Ιοί

Status
Not open for further replies.
Θέλει χωριστό διάγραμμα γιατί σε λίγες μέρες θα αλλάξει την κλίμακα τόσο που τα άλλα δεν θα φαίνονται.

Οι μεσοδυτικες πολιτειες (απ'οσο με ενημερωνει ο ξαδελφος) ... ΑΚΟΜΑ ... βαστουν Θερμοπυλες.
Συγκεκριμενα η Αριζονα .... 2270 confirmed cases και 64 deceased !
Mε πλυθησμο κοντα στα 7 εκατομμυρια.

Αυτες που θα φανε το σφυρι του Θωρ .... ειναι οι μεγαλουπολεις των ακτων (ανατολικη και δυτικη).

Και μόνο αυτή η συμπεριφορά εν μέσω πανδημίας ΙΜΟ είναι ή θα έπρεπε να είναι αρκετή για να τους εξασφαλίσει απέλαση.

Υποτίθεται ζητάνε άσυλο και δεν συμορφώνονται ούτε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης?

Χρήστο αυτονόητα πράγματα. Δηλαδή μας το δίνουν στο πιάτο, ε ας το πάρουμε. Ασταδιάλα....

Re: Απάντηση: Ιοί

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση (δηλαδή η χθεσινή).
Η ημέρα 0, είναι η ημέρα που ο συνολικός αριθμός των θανόντων έφτασε την αναλογία 1 : 100.000
Το γράφημα δείχνει το συνολικό αριθμό των θανόντων σαν ποσοστό του πληθυσμού που είναι πάνω από 65%.
m4Z5xd6.png

Η κατάσταση είναι χειρότερη στην Ισπανία σε σχέση με την Ιταλία.
Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία φαίνεται να πηγαίνουν επίσης χειρότερα σε σχέση με την Ιταλία.

Εχω μπερδευτει λιγο ή δεν εχω καταλαβει με μια γρηγορη.

Γιατι να δειξεις το ποσοστο των συνολικων νεκρων προς τον πληθυσμο ανω των 65 και να μη δειξεις το ποσοστο των νεκρων ανω των 65 προς το συνολο του πληθυσμου;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ζέρβας - Νέα Παραλία: Τέτοιο όγκο σκουπιδιών δεν αφήνουν όσοι γυμνάζονται

Οι υπηρεσίες καθαριότητας το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής συγκέντρωσαν 160 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Την Κυριακή 22 Μαρτίου, ημέρα χωρίς απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πολιτών, η υπηρεσία καθαριότητας είχε συγκεντρώσει συνολικά 220 σακούλες σκουπιδιών.
https://www.typosthes.gr/thessaloni...-ogko-skoypidion-den-afinoyn-osoi-gymnazontai

Και μετά τους έφταιγαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο.

Οι ΗΠΑ είναι σήμερα στη 4η ημέρα, γι αυτό δεν φαίνονται στο διάγραμμα.
(Ημέρα 0 είναι η ημέρα που οι συνολικοί θάνατοι ξεπερνούν το 1 : 100.000 πληθυσμού.
Κάνοντας focus σε αυτές τις ημέρες, προκύπτει το εξής:
6xuvng0.png

Πρέπει να βρω ένα τρόπο να τα ανεβάζω κάπου που να μπορείτε να "παίζεται" κι εσύ.
6hcDovG.png

H Ισπανία παρόλο που είναι χρονικά πίσω από την Ιταλία μια βδομάδα, έχει ήδη περισσότερους αναλογικά νεκρούς από την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ 102 χρόνια πρίν.. Απίστευτο ε; Πόσα τελικά αλλάζουν (not) σε έναν αιώνα........Δίπλα περίμενα τη φωτό του Τσιόδρα...

Άρα πήραν πρακτικές που εφάρμοζαν πριν 100 χρόνια για την τωρινή κατάσταση; Θα μου πεις και τι να κάνανε... Ξέρω γω αυτοί είναι οι ειδικοί

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Tην καταγγελία ότι παρότι ο γιος της ψηνόταν στον πυρετό τον έδιωχναν από το νοσοκομείο έκανε η μητέρα του 52χρονου που κατέληξε από κοροναϊό στο Αττικόν.

«Ψήθηκε στον πυρετό, τον έφαγε ο πυρετός. Είκοσι μέρες είχε πυρετό, πήγαινε στο νοσοκομείο, τον έδιωχναν. Τελικά με χίλια παρακάλια του κάνανε το τεστ, βγήκε θετικός και τον κρατήσανε στο Αττικόν», ανέφερε, μιλώντας στο Star.

Ο 52χρονος είχε απευθυνθεί και σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος όπως φαίνεται τον καθησύχαζε. «Υποψιαζόταν ότι έχει κολλήσει κορονοϊό και παρακαλούσε να κάνει τεστ και του έλεγε ο γιατρός δε χρειάζεται θα πέσει ο πυρετός, θα πέσει ο πυρετός» δήλωσε η μητέρα του. Όπως ανέφερε η ίδια ο γιος της, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Πρόσεχε μανούλα μου έλεγε. Ο ίδιος με πήρε από το σπίτι, δεν μπορούσε να μιλήσει και μου μίλαγε ο γιος του. Και μου έστειλε μήνυμα "μάνα δεν μπορώ να σου μιλήσω" στα τελευταία, πριν φύγει τελευταία μέρα» είπε συντετριμμένη η μητέρα του 52χρονου.

Αυτά δεν μας τα λένε. Παρακαλάνε για τεστ οι κοινοί θνητοί.

Και να μη ξεχάσουμε ότι απαγορεύεται με ποινή μέχρι ποινική δίωξη και απόλυση να δίνουν συνεντεύξεις οι νοσηλευτές για τα χάλια των νοσοκομείων.

το άλλο που διάβαζα σήμερα είναι το σενάριο με το...πιστοποιητικό ανοσίας

όποιος έχει αντισώματα (βλέπε τεστ) κυκλοφορεί ελεύθερα πχ σε πτήσεις κλπ)

όποιος δεν το έχει...

βασικά το τεστ αντισωμάτων είναι ότι πιο περιζήτητο αυτή τη στιγμή μαζί με τις μελέτες για το πόσο κρατά η ανοσία αυτή και αν υπάρχει!

Τεστ αντισωμάτων υπάρχουν και διαφημίζονται για ερευνητικούς σκοπούς ‛for research only”.
Για κλινική χρήση θα πρέπει να έχουν επιπλέον προδιαγραφές. Πρακτικά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες αυτοματοποιημένες και να έχουν επαναληψιμότητα (κάτι σαν ISO).
Δεν γνωρίζω αν έχουν εγκρίνει τεστ “for diagnostic use”. Πάντως όταν εγκριθεί κάτι διαγνωστικό θα δούμε πόσοι έχουν αποκτήσει αντισώματα σε βάθος μηνών.
Εαν αυτοί έχουν αποκτήσει και ανοσία είναι άλλο θέμα.

Επειδή ρωτάτε για τις ΗΠΑ, εγώ ενημερώνομαι από το παρακάτω site:

https://coronavirus.1point3acres.co...kwMaHyELZOMb1uUVHgJ12_uEievD6y5ooSQMi0X6A2UD4

Έχει αρκετές πληροφορίες, όπως πχ τον αριθμό τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκων, κλπ., από όπου φαίνεται και το γιατί κάποιες Πολιτείες δείχνουν πλασματικά ότι δεν έχουν πρόβλημα.

To'χουν φτιάξει data scientists και τραβάνε πληροφορία σε real time από αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης (τοπικά και εθνικά). Γενικά το προτιμώ από τα data της CDC γιατί είναι πιο γρήγορο (στη CDC έχουν lag).

Οι μεσοδυτικες πολιτειες (απ'οσο με ενημερωνει ο ξαδελφος) ... ΑΚΟΜΑ ... βαστουν Θερμοπυλες.
Συγκεκριμενα η Αριζονα .... 2270 confirmed cases και 64 deceased !
Mε πλυθησμο κοντα στα 7 εκατομμυρια.

Αυτες που θα φανε το σφυρι του Θωρ .... ειναι οι μεγαλουπολεις των ακτων (ανατολικη και δυτικη).

Και το Σικαγο και Χιουστον λογικα.

Το LA παντως μπορει να εχει μεγαλο πληθυσμο αλλα ειναι αραιοκατοικημενο καμια σχεση με την NY.

ανοσία σημαίνει ότι δεν είσαι και φορέας?

για να μην είσαι φορέας και να έχεις ανοσία πρέπει να έχεις αρνητικό τεστ στον ιό και θετικό στα αντισώματα

τώρα το τι ποσοστό επιτυχίας έχουν αυτά τα τεστ είναι άλλη συζήτηση!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Εχω μπερδευτει λιγο ή δεν εχω καταλαβει με μια γρηγορη.
Γιατι να δειξεις το ποσοστο των συνολικων νεκρων προς τον πληθυσμο ανω των 65 και να μη δειξεις το ποσοστο των νεκρων ανω των 65 προς το συνολο του πληθυσμου;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό το στοιχείο (ηλικιακή κατανομή των θυμάτων του ιού) δεν το έχω βρει κάπου.
Θεωρητικά, στην ηλιακή ομάδα 65+ ο ιός είναι πιο θανατηφόρος, για αυτό κάνω την αναγωγή όλων των θυμάτων σαν να βρίσκονται σε αυτή την ηλικία.

για να μην είσαι φορέας και να έχεις ανοσία πρέπει να έχεις αρνητικό τεστ στον ιό και θετικό στα αντισώματα

τώρα το τι ποσοστό επιτυχίας έχουν αυτά τα τεστ είναι άλλη συζήτηση!

Φιλος που νοσει παντως τωρα (ευτυχως πολυ ηπια) μου ελεγε οτι σε διαστημα ενος μηνος του εχει δειξει 2 αρνητικο και 2 φορες θετικο εναλλαξ........με αποσταση μεταξυ τους καμια εβδομαδα τα τεστς.

go figure...

Ζέρβας - Νέα Παραλία: Τέτοιο όγκο σκουπιδιών δεν αφήνουν όσοι γυμνάζονται

Οι υπηρεσίες καθαριότητας το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής συγκέντρωσαν 160 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Την Κυριακή 22 Μαρτίου, ημέρα χωρίς απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πολιτών, η υπηρεσία καθαριότητας είχε συγκεντρώσει συνολικά 220 σακούλες σκουπιδιών.
https://www.typosthes.gr/thessaloni...-ogko-skoypidion-den-afinoyn-osoi-gymnazontai

Και μετά τους έφταιγαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο.

Απο το στομα του δεν πιστευω τιποτα πια.

Για μισό ρε παιδιά.
Η παραλία που κλείσανε είναι περίπου 70 στρέμματα. Δλδ ούτε μισή σακούλα/στρέμμα σε μια μέρα. Πόσος κόσμος χωρίς να είναι ο ένας επάνω στον άλλο χωράνε ταυτόχρονα?

Αν βάλουμε ένας ανά 20τμ όπως στα Σ/Μ τότε έχουμε 50άτομα/στρέμμα Χ 70στρ=3500 άτομα ταυτόχρονα και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο.
Βάλε επί πόσες φορές μπορεί αυτός ο κόσμος να ανανεωθεί σε μια ημέρα (δεν έχω ιδέα), είναι στο τέλος πολλές οι σακούλες?

Και δεν κατάλαβα εφόσον δεν είναι ο ένας επάνω στον άλλο γιατί να μην πάρεις ένα καφέ αφού θα βγεις έξω, κάνεις δεν κάνεις γυμναστική.

Άντε, αν ζήσουμε να το κάνουν στίβο να ξέρουμε. (όχι πως πάω και ποτέ εκεί για βόλτα αλλά νομίζω το χάνουμε το θέμα, θα με ρίξουν στην συνωμοσιολογία στο τέλος! :flipout:)

(και όλα αυτά εφόσον πιστέψουμε και τον δήμαρχο)

Μόνο 70 στρέμματα; Από Λευκό Πύργο μέχρι ΜΜΘ; Σε μέτωπο δλδ 3+ χιλιομέτρων;
Εάν πιάσουμε όλο το κομμάτι κάτω από τη Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τη θάλασσα, πρέπει να μιλάμε για πάνω από 300 στρέμματα.

Ωχ! καλά λές. Αυστηρά η παραλία χωρίς πάρκα είναι καμιά 90 στρέμματα. Δεν είχα βάλει το τελευταίο κομμάτι.

Status
Not open for further replies.