Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δηλαδή θα εξομοιώσω τον εαυτό μου με τον τσαμπουκά καρναβαλιστή στην Πάτρα?
Τον διψασμένο για κοκτέϊλ το Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη μαζί με δεκάδες ομοίους του?

Με τα βλήματα που πήγαν μαζικά στις παραλίες Μάρτιο μήνα για πρώτη φορά στην ζωή τους?

Κλπ κλπ.

Ε όχι! δεν το κάνω. Εγώ κάθησα σπίτι μου, βγήκα έξω μόνο για να πάρω φάρμακα και τρόφιμα και ξαναμπήκα μέσα.

Δεν θα τους πω όμως γαϊδούρια, γιατί τα γαϊδούρια είναι συνεπή με τη φύση τους.

Δεν υποκρίνονται ότι είναι κάτι άλλο σαν όλους αυτούς τους YOLO της κακιάς ώρας.

Είναι τόσο απαράδεκτα ηλίθιοι που προβλέπεται και πρόστιμο πλέον.

Aγαπητοί φίλοι μη γράφετε σεντόνια να με πείσετε.
Εμείς οι κατά την γνώμη μας γνωστικοί αποτύχαμε.
Δεν θα κάτσω εδώ εγώ εδώ πέρα να λέω πονηρό γραψα..ιδη, γαιδούρι τον κάθε απέναντι μου, κλεισμένος στην πεποίθηση μου ότι έχω αντιληφθεί εγώ την επικινδυνότητα και άλλος είναι ο εχθρός μου, ο επικίνδυνος, ο ασυνείδητος.
Εδώ πρόκειται για συμπεριφορά απρεπή και τελείως απάνθρωπη.

Δηλαδή οι Ιταλοί λογω του ότι ήταν γραψαρχίδες γαιδούρια ασυνείδητοι κακοί παρτάκηδες πληρώνουν το τίμημα.

Έλεος μαζευτείτε και σκεφτείτε τι γράφετε εν θερμώ, λογω φόβου και λόγου πανικού.

Μπα, αυτα τα λυπησιαρικα και ανοχικα τα εχεις ξαναπει για αλλα θεματα.
Οι Ιταλοι δεν ηταν γραψαρχιδηδες, ηταν οι πρωτοι που συναντησαν το κυμα. 10 μερες πριν τους Γαλλους για παραδειγμα.
Οι Κινεζοι εναμιση Μηνα πριν.
Αρα αυτα ειναι δικα σου συμπερασματα.
Οταν παρθηκαν μετρα (10 μερες πριν απο τους αλλους, η Εναμιση μηνα πριν) συμμορφωθηκαν. Για τους μη παρθηκαν ειδικα μετρα.

Δεν ξερω για τους αλλους αλλα εγω δεν εχω κανενα πανικο, ειμαι ακρως προληπτικος. Και δεν εχω καμμια κατανοηση για τα γαϊδουρια και τους γραψαρχιδηδες. Οπως δεν ειχα και για τους εμπρηστες (σε αλλα θεμα εδω καποτε).

Μαλλον εσυ να μαζευτεις και να σκεφτεσαι τι γραφεις.

Re: Απάντηση: Ιοί

Μάλλον δεν κατάλαβες. Για μια δική μιλαω. Με πολλούς κατηγορούμενους, και ο καθένας έχει τον δικηγόρο του. Βάλε και μάρτυρες, 5 δικαστες, εισαγγελέα και γραμματέα.

Για το άλλο που λες, δεν υπάρχει καν φωτεινός πινακας όπως στις τράπεζες, εάν εκφωνηθει η υπόθεση σου και είσαι έξω, εχασες.

Αυτό με την εκφώνηση είναι τραγικό! Μαζεμένοι όλοι έξω από την πόρτα της αίθουσας. Και που βρίσκεται και πότε και αν. Ας αφήσουμε τον φωτεινό πίνακα, ή και κάποιο app που θα μπορούσαν να φτιάξουν για το κινητό, όπως έχουν οι τράπεζες για την ουρά. Και να το ανανεώνει η γραμματέας. Έναν μαυροπίνακα έξω και σε κάθε υπόθεση ένας υπάλληλος να γράφει τον αριθμό της υπόθεσης βρε παιδιά....

Άσχετο, η ταινία "condagion" του 2011 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ... 1η σε downloads στο itunes για παράδειγμα.

Κατέθεσα και αίτημα για ηλεκτρονική υπογραφή. Ντροπή μου, έπρεπε να το είχα κάνει καιρό, απλά δεν είχε χρειαστεί πουθενά.

Και να που πλέον δεν κατατίθενται ούτε δικόγραφα.

Ευτυχώς πρόλαβα και θα εξυπηρετηθώ αμέσως, αύριο κιόλας. Έχουν αρχίσει και εξαφανίζονται οι διαθέσιμες θέσεις ραντεβού.

Μπορεί να τούς βγεί στους νέους αλλά με βαριές απώλειες στους μεγάλους, βάλε και την βασίλισσα μέσα..

Oι Γάλλοι είναι γραψαρχίδες με 400 άτομα στην εντατική υποψήφιους για εν τόπω χλοερό;
Οι Ισπανοί είναι γραψαρχίδες με 270 ετοιμοθάνατους;

Ο κάθε ένας ας λέει ότι θέλει δεν έχω πιπέρι για να βάλω στο στόμα κανενός.
Αν αισθάνεστε ότι ζείτε εν μεσω ηλιθίων γραψαρχίδων αμορφωτων παρτάκηδων δεν μπορώ εγώ να κάνω τίποτα.
Ξεδώστε εγώ θα σας εμποδίσω;

Εγώ απλά λέω ότι η κατάσταση είναι πέρα από αυτό που βλέπετε και αισθάνεστε εσείς. Είναι κοινωνικός αυτοματισμός, άλλος να γράφει τα πάντα και να μην το νοιάζει τίποτα άλλος να τρέχει για χαρί τουαλέτας άλλος να βρίζει τους άλλους άλλος να τρομάζει άλλος να μη τρομάζει.

Γράψτε άνετα ότι θέλετε ξεδώστε.

Δεν καταλαβαίνω όμως έστω θα μας πεθάνει ο παππούς, ο θείος, ο γιός. Με πιο δικαίωμα θα πείτε στον καρναβαλιστή εσύ μου τον πέθανες; Θα πάτε να βρείτε το προσκυνητή των Αγίων Τόπων να ζητήσετε αποζημίωση; Θα ψάξετε το ασθενή ζηρο της Κίνας; της Ελλάδας; Ειλικρινά δεν καταννοώ τι ακριβώς διατείνεστε;

Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν καταλαβαίνω όμως έστω θα μας πεθάνει ο παππούς, ο θείος, ο γιός. Με πιο δικαίωμα θα πείτε στον καρναβαλιστή εσύ μου τον πέθανες; Θα πάτε να βρείτε το προσκυνητή των Αγίων Τόπων να ζητήσετε αποζημίωση; Θα ψάξετε το ασθενή ζηρο της Κίνας; της Ελλάδας; Ειλικρινά δεν καταννοώ τι ακριβώς διατείνεστε;

Μπορεί από νομικής απόψεως να μην γεννούν αγώγιμη αξίωση τα παραπάνω (ερευνητέο, καθώς εφόσον οι συμπεριφορές που περιγράφεις συνιστούν και παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί, εγώ βλέπω θέμα), εντούτοις δικαίως γεννούν κοινωνική κατακραυγή, για την επίδειξη κραυγαλέας αμέλειας και αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο. Γνώριζε ο λεγάμενος ότι έχουμε κηρυχθείσα επιδημία, αλλά είπε να ταξιδέψει, πρώτα στην Ιταλία, και παρότι γύρισε άρρωστος, είπε να κάνει και το τάμα του στο Ισραήλ. Και του πλέκουμε και εγκώμια για την συνδικαλιστική του δράση και το αγωνιστικό του παρελθόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θα περιοριζόμαστε το σύνολο για να ζουν μερικοί στην καρακοσμάρα τους.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Μπορεί από νομικής απόψεως να μην γεννούν αγώγιμη αξίωση τα παραπάνω (ερευνητέο, καθώς εφόσον οι συμπεριφορές που περιγράφεις συνιστούν και παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί, εγώ βλέπω θέμα), εντούτοις δικαίως γεννούν κοινωνική κατακραυγή, για την επίδειξη κραυγαλέας αμέλειας και αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο. Γνώριζε ο λεγάμενος ότι έχουμε κηρυχθείσα επιδημία, αλλά είπε να ταξιδέψει, πρώτα στην Ιταλία, και παρότι γύρισε άρρωστος, είπε να κάνει και το τάμα του στο Ισραήλ. Και του πλέκουμε και εγκώμια για την συνδικαλιστική του δράση και το αγωνιστικό του παρελθόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θα περιοριζόμαστε το σύνολο για να ζουν μερικοί στην καρακοσμάρα τους.

Αν συνεχιστεί όπως είναι η κατάσταση απλά μαθηματικά τον Απρίλιο θα είμαστε σε ρυθμούς Ισπανίας Γαλλίας και προς αρχες Μαίου σε κατάσταση Ιταλίας.
Φυσικά για όλα αυτά θα φταίνε οι καρναβαλιστές δεν τίθεται θέμα και όλοι όσοι δεν τήρησαν τις οδηγίες. Έχω δίκιο.
Εγώ έρχομαι καί λέω τώρα όχι δεν φταίνε οι καρναβαλιστές φταίει ο Μητσοτάκης που δεν έκλεισε τα σχολεία 1 εβδομάδα πριν. Πάλι έχω δίκιο.
Και ξαναλέω και κάτι άλλο όχι φταίει ο Μητσοτάκης που δεν έκανε lock down στις 20 Φεβρουαρίου που έκανε η Κίνα με απαγόρευση κυκλοφορίας. Πάλι έχω δίκιο
Και μετά λέω κακώς δεν έκλεισε τα σύνορα με Ιταλία στις 24 Φεβρουαρίου. Πάλι έχω δίκιο.
Και μετά λέω κακώς δεν απαγορέψαμε τελείως τις πτήσεις αρχές Φλεβάρη. Πάλι έχω δίκιο.
Και μετά λέω κακώς πήγαν στις παραλίες οι άνθρωποι αγνωόντας τις οδηγίες. Πάλι δίκιο
Και μετά ο μπροστινός φταίει που κάθεται 1 μέτρο κοντά στο ταμείο και όχι 2 μέτρα. Πάλι δίκιο έχω.
Και μετά λέω πρέπει να κλείσουν τα πάντα τώρα. Πάλι δίκιο έχω.

Είμαι και ο πρώτος και ο καλύτερος, είμαι απίστευτος πάντα δίκιο έχω και σωστός και έξυπνος και προστατεύω όλους.

Είμαι;

Ihodemon αυτο δεν ειναι τακτικη. Ειναι προοπτικη.

Σε προηγουμενο ποστ μιλησα για το επιστημονικο συμβουλιο του Μακρον και για μια μελετη (πεσιμιστικη) που καναν. Και δεν ηθελα να βαλω.
Πεσιμιστικη σημανει, εαν δεν μπει κυματοθραυστης με την συλλογικη συμπεριφορα, η χειροτερη περιπτωση σε λιγες βδομαδες...

Τα νουμερα ειναι αναλογα ισως και χειροτερα. Το αρθρο εμφανιστηκε στην Le Monde χτες κι ειναι αναλογα παγκοσμιου. Βεβαια υπαρχουν καποιοι ακομα αγνωστοι παραγοντες, η διαφορετικη θνησιμοτητα στον Βορά (Γερμανια Σκανδιναβια), αλλα που δεν ξερουμε πως θα εξελιχθει.
Ουτως η αλλος η ποσοστιαια θνησιμοτητα αυξανει με το αριθμητικο μεγεθος των κρουσματων. Οι γιατροι εδω μεσα μας εχουν εξηγησει γιατι. Και ειναι αναλογο με τις υγειονομικες δυνατοτητες περιθαλψης καθε χωρας.

Δεν ειναι καποιο "διαβολικο σχεδιο". Ειναι προοπτικη βαση δεδωμενων. Βασισμενη σε μαθηματικα και πολυ πιο πολυπλοκο απο οτι λεει το αρθρο.

E αντε να βαλω και το αρθρο που δεν ηθελα...Οπως βλεπετε (οσοι Γαλλομαθεις) την ερευνα την εξαγουν σε αλλες Ευρωπαϊκες κυβερνησεις.

https://www.lemonde.fr/planete/arti...emiologistes-pour-la-france_6033149_3244.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Αν συνεχιστεί όπως είναι η κατάσταση απλά μαθηματικά τον Απρίλιο θα είμαστε σε ρυθμούς Ισπανίας Γαλλίας και προς αρχες Μαίου σε κατάσταση Ιταλίας.
Φυσικά για όλα αυτά θα φταίνε οι καρναβαλιστές δεν τίθεται θέμα και όλοι όσοι δεν τήρησαν τις οδηγίες. Έχω δίκιο.
Εγώ έρχομαι καί λέω τώρα όχι δεν φταίνε οι καρναβαλιστές φταίει ο Μητσοτάκης που δεν έκλεισε τα σχολεία 1 εβδομάδα πριν. Πάλι έχω δίκιο.
Και ξαναλέω και κάτι άλλο όχι φταίει ο Μητσοτάκης που δεν έκανε lock down στις 20 Φεβρουαρίου που έκανε η Κίνα με απαγόρευση κυκλοφορίας. Πάλι έχω δίκιο
Και μετά λέω κακώς δεν έκλεισε τα σύνορα με Ιταλία στις 24 Φεβρουαρίου. Πάλι έχω δίκιο.
Και μετά λέω κακώς δεν απαγορέψαμε τελείως τις πτήσεις αρχές Φλεβάρη. Πάλι έχω δίκιο.
Και μετά λέω κακώς πήγαν στις παραλίες οι άνθρωποι αγνωόντας τις οδηγίες. Πάλι δίκιο
Και μετά ο μπροστινός φταίει που κάθεται 1 μέτρο κοντά στο ταμείο και όχι 2 μέτρα. Πάλι δίκιο έχω.
Και μετά λέω πρέπει να κλείσουν τα πάντα τώρα. Πάλι δίκιο έχω.

Είμαι και ο πρώτος και ο καλύτερος, είμαι απίστευτος πάντα δίκιο έχω και σωστός και έξυπνος και προστατεύω όλους.

Είμαι;

Είσαι μετά Χριστόν προφήτης, αυτό είσαι.
Έτσι φυσικά έχεις δίκιο.

Στοιχείο της αμέλειας και του δόλου, είναι η γνώση. Γνώση των συνθηκών μέσα στις οποίες πράττεις, και γνώση των αιτιακών προεκτάσεων των πράξεών σου.
Φυσικά ο μετά Χριστόν προφήτης τα γνωρίζει όλα.

Τη στιγμή που είναι να πράξεις όμως, ενεργείς βάσει αυτών που γνωρίζεις και των προβλέψεων που μπορείς να κάνεις βάσει αυτών που γνωρίζεις.
Βάσει των ανωτέρω λοιπόν, κάποιους δεν μπορείς να τους ψέξεις για τον τρόπο που ενήργησαν, διότι δεν γνώριζαν, και κάποιους άλλους μπορείς, ακριβώς διότι γνώριζαν, αλλά είπαν ωχ αδερφέ.
Απλό το βρίσκω. Αυτό θα πει και ατομική ευθύνη.

"Τα μοντέλα υποδεικνύουν ότι αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να σταματήσει το πρώτο κύμα της επιδημίας, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά των ανθρώπων και από το πώς θα εφαρμόσουν αυτές τις οδηγίες" υπογραμμίζει ο Simon..
Σημειώνω αυτό από το άρθρο της le monde, και οι απείθαρχοι αλλάζουν τις στατιστικές,
και τα μαθηματικά, οπότε μήπως οι Αγγλοι ποντάρουν πιό ρεαλιστικά και ωμά?
Εγώ απο ιδιοσυγκρασία είμαι υπέρ της πρόληψης και πειθαρχίας, και καταλαβαίνω ότι
η αντιμετώπιση με αυστηρά μέτρα είναι για να κερδίσουμε χρόνο.. σε κάτι που ήρθε για να μείνει..

Θα τους βγει.
Σε κακό.

Όλοι οι φίλοι μου στην Αγγλία, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης είναι στα κάγκελα με αυτή την τακτική του Johnson.

Εδώ που τα λέμε είναι πέρα για πέρα ανόητη: υποτίθεται θέλουν να κολλήσει το 60% σταδιακά.

Μα το 60% θα κολλήσει ούτως ή άλλως μέχρι να βγει το εμβόλιο.

Για να γίνει σταδιακά όμως πρέπει να πάρει τα μέτρα που δεν πέρνει...

Does not compute.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Όλοι οι φίλοι μου στην Αγγλία, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης είναι στα κάγκελα με αυτή την τακτική του Johnson.

Εδώ που τα λέμε είναι πέρα για πέρα ανόητη: υποτίθεται θέλουν να κολλήσει το 60% σταδιακά.

Μα το 60% θα κολλήσει ούτως ή άλλως μέχρι να βγει το εμβόλιο.

Για να γίνει σταδιακά όμως πρέπει να πάρει τα μέτρα που δεν πέρνει...

Does not compute.

Μῆνιν ἄειδε, θεά, Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην, ἣ μυρί᾽ Ἀχαιοῖς ἄλγε᾽ ἔθηκε...

Βρε send τι ιππότης είσαι εσύ? την γυναίκα μπροστά (να κάνει τον ναρκαλιευτή) :flipout:

Πέρασα με το αυτοκίνητο έξω από Σ/Μ. Σε 2-3 λίγο κόσμο χωρίς ουρές έξω. Στο λιντλ που περίμενα να δω χαμό είχε έξω μια ουρά 10 μέτρων, δεν το περίμενα.
Ε αφού βγήκα, το ομολογώ πήγα και πήρα καφέ. Αντισηπτικό στο ταμείο, 2-3 σε απόσταση, και οι εργαζόμενοι μάσκες και γάντια. Ένας που πήγε να καθίσει έξω στον πάγκο πάνω στο σίδερο που είναι για τα πόδια (όταν είχε σκαμπό) βγήκε το αφεντικό και τον έδιωξε. Κίνηση πολύ περιορισμένη, την έχω δει ζω σε ταινία να το παίρνω πιο ευχάριστα το πράγμα.

Δεν ξέρω αν όλους αυτούς που έγραψα παραπάνω και συμορφώθηκαν τους άρεσε ή όχι πάντως συμμορφώθηκαν. Υπάρχει και μεγάλη μερίδα που το κάνει. Ας βλέπουμε και αυτά, αλλά φυσικά να μην ξεχνάμε και τα άλλα.

Απάντηση: Re: Ιοί

Εγώ απλά λέω ότι η κατάσταση είναι πέρα από αυτό που βλέπετε και αισθάνεστε εσείς.

Ειμαστε εντελως στην αρχη του χαους στην Ελλαδα σε σχεση με αλλες χωρες που εχουν υψηλοτερο αριθμο κρουσματων.
Οι διαφορα μας ειναι πως εμεις εχουμε πολυ περιορισμενο αριθμο ΜΕΘ, που σημαινει οτι συντομα θα συμβει κι εδω οτι στην Ιταλια.
Θα επιλεγουν τους οσο το δυνατον νεοτερους να βαλουν στην ΜΕΘ, ελπιζοντας πως θα εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης.

Επανω σε αυτο το πλαισιο ολοι οι πολιτες οφειλουμε να κανουμε ενα πραγμα. Να προσπαθησουμε να κρατησουμε τις ημερησιες μολυνσεις σε οσο το δυνατον μικροτερο νουμερο. Απο αυτο θα εξαρτηθει ποσοι θα εχουν αναπνευστικη υποστηριξη ως βαρια περιστατικα.

Αυτα τα ξερουμε απο την αρχη, υπαρχει ενημερωση και μονο για αυτα μιλαμε και ακουμε ολοι μερα.

Καποιοι προσπαθουν πολυ για να βρισκονται σε οικιοθελη καραντινα. Καποιοι δεν αντεχουν την "σκλαβια" και χρειαζονται ενα διαφορετικο χωρο να αναπνευσουν οξυγονο. Καποιοι κατεβαινουν και κανουν μια οδηγηση να ξελαμπικαρουν, καποιοι αλλοι περπατουν κατω στην οδο τους.

Ολα καλα μεχρι εδω.

Η συζητηση ομως γινεται για εκεινη την μεριδα οπου δεν θελει να βγει δευτερα απογευμα στην οδο του. Θελει να βγει σαβ/κο.
Και θελει να το κανει σε οποιοδηποτε σημειο εχει ΠΟΛΥ κοσμο. Γιατι δεν βγαινει για να αποδρασει απο τα δεσμα του.
Βγαινει για να μην χασει την διασκεδαση του. Και ως γνωστον, διασκεδαση δεν νοειται σε ενα αδειο μπαρ, σε αδεια μπουζουκια ή σε αδεια καφετερια. Ομοιως ουτε σε εναν αδειο δρομο.

Οποτε τι κανουν. ? Βρισκουν εναν δρομο-πιατσα σουλατσου και πανε ολοι εκει.

Δεν ξερω τι νιωθεις εσυ οταν βλεπεις την παρακατω φωτο, οταν ξερεις πως σε λιγο καιρο θα ριχνουν κληρο στις ΜΕΘ.
Μπορεις να το βαφτισεις οπως θες, αλλα στην ουσια προκειται για αδιαφορια.
Και αυτη ακριβως η σταση θα κοστισει οντως ανθρωπινες ζωες. Ποσες. ? Δεν ξερω.
Αραγε ολοι αυτοι εκατσαν να σκεφτουν ποσες ζωες πιθανως ανταλλαξαν για αυτη τη γαματη εξοδο. ?

Τι καθομαστε και συζηταμε τωρα.

View attachment 169531

Ο Μπόρις θα είναι σαν τον Αίαντα, τον αρχέτυπο λεβεντομ@λ@κ@ που θα ξυπνήσει ξαφνικά και θα πει "αμαν τι π@π@ρι@ έκανα"

Status
Not open for further replies.