Ιοί

Status
Not open for further replies.
Δεν υπάρχει καλοκαίρι φέτος... Τι να κάνουμε υπάρχουν και άτυχοι, στο πλάνο στήριξης είναι και αυτοί μέχρι στιγμής κάτι θα προκύψει και στο μέλλον σαν επιπλέον..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ατυχοι ΔΕΝ θα ναι μονο οσοι δουλευουν στον τουρισμο ... η στον ιδιωτικο τομεα ... η οπουδηποτε αλλου
αλλα και οι ΛΟΙΠΟΙ ΕΞ ΗΜΩΝ που θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να αναπληρωσουν το ΕΛΛΕΙΜΜΑ φορολογικων εσοδων.
Το κρατος καθε χρονο πρεπει να κανει ταμειο 55 δις (περιπου) .... "ο κοσμος, να ρθει τουμπα !"

Και ΕΔΩ, σ'αυτην την γωνια του πλανητη, δεν κοβουμε χρημα και μοιραζουμε (ως ΗΠΑ).

Υπαρχουν και αλλοι ,πολυς κοσμος δουλευει μαυρα για να παιρνει κατι παραπανω και δεν εχει κανενα επιδομα,μικροι και μεσαιοι επιχειρηματιες που εχουν εξοδα που τρεχουν,δανεια που τρεχουν και κλειστα μαγαζια χαμενους πελατες ,θα σωθουν με 800 ευρω για εναμιση μηνα?,μεγαλες επιχειρησεις οπως στο αεροδρομια ηδη αρχιζουν μαζικες απολυσεις,θα την βγαλουν με 400 ευρω ανεργιας οικογενειαρχες?τι λετε τωρα
η Ελλαδα ειδικα εχει πολυ λιγα περιθωρια για παρατεταμενη καραντινα...
και ο τουρισμος εαν παει κατα διαολου θα εχει πανελλαδικο αντικτυπο
ασε και που οταν ανοιξουν η καταναλωση θα περιοριστει στα απολυτως απαραιτητα εξαιτιας του φοβου..

Ρε παιδιά το διάστημα αυτό την έχω βγάλει με το 1/3 τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που χάλαγα πριν. Βενζίνη είχα βάλει 20 μαρτη 10 και ακόμη με βγάζει, εκεί που έδινα 15 την ημέρα...Δηλαδή με το επίδομα των 800 άνετα βγάζεις μήνα και βάλε

Ναι αλλα οικογενειαρχες με ΔΥΟ παιδια, δεν μπορουν να κανουν το σκ@το τους παξιμαδι.
Εσυ και γω ... μπορουμε ! Για λιγο παραπανω ... αλλα ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

Τωρα ακομα, τον Απριλιο, ας χαρουμε (χαρειτε, γιατι εγω ειμαι ανεργος απο το 2015)
την ξαπλα και το Netflix .... ερχονται και τα "αλλα" .... εν καιρω ! Δεν τα χανουμε !

Μπορεί... Αν και πιστεύω, αλήθεια είναι, ότι τα έξοδα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο για τον καθένα είτε μόνος είτε οικογένεια.. Ποσο να τρως κάθε μέρα; Έξοδα σε τρίτους δεν έχεις, βασικά το φαΐ και οι υποχρεώσεις (που για αρκετές υπάρχουν αναβολές πχ εισφορές, δόσεις κτλ)
Πάντως εντελώς προσωπικό (είχα πήξει πολύ στη δουλειά πριν και πολύ μου αρέσει που κάθομαι κανα μήνα τώρα και κάθομαι και δεύτερο για πλάκα, μην με παρεξηγείτε)

Φιλε εσυ μιλας για τον εαυτο σου εγω σου γραφω αλλες περιπτωσεις,ασε που τα 800 αφορουν εναμιση μηνα οχι εναν,που εστι παιρνεις 533 ευρω τον μηνα κατω απο τον κατωτατο..

Οκ το καταλαβαίνω, ζήτω συγνώμη αν έθιξα κάποιους, ξέρω ότι πολλοί περνάνε δύσκολα, ήταν κάτι εντελώς προσωπικό και αυθόρμητο

Το δεν αντέχουμε σε καμία περίπτωση 4 μήνες μέτρα, δεν το εννοούσα ατομικως, αλλά ως κράτος, ως οικονομία. Ατομικως το όριο μπορεί να έρθει πολύ πολύ νωρίτερα, προφανώς. Έστω όμως ότι υπήρχε μια στοιχειώδης στήριξη, πχ επίδομα για όλους, αναστολή των υποχρεώσεων κλπ και ατομικως την κουτσοβγαζαν όλοι, πάλι θα έφταναν αρκετά γρηγορα στα όρια τους το κράτος και η οικονομία που θα στηριζαν αυτή την επιδοματικη πολιτική.

Απάντηση: Re: Ιοί

Ρε παιδιά το διάστημα αυτό την έχω βγάλει με το 1/3 τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που χάλαγα πριν. Βενζίνη είχα βάλει 20 μαρτη 10 και ακόμη με βγάζει, εκεί που έδινα 15 την ημέρα...Δηλαδή με το επίδομα των 800 άνετα βγάζεις μήνα και βάλε

Εγω εβαλα 20 βενζινη πριν τρεις εβδομαδες και ακομη εχω γιατι παω μονο για τα ψωνια δυο οικογενειων. Το θεμα ειναι οτι εγω και οι γυναικα μου δεν θα παρουμε ουτε αυτα τα 800 για 45 ημερες και εχω παγια εξοδα σε σχολη και σπιτι 1500 χωρις να υπολογιζω φαι για τριμελη οικογενεια. Με αυτα που καταφερα να εισπραξω ως χρεωστουμενα μεχρι τις 10 Μαρτιου ως διδακτρα, πληρωσα τις μισες υποχρεωσεις τελος Μαιου και τωρα σχεδον 1 μηνα κλειστος ηδη τρωω αυτα που ειχα μαζεψει για τα ενοικια της σχολης το καλοκαιρι που ειμαι κλειστος. Δηλαδη οριακα βγαζω τον Απριλιο. Για τρεις μηνες το καλοκαιρι η σχολη ετσι κι αλλιως δεν λειτουργει για να εχει εσοδα, οποτε εγω , οπως και ολα τα ιδιωτικα ωδεια, θα ειμαι χωρις εισοδημα απο τις 11 Μαρτιου εως τις 15 Σεπτεμβριου. Δηλαδη 7 μηνες... Αν ξεκινουσα την χρονια με ενα χρεος 2-3 χιλιαρικα τωρα δεν θα ανοιξω ξανα.

Εχω μεινει ανεργος και 1 χρονο, αλλα δεν ειχα οικογενεια , σκυλια γατια και ασφαλιστικες εισφορεςς πανω απο το κεφαλι μου. Δεν ειναι το ιδιο πραγμα τωρα.

Μισο Περλ Χαρμπορ καθε μερα ή μια 9/11 καθε 3 ημερες θρηνουν στις ΗΠΑ.

Μια ελπιδα εχω απο αυτο το ολοκαυτωμα. Οτι οι Αμερικανοι ( γιατι δεν βασιζω καμια ελπιδα σε κινεζους οτι θα την μοιραστουν συντομα μαζι μας ) θα βρουν τον τροπο να μην ξαναπληρωσουν τοσο βαρυ φορο αιματος.

Δεν υπάρχει καλοκαίρι φέτος... Τι να κάνουμε υπάρχουν και άτυχοι, στο πλάνο στήριξης είναι και αυτοί μέχρι στιγμής κάτι θα προκύψει και στο μέλλον σαν επιπλέον..

Δεν πρεπει να υπαρξει καλοκαιρι εκτος μονον αν βρεθει ιουνιο το θαυματουργο εμβολιο ή φαρμακο . Που δεν υπαρχει περιπτωση. Ειμαστε πολυ κοντα. Αν μας ειχε συμβει αυτο μαζι με τους κινεζους ισως προλαβαιναμε τωρα δεν βγαινουν τα νουμερα απο χρονο εκθεσης, κορυφωσης, ανακαμψης και εξοδου απο καραντινα. Με τιποτα.

Re: Απάντηση: Ιοί

Eμενα με ανυσηχησε κατι αλλο που ειπε ο Τσιοδρας σημερα ....

"Ενδεχομενως, καποιες ελαχιστες περιπτωσεις ΠΟΛΥ ΝΕΩΝ σε ηλικια ασθενων,
δεν μπορεσαν να ανανηψουν της επελασης του ιου .... επειδη ειχαν ΠΟΛΥ καλο ανοσοποιητικο συστημα !!!
Αντεδρασαν πολυ γρηγορα, πολυ ισχυρα, με αποτελεσμα να καταρρευσει ο οργανισμος τους ...." :blink:

Μπορει καποιος να μας διαφωτισει .... τι παει να πει "καταρρεει ο οργανισμος απο πολυ καλο ανοσοποιητικο συστημα" ?
Και κατι ακομα .... ! Υπαρχει αντιστοιχο (ιστορικο) προηγουμενο ιου που να εξαναγκαζει σε τετοιου ειδους overreaction ?

Αυτό που σκοτώνει σε περιπτώσεις νόσησης από τον ιό δεν είναι αυτή καθ'εαυτή η παρουσία του ιού μέσα στον οργανισμό αλλά το ανοσολογικό cascade που προκαλεί η παρουσία του και αυτός ο ανοσολογικός καταρράκτης οδηγεί στο ARDS και επακολούθως στην αναπνευστική ανεπάρκεια. Ουσιαστικά δηλαδή το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού "τρελαίνεται" και υπεραντιδρά στις κυτοκίνες που εκλύονται. Γι'αυτό και μέσα στην αντιμετώπιση του συνδρόμου περιλαμβάνεται και η δαιμονοποιημένη από πολλούς κορτιζόνη.

Ακομα καλοκαιρι ονειρευονται ? : ) .Παρακολουθουν τα διαγραμματα, τις καμπυλες, κανουν προσθαφαιρεσεις και διαιρεσεις μπας κι βγουν ''αισιοδοξα '' τα αποτελεσματα (ενω ολοι λενε , και ειναι γεγονος , οτι σε ολες τις χωρες ειναι σε εξαρση ) ? Ποιο καλοκαιρι και παραμυθια .Αντε να δωσουν λιγο ψιλοχαλαρωση το καλοκαιρι , λογω καιρου και λογω και των υπολοιπων εποχιακων λοιμοξεων που οσο να ναι ψιλοπεφτουν, προετοιμαζομενοι για ενα δευτερο κυμα απο φθινοπωρο με τα κρυα παλι.Ακομα το αεπ υπολογιζουν ? Ζεστανε ο καιρος και αρχιζουν να σκεφτονταi την ανοησια της αγελης ? Περιμενουν, δειλα δειλα, τα κοροιδα να στριμωχτουν στα αεροπλανα , στα κρουαζεριοπλοια, στα clubs , να ανεβει ο τουρισμος και η καταναλωση ? Δεν λενε που δεν μας επιασε στην τουριστκη περιοδος να μοιαζει η Ιταλια παιδικη χαρα.

οι αγορές με πρωτοστατούσες αυτές τις Αμερικής και της Ασίας εχουν δυο μερες τωρα που ξεκινησαν ενα τρελλο rally κατι να σημαινει αυτο? Προεξοφλουν οτι η πανδημια και τα συνακολουθα της σε οικονομια και κοινωνια δεν θα ειναι τοσο ζοφερη οσο την παρουσιαζουν ?
Ίδωμεν.... παντως τοσο η Ιταλια οσο και η Ισπανία δείχνουν να έχουν φτάσει ή να πλησιάζουν στο peak της πανδημίας kai μενει να ολοκληρωθει σε δυο εβδομαδες και σε Αγγλια και USA
(Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες μου αποψεις και δεν εχω καποιο link αν θελουν οι Διαχειριστες μπορουν να το διαγραψουν)

Οι αγορες , τα χρηματιστηρια , οι ''επενδυτες'' δηλαδη εχουν τοση βαρυτητα επι του θεματος , οσο οι κληρωσεις το κινο.Απλα τζογαρουν πανω σε δηλωσεις.Αν αυριο βγει ο Τραμπ και βγει και πει , ανοικτα ολα, τα χρηματιστηρια θα ανεβουν προεξοφλωντας την ανοδο της οικονομικης δραστηριοτητας (αν πεθανει ενα εκατομμυριο , θα πεσουν , για να αγορασουν μεθαυρι φθηνοτερα

Οσο για την οικονομια , χωρις να θελω να το πολιτικοποιησω για ευνοητους λογους , επιγραμματικα μονο....αν περιμενουν ευρωομολογο απο την Μαρκελ ,τους Ολλανδους με τη αγελη , τον Μακρον που εδερνε τα κιτρινα γιλεκα τους Ισπανους που ετρεμαν τους...λαικιστες podemos, τους υπευθυνους Ιταλους με τη γραβατα δωρο μαλλον θα περιμενουν πολυ.Εχει υπευθυνοτητα και ρεαλισμο το μενου, αντε βαρια βαρια , να περιμενουν να στηθει κανας αυστηρος μηχανισμος σε βαθος χρονου για να...'''βρεξει λεφτα'' , με το ''μπαζουκα'' :)

Δεν τζογάρουν πάνω σε δηλώσεις αλλά πάνω στο sentiment analysis που τους προσφέρεται.
Αν βγει π.χ. ο Τραμπ και κράξει μία φαρμακευτική εταιρία ενώ στα blogs, το facebook κλπ γράφονται διθύραμβοι, ούτε καν θα ανακόψει την (δεδομένη) ανοδική της πορεία.
Με λίγα λόγια, αν αρχίσουν τα ΜΜΕ να λένε "πηγαίνετε στην Ελλάδα για διακοπές", αρχίσουν στο instagram να ανεβάζουν φωτογραφίες της Σαντορίνης και της Μυκόνου, οι χρήστες στο facebook κάνουν post για το πόσο τέλεια πέρασαν και στα blogs τουριστικούς οδηγούς για το "πως θα περάσετε τέλεια στην Ελλάδα", δεν πα να βγάλει ο Τραμπ τουριστική οδηγία "μην πάτε στην Ελλάδα γιατί θα πεθάνετε";

Status
Not open for further replies.