Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Ελπιζω οτι το οτι ειναι πιο αραιοκατοικημενη να βοηθησει.
Σωστή παρατήρηση! Αλλά να μην ξεχνάμε ότι έχει και τόσες μεγαλουπόλεις πολλών εκατομμυρίων ....μιλάμε για χώρα 360 εκατομμυρίων. Νέα Υόρκη , Σικάγο , Φιλαδέλφεια ,σαν Φρανσίσκο , Βοστώνη , Μαϊάμι , Ουάσιγκτον έχουν μεγάλη πυκνοκατοικιση για τα δεδομένα των ΗΠΑ πάντα.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Νέα Υόρκη ,που είναι πυκνοκατοικημένη και σε καραντίνα,η δεύτερη νομίζω μετά το LA ή είναι πρώτη και δεύτερο το LA, δεν θυμάμαι.

Η πιο πυκνοκατοικημένη με διαφορά είναι η νέα Υόρκη μετά το σαν Φρανσίσκο , το LA δεν είναι πυκνοκατοικημένη πόλη.

Απάντηση: Re: Ιοί

Η πιο πυκνοκατοικημένη με διαφορά είναι η νέα Υόρκη μετά το σαν Φρανσίσκο.

Ευχαριστώ.

μήπως σε μέγεθος τα είχα διαβάσει?

Γιατί το LA είναι σίγουρα μεγαλύτερο του Σαν Φρανσίσκο,απλά είναι πιό απλωμένο.

Και η Γερμανία που μέχρι τώρα ήταν τρομερά κοντρολαρισμενα τα νούμερα των θυμάτων από το πρωί έχει 45 νέα (από 98 σε 143) και +3000 νέα κρούσματα.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ευχαριστώ.

μήπως σε μέγεθος τα είχα διαβάσει?

Γιατί το LA είναι σίγουρα μεγαλύτερο του Σαν Φρανσίσκο,απλά είναι πιό απλωμένο.
Εννοείται σε πληθυσμό το LA είναι σχεδόν 5 πλαίσιο από το σαν Φρανσίσκο αλλά είναι απλωμενοι πολύ. Το σαν Φρανσίσκο άλλωστε είναι η πιο ευρωπαϊκη πόλη των ΗΠΑ με τα καλά αλλά και τα κακα όπως την πυκνότητα.

Απάντηση: Re: Ιοί

Too Late δυστυχώς.

Ο τύπος είναι εγκληματίας.Τζόγαρε με τις ζωές του κόσμου για μια αμφιλεγόμενη μαθηματική θεωρία (πως γίνεται να κάνεις στατιστική ανθρώπινες ζωές;)και τώρα τα πήρε πίσω και τρέχει να προλάβει...

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Εννοείται σε πληθυσμό το LA είναι σχεδόν 5 πλαίσιο από το σαν Φρανσίσκο αλλά είναι απλωμενοι πολύ. Το σαν Φρανσίσκο άλλωστε είναι η πιο ευρωπαϊκη πόλη των ΗΠΑ με τα καλά αλλά και τα κακα όπως την πυκνότητα.

Τι να πει και η Βομβάη...εκεί και που αναπνέεις τραβάς το οξυγόνο από τον διπλανό σου.

Νέα Υόρκη 21εκ σε 9000 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Βομβάη 25 εκ σε 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Συγκριτικά Αθήνα 4,5εκ σε 3000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Περί της στρατηγικής αντιμετώπισης του κινδύνου από την επιδημία του κορωνοϊού με 1000δες ή εκατομμύρια τεστ.

Giorgos Solidakis (γιατρός)

¨Διαβάζω κάθε μέρα 1000δες γνώμες από γιατρούς (που στην πλειοψηφία δεν γνωρίζουμε επιδημιολογία ούτε μαθηματικά που είναι το υπόβαθρο της) και πολλούς άλλους για το τι θα έπρεπε να κάνουμε. Πέρα από το ότι είναι αστείο να θεωρούμε ότι ξέρουμε περισσότερα από κάποιον που εκπαιδεύτηκε στο Ηarvard, είναι έξυπνος και όλη του τη ζωή διαβάζει όπως μαρτυρούν τα 7 παιδιά και τα χόμπι του (ψαλτική), είπα να το διερευνήσω.

Μίλησα με κάποιο βιολόγο και του λέω μα γιατί δε χρησιμοποιούμε τα μηχανήματα PCR που έχετε; Μου λέει το πρότεινα σε μια εταιρία θα μπορούσα να βγάζω 90 απαντήσεις το 3ωρο, αλλά δεν υπάρχουν αναλώσιμα (PCR extraction kit)... Ποιοι τα φτιάχνουν; Εταιρίες αμερικάνικες γερμανικές αγγλικές κτλπ... λογικό είναι να μη βρίσκουμε τώρα αφού τα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους. Άρα χρησιμοποιούμε τα τεστ όσο πιο αποδοτικά γίνεται. Χωρίς τα κιτ θές πολλές ημέρες για την ίδια δουλειά άπειρα εργατικά χέρια βιολόγων αρχαίας κοπής και χάνεται και η κλινική αξία όταν περάσουν 3 ημέρες για το αποτέλεσμα.

Γιατί δεν έχουμε εμείς εταιρίες που φτιάχνουν αναλώσιμα για PCR, αναπνευστήρες, μάσκες, αυτοκίνητα; Κλασική συζήτηση που ξέρουμε όλοι τις απαντήσεις αλλά δεν είναι της ώρας. Έχουμε μήπως τεράστια νοσοκομεία, άπειρα κρεβάτια ΜΕΘ για να αντιμετωπίσουμε την πιθανή έξαρση. Φαντάζεστε την απάντηση. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχουμε την τύχη να εκδηλωθεί σε εμάς τελευταίους η επιδημία σε σχέση με την γειτονική χώρα, οπότε απομονώνοντας τον πληθυσμό να την καθυστερήσουμε, να παίξουμε άμυνα μέχρι να βρουν τη χρησιμότητα τους φάρμακα θεραπείες εμβόλια που θα δοκιμαστούν και θα παραχθούν αλλού. Δεν είμαστε και τόσο πειθαρχημένοι οπότε χρειαζόμαστε και αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν. Ας έχουμε μια φορά εμπιστοσύνη στις οδηγίες που μας δίνονται και ας μην δίνουμε ερμηνείες στα πάντα χωρίς να είμαστε ειδικοί.¨

...άρα συμφωνούμε όλοι ότι χρειάζονται περισσότερα τεστ αλλά που να τα βρούμε ...πάμε παρακάτω

Λογικη και υπευθυνοτητα. Θα τολμουσα να πω ''απλα πραγματα'', αλλα ελα που καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι...οποτε καλο ειναι να υπενθυμιζονται.

Στην συμπτωματολογία του κορονοιού προστέθηκαν οι γαστρεντερικές διαταραχές (είχα χτες και έχω σκυλοτρομάξει) και η απώλεια της όσφρησης.

βάσει νεώτερων παρατηρήσεων.

Πάντως μπορεί οι αριθμοί σε πολλές περιπτώσεις να σοκάρουν αλλά ίσως πιο σημαντικό είναι το ποσοστό κρουσμάτων σε μια χώρα ανάλογα τον πληθυσμό της
Πχ βλέπω το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία να έχουν παρά πολύ μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων αναλογικά, με την Ιταλία να ακολουθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα με Ελβετία
Συγκεκριμένα ανα εκατομμύριο κατοίκων η ισλανδια έχει 1723 κρούσματα, το Λουξεμβούργο 1398, η Ελβετία 988 η Ιταλία 1057
Ειδικός δεν είμαι δεν ξέρω αν αυτά αξιολογούνται κάπως

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Δεν μπορω να ξεκολησω απο την ιδεα
οτι ολος αυτος ο ΖΟΦΟΣ ηταν κατασκευασμενος, προσχεδιασμενος και πληρωμενος
για να αποδεκατισει ηλικιες που σκεφτονται πολυ αλλα σκαβουν λιγο (και θελουν και συνταξη).

Ενας κατασκευασμενος Bin Laden σε μορφη πανδημιας. Το φταιξιμο θα το φαει η Κινα ...
αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μαθει την αληθεια. Οχι το ποιος ηταν ο ασθενης 0 ... αλλα πως εφτασε
ο ιος μεχρι σ'αυτον και πως κοπλαρε στο DNA του. Νυχτεριδες, κορακια, καλιακουδες και
λοιπες ανωδυνες ερμηνειες ... εμενα προσωπικα δεν με ικανοποιουν.

Αλλα, ειμαι φαντασμενο παιδακι ..... εδω και δεκαετιες .... δικο μου "το προβλημα" !

Δε νομίζω.. Η μόλυνση εκατομμυρίων, και άρα η ανοσία αγέλης, μάλλον επετεύχθη μετά από ένα μήνα χύμα στο κύμα, και τώρα τους μαντρώνει για να μην τον "κρεμάσουν", θα του πουν και μπράβο..win-win..

Πάντως μπορεί οι αριθμοί σε πολλές περιπτώσεις να σοκάρουν αλλά ίσως πιο σημαντικό είναι το ποσοστό κρουσμάτων σε μια χώρα ανάλογα τον πληθυσμό της
Πχ βλέπω το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία να έχουν παρά πολύ μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων αναλογικά, με την Ιταλία να ακολουθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα με Ελβετία
Συγκεκριμένα ανα εκατομμύριο κατοίκων η ισλανδια έχει 1723 κρούσματα, το Λουξεμβούργο 1398, η Ελβετία 988 η Ιταλία 1057
Ειδικός δεν είμαι δεν ξέρω αν αυτά αξιολογούνται κάπως

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Θα μπορούσαν να αξιολογηθούν αν ξέραμε πόσα είναι τα τεστ που γίνονται. Πολλές χωρες με πολλά κρούσματα και λίγα θύματα συγκριτικά εξηγούνται στο ότι διενεργούν πολλούς ελέγχους.

Ρε συ Μανο ,ετσι οπως πανε τα χρηματηστηρια,οι αεροπορρικες εταιριες και γενικα η οικονομια θα χε πληρωθει το συνταξιοδοτικο και των ζουλου στο τελος
θα μπορουσα να βρω καλυτερες ιδεες οπως, αφου δεν εχουμε παγκοσμιους πολεμους να εκτονωθει η οικονομικη καπιταλιστικη φουσκα εκτονωθηκε με αυτο τον τροπο
η οτι οπως με την 11-11 διασπειρουμε τρομο για να επιβαλουμε νεα μετρα ελεγχου του κοσμου,αφου ο κοσμος δεν εχει τιποτα να κρυψει :eviltongue:
η το καναν οι Αμεριανοι,οι Κινεζοι, Ισραηλινοι..
αλλα αφου βλεπεις οτι τους τελευταιους αιωνες εχουμε και απο μια πανδημια, στην Ισπανικη γριππη πως εγινε η δουλεια δηλαδη με ταξιδι στον χρονο?
πιο πιθανο απο τα παραπανω (δεν λεω οτι ετσι πιστευω,αλλα οτι ειναι πιο πιθανο απο τις παραπανω θεωριες)
ειναι οτι εκδικειται η φυση και ας το θεωρησε ο Χρηστος ασχετο,οταν το ξεστομισε καποιος οικολογος
με την εννοια οτι
η ανθρωπινη πιεση στην αγρια ζωη (οικοσυστημα τους) εξαναγκαζει τους ιους των
να μεταλλαχθουν και να βρουν νεους ξενιστες
για να μην μεινει στο τελος ενα ειδος,το μεγα ζωον ο ανθρωπος...
επι της ουσιας στα πολυποικιλα οικοσυστηματα η ισορροπια ειναι πολυ ισχυρη,οταν ενα ειδος εξαφανιζεται η ισορροπια διαταρασεται μεν αλλα υπαρχουν εναλλακτικες,οταν ομως οι εναλλακτικες μειωνονται δραματικα εξαιτιας ενος θηρευτη..προκειμενου να μην καταρρευσει το οικοσυστημα.η φυση κανει το θαυμα της...

Status
Not open for further replies.