Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Επιτάσσω είναι όρος που άφορα άψυχα και υλικά αντικείμενα,

οι άνθρωποι επιστρατεύονται στρατιωτικά και πολιτικά

Λάθος εκ παραδρομής.. Έχεις δίκιο. Βέβαια τώρα που το έφερε η κουβέντα είναι δυνατόν ένα τέτοιο σενάριο η ακόμη και επίταξης ιδιωτικών κλινικών;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ιοί

Γιωργο,
ποσες ΜΕΘ εχουμε στην Ελλαδα ? Και σε δημοσια νοσοκομεια ΚΑΙ σε ιδιωτικες κλινικες !
Να υποθεσω οτι καθε ΜΕΘ εχει τουλαχιστον δεκα αναπνευστηρες και δυο επιβλεποντες γιατρους .... η οχι ?

Ειμαι ασχετος (δεν το κρυβω !)

σύμφωνα με δηλώσεις του Κικίλια...

¨Πριν 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα έχουμε 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.¨

όλες οι ΜΕΘ δεν έχουν το ίδιο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό...

από ΜΕΘ κι εγώ άσχετος είμαι (έχω 20 χρόνια να μπω από την ειδικότητα)

Καθε ΜΕΘ, δεν εχει περισσοτερα απο ενα κρεβατια (κλινες) ?
Αναπνευστηρες ? Πως αντιστοιχιζονται ? Ενας καθε τρεις κλινες ?
Στο πολυ περιπου σε ρωταω (πες μου στοιχεια απο εστω ενα μονο νοσοκομειο).

Το ιδανικο (λογικα) ειναι 1 ΜΕΘ = 1 κλινη + 1 αναπνευστηρας ?
Ποσο (χαοτικα) απεχουμε απο αυτο ?

Καθε ΜΕΘ, δεν εχει περισσοτερα απο ενα κρεβατια (κλινες) ?
Αναπνευστηρες ? Πως αντιστοιχιζονται ? Ενας καθε τρεις κλινες ?
Στο πολυ περιπου σε ρωταω (πες μου στοιχεια απο εστω ενα μονο νοσοκομειο).

Το ιδανικο λογικα ειναι 1 ΜΕΘ = 1 κλινη + 1 αναπνευστηρας ?

κάθε ΜΕΘ είναι σαν μια κλινική, έχει πολλά κρεβάτια (κλίνες) μπορεί και 20 ή και παραπάνω και αντίστοιχους αναπνευστήρες (έναν για κάθε ασθενή)
δυστυχώς δεν λειτουργούν όλες λόγω μειωμένου ανθρωπινου δυναμικού (ιατρικού και νοσηλευτικού)

θυμάμαι εμείς είχαμε 8 κρεβάτια αλλά λειτουργούσαν μόνο 4.

Καταρχήν είμαι καπνιστής
Δεύτερον ο Φαρσαλινος είναι υπέρμαχος του ηλεκτρονικού τσιγάρου χρόνια τώρα.. Οποίος ασχολείται με το άθλημα γνωρίζει..
Τρίτον οι καπνιστές σύμφωνα με έρευνα έχουν τουλάχιστον τριπλάσια ικανότητα να προσβληθούν από τον ιό και να νοσήσουν βαριά ανεξάρτητου ηλικίας...Στο πρώτο σκέλος αναφέρθηκε και ο Τσιόδρας

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

.......

Attachments

• smokingcorona.jpg
    smokingcorona.jpg
    53.4 KB · Views: 218
Λίγα aftermath. Αν κατάλαβα καλά, σήμερα στα 48 νέα κρούσματα περιλαμβάνονται και τα "εισαγόμενα", δηλαδή οι 21 φοιτητές από την Ισπανία και ο ένας απο Αγγλία στο Ηράκλειο. Τουτέστιν 48-22=26 μόνο εγχώρια κρούσματα. Σχόλια;

αμα δε γινονται μετρησεις....

Κι εγω μπορει να ειμαι και να μη το ξερω (εχω βηχα και διαφορα σημαδια βδομαδες τωρα) .... οπως πχ και η κοπελα απο τη Καστορια.

Video το οποίο μας δίνει με απλά λόγια μια εξήγηση για την ασθένεια COVID-19

και το τι ακριβώς προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στο ανθρώπινο σώμα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πρέπει να εκμεταλλευτουμε τον χρόνο που μας κερδίζουν τα μέτρα για δημιουργία κλινών μεθ... Να το πάμε τουλάχιστον στις 1.000... Να έχουμε έστω 10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού... με την αντίστοιχη επάνδρωση εννοείται

Λίγα aftermath. Αν κατάλαβα καλά, σήμερα στα 48 νέα κρούσματα περιλαμβάνονται και τα "εισαγόμενα", δηλαδή οι 21 φοιτητές από την Ισπανία και ο ένας απο Αγγλία στο Ηράκλειο. Τουτέστιν 48-22=26 μόνο εγχώρια κρούσματα. Σχόλια;

Δεν εχουν νοημα κανενα αυτα τα επιβεβαιωμενα, ισως ειναι και αρνητικο να τα λενε γιατι οδηγουνται αρκετοι σε λαθος συμπερασματα της ολης καταστασης.

Καλυτερα απλα να ελεγαν για πιθανα συνολικα κρουσματα συμφωνα με τη στατιστικη, συμπεριλαμβανομενων οριων λαθους.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πρέπει να εκμεταλλευτουμε τον χρόνο που μας κερδίζουν τα μέτρα για δημιουργία κλινών μεθ... Να το πάμε τουλάχιστον στις 1.000... Να έχουμε έστω 10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού... με την αντίστοιχη επάνδρωση εννοείται

Από ότι διαβάζω έχουμε 560 +100 (που λογικά θα λειτρουργήσουν αφού γίνονται προσλήψεις) . Δηλαδή 6,6/1000. Με τις 24 που μόλις δωρήθηκαν φτάνουμε στο 6,8/1000

Υπάρχουν όμως και τουλάχιστον 1.100 κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) οι οποίες μειώνουν σημαντικά την ανάγκη για κρεβάτια ΜΕΘ.

Τα data από την ΠΟΕΔΗΝ https://www.iefimerida.gr/ellada/poedin-mono-557-klines-se-meth-anti-gia-3500

EDIT: Η wikipedia δίνει για τη χώρα μας 6/1000

Από ότι διαβάζω έχουμε 560 +100 (που λογικά θα λειτρουργήσουν αφού γίνονται προσλήψεις) . Δηλαδή 6,6/1000. Με τις 24 που μόλις δωρήθηκαν φτάνουμε στο 6,8/1000

Υπάρχουν όμως και τουλάχιστον 1.100 κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) οι οποίες μειώνουν σημαντικά την ανάγκη για κρεβάτια ΜΕΘ.

Τα data από την ΠΟΕΔΗΝ https://www.iefimerida.gr/ellada/poedin-mono-557-klines-se-meth-anti-gia-3500

EDIT: Η wikipedia δίνει για τη χώρα μας 6/1000

6/100.000 δυστυχως

Όντως η μέτρηση είναι είτε στους 10χιλ. είτε στους 100χιλ.
Κατά 90% η τάξη μεγέθους είναι ανά 100χιλ.
Άντε 2-3 φορές να έχω δει μέτρηση ανά 10χιλ.

6/100.000 δυστυχως

Σωστά.

Αυτό όμως αφορά τους πάντες.

Παραδείγματα: Ιαπωνία 7,3/100Κ, Hong Kong 7.1, South Korea 10.1, Italia 12.5, Spain 9.7, China 3.6

Έβαλα χώρες που αντιμετωπίσανε ήδη κρίση με τον ιό.

Βλέπουμε ότι ενώ η Ιταλία είχε περισσότερες ΜΕΘ από Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία αυτό δεν την βοήθησε και πήγε τραγικά χειρότερα από όλες αυτές τις χώρες.

Που σημαίνει ότι οι πολιτικές περιορισμού παίξανε τον κύριο ρόλο.

Είμαι περίεργος να δω τι θα συμβεί σε χώρες με παρόμοιο αριθμό ΜΕΘ με εμάς που όμως πήραν αψήφιστα τον κορονοϊό στην αρχή και δεν λάβανε μέτρα νωρίς:

Βρετανία 6.6, Σουηδία 5.8, Ολλανδία 6,4

List_of_countries_by_hospital_beds

Status
Not open for further replies.