Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Νομίζω εμπίπτει στο 2 με την οποία επεξήγηση (γραπτή ; )
Το ίδιο με αφορά και εμένα εδώ και 3 εβδομάδες έχει η γυναίκα μου το αμάξι συνεργείο, κάποια στιγμή από εβδομάδα πρέπει να το πάρουμε (είναι και στην αντιπροσωπία σε άλλη περιοχή)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιοί

Δυστυχώς νομίζω αυτές είναι οι οδηγίες παντού (διεθνώς): "αν νιώθεις ότι την παλεύεις, κάτσε σπίτι σου, μέχρι να νιώσεις ότι έχεις ανάγκη από νοσοκομείο". Οι λόγοι γι'αυτό είναι διάφοροι, κυρίως (i) το ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει θεραπεία και στα νοσοκομεία παλεύουν απλά τα συμπτώματα, και (ii) φυλάνε τις ΜΕΘ και αναπνευστήρες για τις πολύ κρίσιμες περιπτώσεις.

Και γιατι δεν μπορουσαν να της συστησουν μια χλωροκινη με zithromax .... ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ?
Αφου εβλεπαν οτι δεν μπορουσε να αναπνευσει .... τι ειχαν να χασουν (και τι ειχε να χασει) ?
Δεν χειροτερεψε μεσα σε μια ωρα (να μην προλαβει ουτε η ιδια να ενημερωσει) ....

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Και γιατι δεν μπορουσαν να της συστησουν μια χλωροκινη με zithromax .... ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ?
Αφου εβλεπαν οτι δεν μπορουσε να αναπνευσει .... τι ειχαν να χασουν (και τι ειχε να χασει) ?
Δεν χειροτερεψε μεσα σε μια ωρα (να μην προλαβει ουτε η ιδια να ενημερωσει) ....

Δεν ξέρω ρε Μάνο, ντόκτορ είμαι αλλά από το άλλο, όχι το ιατρικό.

Δεν είναι η χλωροκίνη λύση πάντως.

Ελπίζω να ενημερώσουν για το τι έγινε, γιατί αφενός είναι πολύ σοβαρό το γεγονός, και πρέπει να αξιολογηθεί ώστε να μην επαναληφθεί, αφετέρου θα γίνει σημαία για να προωθηθούν ατζέντες.

Ιάσονα στην είδηση αναφέρεται ''...apparent attempt to self-medicate...'' και ''It does not appear they took the pharmaceutical version of the drug, but rather "an additive commonly used at aquariums to clean fish tanks''. Προφανώς ήταν σαν τους δικούς μας που πήγαν και άδειασαν τα φαρμακεία.

Ιάσονα στην είδηση αναφέρεται ''apparent attempt to self-medicate''. Προφανώς ήταν σαν τους δικούς μας που πήγαν και άδειασαν τα φαρμακεία.

Ναι εννοείται, σ'αυτή τη βάση το έγραψα, ότι δε γίνεται έτσι στα τυφλά (ούτε καν όπως το έγραψε ο Μάνος, τηλεφωνικώς χωρίς εξετάσεις κλπ).

Ναι εννοείται, σ'αυτή τη βάση το έγραψα, ότι δε γίνεται έτσι στα τυφλά (ούτε καν όπως το έγραψε ο Μάνος, τηλεφωνικώς χωρίς εξετάσεις κλπ).

Ακριβώς. Η χλωροκίνη είναι μέρος του θεραπευτικού σχήματος που θα δοθεί από γιατρό και μόνο.

Ακριβώς. Η χλωροκίνη είναι μέρος του θεραπευτικού σχήματος που θα δοθεί από γιατρό και μόνο.
Η χλωροκινη είναι θανατηφόρα για αυτούς που έχουν έλλειψη ενζύμου G6PD και στην Ελλάδα το ποσοστό είναι στο 1% του πληθυσμού...
Αν στα κρούσματα ισχύει το 1% σημαίνει ότι μέχρι τώρα 7 άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη θεραπεία και ίσως να αυξάνει τηνη πιθανότητα θνησιμότητας...
Ίσως το Avigan να είναι πιο αποτελεσματικό απ' την χλωροκίνη...

Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει αλλά βιολόγος σε μεγάλο πανεπιστήμιο της Αμερικής (τοπ 3 στο είδος) μας είπε ότι ο ιός ήταν γνωστός εδώ και δύο χρόνια

Αυτο μην το λες ακομα...
Ειναι το κυριο θεμα στις ειδησεις εδω και καποιες μερες. Και το ιατρικο σωμα εχει βγαλει τα σπαθια του και ξιφουλκει.
Και αυτοι που παιρνουν θεση σε καθε στρατοπεδο δεν ειναι τυχαιοι...

Αυτο μην το λες ακομα...
Ειναι το κυριο θεμα στις ειδησεις εδω και καποιες μερες. Και το ιατρικο σωμα εχει βγαλει τα σπαθια του και ξιφουλκει.

Ξαναλέω, (γιατί έχετε δίκιο δεν ήταν ξεκάθαρο το ποστ μου). Μιλάω για τα γιατροσόφια και τις επιλογές του καθενός. Το αν η τελική θεραπεία θα περιέχει αυτή την ουσία είναι άλλη κουβέντα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει τίποτα, και γι'αυτό δε γίνεται ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του.

πάντως από τα νούμερα αληθεύουν οι φήμες ότι οι κινέζοι έκρυψαν την αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων

Έχω φρικάρει. Αδερφικός φίλος χειρούργος οφθαλμίατρος, διευθυντής οφθαλμολογικής κλινικής σε μεγάλο νοσοκομείο του νησιού, ψάχνει εναγωνίως μάσκες από καταστήματα με γεωργικά εφόδια στο Τυμπάκι, για το νοσοκομείο. Διέλυσαν τα συστήματα υγείας και τώρα έχουν πετάξει το μπαλάκι στον κάθε ένα να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αν και όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης θα πρέπει να γίνουν μερικά πραγματάκια...........

Απάντηση: Re: Ιοί

Κάποιοι που δεν ήξεραν.. Δεν παίζουμε με αυτά

https://www.google.gr/amp/s/amp.cnn...nydreia-gia-ti-xlorokini-nekros-enas-60xronos

Moνο που εγω, ΔΕΝ εγραψα πουθενα να πινουμε νερο απο ενυδρεια.
Εγραψα οτι ΑΝ καποιος ειναι στα τελευταια του, ως γιατρος ωφειλεις
να ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ παρακινδυνευμενες λυσεις για να τον σωσεις.
Για να ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ. Με την συγκαταθεση του, βεβαια.

Δεν ειχε θεραποντα ιατρο η κακομοιρα στην Καστορια ?
Τωρα δηλαδη, που ΔΕΝ πηρε τιποτα (δραστικο) ειναι καλυτερα ?
Ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ κατω απο δυο μετρα γη ?

Τεσπα, ουτε εγω ειμαι γιατρος ... αλλα οι αποριες ειναι μεγαλες.

Έχω φρικάρει. Αδερφικός φίλος χειρούργος οφθαλμίατρος, διευθυντής οφθαλμολογικής κλινικής σε μεγάλο νοσοκομείο του νησιού, ψάχνει εναγωνίως μάσκες από καταστήματα με γεωργικά εφόδια στο Τυμπάκι, για το νοσοκομείο. Διέλυσαν τα συστήματα υγείας και τώρα έχουν πετάξει το μπαλάκι στον κάθε ένα να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αν και όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης θα πρέπει να γίνουν μερικά πραγματάκια...........
Νίκο λυπάμαι που στο λέω αλλά μετά από αυτό θα κλείσουν νοσοκομεία, οι μάσκες είναι το λιγότερο...

Μη μπερδεύετε το πόσο υποστελεχωμένα είναι τα νοσοκομεία με την έλλειψη στα τεστ και τις μάσκες.

Άλλους υπαίτιους έχει το καθένα από τα δυο προβλήματα, και το δεύτερο είναι πολύ πιο σοβαρό: τα συστήματα υγείας θα ήταν ανεπαρκή έτσι κι αλλιώς, όπως παντού στον πλανήτη, καμία χώρα δε σχεδιάζει υποδομές με βάση πανδημίες.

Θα ήμασταν όμως πολύ πιο ευέλικτοι αν είχαμε γραμμές παραγωγής και αυτή τη στιγμή είχαμε αυτοδυναμία σε μάσκες, μπορούσαμε να κατασκευάσουμε υποστηρικτικά μηχανήματα, και κάναμε και χιλιάδες τεστ ημερησίως.

Πάντως αυτό ειδικά με τις μάσκες δεν ξέρω γιατί δεν μπορεί να υποστηριχθεί έστω και τώρα μια εγχώρια βιοτεχνία.. Κάτι σαν λύση ανάγκης έστω πρόχειρα από το τίποτα.. Έστω για τα νοσοκομεία να στέλνονται συνέχεια

Τραγικό Νίκο....

Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει παντού, δεν είναι αποτέλεσμα του δικού μας συστήματος υγείας και των προβλημάτων τους.

Germany Says Six Million Coronavirus Face Masks Missing in Kenya

EU close to deal on face masks against coronavirus, after month of searching

The World Needs Masks. China Makes Them — But Has Been Hoarding Them.

Υπάρχουν δεκάδες άρθρα στο δίκτυο.

Οι χώρες που παράγουν αυτά τα υλικά έπαψαν να τα εξάγουν.

Θα θυμάσαι και την περίπτωση της Τουρκίας που δεν έστειλε στην Ιταλία μάσκες που είχαν ήδη πληρωθεί. Για να πιέσει την ΕΕ.

Η δε Κίνα από ότι φαίνεται άρχισε να κάνει επιθετικό rebranding (για να ξετινάξει την κατηγορία ότι άργησε να ενημερώσει τον κόσμο για τον ιό) . Από την μια δεν επιτρέπει εξαγωγές σε μάσκες, από την άλλη προτιμάει να δωρίζει ποσότητες σε κάποιες χώρες.

Το σύστημα υγείας που έχουμε, σίγουρα έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση αλλά εν πρποκειμένω δεν είναι αυτός ο λόγος που έμεινε από μάσκες.

Οι στιγμές δεν είναι μόνο δραματικές αλλά από ότι φαίνεται παίζονται και παιχνίδια.

Θέλει υπομονή για να δούμε τι έγινε.

Status
Not open for further replies.