα αυτά για έναν ιό; Δηλαδή αν ερχόταν η Ισπανική γρίπη και είχαμε 100εκ θανάτους τι θα γινόταν; Θα έκανε μπαμ ο πλανήτης;

Έχω κόψει μαχαίρι την τηλεόραση τα τελευταία 16 χρόνια...Ούτε σειρές ούτε ειδήσεις,τίποτα..
Τώρα με τρομοκρατεί το ίντερνετ.. :)

Aν μια φορά δεν τρομοκράτησαν τον κόσμο τα κανάλια ήταν με την περίπτωση του κορωνοϊού.

Είναι τουλάχιστον errrrrm_δεν_ το_ λέω να τα κατηγορούμε σε αυτή την περίπτωση που μάλλον υποτονικά αντιμετωπίσανε το θέμα.

# Get a grip

Αυτή η επιδημία θα δοκιμάσει τις αντοχές περισσότερο των πολιτών ανεπτυγμένων κρατών.
Και βγαίνουν πολλά κοινωνικά συμπεράσματα:
1. Oι λαοί της Ευρώπης και άλλοι ανεπτυγμένοι (Αυστραλία..)
με την συμπεριφορά σώζων εαυτόν σωθήτω (άδειασμα των Super Market),
δείχνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Κυβερνώντες, και όχι άδικα...
2. Η Υιοθέτηση μέτρων προσωπικής ευθύνης (αυτοπεριορισμός κ.α.), δεν εφαρμόζεται
από όλους, το αν είναι έλλειψη παιδείας η γαιδουριά, σαν εγκυκλοπαιδικό μοιάζει..
Οι δομές όμως των συστημάτων υγείας των κρατών της Ευρώπης για να αντέξουν
απαιτούν και την συνεργασία των πολιτών,
και εκπρόσωποι των Δήμων ας γίνουν και λίγο κακοί,
το politically correct δεν ταιριάζει σε ενδεχόμενη πανδημία.
3. Η κρατική επιβολή σε αντιφρονούντες φορείς, δημιουργεί συζητήσεις περί
"δημοκρατικότητας", αλλά σταθεροποιεί συνολικό όφελος της εξίσωσης της δημόσιας υγείας.
Η περίπτωση της Κίνας κλασσικό παράδειγμα.
4. Οι Θρησκευτικοί ηγέτες δεν χαρακτηρίζονται από υπεύθυνη στάση!
Ανετα οι δικοί μας θα μπορούσαν να πουν ότι ο Κύριος προστατεύει με την Θεία
Κοινωνία, αλλά μπορεί να μην θελήσει προστατέψει κάποιους από τον Κορονοιό,
και ας προσευχηθούν κατ'οίκον κάποιο διάστημα..
5. Οι διάφοροι ιδεολογικά αντίθετοι σε όλα τα θέματα βρίσκουν ευκαιρία
να επιτεθούν σε πολιτικούς αντιπάλους, ιερείς, και άλλους θεσμικούς,
όταν αυτό που προέχει είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας, που μας δείχνει
ότι υπάρχει αρκετός κοινωνικός και πολιτικός καιροσκοπισμός.
6. Κοινωνικός καιροσκοπισμός προβολής από μπαρουφολόγους, κουλτουριάρηδες
αντιφρονούντες, θεραπευτές, και άλλους, όμως το θέμα είναι ότι
βρίσκουν "γλάρους", που τα καταπίνουν αμάσητα, και ακόμα χειρότερα μικρόφωνο
από κανάλια..
7. Κρατικός καιροσκοπισμός από τους άσπονδους γείτονες μας, και άλλα
κράτη που κρύβουν το πρόβλημα, μας δείχνει ότι κάποιοι δεν αλλάζουν με τίποτα.
Βέβαια για τα κράτη του Πακιστάν Αφγανιστάν και άλλα Αφρικανικά,
επειδή η ζωή έχει μικρή αξία και έχουν πληθυσμιακή αύξηση δεν τρέχει τίποτα..
Και βρίσκουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν μία Ηπειρο που προσπαθεί
με τον πολιτισμό της, να σταθεί όρθια..
8. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα από την ευκαιρία του κρατικού και ιδιωτικού
καιροσκοπισμού σε εργασιακά, συνταξιοδοτικά, μειώσεις, πλεονάσματα, γιατί...
<< Εδώ έγινε χαμός για την μείωση μισθού θα μιλάμε τώρα? >>
Αυτά τα λίγα και ξέρω μου ξέφυγαν και πολλά άλλα...

Βρισκω οτι εισαι εξαιρετικος αναλυτης καταστασεων.

Ευχαριστη εκπληξη :a0210:

Aν μια φορά δεν τρομοκράτησαν τον κόσμο τα κανάλια ήταν με την περίπτωση του κορωνοϊού.
Είναι τουλάχιστον errrrrm_δεν_ το_ λέω να τα κατηγορούμε σε αυτή την περίπτωση που μάλλον υποτονικά αντιμετωπίσανε το θέμα.

# Get a grip

Ελα μωρε... εχει γινει της μοδας και αυτο. "Μας τρομαζουν", "τα καναλια", "Τρομολαγνεια"...τρομαρα μας...
hype κατασταση.
Ουσιαστικα οτιδηποτε τρομαζει αυτα τα ατομα, μολις μαθαινουν κατι.
Μου θυμιζει κατι φιλους γονιους που λεγαν οταν τα παιδια τους ηταν μικρα "μη λες τετοια και το φοβιζεις" (της μοντερνας σχολης δηλ)
Αντε να δεις τωρα....

Κατά πάσα πιθανότητα οι οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες από τις υγειονομικές

# Get a grip
ευχαομαι να μην το ζησουμε αλλα στον ή στους πρωτους νεκρους θα γινει η Αποκαλυψη οι σκηνες που θα ζησουμε θα ειναι απειρου καλλους ευθεια αναλογη με τον εγωπαθη και προσωποκεντρικο μας χαρακτηρα
τα καναλια θα ουρλιαζουν και ο κοσμος πανικοβλητος θα ορμηξει και θα ξεσπασει προς καθε κατευθυνση εφησυχασμού οπως supermarket και φαρμακεια
Αν συμβει δε οτι στην Ιταλια.......που φανταζει πιθανο τοτε δεν μπορω να φανταστω τι θα επικρατησει..... Καθως αυτος που επισης μας χαρακτηριζει ειναι η ευκολια που απο την κωμωδια παμε στο δραμα και τουμπαλιν

Οτι ειναι να γινει θα γινει.
Να το εννοησουμε, να φτιαξουμε τα διαφορα σεναρια στο μυαλο μας, και να αρχιζουμε να βλεπουμε τι γινεται και να πρατουμε. Θα ειμαστε μεσα στην ταινια ουτως η αλλος.

Θυμαμαι εποχες ..... 1975, 1976, 1977 ....

Μιση ωρα ειδησεις (8:30 με 9:00) ... και ΤΕΛΟΣ.

Ο Jack the Ripper να βρισκοταν εξω απο την πορτα μας .... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ειδηση.

Status
Not open for further replies.