Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

Μάνο δεν παίζει αυτό που λες, παρά μόνο στη μετάδοση, όχι στην εξέλιξη στον ασθενή.

Γιατι ?
Προ της εξελιξης (κυοφορησης/νοσησης) δεν προηγειται η μεταδοση !
Το ιδιο ειναι να με βομβαρδιζουν 2000 ιοι (στην τυχη το νουμερο) δυο ατομα μεσα σε ενα σπιτι
και το ιδιο 200 ιοι απο εναν περιπτερα που πηγα να παρω μια τσικολατα (για 3 λεπτα συνδιαλαγη) ?

Για εξηγησε μου το ... κατι μου διαφευγει εδω !

Ηρέμησε βρε Νικόλα λίγο !!

Δεν περνάμε μια έξαρση γρίππης.

Πανδημία είναι από έναν άγνωστο ιό.

Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα και οι ειδικοί μαθαίνουν κάθε μέρα και κάτι καινούριο.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Γιατι ?
Προ της εξελιξης (κυοφορησης/ασθενειας) δεν προηγειται η μεταδοση !
Το ιδιο ειναι να με βομβαρδιζουν 2000 ιοι (στην τυχη το νουμερο) δυο ατομα μεσα σε ενα σπιτι
και το ιδιο 200 ιοι απο εναν περιπτερα που πηγα να παρω μια τσικολατα (για 3 λεπτα συνδιαλαγη) ?

Για εξηγησε μου το ... κατι μου διαφευγει εδω !

Ο επιπολασμός της νόσου σε άνθρωπο, δηλαδή ο λυσιγονικός κύκλος (πολλαπλασιασμός) του ιού, παράγει δισεκατομμύρια ιούς στο σώμα του. Αν έστεκε αυτό που λες δε θα υπήρχαν ομαδικοί θάλαμοι νοσηλείας για κανένα λοιμώδες.

Είναι τόσες οι μεταβλητές που δεν είναι καθόλου παράλογη η ανάγκη αρκετού ακόμα χρόνου στους ιολόγους και ερευνητές προκειμένου να βρεθεί σωστή λύση.
Και ελπίζουμε να μην γίνει τίποτα τρελλό και πάρει φόρα στις μεταλλάξεις ο SARS-CoV2 που πρός το παρών έχει χαμηλό rate και ποσοστό σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες.

Και είναι και πολλά άλλα.
γνωρίζετε π.χ. ότι άλλη επίδραση έχει ένα σκεύασμα στον ιό όταν γίνεται in vitro ( σε δοκιμαστικό σωλήνα/plate, γενικότερα εκτός ζωντανού οργανισμού ) και άλλο in vivo ( σε ζωντανό οργανισμό, όπου και εδώ πρώτα γίνεται σε ζώα, και έπειτα σε άνθρωπο, και παρότι μπορεί στα ζώα να δουλεύει στον άνθρωπο να μην δουλεύει ή να έχει σοβαρές παρενέργειες, κ.ο.κ. ).

Δεν είναι τυχαία τα χρονικά περιθώρεια που χρειάζονται ακόμα και για τις κλινικές δοκιμές ακόμα και πιο απλών φαρμάκων/εμβολίων.

Ο επιπολασμός της νόσου σε άνθρωπο, δηλαδή ο λυσιγονικός κύκλος (πολλαπλασιασμός) του ιού, παράγει δισεκατομμύρια ιούς στο σώμα του. Αν έστεκε αυτό που λες δε θα υπήρχαν ομαδικοί θάλαμοι νοσηλείας για κανένα λοιμώδες.

Καλα ... Ok :laugh:

Ας παραδεχτω οτι οι απλες ερωτησεις δεν εχουν (παντα) απλες απαντησεις.

Απάντηση: Re: Ιοί

O "έχουμε τόσα κρούσματα, αλλά πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα είναι 10 φορές περισσότερα").

Όταν ακόμα ήμασταν στα 250 κρούσματα είχα βρεθεί σε μια συζήτηση με δύο γιατρούς από το διαβαλκανικο που μας έλεγαν ότι σε σχέση με τους αριθμούς που ανακοινωνονται να υπολογίζετε επί δέκα.
Πιστεύω πως αυτό δεν ήταν κρυφό.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Όταν ακόμα ήμασταν στα 250 κρούσματα είχα βρεθεί σε μια συζήτηση με δύο γιατρούς από το διαβαλκανικο που μας έλεγαν ότι σε σχέση με τους αριθμούς που ανακοινωνονται να υπολογίζετε επί δέκα.
Πιστεύω πως αυτό δεν ήταν κρυφό.

Μα εδω το ειπε φορα παρτιδα ο Τσιοδρας αυτο οτι βασει μαθηματικων ο αριθμος ειναι περιπου Χ10

Εμένα με πόνεσε ο χαμός δύο νέων ανθρώπων,σημάδι του πόσο απρόβλεπτα δρα αυτός ο ιός.

Ενας Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη 42 χρονών μόνο!

Και ένας στρατιωτικός στην Ξάνθη 46 χρονών μόνο!

Και οι δύο δεν είχαν υποκείμενο νόσημα,ήταν θεόγεροι στην υγεία τους.

Νικος Πετειναρακης
Μας κρύβουν πράγματα, είμαι πεπεισμένος. Στην Αμερική η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι κάτω των 50
+
Νίκο, μη μπερδεύεις το κρούσμα με τον ασθενή. Κρούσμα σημαίνει "βρέθηκα θετικός", μπορεί να μην κάνει ούτε ένα γκουχ....

Ενα διαγραμμα της 23ης Μαρτιου, στο μεγαλο δειγμα δειγματοληψιας που πλεον αποτελουμε, δινει για τους οχι μονο αρρωστους αλλα για αυτους που ειναι στην εντατικη (Reanimation) τις εξης ποσοστιαιες αναλογιες.
15-44 -> 8%
44-64 -> 29%
65-74 -> 36%
75+ -> 26%

Oι μισοι στις εντατικες ειναι κατω των 60

https://fr.statista.com/statistiques/1104096/infections-reanimation-coronavirus-age-france/

Re: Απάντηση: Ιοί

Εμένα με πόνεσε ο χαμός δύο νέων ανθρώπων,σημάδι του πόσο απρόβλεπτα δρα αυτός ο ιός.

Ο στρατιωτικός είπαν πως ήταν παχύσαρκος, όχι απλά υπέρβαρος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Ο στρατιωτικός είπαν πως ήταν παχύσαρκος, όχι απλά υπέρβαρος.

Με τόση "πληροφόρηση" που μας βομβαρδίζει από παντού,μπορεί να έχεις δίκιο.

Πάω πάσσο.

Εγώ έμεινα στα μη υποκείμενα νοσήματα

Παιδιά, δε βγαίνουν στατιστικές με 26 νεκρούς. Θα μου πείτε, και σωστά, ας μείνουμε σε τόσους κι ας μη βγάλουμε ποτέ συμπεράσματα, αλλά μην πανικοβάλλεστε από ξεχωριστές περιπτώσεις.

Εξάλλου υποκείμενα νοσήματα δεν είναι μόνο αυτά τα οποία οι ίδιοι ήδη γνωρίζουμε. Δυστυχώς.

Re: Απάντηση: Ιοί

Eδω σημερα ειχαμε δεκαεξαχρονη.

Υπήρξε και 17χρονος στην Καλιφόρνια, αλλά μετά είπαν πως δεν είναι σίγουροι και θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Status
Not open for further replies.